Faceți căutări pe acest blog

luni, 27 septembrie 2010

Preparatele din păducel protejează inima


Fructele de păducel reglează tensiunea arterială Foto: Fotolia

Fructele de păducel reglează tensiunea arterială

Fructele de păducel sunt benefice, în primul rând, pentru protecţia sistemului cardiovascular.
Studiile realizate în mai multe spitale universitare din Franţa au arătat că rezistenţa la efort a bătrânilor cu probleme de inimă trataţi cu păducel, în cure de lungă durată (minimum şase luni), a crescut cu 40 la sută.

Toate părţile plantei conţin bioflavonoide, uleiuri volatile, acizi organici, vitamina B2, cu acţiune sedativ-cardiacă, asemănătoare valerianei, şi vitamina C. „S-a dovedit că fructele de păducel reglează tensiunea arterială. Ba, mai mult, tratamentul cu această plantă este eficient în combaterea aterosclerozei", precizează Eugen Giurgiu, doctor în biochimie, cu competenţe în fitoterapie şi nutriţie. Tratamentul cu fructe de păducel este foarte eficient în prevenirea trombozei (formarea de cheaguri anormale).
Mod de administrare
Infuzie din fructe: peste o lingură de fructe se toarnă o cană de apă fierbinte şi se lasă la infuzat zece minute. Ceaiul se bea când se răceşte. Se consumă câte două-trei căni pe zi.
Tinctura, cel mai eficient preparat pe bază de păducel, se face din şase linguri de frunze şi din flori care se pun la macerat într-un borcan cu zece linguri de alcool, într-un loc însorit. După 14 zile se filtrează. Se iau câte trei linguri pe zi.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Arhivă blog

Lista mea de bloguri

Postări populare