Faceți căutări pe acest blog

joi, 19 august 2010

Solutii benefice oferite de pasta de dinti




La ce foloseste pasta de dinti?! Raspunsul pe care toata lumea il cunoaste este ca ajuta la spalarea dintilor si la prevenirea cariilor. Corect, insa pasta de dinti detine o multime de alte intrebuintari care te pot scuti de achizitionarea altor produse, precum medicamentele, produsele cosmetice sau detergentii.
Aceleasi ingrediente care te ajuta sa iti mentii dintii albi si stralucitori sunt de mare folos in tratarea unor afectiuni frecvente precum arsurile cu ulei incins, cat si in curatarea biberoanelor copiilor.
Iata doar o parte dintre proprietatile pastei de dinti, produs care te poate scuti de multe probleme si cheltuieli:
1 Alina arsurile minore
In bucatarie, pare aproape imposibil sa nu te arzi cu ulei incins. In cazul unor arsuri minore, care nu implica rani deschise, pasta de dinti ofera o senzatie de racorire temporara. Pentru a atenua senzatia de arsura, aplica pasta de dinti imediat dupa ce te-ai ars. Este suficient sa intinzi pasta de dinti mentolata pe zona de piele afectata, sa o lasi sa se usuce, dupa care sa clatesti cu apa rece.
2 Combate cosurile
Datorita efectului astringent, pasta de dinti usuca neplacutele cosuri. Atentie insa, nu se aplica pe toata fata si nu se lasa sa actioneze mai mult de o ora, deoarece poate leza pielea. Aplica o cantitate mica de pasta de dinti direct pe cos si lasa sa actioneze maximum o ora, dupa care spala-te cu apa rece.
3 Calmeaza intepaturile de insecte
Intepaturile provocate de orice insecta (albina, tantar, paianjen sau chiar furnici) pot fi tratate cu putina pasta de dinti mentolata. Aplica o cantitate mica de pasta de dinti mentolata direct pe pielea inflamata si lasa sa actioneze. Senzatiile de mancarime si usturime sunt ameliorate in scurt timp de la aplicare.
4 Albeste unghiile
Daca unghiile tale sunt ingalbenite, ai posibilitatea sa le faci sa arate impecabil cu putina pasta de dinti. Pune o cantitate mica de pasta, pe o periuta de unghii sau pe o periuta de dinti pe care nu o mai folosesti si freaca timp de cateva minute unghiile. Este indicat sa apelezi la acest truc in special dupa ce ai lucrat in gradina.
5 Aranjeaza firele de par rebele
Pasta de dinti contine aproximativ aceleasi ingrediente ca multe geluri pentru aranjarea parului. Daca ai ramas fara gel sau fixativ de par si vrei sa linistesti firele de par rebele, poti apela fara probleme la ajutorul pastei de dinti. Ai grija sa nu fie o pasta de dinti alba, ci un gel transparent, pe care sa-l amesteci cu putina apa. Este un foarte bun truc pentru a face clamele de par ale fetitei tale sa stea lipite de par.
6 Elimina mirosul urat al mainilor, dupa ce ai gatit
Persoanele care gatesc cu siguranta cunosc senzatia neplacuta cauzata de mirosul urat al mainilor, dupa ce au tocat ceapa sau usturoi. De cele mai multe ori, apa cu sapunul nu inlatura mirosul nelacut, persistent. O varianta extrem de eficienta este spalarea mainilor cu un amestec format din putin pasta de dinti mentolata si apa calda.
7 Curatarea biberoanelor
In general, biberoanele dezvolta un miros neplacut din cauza laptelui. Pentru o curatare eficienta foloseste in loc de detergentul de vase, pasta de dinti mentolata, dupa care introdu biberonul curat in aparatul de sterilizat. Asigura-te ca ai clatit biberonul cu cat mai multa apa.
8 Indeparteaza zgarieturile de pe CD-uri si DVD-uri
Cu trecerea timpului, CD-urile si DVD-urile sufera diverse modificari din cauza folosirii indelungate si devin mai putin lizibile. Astfel, daca un CD a devenit nefunctionabil, poti utiliza cu succes o pasta de dinti. Atentie insa, pasta de dinti folosita nu trebuie sa fie abraziva, pentru ca altfel poate zgaria CD-ul si mai mult. Trebuie mentionat faptul ca aceasta restaurare functioneaza doar asupra urmelor usoare si nu pe cele cu semne profunde. 



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Arhivă blog

Lista mea de bloguri

Postări populare