Faceți căutări pe acest blog

marți, 31 august 2010

Femeile cum sa previna infectiile renale



Complicatie mai mult sau mai putin frecventa a cistitelor recidivante, infectia renala sau piolenefrita poate fi evitata chiar urmand cateva gesturi foarte simple. Odata ce te-ai imbolnavit de cistita, infectie urinara beningna si foarte simpla, riscurile de recidiva sunt foarte mari.

De aceea este primordial sa adopti cateva reguli simple pentru a evita imbolnavirea. Prevenirea este foarte importanta pentru ca aceasta infectie a vezicii poate „urca” pana la rinichi si de acolo apare pielonefrita. In plus, dificultatile la mictiune caracteristice cistitei (nevoie frecventa de a urina in ciuda unei cantitati foarte scazute, durere la mictiune, durere de bazin etc), sunt insotite si de febra, frisoane, greata, varsaturi.

Pentru a evita recidivarea cistitei si un eventual risc de infectie renala, este bine sa tineti cont de 5 gesturi simple:

- Beti cat mai multe lichide, in special bauturi diuretice: ceai, cafea si indeosebi apa.

- Mergeti la toaleta des inainte ca nevoia de mictionare sa apara.

- Urinati dupa fiecare raport sexual.

- Adoptati o igiena intima ireprosabila. Acesta in mod deosebit si retineti ca trebuie sa va stergeti din fata catre spate pentru a nu duce bacteriile dinspre anus catre uretra. Pentru toaleta voastra intima nu utilizati un sapun agresiv, nu veti face decat sa deteriorati flora vaginala care va protejeaza in mod natural de bacterii.

- Beti in mod regulat suc de afine. Acest fruct mic, rosu si bogat in antioxidanti contine o substanta care inhiba proliferarea bacteriana si pastreaza aciditatea urinara (ceea ce creeaza un mediu defavorabil inmultirii bacteriilor).

Daca insa nu va place gustul sucului de afine exista o versiune amestecata a sucului de afine cu altfel de sucuri, ca aceal de mango. In schimb, o bautura cum este berea nu este recomandata (in ciuda a aceea ce se stia) pentru ca ea transforma urina acida in bazica, propice pentru proliferarea bacteriilor.

Odata diagnosticata (cu ajutorul unui examen clinic in urma caruia este analizata urina), infectia renala este tratata cu ajutorul antibioticelor. Atentie: este important sa respectati tratamentul prescris de medic si sa NU il intrerupeti decat dupa disparitia simptomelor. Altfel, renuntarea la tratament creste riscul de recidiva, caci bacteriile nu au fost pe deplin distruse.



Un comentariu:

  1. "...si sa il intrerupeti decat dupa disparitia simptomelor" este greşit.
    Formele corecte sunt:
    1) " ...si sa NU il intrerupeti decat dupa disparitia simptomelor" sau
    2) " ... si sa il intrerupeti NUMAI dupa disparitia simptomelor"

    Puteţi accepta sau nu spre publicare acest comentariu

    RăspundețiȘtergere

Arhivă blog

Lista mea de bloguri

Postări populare