Faceți căutări pe acest blog

luni, 9 august 2010

PENTRU PICIOARE UMFLATE

Vara nu e nicidecum o placere pentru persoanele cu probleme circulatorii, care se resimt mai ales la nivelul membrelor inferioare. Picioarele se umfla, devin dureroase si nicio incaltaminte nu mai este confortabila.

Desi li se intampla mai mult femeilor, nici barbatii nu sunt scutiti de aceste probleme. Natura are insa remedii pentru toate.

Baile de plante pentru picioare
Dupa o zi de munca, pentru picioarele obosite si fierbinti, o baie de plante asa cum se facea pe vremuri este foarte revigoranta. Plantele recomandate - rozmarinul, frunzele de eucalipt, paiele de ovaz, musetelul si cretusca - se folosesc fie singure, fie in amestec.

EFECT RACORITOR. Ai nevoie de brad (muguri, ace sau rasina), tuia (fructe sau frunze), ienupar (fructe sau frunze) si menta. La 1 litru de apa, pune cate o lingura din fiecare produs naturist. Prepara sub forma de decoct: fierbe planta timp de 15 minute, raceste la temperature camerei si strecoara.

EFECT CALMANT. Pune 2-3 pumni de planta (sau amestec de plante) in 4 litri de apa fiarta. Acopera si lasa la infuzat pana cand lichidul ajunge la o temperatura potrivita. Strecoara si stai cu picioarele in aceasta baie timp de 15-20 de minute. Daca e nevoie, reincalzeste.

EFECT DE REGLARE A CIRCULATIEI. Ingrediente: frunze si fructe de castan (necoapte, cu coaja), frunze de coacaze, zmeura, dud, salcie (si cateva bucati de coaja), aloe. Pune cate o lingura din fiecare planta la 1 litru de apa. Lasa la macerat de dimineata pana seara si foloseste atat lichidul obtinut, cat si plantele, pentru cataplasme pe toata lungimea piciorului.

Ceaiul care usureaza picioarele
Din cele mai vechi timpuri, se stie ca vita-de-vie rosie fortifica vasele de sange, iar combinatia cu hamamelis (are efect reglator asupra circulatiei venoase) este imbatabila.

Prepara o infuzie din doua parti vita-de-vie rosie si o parte hamamelis. Pune o lingura de plante amestecate in 250 ml de apa fierbinte, lasa la infuzat 10 minute si bea 2-3 cesti pe zi.

Pudrele calmante
Iata o reteta pe care o poti prepara in casa si al carei efect este deosebit de placut in timpul verii: amesteca parti egale de pudra din scoarta de ulm, de comptonia si de piciorul-cocosului. Pudreaza-ti picioarele sau interiorul sosetelor. Vei fi incantata de efectele calmante ale acestui amestec.

Dusul scotian
Aceasta metoda alternativa - bai calde si bai reci - este tonica si stimuleaza circulatia. Totodata, calmeaza gleznele umflate dupa o zi intreaga de stat in picioare.

Vindecarea basicutelor
Frunzele de pelin zdrobite, florile si frunzele de galbenele, sucul de rostopasca (obtinut din tulpina plantei) sau frunzele proaspete de aloe se pot folosi sub forma de cataplasme aplicate pe zonele afectate de purtatul pantofilor, pana la vindecare.

Uleiurile pentru picioare
Esenta de menta are efectul unei pungi de gheata pe piele, cea de chiparos este un descongestionant venos, iar esenta de pin relaxeaza vasele de sange.

Poti pregati o baie excelenta pentru picioare adaugand o lingurita de esenta de pin la 4 litri de apa calda.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Arhivă blog

Lista mea de bloguri

Postări populare