Faceți căutări pe acest blog

miercuri, 11 august 2010

TRATAMENT NATURIST IMPOTRIVA CANCERULUI

Folosit de MONICA TATOIU  cu ajutorul lui DUMNEZEU

Laptisor de matca 4g
Miere de salcam 1,5kg
Polen macinat (manual) 300g
Ser fiziologic 1OO ml
Tinctura de propolis 150g
Toate se amesteca si se lasa la frigider.
Utilizare: 1 lingura dimineata si o lingura seara pe stomacul gol sau cu ceai
Nu este recomandat minorilor sub 14 ani datorita cantitatilor mari de zahari (risc de imbolnavire cu diabet)
Este recomandat si gravidelor.
Reteta naturista a fost prezentata in direct in emisiunea Happy Hour de la ProTv in 7.07.2010
July 7th, 2010 | Tags: CANCER, laptisor de matca, miere, monica tatoiu, polen macinat, reteta naturista, salcam, ser fiziologic, tincutra de propolis | Category: CANCER | One comment
Tratamentul cu aloe pentru ulcerul duodenal, hepatita, diabet, constipatie, depresii, herpes, anorexie, cicatrizare si multe altele
Există peste 300 de specii de aloe vera, dar nu toate deţin virtuţi de plantă medicinală. Dintre acestea, cea mai cunoscută pentru proprietăţile ei terapeutice este Aloe barbadensis miller.

CE AFECŢIUNI TRATEAZĂ

ulcer duodenal – are acţiune cicatrizantă şi antibacteriană.
hepatită – stimulează secreţia de interferon, care are un rol important în tratarea afecţiunilor hepatobiliare. diabet – ajută la reglarea funcţiei glandei pancreatice.
constipaţie – se beau zilnic 2-3 linguri cu suc proaspăt de aloe vera.
depresii – se mestecă, în fiecare dimineaţă, 2-3 cubuleţe de frunză verde. Ajută la îmbunătăţirea tonusului.
herpes – se tamponează locul afectat cu puţină vată înmuiată în gel de aloe.
anorexie
congestie cerebrală
în uz extern, planta este bună în tratarea alergiilor pentru că ajută la calmarea mâncărimilor produse de urticane.
Are efect dezinfectant şi participă cu succes la cicatrizarea rănilor.
stimulează digestia şi circulaţia sangvină si întăreşte sistemul imunitar.

CUM SE ADMINISTREAZĂ

-suc proaspăt de aloe – se taie o frunză sau două de aloe cu proprietăţi medicinale şi se strânge sucul care se scurge. Se iau în fiecare zi 3-4 linguri cu suc pentru tratarea afecţiunilor deja enumerate.
-cataplasme – se înmoaie o bucăţică de tifon în gel de aloe şi se aplică pe zona afectată de herpes, arsuri sau răni. Planta are efect cicatrizant şi ajută la vindecarea rapidă a oricărui tip de plagă.
-tinctură – se taie o frunză de aloe în bucăţele mărunte şi se lasă la macerat în 200 ml de alcool cam 15 zile, după care se strecoară preparatul şi se pune în sticle mai mici. Se ia câte o linguriţă de tinctură diluată într-un pahar cu apă de 3-4 ori pe zi. Este foarte bună mai ales pentru constipaţie.

ATENŢIE! La unele persoane, aloe vera poate da efecte adverse. în cazuri mai rare, apare o hipersensibilitate ce se manifestă prin dermatite. Sursa: Femeia de azi
July 6th, 2010 | Tags: aloe barbadensis miller, Anorexie, cataplasme, cicatrizarea ranilor, circulatia sanguina, congestie cerebrala, Constipatie, depresii, Diabet, hepatita, herpes, intarire sistem imunitar, stilare digestie, suc proaspat, tinctura, tratament, tratarea alergiilor, ulcer duodenal | Category: Aloe | Leave a comment

Albastrea Albăstrea

Este o plantă medicinală care se cultivă de foarte multe ori şi în scop decorativ. Atenţie însă! în scopuri medicinale, se folosesc doar florile albastre, nu şi cele roz, care pot fi întâlnite foarte des.

CE AFECŢIUNI TRATEAZĂ

probleme renale – se prepară un ceai dintr-o linguriţă cu albăstrele, în amestec cu frunze de mesteacăn şi cozi de cireşe, din care se beau câte 3-4 căni în fiecare zi.
diaree – albăstrelele au puternice proprietăţi astrmgente şi antidiareice.
reumatism – infuzia preparată din această plantă este un diuretic de excepţie, ducând la eliminarea apei din ţesuturi şi la calmarea durerilor reumatice.

anorexie – se beau 3-4 căni cu decoct de albăstrele în fiecare zi pentru creşterea poftei de mâncare.
Ceaiul preparat din flori de albăstrele are un efect uşor calmant asupra sistemului nervos.
în uz extern, planta este un bun remediu pentru tratarea conjunctivitelor şi a iritaţiilor pleoapelor.

ŞTIAI? Compresele cu infuzie de albăstrele sunt foarte bune pentru tonificarea muşchilor din zona ochilor. în felul acesta, ele ajută la reducerea ridurilor deja formate. în plus, elimină cearcănele inestetice.

CUM SE ADMINISTREAZĂ .
ceai de flori – peste o lingură cu flori uscate, se toarnă o cană cu apă fiartă şi se lasă la infuzat zece minute, după care se filtrează lichidul. Se beau 3-4 căni pe zi.
comprese – sunt foarte bune pentru tratarea unor afecţiuni oftalmologice sau în tratamentele cosr netice. Florile de albăstrele, folosite sub formă de infuzie, sunt un bun hidratant pentru tenurile cu probleme. Ai grijă să ţii compresele pe faţă cam 20-30 de minute şi să repeţi procedura de două ori pe săptămână! Compresele sunt bune şi pentru tratarea rănilor.
decoct – se pun la fiert, într-un litru de apă, vreo două linguri cu albăstrele. După zece minute, se ia recipientul de pe foc şi se lasă la răcit. Lichidul se strecoară şi se consumă apoi de-a lungul unei zile. Sursa: Femeia de azi
July 5th, 2010 | Tags: albastrea, Anorexie, ceai de flori, comprese, decoct, Diaree, probleme renale,

Reumatism, tratament | Category: Albastrea | Leave a comment
Pietre la rinichi, calculi
Pietrele la rinichi ( calculi renali ) sunt depozite minerale intarite care se formeaza in rinichi. Mai intai se depun particule microscopice care se maresc in timp. Termenul medical pentru acesta boala este litiaza renala.
Rinichii filtreaza produsele reziduale din sange si le pun laolalta cu urina pe care ei o produc. Atuncii cand reziduurile nu se dizolva complet in urina se produc cristale si pietre. O piatra se formeaza in rinichi atunci cand exista un dezechilibru intre anumiti compusi ai urinei – substante chimice cum ar fi calciu , oxalati si fosfati – care stimuleaza cristalizarea si altele care o inhiba.
Pietrele mici pot cauza disconfort cand sunt eliminate. Indiferent de marime pietrele pot parasi rinichiul si pot ramane pe canalul care transporta urina de la rinichi la vezica urinara ( ureterul ), cauzand dureri mari care se simt in partea de jos a spatelui si radiaza lateral si inghinal. O astfel de piatra poate bloca fluxul urinei determinand cresterea presiunii in ureter sau in rinichi. Aceasta presiune creaza spasme care devin extrem de dureroase.
Cine poate suferi de pietre la rinichi (calculi urinari)?
De obicei barbatii sufera de aceasta afectiune dar in ultimii 10 ani numarul femeilor cu pietre la rinichi (calculi urinari) a crescut, schimband chiar proportia. Pietrele se formeaza mai ales intre 20 – 40 de ani. Daca o persoana are o piatra la rinichi exista o posibilitatea de 50% sa mai faca inca una.
July 4th, 2010 | Tags: calculi, litiaza renala, pietre la rinichi, urinari | Category: Calculi renali

Abces dentar –

Generalitati
Dintele care prezinta un abces este un dinte care are o punga cu puroi(infectie locala colectata) in interiorul tesuturilor din jurul lui. Puroiul se formeaza atunci cand organismul incearca sa lupte impotriva infectiei bacteriene.

Tincturi cu ierburi si miere pentru tratarea afectiunilor cardiace, afectiuni gripale, afectiuni hepatice, angina pectorala, arsuri, caderea parului, constipatie, degeraturi, fisuri anale, insomnie, prostatita, reumatism, spasmofilie, tuberculoza pulmonara, tuse banala, tuse convulsiva
Elixiruri cu ierburi si miere

Afectiuni cardiace

• Miere de albine (tei si salcam) – 3 lingurite pe zi.
• Capaceala (un amestec de miere, ceara si propolis), care trebuie mestecata ca o guma, chiar dupa ce s-a terminat mierea din ea, deoarece ceara intrata in tractul digestiv are un puternic rol de lubrifiant al vaselor de sange, ajutand in acelasi timp si la optimizarea functionarii cordului.
• Laptisor de matca in amestec cu miere, care are functii vasodilatatoare – 1 lingurita pe zi.
Afectiuni gripale
• Inhalatii cu ceara de albine: se aseaza pe ochiul de aragaz o placa de tabla curata, pe care, dupa ce s-a infierbantat, se pune cate o bobita de ceara de marimea unui bob de grau.
Se va ridica un firicel de fum, pe care il vom inhala: o inspiratie pe nas si una pe gura, pana la topire, apoi se repeta inca de cinci ori.
• Tinctura de propolis 30%: se pun la radacina limbii doua picaturi, cate una de fiecare parte.
• Gargara: se pun 30 de picaturi de tinctura de propolis in concentratie de 30% intr-un pahar cu ceai de galbenele sau de musetel. Se face o gargara cat mai profunda si de durata, apoi se inghite solutia.
• In cazuri de nas infundat, rinite etc., se face un amestec in parti egale (cate un varf de cutit) de galbenele, coada-soricelului si rostopasca. Se opareste o lingurita de plante cu 100 ml apa, apoi se adauga trei picaturi de tinctura de propolis. Se amesteca bine dilutia, apoi se pune in fiecare nara continutul unei pipete, dar picatura cu picatura, in asa fel ca operatiunea sa dureze circa 5 minute.

Afectiuni hepatice

In afectiunile hepatice se foloseste siropul de rostopasca. Acest leac reface celulele hepatice. Se pune sa fiarba un litru de apa – seara la ora 7- si dupa ce da in cateva clocote, se adauga in el 5 grame de rostopasca maruntita (uscata). Se acopera vasul cu un capac si se aseaza la cald, intre perne, pana a doua zi dimineata la ora 7. Atunci se strecoara si se amesteca cu 200 g miere de albine, pana ce se dizolva complet, si se pune intr-o sticla. Din ora in ora, se ia cate o lingura (de lemn) de sirop, de zece ori pe zi. Acest tratament se poate repeta doar dupa sase luni.

Angina pectorala

• Sirop: ceapa rosie de Fagaras (care contine multa biotina), in amestec cu miere de albine (de tei sau salcam), suc de lamaie si suc de usturoi. Se lasa la plamadit, intr-un litru de apa fiarta, timp de 2-3 zile, si apoi se consuma cate o lingurita de 3 ori pe zi.
• Produse apicole: otet de mere cu miere de albine de tei sau salcam, capaceala (mestecata pana la consumarea totala) si propolis.
Arsuri
Se unge partea vatamata cu miere naturala si se acopera cu o bucatica de folie de plastic, dupa care se pune un bandaj. Tratamentul se face dimineata si seara, pe o perioada mai lunga. Inaintea fiecarui tratament se spala pielea cu ceai de musetel sau de tei.

Caderea parului

- Ceai (decoct) din: mesteacan (frunze, coaja sau seva), tintaura, iedera, menta, patlagina si zeama de lamaie.
- Zeama de ceapa si zeama de usturoi amestecate cu miere de albine.
- Utilizare: in prima zi, dupa ce se spala parul bine cu apa fierbinte, se maseaza pielea capului cu ceaiul obtinut circa 10 minute. In a doua zi, se foloseste la masaj a doua solutie.
De precizat ca masajul trebuie sa fie intens si sa se faca pana se incalzeste pielea capului. Dupa aceea trebuie invelit capul cu un prosop pana la uscarea parului si disparitia efectului revulsiv.

Constipatie

• In fiecare dimineata, se bea – pe stomacul gol – un pahar de apa calduta statuta (cel putin 24 de ore). Dupa aceea, se mananca un mar ras amestecat cu doua lingurite de miere si tarate cat cuprinde, pentru ca preparatul sa ramana moale ca o crema. Excludeti din alimentatie mezelurile, prajelile, conservele, painea alba, zaharul, cafeaua, alcoolul, tutunul, carnea si branzeturile fermentate. Bazati-va alimentatia pe fructe si legume proaspete.
• In fiecare dimineata, pe stomacul gol, se ia o lingurita de miere cu un pahar de apa minerala (nu ceai), timp de o saptamana, pana se formeaza obisnuinta.
l 1/2 kg de prune uscate se spala bine si se pun la fiert (ca pentru compot). Dupa ce au fiert, se scot samburii, iar pulpa rezultata se da prin masina de tocat. Se masoara cu o lingura pulpa si cate linguri rezulta atatea se pun de miere (la 1/2 kg de prune sunt 8-9 linguri, deci tot atata miere). Se amesteca totul bine si se pune intr-un borcan de 800 g (care se tine la frigider). Se ia cate o lingura, de trei ori pe zi, inainte de masa.

Degeraturi

De obicei, cad victime ale acestei afectiuni cei cu proasta circulatie periferica, sau mai bine zis, cei ce au maini si picioare reci, cei anemici si cei hipotensivi, deci cei care nu au o irigatie sanguina normala in locurile ce vin in contact cu factorii externi. Reactia normala a multora dintre noi este aceea de a aduce la caldura pe cel degerat. Acest lucru este gresit, deoarece poate provoca leziuni care vor trena in timp. Locurile vatamate trebuie tinute un timp la o temperatura usor peste zero grade; se vor face frictiuni cu zapada sau lichide reci, aceasta pana cand se va observa o inrosire a pielii, ceea ce inseamna ca sangele este prezent in tesuturi in cantitate mai mare. Regiunea respectiva se badijoneaza apoi cu tinctura de propolis. Se aplica o compresa cu miere de albine dizolvata in ceai din coaja de salcie, pelin, frunze de nuc, catina alba sau paducel. Se mai frictioneaza cu felii de ceapa si zeama de lamaie. Trebuie evitate incaltamintea stramta, frigul, umezeala.

Fisuri anale

O igiena locala stricta. Lenjerie mereu curata.
• Un regim alimentar lejer, fara condimente, alcool, cafea, alimente iritante.
• Spalaturi cu ceaiuri din: galbenele, coada-soricelului, patlagina, papadie, soc, rostopasca si pelin.
• Utilizarea de supozitoare cu propolis.
• Evitarea sedentarismului, multa miscare pentru revigorarea muschilor.
Insomnie
Se folosesc 100 g de ceapa data prin razatoare. Se fierbe la foc mic 15 minute, intr-un vas acoperit. Se lasa sa se raceasca putin, se stoarce, se strecoara si la lichidul obtinut se adauga 50 grame de miere. Se amesteca bine pana la omogenizare. Se bea caldut (toata cantitatea), seara, inainte de culcare. Se repeta pana la vindecare.

Prostatita

• Ceaiuri: urzica moarta, spin (1 gram la 200 ml apa), busuioc, galbenele.
• Bai de sezut: tataneasa, musetel, galbenele.
• Ulei de dovleac: se ia cate o lingura seara, la culcare.
• Produse apicole: polen, pastura (polen tratat de albine cu acid lactic, pentru a-l conserva si pastra pe timpul iernii), propolis mestecat circa 3-5 minute (atentie la alergici, poate provoca pareze temporare), supozitoare cu propolis.
Sunt indicate si masuri foarte severe de dieta alimentara: trebuie eliminate din consum bauturile, tutunul, cafeaua, condimentele, preparatele alimentare iritante, sarea in exces, consumul exagerat de lichide.

Reumatism

• Cataplasme: frunze de varza, paie de ovaz, argila, cartofi cruzi taiati felii, hrean cu faina de mustar, ceapa taiata marunt si amestecata cu ulei de in (sau seminte fierte).
• Bai: frunze de frasin, fan, castan, radacina de stuf, radacina de papura.
• Gimnastica medicala pentru intretinerea musculaturii, care datorita durerilor se atrofiaza.
• Masaje cu produse apicole: miere cu otet de mere, impachetari cu ceara, unguent pe baza de venin de albine.
• Regim dietetic care sa elimine factorii de risc: fumat, bauturi alcoolice, exces de sare, evitarea spanacului si a steviei (care contin oxalati de calciu) si inlocuirea acestora cu loboda si urzica.

Spasmofilie

Se iau 7 oua, de preferinta de la gaini crescute acasa sau cele cu coaja rosie, si se aseaza intr-un borcan de 0,800 kg. Peste ele se pune zeama de lamaie pana se acopera totul. Se pune capacul si se lasa 7-8 zile. In acest timp, cu coada unei linguri de lemn se mai agita usor. Dupa dizolvarea cojilor de oua in zeama de lamaie, se trece lichidul prin strecuratoare. In final, se strecoara si prin tifon, astfel ca raman doar cateva mici resturi gelatinoase. Lichidul obtinut se amesteca cu un litru de miere de albine naturala. Din acest amestec se iau trei linguri pe zi. (Tratamentul se face mai ales in lunile calendaristice care contin in denumire litera R.)

Tuberculoza pulmonara

• Inhalatii cu tinctura de propolis 30% pusa in ceai de busuioc, brad, pin sau menta.
• Pulverizatii cu tinctura de propolis: 50 de picaturi in 50 g din ceaiul mai sus mentionat.
• Crema de propolis: 30 g propolis in 50 g miere de tei sau de munte.
• Fagure de miere sau capaceala, mestecate pana la consumarea totala.
• Usturoi (4-5 catei), consumat ca atare sau sub forma de suc. Se indica consumul in paralel cu putina slanina de porc si un pahar de bors.
• Regim dietetic: una pana la trei zile pe saptamana se va tine un regim de cruditati. Sunt interzise fumatul, consumul bauturilor alcoolice, al cafelei si al condimentelor in exces.

Tuse banala

Se fierbe o lamaie la foc moale, timp de 10 minute. Prin fierbere, lamaia se inmoaie, astfel incat se va obtine din ea o cantitate mai mare de suc si, in acelasi timp, se inmoaie si coaja. Lamaia se taie in doua si se stoarce bine intr-un pahar. La sucul obtinut se adauga doua linguri de glicerina (din punct de vedere farmaceutic, doua linguri echivaleaza cu 30 g). Amestecul se agita bine, apoi paharul se umple cu miere. Daca avem un acces de tuse in timpul zilei, luam o lingurita de sirop, dupa ce amestecam bine continutul. Daca suntem treziti noaptea de tuse, luam cate o lingurita de sirop la culcare si una noaptea, cand ne trezim. Daca suferim de o tuse rebela, luam 6 lingurite de sirop pe zi si anume: dimineata dupa sculare, inainte de pranz, dupa masa de pranz, la cateva ceasuri dupa aceasta, apoi la cina si la culcare. Pe masura ce tusea cedeaza, micsoram numarul dozelor pe zi.

Tuse convulsiva

• Tinctura de propolis: intr-un pahar mic cu ceai de ienupar se adauga 30 de picaturi de tinctura de propolis. Se face gargara cat mai mult, apoi se inghite.
• Miere de albine de tei: in acelasi tip de ceai se adauga doua linguri de miere la o cana de 0,250 l si se beau doua cani pe zi, cu sorbituri mici. (Atentie! Este contraindicata la diabetici.)
• Capaceala: se mesteca pana la consumarea totala.
• Inhalatii cu ceara de albine (dupa metoda descrisa in reteta impotriva afectiunilor gripale), inhalatii cu ceai de tei, menta, muguri de brad, busuioc si marar. Acestea se realizeaza prin asezarea pe o cana de tabla a unei palnii cu gura in jos si inhalarea aburului degajat.
July 2nd, 2010 | Tags: afectiuni gripale, afectiuni hepatice, afectiunilor cardiace, Angina pectorala, arsuri, caderea parului, Constipatie, Degeraturi, fisuri anale, ierburi, insomnie, miere, prostatita, Reumatism, Spasmofilie, Tincturi, tratarea, tuberculoza pulmonara, tuse banala, tuse convulsiva | Category: Diverse din sanatate naturista | 2 comments

Totul despre ochii umflati

Cum apar?
Umflarea ochilor este cauzata de multi factori, precum retentia de fluide, stres, alergii, schimbari hormonale sau de plans. Organismul reactioneaza la orice fel de emotie prin marirea fluxului sangvin ce duce la umflarea ochilor. De asemenea, dupa somn putem sa avem ochii umflati din cauza excesului de sodiu din dieta ce retine apa sau excesului de alcool.

Cum ii vindecam?
Pentru ochii umflati din cauze normale, iata cateva din metodele pe care le puteti alege pentru a vindeca o astfel de conditie:
- spala fata cu apa rece
- fereste-te sa ingerezi hrana cu mult sodium
- bea multa apa
- demachiaza-te corect
- pune de 2-3 ori pe saptamana pe ochi cate o felie de castravete pentru cateva minute
- pune de 2-3 ori pe saptamana pe ochi cate un plic de ceai verde inmuiat in apa calda timp de cateva minute
- incearca creme care contin aloe si vitamina E
Daca ai impresia ca ochii sunt umflati din cauza unei alergii, atunci fa o vizita medicului pentru un tratament corect.
July 1st, 2010 | Tags: cum apar, cum ii vindecam, despre, ochii umflati, totul | Category: Ochi umflati | Leave a comment

Anorexia nervoasa

Anorexia nervoasă este o tulburare psihiatrică din categoria tulburărilor de alimentare, caracterizată printr-o reducere anormală a greutăţii corpului şi printr-o deformare a imaginii propriului corp cu teama prevalentă , persistentă, de îngrăşare. Persoanele suferind de anorexia nervoasă îşi limitează greutatea corpului prin abţinerea voluntară îndelungată de a se hrăni (starvaţie sau post voluntar) (anorexia nervoasă de tip restrictiv) şi prin alte metode – ca de pildă abuzul de purgative, clisme, şi diuretice, folosirea de substanţe anorectigene, şi excesul de exerciţii fizice (anorexia nervoasă de tip eliminator, purgativ). Boala afectează mai ales tinerele adolescente, însă 10 % din cazuri apar la tineri de sex masculin. Anorexia nervoasă este o tulburare psiho – somatică sau psiho – fiziologică complexă, implicând componente psihologice, neuro-biologice şi socio-culturale. Termenul anorexia este de origine greacă veche: an (αν- sau α -lipsa de, “α privativ” ), şi órexis (óρεξις)= dor, poftă, apetit (de la verbul “orégo” ορεγω = a întinde , a oferi cuiva, a tinde spre) (există şi în greacă modernă: orexi – óρεξι = poftă). Bolnavul de anorexie nervoasă e numit de obicei “anorectic”, deşi termenul simplu de anorexie (fără adaosul “nervoasă”) este de fapt sinonim cu “inapetenţă”, adică lipsa de apetit, lipsa de poftă de mâncare. Bolnavul de anorexie nervoasă nu e lipsit neapărat de poftă de mâncare, mănâncă intenţionat foarte puţin. “Anorexice” sau “anorexigene” sunt denumite substanţele care taie pofta de mâncare, care suprimă apetitul, folosite uneori în tratamentul obezităţii. În mass media, dar şi în literatura ştiinţifică termenul “anorexie nervoasă” este prescurtat de obicei sub forma “anorexie”. Anorexia nervoasă are un risc crescut de mortalitate – până la 10%.
June 30th, 2010 | Tags: anorexie nervoasa, caracteristici | Category: Anorexie | Leave a comment
Tabagismul, date statistice, consecinte si combatere

Conform declaraţiei OMS, anual la 31 mai se desfăşoară Ziua Mondială fără tutun, iar la 26 iunie – Ziua Internaţională de luptă împotriva drogurilor
Necesitatea conştientizării în rîndul unor tot mai largi categorii de populaţie, a consecinţelor dezastruoase pe care le generează fumatul, face ca problema să devină o reală prioritate de sănătate publică.
În prezent, tabagismul este considerat o maladie care are toate atribuţiile unei epidemii sau mai exact a unei pandemii a secolului. S-a estimat, că pierderile anuale nete datorate tutunului, suferite de resursele financiare ale planetei se ridică la 200 miliarde dolari US, fiecărei mii de tone tutun consumat îi revine 650 de morţi şi 27,2 milioane de dolari US, pierderi nete pentru economia mondială.
Cu regret trebuie însă recunoscut faptul că fumatul face parte din existenţa umană cotidiană, fiind încă o expresie a „stilului de viaţă modern”. Răspîndindu-se în lume ca o epidemie de modă şi comportament, pornită din ţările industriale şi cu o recunoscută rapiditate, tabagismul s-a îndreptat în ultimii ani spre ţările în curs de dezvoltare, inclusiv şi în Republica Moldova.
Date statistice
În prezent nu mai există nici un dubiu asupra faptului că afecţiuni foarte grave care constituie în momentul de faţă importante cauze de morbiditate în lume, sunt legate – unele excusiv de altele în măsură – de abuzul de tutun. Statistici diferite ca şi cele din ţara noastră demonstrează legătura strânsă între tutun, creşterea morbidităţii şi diminuarea speranţei de viaţă. Există o relaţie directă între gradul tabagismului şi mortalitatea fumătorului care depăşesc cu 30 – 80% pe cea a nefumătorilor.
O anchetă realizată în vederea estimării prevalenţei tabagismului printre contingentele de populaţie din Republica Moldova denotă faptul, că circa 60-65 la sută din populaţie fumează. În ceea ce priveşte prevalenţa fumatului în rîndul diferitor grupe de populaţie se constată, că ponderea bărbaţilor este de 40-45 la sută, iar a femeielor 18-20 la sută.
Analiza chimică a fumului de ţigară a pus în evidenţă circa 4000 de compuşi chimici, dintre care mulţi cu influenţa severă asupra organismului uman.
Numărul estimat al fumătorilor în lume se ridică la 1,1 miliarde de fumători, din care 800 milioane în ţările în curs de dezvoltare.
În S.U.A. fumatul contribuie la mortalitate cu circa 420.000 decese anual. Cheltuielile medicale directe ale fumatului se ridică la 50 miliarde de dolari/an, iar cheltuielile indirecte la 47 miliarde dolari/an. Potrivit Departamentului de Sănătate şi Servicii Umane din SUA procentajul de decese atribuite fumatului arată o contribuţie devastatoare a fumatului.
http://www.totulnatural.ro/

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Arhivă blog

Lista mea de bloguri

Postări populare