Faceți căutări pe acest blog

miercuri, 4 august 2010

Sucul de sfeclă roşie, benefic împotriva hipertensiunii arteriale



Sursa & Copyright Mediafax
Autorii acestui studiu au remarcat o scădere a tensiunii arteriale în cazul persoanelor suferind de hipertensiune, într-un interval de 24 de ore, după ce acestea au băut suc de sfeclă roşie.
Concluziile acestui studiu sugerează faptul că medicii vor putea beneficia, în viitorul apropiat, de o abordare “naturală” pentru a pune la punct noi terapii de scădere a tensiunii arteriale.
Nitraţii se găsesc în special în legume. Cercetătorii britanici afirmă că nitraţii din sfecla roşie se transformă în organism în monoxid de azot. Acest gaz contribuie la relaxarea vaselor de sânge şi menţine tensiunea arterială la cote scăzute.
Un studiu anterior a demonstrat faptul că o cantitate de 250 de mililitri de suc de sfeclă roşie consumată zilnic este suficientă pentru a scădea considerabil tensiunea arterială.
Studiul actual a fost coordonat de Amrita Ahluwalia, profesor de farmacologie vasculară în cadrul Barts and London School of Medicine and Dentistry.
Fructele şi legumele consumate zilnic au efecte benefice asupra sănătăţii sistemului cardiovascular. Dintre legume, lăptucile şi sfecla roşie sunt cele mai indicate pentru a scădea riscul de declanşare a atacurilor cerebrale, datorită cantităţilor mari de nitraţi anorganici pe care le conţin.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Arhivă blog

Lista mea de bloguri

Postări populare