Faceți căutări pe acest blog

vineri, 30 iulie 2010

9 sfaturi ca să cureţi temeinic toată casa


Prosopul este  obiectul care  adună cele mai  multe bacterii  într-o baie
Prosopul este obiectul care adună cele mai multe bacterii într-o baie
Dacă te întreabă cineva care este „paradisul microbilor" în casa ta, cel mai probabil gândul îţi va zbura către vasul de toaletă sau către găleata de gunoi. Greşit! Există locuri din casă ce strălucesc, dar pot fi purtătoare de microbi periculoşi. Iată care sunt acestea şi cum este bine să le cureţi.
Prosoapele din baie
Împarţi prosopul de la baie cu membrii familiei tale? Foarte rău! Riscul de infecţii transmise de la unul la altul este foarte mare. Corect ar fi ca fiecare să folosească prosopul lui.
Sfat. Schimbă prosoapele la două zile, iar pe cele folosite, spală-le la minim 40 0C, cu detergent, şi lasă-le să se usuce în aer liber. Ulterior, ar fi ideal ca prosoapele să fie şi călcate.
Maşina de spălat
Maşina de spălat este o generoasă colecţie de microbi. Unul din motive este acela că folosim din ce în ce mai des la spălatul rufelor, apa rece. Ideal este ca rufele să fie spălate cu apă caldă, la minim 60 0C.
Cearşafurile, hainele copiilor, prosoapele de bucătărie şi de baie se spală doar cu apă caldă.
Sfat. Din când în când, este recomandat ca maşina de spălat să facă baie. Curăţă bine sertarul, sistemul de control al scurgerii, hubloul pe exterior şi pliul interior al garniturii de la uşă. Acolo este o adevărată crescătorie de bacterii şi microbi. La două săptămâni este bine să laşi maşina să meargă un ciclu de 15 sau 30 de minute, fără rufe, după ce pui în maşină 100 de mililitri de clor, special pentru maşinile de spălat.
Bureţii pentru duş
Ar fi bine să refuzi să vezi ce „menajerie" se dezvoltă aici, dacă cineva îţi propune o astfel de experienţă.
Sfat. Clorul concentrat, ca „apă de baie" pentru bureţi, o dată pe săptămână. Buretele de la bucătărie trebuie schimbat o dată la două-trei săptămâni.
Mopul şi găleata pentru spălat
Constituie un mediu foarte bun pentru dezvoltarea microbilor.
Sfat. Soluţia este ca mopul să fie dezinfectat cu apă fiartă şi clor o dată pe săptămână. Nu păstra apa folosită în găleată. Nu ţine mopul în apa folosită.
La calculator
Tastatura, mouse-ul, pad-ul. Pe tastatura ta se pot găsi cu 200 de specii de bacterii mai multe decât pe un vas de WC. Mouse-ul, la fel, este o colecţie demnă de filmele de groază.
Sfat. Prepară o soluţie pe bază de alcool medicinal (o parte alcool, două părţi apă) sau un produs similar din comerţ, cu pulverizator, şi curăţă temeinic, toate elementele calculatorului. Ideal ar fi să faci asta în fiecare zi, dar este obligatoriu s-o faci măcar săptămânal. Pad-ul trebuie schimbat la trei-patru luni, iar ecranul monitorului trebuie curăţat în fiecare săptămână.
În bucătărie
Frigiderul. Se află în top zece al celor mai murdare obiecte din casă. Ideal ar fi ca acesta să fie curăţat la interior în fiecare săptămână. Temperatura scăzută nu ucide bacteriile.

Sfat. Este musai să îl cureţi temeinic măcar o dată pe lună, cu soluţii din bicarbonat şi oţet, iar cutia de zarzavat - în fiecare săptămână. Nu uita de tăviţa în care se scurge apa.
Scurgătorul de vase. Este locul ideal pentru bacterii şi mucegaiuri.
Sfat. Trebuie curăţat cu apă fierbinte şi detergent în fiecare săptămână. Poţi folosi o periuţă pentru a îndepărta depunerile, clor sau un alt antibacterian.
În dormitor
Jucăriile copiilor. Sunt foarte multe motivele pentru care microbii se dezvoltă pe jucării. De la mănuţe murdare, la resturi de mâncare.
Sfat. Spală jucăriile de pluş în maşină. Curăţă cu apă şi săpun sau cu şerveţele/soluţii dezinfectante jucăriile care nu pot face „baie".

Patul. Împarţi acest loc minunat cu mii şi milioane de alte suflete. Vietăţi mici, mai mult sau mai puţin agresive.
Sfat. Foloseşte materiale naturale pentru lenjerie, aspiră salteaua patului săptămânal şi, dacă îţi poţi permite, investeşte în pilote, perne şi saltele antialergice.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Arhivă blog

Lista mea de bloguri

Postări populare