Faceți căutări pe acest blog

luni, 23 august 2010

INGRIJIREA UNGHIILOR

Unghiile sanatoase trebuie sa fie puternice, solide, lungi sau semi-lungi, fara pete si striatii, netede si stralucitoare, de culoare alb-rozé. Insa, tinand cont de ritmul de viata, agitatia, stresul, neglijenta de ingrijire, regimul alimentar deficitar, e destul de greu sa avem unghii care sa indeplineasca toate aceste calitati.

Pentru a te putea bucura de unghii frumoase, si implicit, de maini frumoase, trebuie sa ai in vedere urmatoarele sfaturi:

Protejeaza-ti unghiile cu o baza transparenta

Unghia necesita protectie in fara socurilor si contactului cu apa, solutiile de curatat si detergentii. In acest sens, baza de unghii reprezinta o adevarata protectie.

Inainte de a aplica oja, foloseste aceasta baza transparenta de unghii. Ea protejeaza unghia de pigmentii din oje si o tine departe de inestetica nuanta galbuie. Daca esti adepta ojelor de culoare inchisa, cel mai bine ar fi sa aplici baza in doua straturi spre a dubla protectia.

Nu taia cuticulele

Chiar daca ti se par neaspectuase, cuticulele tin departe unghia de afectiuni si infectii. Asadar, dezvata-te sa le mai tai sau sa le impingi cu brutalitate, pentru ca poti sa te alegi cu inflamatii sau mici deformatii ale unghiilor.

Daca totusi vrei sa atenuezi aspectul acestor pielite, poti sa-ti masezi cuticulele cu un ulei sau o crema speciala, pentru a contura frumos unghia. Dupa ce s-au inmuiat, impinge-le in sens invers cresterii lor cu un betisor cu vata sau cu capat de cauciuc. Totusi, limiteaza-te la realizarea aceastei proceduri doar o data pe saptamana.

Foloseste o pila moale

Pila de unghii din metal sau forfecuta dauneaza mai ales unghiilor sensibile. Fiind prea dure, acestea pot provoca micro-fisuri. Foloseste in locul acestora o pila moale, mai blanda decat modelele din metal. Pileaza-ti unghiile dinspre exterior spre interior, evitand miscarile inainte-inapoi, care deterioreaza unghia.

Hidrateaza-ti unghiile deopotriva cu mainile

Daca vrei sa stai departe de pielitele moarte, trebuie sa aplici zilnic o crema hidratanta pe maini si pe unghii si sa le masezi intens. Vei obtine niste unghii mai suple si mai lucioase.

Foloseste vitamina B in anotimpul rece

Nu doar pielea e expusa variatiilor de temperatura, ci si unghiile. Pe timp de iarna, acestea devin mai fragile si de aceea necesita o atentie sporita. De aceea e recomandata o cura cu vitamina B.

Trucuri pentru aplicarea lacului de unghii

Daca vrei sa-ti iasa manichiura perfecta, foloseste-te de aceste trucuri ingenioase:

- aplica oja incepand cu degetul mare, apoi degetul mic si continua apoi spre aratator
- aplica lacul in trei miscari, incepand de la baza cu o singura miscare a pensulei si de la radacina spre varf pe fiecare unghie
- evita suprapunerea straturilor de oja inainte de a se usca
- aplica primul strat mai gros si lasa-l sa se usuce inainte de a aplica cel de-al doilea strat
- dupa uscarea totala, sterge conturul unghiei si indeparteaza cuticulele in exces cu vata umezita in solvent
- pentru a accelera timpul de uscare, pentru ca unghiile sa straluceasca si pentru ca oja sa tina cat mai mult, aplica imediat un strat subtire de lac intaritor
- pentru un efect maxim de stralucire a culorii, lustruieste unghiile lacuite cu o bucatica de piele


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Arhivă blog

Lista mea de bloguri

Postări populare