Faceți căutări pe acest blog

sâmbătă, 7 august 2010

IMPORTANT..CANCERUL SE TRATEAZA

S-a deschis primulcentru clinic privat de tratament al tumorilor canceroase
Primul centru clinic privat de tratament al tumorilor canceroase din Romania a fost deschis la Bucuresti. Centrul utilizeaza metodaHIFU-HCU care asigura tratarea formatiunilor tumorale benigne sau maligne localizate in: ficat, rinichi, pancreas,os, san, uter, sfera ORL, prostata, muschi si in tesutul adipos. Clinica ofera si primul serviciu de radioterapie privat din tara.
Investitia totala in proiect se ridica la valoarea de 3 milioane de euro. Pentru implementarea metodei, Centrul Clinic HIFU Terramed Conformal beneficiaza de un echipament performant denumit HAIFU JK 200, generator de ultrasunete focalizate de intensitate inalta care distrug tesutul canceros prin supraincalzirea acestuia. Costul aparatului este de 1.200.000 Euro.
Preturi pentru tratarea formatiunilor tumorale la HIFU Terramed Conformal 1.500 de euro tumora maligna 1.200 de euro tumora benigna, ambele de 4 cm.
“Centrul Clinic HIFU Terramed Conformal a aparut dintr-o nevoie reala existenta pe piata serviciilor medicale din Romania. Vorbim, de fapt, de inexistenta, pana acum, a unui astfel de serviciu care sa amelioreze calitatea vietii pacientilor bolnavi de cancer si sa trateze diverse tipuri de tumori. Metoda de tratament HIFU-HCU este, in momentul de fata, singura alternativa viabila la metodele clasice de tratament cunoscute in Romania”, a declarat dr. Nicolae Verga, directorul Centrului Clinic HIFU Terramed. HIFU Terramed Conformal are o suprafata de 500 mp si cuprinde: 2 cabinete, 1 sala de tratament, 1 sectie de radioterapie si 5 rezerve. Centrul Clinic este localizat in str. Pelinului nr. 22, sector 3, zona Mihai Bravu. Centrul Clinic HIFU Terramed Conformal este o initiativa a unui grup de 4 investitori privati, printre care si Centrul Medical Bio Terra Med. Metoda HIFU este folosita cu succes de peste 15 ani in state din Europa, Asia si America. Romania este cea de-a patra tara din Comunitatea Europeana unde functioneaza un astfel de aparat si unde se practica ablatia prin hipertermie conformationala cu ultrasunete.
Metoda HIFU-HCU
Metoda HIFU-HCU reprezinta un tratament neinvaziv cu ultrasunete focalizate. Fara a mai fi nevoie de o interventie chirurgicala sau de iradiere, tratamentul cu ultrasunete focalizate de intensitate inalta (HIFU) este o procedura medicala complet nedureroasa pentru pacient, de mare precizie si eficienta, menita sa imbunatateasca tratamentul clasic al cancerului. Astfel, distrugerea tumorilor canceroase se realizeaza imediat si definitiv, fara a necesita spitalizare. Procedura poate fi repetata de cate ori este nevoie si poate fi utilizata si in cazul cancerului recurent. In plus, efectele adverse sunt diminuate comparativ cu metodele traditionale de tratament, durata procedurii fiind cuprinsa intre 1 si 4 ore. HIFU-HCU permite tratarea formatiunilor tumorale benigne sau maligne localizate in ficat, rinichi, pancreas, os, san, uter, sfera ORL, prostata, muschi si tesutul adipos. Pentru implementarea metodei HIFU-HCU este necesar un echipament performant denumit HAIFU JK 200, generator de ultrasunete focalizate de intensitate inalta care distrug tesutul canceros supraincalzindu-l.
Cum se aplica principiul HCU (hipertermia conformationala cu ultrasunete) ?
Principiul pe care se bazeaza metoda HIFU este cel al producerii de unde acustice, de inalta frecventa, similare celor folosite in ecografie (ultrasunetele) pentru a le focaliza intr-o zona precisa. Atunci cand ele ating "tinta" (punctul focal), se transforma in caldura care distruge celulele tumorale tintite fara a afecta structurile tisulare invecinate. Metoda este neinvaziva si nu are nici un efect secundar.
Cu ajutorul Softului Fusion Imaging, o inovatie tehnologica in imagistica medicala, sunt afisate dual, in timp real, pe ecranul ecografului, imaginile ultrasonografice, precum si sectiunile corespondente de la CT/RMN, achizitionate anterior si introduse in memoria ecografului. Creste astfel semnificativ precizia si acuratetea localizarii formatiunilor tumorale.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Arhivă blog

Lista mea de bloguri

Postări populare