Faceți căutări pe acest blog

joi, 5 august 2010

8 SOLUTII MAGICE PENTRU CURATENIE

1 Bicarbonatul de sodiu


Bicarbonatul de sodiu functioneaza in prima faza ca un praf abraziv, ajutand la curatarea murdariei fara a zgaria insa suprafetele pe care acesta este aplicat. Acesta este cel mai mic dintre avantajele bicarbonatului de sodiu. Un beneficiu enorm este dat de capacitatea acestui produs de a absorbi mirosurile neplacute, fiind cel mai utilizat si cel mai eficient odorizant de frigider.

Folosit in combinatie cu apa, bicarbonatul indeparteaza mirosul de pe toate suprafete, functionand chiar si in cazul recipientelor inchise precum caserole de plastic sau caldari pentru gunoi. Citeste aici care sunt cele 20 de intrebuintari ale bicarbonatului de sodiu in curatarea si dezinfectarea casei tale.


2 Otetul


Un alt produs cu adevarat miraculos este otetul. Bunicile noastre il foloseau pentru curatarea si dezinfectarea tuturor suprafetelor. In plus, otetul ajuta la indepartarea mirosului neplacut din frigider sau din cuptorul cu microunde. Orice pata devine vulnerabila atunci cand este tratata cu cateva picaturi de otet. Combinat cu bicarbonat de sodiu vei obtine o solutie atat de sigura incat o poti folosi chiar si pentru dezinfectarea toaletei.


3 Uleiul de masline


Multe persoane cunosc deja beneficiile uleiului de masline in arta culinara si in medicina alterantiva. Este bine sa notam faptul ca un produs atat de sanatos si eficient se face util si in gospodarie, ajutand la curatarea si lustruirea a numeroase suprafete. Afla de ce uleiul de masline este un ajutor de baza in gospodaria ta.


4 Lamaia si sucul natural de lamaie


Feliile de lamaie pot fi folosite pentru lustruirea suprafetelor sensibile si pentru curatarea portelanului, inoxului etc. In plus, sucul de lamaie ajuta la curatarea oricarui tip de pata, in special de pe materialele textile (haine, huse, tapiserii etc).

De asemenea, sucul de lamaie albeste si degreseaza, fiind cel mai bun produs natural in acest sens.
Majoritatea produselor de curatat, atat bio cat si chimice, contin suc de lamaie sau acid citric.


5 Uleiurile esentiale


Uleiurile esentiale pot fi folosite in primul rand pentru improspatarea mirosului din casa intr-un mod 100% natural, fara riscul de alergie. De asemenea, numeroase uleiuri esentiale (lavanda, lamaie, eucalipt etc) pot fi folosite pentru dezinfectarea suprafetelor. In plus, acestea resping insectele (muste, molii, tantari), ajutandu-te sa petreci o vara linistita intr-un mod cat mai natural.

Este bine sa stii faptul ca poti prepara chiar la tine acasa uleiuri, urmarind o reteta simpla. Iata cum poti realiza ulei de lavanda.


6 Sarea


Datorita calitatilor sale abrazive, sarea poate fi folosita cu succes in curatarea murdariei persistente din cuptoare, plite sau vase de gatit. In plus, sarea curata si combate mucegaiul. O alta intrebuintare clasica este in curatarea obiectelor si bijuteriilor din argint.


7 Amidonul de porumb


Amidonul de porumb este cel mai mare ajutor atunci cand vine vorba de pete. Acesta absoarbe surplusul de grasime, ulei sau orice alta substanta greu de curatat daca este aplicat direct pe pata la scurt timp dupa producerea acesteia. Amidonul de porumb absoarbe rapid, fara a imprastia substanta pe materialul afectat, facilitand o curatare perfecta.


8 Pasta de dinti


Pasta de dinti functioneaza ca un abraziv extrem de fin, curatand usor petele si urmele de pe suprafetele din lemn. In plus, pasta de dinti ajuta la indepartarea petelor de pe imbracamintea si incaltamintea deschisa la culoare. Argintul poate fi curatat, de asemenea, cu pasta de dinti.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Arhivă blog

Lista mea de bloguri

Postări populare