Faceți căutări pe acest blog

miercuri, 20 octombrie 2010

Foile de varză reduc inflamaţia


Foile de varză reduc inflamaţia
Un leac cunoscut din bătrâni e compresa cu foi proaspete de varză. Articulaţiile se ţin înfăşurate timp de 8-10 ore pe zi pentru diminuarea durerii şi pentru reducerea tumefierii încheieturilor. Tratamentul se aplică mai ales în zilele în care simptomele bolii se acutizează.
Tinctură de tătăneasă, pentru frecţii locale
Când durerile sunt acute, specialiştii în medicină naturală recomandă frecţii cu tinctură de tătăneasă. Acest leac se găseşte în farmaciile naturiste şi poate fi folosit de câte ori este nevoie.
Terciul din tuberculi face minuni
Acest preparat se foloseşte pentru comprese pe articulaţiile dureroase. Rade doi cartofi cruzi, toacă două cepe, fierbe două linguri de seminţe de in şi omogenizează toate ingredientele. Pune amestecul pe locurile bolnave, după care acoperă cu o folie de plastic. Lasă terciul să acţioneze pe timpul nopţii, având grijă să te acoperi bine, pentru ca articulaţia să fie mereu încălzită.

Decoctul de urzică, bun pentru băi la picioare

Fă seara o baie caldă la picioare cu decoct de urzică. Amestecă în 5 litri de apă un pumn de urzică uscată sau proaspătă şi lasă la macerat o jumătate de zi, după care încălzeşte preparatul până dă în clocot. Stinge focul, ţine vasul acoperit 10 minute, apoi foloseşte decoctul pentru baia la picioare.

Planta Gheara-diavolului este antiinflamatoare
Gheara-diavolului este poate cea mai cunoscută plantă medicinală folosită în tratamentul natural al poliartritei reumatoide. Leacul are efecte benefice rapide şi este un antiinflamator eficient, reduce umflăturile şi durerile de la nivelul articulaţiilor. Ca să calmezi simptomele bolii, specialiştii în medicină naturală îţi recomandă zilnic trei-patru căni de ceai din Gheara-diavolului.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Arhivă blog

Lista mea de bloguri

Postări populare