Faceți căutări pe acest blog

luni, 30 august 2010

Otetul, ingredientul minune in curatenie


Otetul are proprietati antibiotice si antiseptice si, datorita aciditatii sale, ajuta la combaterea bacteriilor sau mucegaiului. Mai mult, este utilizat pentru a prelungi durata de viata a florilor sau pentru a obtine un par frumos si sanatos.

Intretinerea unei case necesita atat o atentie deosebita din partea noastra, cat si multa responsabilitate. Pentru a avea o locuinta curata, este nevoie sa acordam atentie tuturor suprafetelor si obiectelor din casa, insa achizitionarea produselor necesare fiecarei zone presupune si un anumit buget. Fara sa ne dam seama, exista in locuinta fiecaruia dintre noi produse uzuale, alternativa ecologica si ieftina la cele de curatare, disponibile pe piata. Otetul are proprietati antibiotice si antiseptice si, datorita aciditatii sale, ajuta la combaterea bacteriilor sau mucegaiului. Mai mult, este utilizat pentru a prelungi durata de viata a florilor sau pentru a obtine un par frumos si sanatos.

1. Otetul este folosit, in primul rand, pentru a inlatura mirosurile neplacute. Daca nu reusesti sa scapi de mirosul galetii de gunoi, o poti spala cu ajutorul unei solutii formate din jumatate de cana de otet fierbinte si doua linguri de bicarbonat, urmand ca la final sa o clatesti.

2. Frigiderul ar trebui sa fie unul dintre cele mai curate obiecte dintr-o locuinta. Cu toate acestea, de multe ori, frigiderul capata un miros intepator. Folosind apa calduta si otet, vei scapa nu numai de acesta, ci si de murdarie. De asemenea, amestecul de otet si apa se utilizeaza si pentru indepartarea mirosurilor diferitelor recipiente. Le poti lasa cateva ore infasurate intr-un prosop imbibat in otet sau poti introduce in acestea un burete inmuiat in otet.

3. Scapa de furnici pulverizand o solutie formata din parti egale de apa si otet in zonele cu probleme.

4. Calcarul este inamicul oricarei gospodine. Inlatura depunerile de calcar cu care se confrunta fierul de calcat, introducand in compartimentul de apa o cana de otet. Calca o carpa, eliberand aburi, dupa care repeta procesul cu apa, avand grija ca dupa utilizare sa stergi bine talpa.

5. Calcarul depus pe capul de dus il poti inlatura daca il lasi pentru cateva ore intr-un recipient plin cu otet. Totodata, bateriile le poti curata cu putina apa, sare si otet.

6. Daca cestile au ramas patate din cauza cafelei sau a ceaiului, umple-le cu putin otet, iar a doua zi le vei putea curata extrem de usor.

7. Petele de adeziv ramase in urma dezlipirii autocolantelor pot fi inlaturate stergandu-le cu ajutorul unei lavete imbibate in otet 8. Urmele lasate de nucile verzi pe haine se indeparteaza astfel: dupa ce ai inmuiat in apa rece zona afectata, adauga pe pata detergent de vase si apoi putin otet alb, pe care il amesteci cu detergentul. Dupa 10 minute, clateste articolul de imbracaminte cu apa rece, iar daca pata nu a disparut, repeta procesul.

9. Geamurile pline de grasime sau patate cu vopsea se curata tot cu ajutorul otetului. Aplica putin otet pe geam, lasa-l sa actioneze cateva minute si sterge-l cu un burete.

10. Aragazul se curata cu o pasta formata din detergent de vase, o lingura de bicarbonat de sodiu si una de otet. Amestecul poate fi folosit si la curatarea altor suprafete, care au tendinta de a fi lipicioase.

11. Pentru ca blatul din bucatarie si tocatoarele sa fie mereu curate, tot ce trebuie sa faci este sa le stergi cu o carpa inmuiata in otet.

12. Cuptorul cu microunde este mult mai usor de curatat dupa ce ai lasat in cuptorul aprins timp de 5 minute un bol sau o cana cu apa si otet.

13. Pardoseala din placi ceramice isi recapata aspectul daca o speli cu apa si otet.

14. Foarte multa lume se fereste sa decoreze peretii cu tapet, din cauza ingrijirii acestuia. Pentru curatarea tapetului matasos sau lucios, foloseste un amestec de apa, bicarbonat de sodiu si otet alb.

15. Covorul isi va pastra aspectul daca il freci cu o solutie formata din doua parti de apa calda si una de otet alb. Acesta este unul dintre cele mai vechi trucuri si nu trebuie sa iti faci probleme in privinta mirosului, intrucat se va elimina.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Arhivă blog

Lista mea de bloguri

Postări populare