Faceți căutări pe acest blog

marți, 5 octombrie 2010

Secrete nutritionale pentru o vedere perfecta cu hrana integrala

RASPUNSURI LA 75 de intrebari ale parintilor
O nutritie buna este de o importanta vitala pentru o musculatura, nervi si
vase oculare sanatoase. Acestea 3 determina sanatatea si vitalitatea
vederii. Daca sunteti slabiti, obositi sau extenuati, cu vedere neclara,
malnutritia sau malabsorbtia de elemente vitale este foarte probabil sa
fie cauza imediata.
Sanatatea si nutritia reprezinta o responsabilitate personala pentru
fiecare dintre noi. Felul in care mancam determina starea noastra de
sanatate. Daca mancam hrana devitalizata, dezvoltam un organism
“devitalizat”, iar ochii nostri devin fara viata. Hipocrate, un medic grec,
si parintele medicinei, a spus candva ca “Mancarea trebuie sa va fie
medicamentul, iar medicamentul trebuie sa va fie mancarea”.
Mancarea este legatura noastra directa catre Mana Natura. Mancarea
naturala integrala ne ofera substante numite minerale, vitamine, enzime,
fibre, oligoelemente si lichid organic. Dr. Frederick Tilney a numit
candva aceste elemente vitale “Licoarea vietii”.
Acestea sunt elemente datatoare de viata, care hranesc celulele,
tesuturile, parul, pielea, oasele, dintii si ochii. Fara un aport zilnic al
acestor elemente puteti sa uitati de o sanatate buna si o vedere perfecta!
Faceti sanatatea, nutritia si miscarea o rutina zilnica. Sanatatea ar trebui
sa fie cel mai important hobby pe care il aveti. O masina, o barca, o casa,
sau niste “jucarii” scumpe sunt mai importante decat sanatatea dvs sau a
celor dragi?
“Vindeca-te singur”
Care este singurul medic ce va poate vindeca? Dvs insiva! Daca sunteti
in cautarea sanatatii si a vederii perfecte, doar DVS va puteti oferi
intelegerea necesara sa aplicati legi ale nutritiei Templului dvs Divin!
Doar dvs puteti stii cum sa plutiti in ritmul natural al vietii. Doar dvs
puteti stii cand va este foame, cand sunteti obositi, cand va e sete, etc.
Doar dvs puteti stii cand sa mancati, cand sa dormiti, cand sa beti, cand
sa faceti miscare, cand sa meditati spiritul, etc. Vand acordati atentie
naturii dvs originale, adica nevoile dvs interne si sentimentelor intuitive
– veti merge catre o moderare “naturala” in toate activitatile pe care le
intreprindeti.
Invatati sa mancati corect, iar sanatatea, vederea si energia dvs vor
exploda. Ochii sunt cele mai abuzate organe din corp. acestea reflecta
starea organelor interne – bune sau suferinde. De exemplu, meridianele
ficatului si ale vezicii biliare sunt conectate cu ochii, fruntea si tamplele.
Aceste doua organe functioneaza impreuna pentru a detoxifia
organismul de substantele in exces, grasimi, si otravuri de mediu.
Daca cineva are un ficat slabit, slab functional, ochii pot arata unele
dintre aceste simptome si caracteristici: intepaturi ale ochilor, dureri de
frunte, tample si partile laterale ale craniului, ochi vineti, glob ocular
ingalbenit, ochi proeminenti, ochi inlacrimati, etc. Un ficat intoxicat
slabit poate cauza oboseala cronica, infectie cu candida, pierderea
memoriei si degenerarea imunitara.
Descoperiti secretele de baza ale sanatatii, nutritiei si energiei
nelimitate

Cele 5 elemente cheie catre o vedere perfecta
1. Mancati doar cand va este foame si beti lichide doar cand va
este sete
Se spune ca “foarte putin oameni mor din infometare, insa milioane mor
prematur din cauza excesului de mancare”. Un alt glumet intelept a spus
ca “jumatate din macarea pe care o consumam ne hraneste pe noi,
cealalata jumatate hraneste medicul”.
Stomacul, care este organul central al sistemului digestiv, lucreaza ca un
cuptor. Daca il supra-incarcam cu lemn, nu obtinem altceva decat fum;
refuza sa arda normal. Insa, umpleti acelasi cuptor cu ½ - ¾ din
cantitatea maxima, iar lemnul va arde usor si fara fum. In mod similar
stomacul va proceda la fel.
Pastrarea sanatatii necesita sa consumam mancare doar jumatate sau
maxim ¾ si sa ne oprim! Daca nu ne supra-alimentam putem adauga 30
sau 40 de ani in plus la viata. Cei care mananca prea mult sufera
constant de afectiuni precum diabetul, boli hepatice, probleme de colon,
sindrom premenstrual, sindromul oboselii cronice, boli de piele, boli de
sange, cancer artrita, etc., pana cand in cele din urma mor prematur.
Sanatatea si energia ii urmeaza pe cei care tin cont de acest aspect.
Medicul grec Plutarch si-a sfatuit clientii sa “posteasca (sa se abtina de
la mancare o zi sau doua) atunci cand se simt bolnavi”.
Daca mancati prea devreme dupa o masa anterioara este tot un obicei
prost. Asta va rezulta in putrefactia hranei in stomac. Asta, mai departe,
cauzeaza indigestie si toxemie – o pierdere a energiei nervoase,
oboseala, vedere slaba si alte complicatii. Supra-alimentarea distruge
valoarea nutritionala a hranei ingerate.
Exista o voce psihologica interna ce va spune cand, ce si cat de mult sa
mancati in fiecare zi. Ascultati inteligenta organismului dvs. Ce simtiti?
Simtiti ca va este foarte foame? Sau mancati de plictiseala, depresie sau
probleme emotionale?
Care sunt semnele fizice si psihologice ale foamei adevarate? Gura
trebuie sa saliveze. Limba trebuie sa fie roz, apoasa si clara – nu
galbena, maro sau intunecata. Limba este direct legata de sistemul
gastrointestinal inferior. Ea este partea superioara a intregului sistem
digestiv. Foamea este o senzatie a gurii si gatului – nu a stomacului.
Zgomotele stomacului indica faptul ca toxinele si mancarurile nedigerate
inca se afla in el. Poate inseamna si ca persoana respectiva a ingerat prea
multe mancaruri stimulante, si bauturi procesate, zaharuri, prajituri,
dulciuri, lapte si produse lactate pasteurizate, etc.
Semne pozitive ale foamei adevarate: daca va este cu adevarat foame,
veti fi fericiti, plini de viata, cu o predispozitie catre mancare la orele
mesei. Si nivelul de energie trebuie sa fie mare inainte de a manca.
Oboseala, extenuarea, supararile emotionale si stresul nu reprezinta
conditii bune in care sa mancati. Daca sunteti suparati, odihniti-va 30-60
de minute mai intai, si apoi mancati cand va restabiliti energia.
Mancarea se digera usor atunci cand omul este odihnit si plin de energie
si vitalitate. De fapt, indigestia este una dintre cele mai mari cauze ale pierderii de energie!
Exista un vechi proverb care spune “Mancati ca sa traiti – nu traiti ca sa
mancati”. Majoritatea oamenilor traiesc doar ca sa vada cat pot manca.
Traiesc doar pentru “amuzamentul” alimentatiei. Mancarea trebuie sa fie
delicioasa, nutritionala si gustoasa, insa nu treceti limita. Daca mancati
mancaruri nutritionale, integrale si gustoase, va veti multumi cu cantitati
mai mici.
Daca mancarea este bine digerata si asimilata – fara dureri de stomac,
indigestie sau gaze – ochii pot primi un aport bun de micro-nutrienti.
Veti obtine rezultate mai bune si o vedere drastic imbunatatita prin
identificarea semnelor de foame adevarata.
Nota importanta: mancati doar cand va este foame. “Cand stiti
atunci cand e de ajuns, intotdeauna veti fi avut indeajuns”.
2. Mestecati bine hrana. Este cheia catre o sanatate si o vedere
buna.
Observati pranzul de la ora 12 de la birou. Oamenii, intocmai ca niste
roboti, se grabesc catre cel mai apropiat fast-food. Mancarea este
mestecata si inghitita pe nerasuflate. Nimeni nu se gandeste la calitatea
hranei care patrunde in organismele noastre. Toate aceste mancaruri fara
viata sunt apoi “spalate” cu cafea sau bauturi pline de zahar. Cum poate
cineva sa aiba o sanatate buna, o energie ridicata si o vedere perfecta cu
aceste mancaruri? Mancarurile fast food conduc la boli si decese rapide.
Boala este un proces pe care cineva il urmeaza in timp.
Urmatorul scenariu se intampla in cazul a milioane de oameni in fiecare
zi. “Trebuie sa mananc repede. Am mult de munca la birou.” “Trebuie sa
ma grabesc la serviciu” “Pauza de pranz e foarte scurta, deci trebuie s
amananc repede”. “Pana la 3 sau 4 sunt deja extenuat si stresat, asa ca
mai beau o cafea ca sa ma revigorez”.
Acest scenariu este prezent in viata de zi cu zi la oras. Iar spitalele si
morgile sunt pline de astfel de suflete triste care nu au avut timp sa
mestece, sa se relaxeze, sa digere, sa asimileze, sa mediteze si sa
contempleze asupra hranei. Care este scopul vietii pe pamant?
Mancarea ingerata pe graba nu are cum sa fie digerata adecvat.
Mestecatul adecvat initiaza secretia de sucuri digestive. Pregateste
mancarea pentru asimilare in tractul gastrointestinal si pentru eliminarea
sa prin miscarile intestinale. Problemele intestinale apar o data cu
obiceiurile alimentare daunatoare. Bolile de stomac si colon cauzeaza si
ele deficiente de vedere.
Mancatul pe graba previne o digestie buna. Ulterior, mancarea
stagneaza in stomac si imediat intra in putrefactie si fermentatie. Asa ca
auzim “razboaie gazoase” in birourile din toata lumea. Oamenii de
stiinta ar trebui sa gaseasca o cale sa inglobeze aceste gaze si sa ne
alimentam cu energie de pe urma lor!
Totul se rezuma la mestecat. Mestecatul este o arta. De ce? Pentru ca
stomacul nostru nu are dinti cu care sa proceseze mancarea nemestecata.
Cu toate acestea am auzit de un om care si-a inghitit dintii falsi. La
modul serios, digestia incepe cu saliva din gura, ce contine o enzima
numita ptialina. Aceasta descompune amidonul inainte ce acesta sa
ajunga in stomac.
Trecem peste primul pas al digestiei atunci cand infulecam mancare ape
graba. Oamenii cu viata lunga intotdeauna isi mesteca bine mancarea –
de 20-30 de ori pe fiecare inghititura. Mabrobiologistii spun “mestecati
bine, ganditi bine. Mestecati dur, ganditi dur”.
Bucurati-va de gustul mancarii; asta face ca sucurile digestive sa fie
secretate din plin, si va permite sa utilizati nutrientii esentiali ai hranei
pentru imbunatatirea vederii.
3. Mancati in mare parte hrana naturala, integrala din climatul
dvs sau in functie de sezon
Dieta optima pentru vederea perfecta, sanatatea si longevitatea perfecta,
este una care include o multime de boabe integrale (orez, grau, orz,
ovaz, etc, si pastele lor) si legume (usor fierte iarna si naturale in timpul
verii).
Suplimentati aceasta dieta integrala de baza cu fructe brute consumate in
mare parte in lunile calde de vara. Nucile si semintele trebuiesc inmuiate
in apa peste noapte pentru un aport nutritional mai mare, sau folosite in
supe si gatit: migdale, alune, nuci, seminte de susan, floarea soarelui si
seminte de dovleac. Daca nu sunteti vegetarieni, consumati doar cantitati
mici de mancaruri animale pentru o buna sanatate. Produsele lactate si
oualele organice sunt mai bune decat cele comerciale, care contin
hormoni sintetici, antibiotice si chimicale.
Pestele din Alaska, Noua Zeelanda si Australia nu contine mercur sau
chimicale. Toti ceilalti pesti din orasele de coasta sunt foarte
contaminati. Puiul si curcanul organic este mai bun decat cel provenit
din comert.
Daca vreti sa va simtiti si sa aratati cat mai bine, consumati mancaruri
provenite din zona in care locuiti, si mancati-le in anotimpul lor potrivit.
Asta inseamna sa mancati fructe de sezon si legume recoltate in zona
dvs. In Michigan, ghimbirul este recoltat in mai. Frunzele verzi sunt
recoltate in iunie. Fructele de padure in audust si septembrie. Merele in
septembrie si octombrie, etc. Fructele si legumele proaspete apar
primavara si vara dintr-un motiv. Acestea curata ficatul de toxinele
acumulate in timpul lunilor de iarna. Fructele de padure, in special
coacazele, afinele, capsunile si ciresele ajuta la detoxifierea ficatului,
curata sangele si cresc fierul si oxigenul in organism.
Boabele gatite, fasolea, supele, pastele, radacinile de legume fierte sunt
cel mai potrivite pentru iarna. Amintiti-va: mancarea proaspata este
plina cu potasiu – un mineral care raceste sangele si corpul in lunile de
vara. Mancarurile integrale gatite pe de alta parte, sunt bogate in sodiu,
fosfor si nitrogen – minerale calde care incalzesc sangele si corpul in
lunile de iarna,
4. Mancaruri bogate in super-nutrienti pentru o vedere perfecta
Semintele contin forta datatoare de viata a naturii. Semintele reprezinta
inceputul unei noi vieti.
Semintele de floarea soarelui sunt o hrana suprema pentru ochi. Acestea
contin vitamina B2, care ajuta la prevenirea si vindecarea fotofobiei
(frica de lumina). Sunt si bogate in vitamina D, vitamina razei de soare,
planta floarea soarelui se intoarce catre soare in timpul culturii, si astfel
absoarbe lumina solara. Mancati cate o lingura de seminte de floarea
soarelui in fiecare zi, in cereale sau inmuiate peste noapte.
Morcovii sau sucul de morcovi fac minuni pentru vederea nocturna..
morcovii sunt bogati in vitamina A. organismul nu necesita un aport
ridicat de vitamina A in fiecare zi, deoarece aceasta se depoziteaza in
ficat pentru folosirea sa ulterioara. Deci, un pahar de 6 uncii de suc de
morcovi pe saptamana este indeajuns pentru a va oferi destul betacaroten
si vitamina A pentru o vedere nocturna sclipitoare. Mancarurile
comerciale anorganice pot slabi ficatul si alte organe, conducand la
vedere slaba.
Edgar Cayce, “profetul somnului”, recomanda morcovii ca remediu
pentru multe afectiuni in cartile sale de remedii dietetice.
Noi recomandam sa consumati doar morcovi organici. Spre deosebire de
varietatea comerciala, chimica, morcovii organici sunt dulci natural si
deliciosi. Contin de pana la 4 ori mai mult vitaminele, mineralele,
oligoelementele si puterea vindecatoare a morcovelui, decat brandurile
anemice.
Ierburi pentru vindecarea si protejarea ficatului
Ceaiurile din plante de coacaze, afine si zmeura sunt foarte bune pentru
vederea nocturna. Patrunjelul contine vitamina B2, care ajuta la
imbunatatirea vederii diurne. Ceaiul de burenita este folosit de secole
pentru imbunatatirea vederii. Fierbeti o lingurita de burenita in apa fiarta
timp de 20 de minute si beti cate o ceasca pe zi. Ceaiul din radacina de
papadie imbunatateste vederea la distanta. Ceaiul din frunza de papadie
imbunatateste vederea de aproape.
Radacina de licorice este excelenta pentru reducerea inflamatiei,
mucozitatilor, si pentru imbunatatirea vederii. Nu folositi mai mult de un
sfert de lingura de pudra de licorice cu apa, zilnic. Sau mestecati o
bucata mica de bat de licorice. Dr. Vinod Verma recomanda”Luati
licorice ca masura preventiva dupa varsta de 35 de ani, deoarece multi
oameni tind sa aiba probleme cu vederea in jurul acelei varste”.
Licoricea se spune ca ar creste memoria si claritatea mentala.
Mancaruri care vindeca, curata si intaresc ficatul si ochii
Iata o lista de legume, fructe si seminte care intaresc si vindeca ficatul,
ochii si sistemul imunitar: igname, morcovi, cartofi, sfecla, frunze de
papadie, telina, varza, broccoli, gulie, fasole verde, mazare proaspata de
zapada si mazare verde, afine, zmeura, mango, grefa, seminte de floarea
soarelui, seminte de dovleac, ridiche, ciuperci, ceai de Kompucha, alge
albastre si verzi, spirulina, orz verde. Totodata, includeti si toate
celelalte legume pentru varietate. Legumele verzi ajuta la curatarea
ochilor si prevenirea inflamarii. Mancarurile din boabe integrale contin
complexul de vitamine B, care intareste nervii oculari si intregul sistem
nervos.
5. Mancaruri toxice care cauzeaza probleme de sanatate si de
vedere
Stiati ca dieta medie americana costa peste 900 de miliarde de dolari in
fiecare an in facturi medicale? Consumam peste 150 kg de zahar rafinat,
85 kg de grasimi si uleiuri procesate, 150 kg de faina alba, 15 kg de orez
alb, baxuri de alcool si tigari per persoana anual! La inceputul anilor
1900, americanii mancau doar 5 kg de zahar per persoana. Astazi acea
statistica este de 125 per persoana.
Bolile sunt in voga. Spitalele sunt pline. Inchisorile si clinicile
psihiatrice sunt supra-aglomerate. ¾ din populatie sufera de sanatate
subreda, vedere slaba, au nevoie de ochelari, si in cele din urma de
operatie oculara! Aceasta este o statistica tragica. Ca natiune, ar trebui sa
ne fie rusine. Asta arata puterea hipnotizarii in masa, prin intermediul
TV, radio, ziare, etc. Medicamentele, mancarurile fast food, alcoolul si
stilul de viata grabit – toate sunt promovate de catre marile companii.
Medicii gasesc acum o legatura stransa intre obiceiurile dietetice si
aparitia bolilor. Medicii naturisti cunosc asta de secole. La inceputul
anilor 1900 doar 6% din populatie suferea de deficiente cu vederea la
departare. Astazi, peste 65% au aceasta probema!
Sanatatea buna si vederea buna merg mana in mana. Evitati mancarurile
fast food si pe cele tratate: medicamentele, antibioticele, zaharul alb,
dulciurile, prajiturile, laptele comercial, tabletele de sare, faina alba
rafinata, grasimile solide, uleiurile vegetale de la magazin, mancarurile
sarate, untul comercial, produsele lactate comerciale.
Toate acestea sunt incarcate cu hormoni de crestere si antibiotice.
Produsele din soia si tofu sunt dificil de digerat, si slabesc ficatul. Cititi
etichetele produselor. Insa feriti-va! Zaharul strica vederea si
cauzeaza depresie si miopie.
Zaharul este foarte clar cel mai mortal aliment pentru vederea noastra!
Acesta include zaharul brun, care nu e altceva decat zahar alb cu melasa
adaugata pentru culoare. Nu va lasati pacaliti d acest siretlic.
Zaharul scoate tot calciul din oase si dinti, si absoarbe complexul de
vitamine B; distruge pancreasul – foloseste toata insulina si cauzeaza
diabet, obezitate, boli cardiace, boli de piele, memorie slaba, tulburari
renale si hepatice, vedere slaba. Zaharul formeaza o “lentila cristalina”
pe ochi, cauzand cataracta. Este principala cauza a inflamatiei oculare.
Dr. Jin Otsuka, o autoritate de seama japoneza in miopie spune “daca
hraniti iepurele cu zahar, acesta devine miop. Chiar si asa-numitele
zaharuri naturale, precum mierea, siropul de artar, siropul de orez, etc.,
mancate in exces, pot slabi organele si altera vederea”.
Corpul uman produce doar o lingurita de insulina pe zi. Daca beti un
pahar mare de suc de morcovi sau suc de fructe, si doua lingurite d
emiere, inseamna ca tocmai v-ati folosit resursa de insulina pe acea zi.
Consumati de 4 sau 5 ori mai mult, in fiecare zi, timp de mai multi ani,
si va vet alege cu hipoglicemie (glicemie mica) si in cele din urma diabet
(nu se mai produce insulina in pancreas).
Matematica! Slabiti organele cu zahar in exces, grasimi, faina rafinata,
medicamente, alcool, etc., si va mai ramane zero sanatate. Nimic nu mai
e in echilibru. Hormonii se usuca si dispar. Fara hormoni nu mai exista
sanatate. Nu mai exista sanatate, nu mai exista nici viata!
Deci, daca vreti sa aveti energie zi de zi, trebuie sa eliminati zaharul si
produsele cu zahar, si sa va limitati aportul de indulcitori naturali –
precum mierea sau siropul de artar. Doua sau trei lingurite pe zi – nu mai
mult. Limitati-va si aportul de sucuri. Sucurile de fructe au zahar
concentrat, extras din fruct. Daca beti suc, diluati-l jumatate cu apa si
putin suc de lamaie.
Indulcitorii in exces altereaza pe mai departe glandele suprarenale, care
ne confera energia zilnica. Mancati cateva fructe, in special in lunile
calde de vara. Fructele curata organele si contin oxigen si fier pentru
sinteza de sange. Fructele sunt bogate in potasiu, deci reduceti consumul
lor in lunile de iarna. Organismul nu are nevoie de prea mult potasiu
iarna.
Sarea si vederea slaba
Consumul excesiv de sare conduce la intarirea arterelor, hiperteniune,
obezitate, etc. Arterele tari cauzeaza probleme de circulatie catre ochi si
vedere slaba. Sarea in exces congestioneaza rinichii si in cele din urma
creaza un edem. Folositi varec sau legume sezoniere pudra in loc de
sare.
Faina alba si vederea slaba
Atunci cand amestecam faina alba cu sucurile digestive, se formeaza o
pasta. Devenim lipiciosi pe dinauntru. Majoritatea oamenilor au in
sistemul excretor 7-9 kg de materie fecala lipita de peretii colonului. Nu
e un caz fericit!
Medicina indiana: constipatia trebuie eliminata pentru a imbunatati
vederea. Constipatia este o cauza directa a vederii incetosate si a multor
altor boli.
Grasimile si uleiurile in sange
Va veti simti grozav daca mentineti un aport de 5-10% grasimi in dieta
zilnica. Consumati putin din aceste mancaruri bogate in grasimi: lapte,
branza, produse lactate, uleiuri si carne. Consumul excesiv de grasimi nu
poate fi digerat, asimilat sau absorbit complet, ceea ce rezulta in
colesterol marit si artere blocate, pietre la ficat si vezica biliara. Asta
incetineste circulatia catre ochi, precum si catre inima si alte organe
interne majore.
Grasimile sunt implicate si in diabet, obezitate si boli de ficat. Ficatul si
vezica biliara metabolizeaza grasimile. Pietrele sunt cauzate de excesul
de grasimi animale. In sistemul celor 5 elemente chinezesc, ficatul
conduce ochii. Deci, un ficat gras cauzeaza tulburarile de vedere.
Mancarurile fast food cauzeaza boli degenerative in toata lumea. Puteti
evita problemele cu ochii complet prin consumul ridicat de mancaruri
integrale si plante, alaturi de exercitiile oculare d erutina, intinderile
yoga, chi kung, etc.
Uleiurile periculoase care distrug vederea
Unele uleiuri vegetale sunt mai bune decat altele pentru sanatate si
longevitate. In primul rand, uleiurile noi daunatoare.
AVERTISMENT: daca va doriti o vedere buna si o sanatate
puternica, evitati toate aceste uleiuri si mancarurile ce le contin
margarina vegetala – uleiul din bumbac, oleo-margarina, margarina
din ulei de porumb, uleiul de soia si uleiul de canola. Soia si canola
sunt uleiuri industriale si sunt extrem de toxice pentru organismul
uman! Folositi aceste uleiuri doar pentru ceruiala masinii!
Margarina este hidrogenata si solida la temperatura camerei, ceea ce
inseamna ca este saturata. Uleiurile sunt fierte la temperaturi extrem,
ceea ce face ca acestea sa fie solide pe masa la temperatura camerei.
Produsele din soia cauzeaza intoxicarea sangelui si vedere slaba
Soia este o iarba otravitoare crescuta pentru consumul uman si animal.
Gandacii nu vor manca niciodata soia, pentru ca detecteaza otrava din
ea. Oamenii si animalele se imbolnavesc; animalele care mananca multa
soia traiesc doar jumatate din varsta lor normala. Intampinam vedere
slaba si sanatate subreda atunci cand mancam produse din soia si tofu.
Puteti simti diferenta in energie dupa eliminarea produselor din soia din
dieta.
Soia si canola sunt considerate plante negative. Pot trai pe sol “bolnav”
si in aer poluat. Acestea preiau mediul toxic in care cresc in interiorul
frunzelor lor. Fertilizatorii si sprayurile otravitoare sunt folosite pentru a
produce soia toxica. Incredibil, dar adevarat! Alte mancaruri naturale
sanatoase, precum boabele, fasolea, legumele, fructele, semintele,
nucile, sunt denumite “pozitive”. Plantele pozitive nu dezechilibreaza
sanatatea si vitalitatea.
La mijlocul anilor ’50 soia era iradiata pentru a creste continutul sau in
uleiuri. Asta a prous in schimb mai mult ulei in “solurile negative”.
Uleiul de soia este un ulei industrial, nu unul alimentar!
Uleiurile, defectele de vedere, chelirea si deficientele imunitare
Chelia, tulburarile de vedere, problemele de ficat, infectiile levurice,
digestia slaba, oboseala, etc., sunt strans legate de folosirea acestor
uleiuri periculoase. Tofu, hot-dogul, burgerul, toate cad in aceeasi
categorie. Aceste produse cauzeaza imbatranire prematura!
Vacile care pasc soia mor repede. Dr. Carry Reams a gasit “o legatura
intre soia, chelie si deteriorarea snagelui”. Uleiul de soia, produsele din
soia si tofu contin o substanta chimica otravitoare numita “fito-hemaglutinina”
sau FHG. Este o molecula proteica mare care cauzeaza
inchegarea snagelui, formarea plagilor pe arteriole, cheaguri in
capilarele din ochi, urechi si scalp, tulburari de vedere, infectii ale
urechilor si pierderea parului.
Produsele din ulei de soia si canola slabesc sistemul imunitar – celulele
T, sistemul nervos si endocrin. FHG din soia si canola omoara
rozatoarele.
Vegeteriani, feriti-va!
Vegetarienii in special trebuie sa se fereasca de produsele din soia,
canola si toate produsele ce contin uleiurile acestor plante. Daca vreti o
sanatate mai buna si o vedere clara, folositi alte plante traditionale
precum fasolea, mazarea si legumele bogate in proteine si fibre, usor de
gatit si delicioase la gust.
Amintiti-va: produsele din soia trebuiesc tratate intens pentru a fi
tolerabile la mancat. Soia trece prin ore intregi de procesare, gatire si
preparare pentru a fi gata de vanzare.
Efectele daunatoare ale uleiurilor de canola si soia, asupra ficatului,
sangelui, ochilor si sanatatii, de John Thomas, autor al “Tanar din
nou!”
Numele Canola este un cuvant derivat. Uleiul de canola provine din
seminte de rapita, parte din familia de plante a mustarului. Rapita este
cea mai toxica planta dintre toate plantele uleioase. Este un cuvant care a
aparut de nicaieri. Uleiul de canola este un ulei folosit ca lubrifiant,
combustibil, sapun si material pentru reviste. Canola formeaza substante
asemanatoare latexului, care cauzeaza aglutinarea cospusculilor sangvini
rosii, la fel ca soia, doar ca mult mai pronuntat.
Pierderea vederii este o caracteristica foarte cunoscuta a uleiului de
rapita. Rapita (canola) antagonizeaza sistemul nervos central si periferic.
Uleiul de rapita cauzeaza emfizeme pulmonare, tulburari
respiratorii, anemie, constipatie, iritabilitate si orbire la animale si
oameni.
Uleiul de rapita era vast folosit pentru hranirea animalelor in Anglia si
Europa intre anii 1986 si 1991, cand a fost eliminat. Va amintiti cand ati
citit despre vacile, porcii si vitele care au orbit, si-au pierdut mintile si au
atacat oameni? Au trebuit impuscate! Expertii au dat vina pe
comportamentul unei boli virale numite “scrapie”. Cu toate acestea, cand
uleiul de rapita a fost eliminat din hrana animalelor, boala a disparut.
Acum crestem seminte de rapida si folosim rapita (canola) in SUA!
Nu uleiul de canola este problema noastra. Este vast folosit in sute si mii
de mancaruri procesate in SUA – cu binecuvantarea guvernului si a
agentiilor, desigur!
Cianida din uleiul de canola inhiba productia mitocondriala de ATP.
ATP ofera energie organismului si ne mentine sanatosi si tineri!
Observati extraordinara crestere in tulburari precum lupusul sistemic,
scleroza multipla, paralizia cerebrala, hipertensiunea pulmonara si
neuropatia in ultimii ani. Uleiurile de soia si de canola sunt jucatori in
dezvoltarea acestor afectiuni. Uleiul de canola este bogat in glicozidaza,
care cauzeaza probleme serioase in organismul uman prin blocarea
functionarea enzimatice normale si privarea de energie.
Glicozidele din uleiurile de soia si canola suprima sistemul imunitar.
Acestea determina “adormirea” celulelor T ale imunitatii. Aceste
uleiuri altereaza “terenul” bio-electric si promoveaza bolile. Alcoolul si
glicozidele in uleiurile de canola si soia dezactiveaza bariera noastra
protectoare – sistemul imunitar.
Industria “sanatatii” este un oximoron. Isi protejeaza propriile interese
economice. Daca vreti sanatate si longevitate trebuie sa preluati
controlul asupra vietii dvs si sa fiti responsabili de sanatatea dvs. NU
exista o alta cale!
Pudra de soia si de tofu – tofu este grei de digerat. Mancata in exces,
soia slabeste sistemul gastrointestinal si sistemul imunitar. Si functiile
ficatului si ale rinichilor sunt alterate. Daca sunteti bolnavi, slabiti,
obositi, evitati soia si tofu complet. Daca aveti o digestie slaba, gaze sau
balonare, uitati de produsele din soia.
Proteina din soia nu este o proteina de crestere
Utilizarea neta proteica (UNP) a produselor din soia este de 10-15%.
Mult prea putin ca sa sustina o digetsie buna si o sanatate generala buna.
Soia in stare bruta este aproape indigerabila. Animalele care se hranesc
cu soia bruta se imbolnavesc si mor. Cainii, pisicile si alte animale de
casa cu o dieta stabila din tofu si produse din soia dezvolta afectiuni si
boli diverse, si mor la varste de doar 4-6 ani.
Proteinele din soia “fara” amino-acizi sunt produse acceptabile si
pozitive, deoarece “vibratia” lor negativa este neutralizata – uleiul lor
este indepartat complet.
Nota importanta asupra uleiurilor – Atentie! Cititi etichetele si
cautati soia, canola, seminte de bumbac si uleiurile lor in produsele
pe care le cumparati! Aceste uleiuri toxice nu apartin organismului
uman. Se blocheaza in corp si cauzeaza cheaguri in artere. Uleiul de
alun este mai bun pe piele decat in corp. uleiul din seminte de
bumbac scade testosteronul si continutul de sperma la barbati!
Barbatii trebuie sa evite uleiul din seminte de bumbac, soia si
canola. Cititi etichetele. Fiti informati! Preluati conducerea asupra
sanatatii si vindecarii dvs!
Totodata, evitati uleiurile care se deterioreaza si devin rancede rapid, de
exemplu uleiul de migdale, porumb, avocado, alune (uleiul de alune si
untul de arahide sunt incarcate cu FHG, si vor cauza cheaguri de sange
si lipirea sangelui). In loc de aceste uleiuri folositi uleiurile listate mai
jos.
Folositi moderat uleiuri sanatoase pentru o vedere si o sanatate
buna.
Cele mai bue uleiuri sanatoase: de masline, susan, floarea soarelui, in.
Aceste uleuiri sunt mult mai stabile decat cele “daunatoare”. Tineti
uleiurile la frigider dupa deschidere. Nu consumati uleiuri in exces, nici
macar pe cele bune. O lingurita sau doua ins alate sau gatit este de ajuns
pentru a ne lubrifia glandele, hormonii si incheieturile. Amintiti-va – nu
sunteti o masina: nu aveti nevoie de 5/4 ulei ca sa functionati
corespunzator.
Detoxifiati-va ficatul cu legume verzi, lamaie si urmatoarele plante:
yucca, papadie, agrisa, radacina de strugure si afine. Aceste mancaruri
detoxoifiaza grasimile si continutul chimic toxic din ficat si vezica
biliara, in plus imbunatatesc vederea.
Faceti o incercare de a intrerupe consumul acestor mancaruri
devitalizate, acestor uleiuri toxice si produselor lor. Ochii va vor
multumi pentru vederea pe care o veti avea. Iar energia dvs va sari peste
limite!
“Daca mancam gresit, niciun medic nu ne poate vindeca. Daca
mancam corect, nu este nevoie de niciun medic.” – Victor Rocine


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Arhivă blog

Lista mea de bloguri

Postări populare