Faceți căutări pe acest blog

sâmbătă, 27 noiembrie 2010

Ceaiuri pentru sezonul rece



Ceaiurile pot fi considerate "medicamente" benefice datorita proprietatilor benefice asupra organismului. Ceaiurile ajuta la ameliorarea bolilor , cum ar fi raceala, infectiile urinare, si pot stimula in acelasi timp sistemul imunitar prin continutul ridicat de vitamine.

Iata cateva ceaiuri pe care ar trebui sa le ai in casa si sa le consumi in mod frecvent in sezonul rece.

Ceaiuri vitaminizante


Ceaiurile de fructe sunt bogate in vitamina C, adica antioxidantul care iti intareste sistemul imunitar si te protejeaza de viroze in sezonul rece.

Pe langa continutul de vitamine, acestea au ingrediente care iti dau un plus de energie, mai ales daca sunt consumate de la prima ora a diminetii.

Consuma zilnic, acasa sau la brou, ceaiuri de macese, mure, afine, zmeura, lamaie sau portocale, simple sau mixate. Pentru ca efectul vitaminizant sa fie si mai puternic, indulceste ceaiul cu putina miere si evita zaharul.

Ceaiuri antivirale

Exista anumite ceaiuri cu efecte antivirale, care au rolul de a grabi vindecarea racelii. In general acestea sunt potrivite pentru indepartarea febrei, provocand transpiratia abundenta. In plus, ceaiurile cu un continut ridicat de vitamina C, sunt foarte utile in tratarea rapida a gripei.

Cele mai bune ceaiuri pentru prevenirea si tratarea racelii sunt cele de : tei, menta, musetel, cimbrisor, macese, mure, afine, lamai si portocal.

Ceaiuri impotriva infectiilor urinare

Pentru tratarea infectiilor urinare, ai nevoie de produse cu efecte diuretice, antiinflamatoare cicatrizante si antimicrobiene. Atunci cand suferi de o infectie renala, opteaza pentru ceaiuri de merisor, coada-soricelului, ienupar sau soc. Consuma acestea ceaiuri de aproximativ 3 ori pe zi, iar daca este posibil, ar fi bine sa o faci imediat dupa preparare.

De asemenea, nu uita ca pentru rezultate mai bune, poti adauga in ceai miere in loc de zahar si chiar o felie de lamaie (pentru un gust mai aromat).

Atentie!
Desi in general multa lume recomanda consumarea ceaiurilor fierbinti, medicii sustin ca o temperatura prea ridicata a ceaiului poate provoca uscaciune si arsuri la nivelul mucoasei (ceea ce duce la dezvoltarea unui mediu prielnic aparitiei bacteriilor). Consuma ceaiul cald, dar niciodata fierbinte.




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Arhivă blog

Lista mea de bloguri

Postări populare