Faceți căutări pe acest blog

joi, 7 octombrie 2010

10 ALIMENTE CONTRA RACELII




Usturoiul este un bun antiseptic, antiviral, antibacterian si antifungic. Pentru a stimula imunitatea, consuma de asemenea ceapa, nucsoara, cuisoare, scortisoara, menta si ghimbir proaspat.
Varza sau orice derivat al ei – varza de Bruxelles, conopida, broccoli sau salata verde – accelereaza eliminarea substantelor toxice si protejeaza tesuturile de agresiunea frigului. Un alt avantaj este ca aceste legume contin antioxidanti care intarzie procesul imbatranirii.
Carnea rosie este o sursa importanta de fier, la fel si ficatul. Consumandu-le o data pe saptamana, sau chiar mai des, poti preintampina anemiile, destul de frecvente in aceasta perioada.
Fasolea verde reuneste carotinoide cunoscute pentru actiunea lor antioxidanta si alti nutrienti protectori: fibre, vitamine, acid folic, potasiu si magneziu. In plus, poate fi o garnitura delicioasa si cu putine calorii pentru orice friptura.
Somonul proaspat, ca si orice peste gras, contine o mare cantitate de acizi grasi Omega-3, necesari pe timp racoros pentru efectul lor antiinflamator si actiunea lor de stimulare a sistemului imunitar.
Nucile sunt bogate in magneziu si vitamina E, esentiale pentru intarzierea imbatranirii. In aceeasi masura, nucile sunt o si ele o sursa bogata de acizi Omega-3.
Oul este o sursa de zinc, element esential pentru buna functionare a muschilor si sanatatea oaselor, diminuand riscul de ateroscleroza. Alte surse de zinc sunt pestele gras, fructele de mare si morcovii.
Kiwi, bogat in vitamina C, un antioxidant si antiimflamator, ca de altfel toate fructele exotice, ajuta organismul sa se apere de virusi si ii aduce energie. Consuma macar un fruct pe zi, fie kiwi sau o portocala, fie un pahar cu suc de afine, lamaie sau morcovi.
Lintea este bogata in proteine, minerale si vitamina B, esentiala transmiterii influxurilor nervoase. Acelasi lucru il putem spune si despre fasolea verde, fasolea boabe, mazare si naut. Chiar daca au ceva mai multe calorii, aceste alimente consumate o data pe saptamana nu-ti pun silueta in pericol.



Un comentariu:

Arhivă blog

Lista mea de bloguri

Postări populare