Faceți căutări pe acest blog

sâmbătă, 13 noiembrie 2010

Descoperă beneficiile seminţelor de in


Le poţi consuma ca atare, în diverse mâncăruri, sau sub formă de capsule. Cert este că, dacă urmezi o cură cu seminţe de in, poţi spune adio problemelor digestive. Iată ce avantaje mai au pentru sănătate!
Seminţele de in conţin aproape de două ori mai mulţi acizi graşi esenţiali Omega 3 decât peştele şi, în plus, sunt bogate în fibre, vitamine şi în minerale. Sunt o sursă excelentă de fitoestrogeni, reglând tulburările hormonale şi contribuind la prevenirea cancerului.
Poţi procura seminţe de in de la magazinele de produse naturiste şi le poţi adăuga în salate, ca atare sau măcinate, în mâncare ori în prăjituri. Le mai poţi combina cu cereale şi cu iaurt sau poţi să iei capsule cu ulei din seminţe de in, în cure periodice.

Leac pentru o digestie uşoară
Seminţele de in normalizează tranzitul intestinal, conferă senzaţia de saţietate şi încetinesc procesul de asimilare a grăsimilor. Astfel, acestea sunt indicate dacă suferi de constipaţie, de o boală inflamatorie intestinală sau de sindromul intestinului iritabil. Poţi lua seara, de patru ori pe săptămână, câte două linguriţe de seminţe de in fie întregi, fie măcinate, cu multă apă.
Poţi prepara şi un macerat la rece, din două linguriţe de seminţe de in la un pahar cu apă. Se lasă una-două ore şi apoi se consumă seminţele cu tot cu apă.
Uleiul de seminţe de in are efect calmant şi antiinflamator, fiind indicat în inflamaţiile tractului digestiv şi pentru prevenirea hemoroizilor, a bolii Crohn (inflamaţia colonului) şi a litiazei biliare. De asemenea, datorită acţiunii lor de stimulare a arderii grăsimilor şi de combatere a retenţiei de apă, seminţele de in sunt de mare ajutor şi în curele de slăbire.

Un aliat pentru inima ta
Dacă ai probleme cardiovasculare, una-două capsule de ulei de seminţe de in pe zi ajută la scăderea tensiunii, la reducerea nivelului de colesterol şi de trigliceride. Terapia ajută şi la prevenirea formării cheagurilor de sânge, scăzând riscul de infarct şi de atac vascular cerebral.
În plus, seminţele de in reduc inflamaţiile, atenuând simptomele astmului şi îmbunătăţind funcţia pulmonară. Alte beneficii aduse de consumul de seminţe de in sunt reducerea stresului şi creşterea capacităţii de memorare.

Te apără de cancer

Uleiul de seminţe de in conţine acid linoleic şi lignină, substanţe care ajută la prevenirea cancerului de prostată, de colon şi de sân. Pentru a profita de aceste beneficii, ia zilnic câte două capsule cu ulei de seminţe de in, adaugă acest remediu în salate sau înlocuieşte celelalte cereale cu seminţe de in.

Previn osteoporoza
Pentru a reduce riscul de osteoporoză, este suficient să adaugi ulei de seminţe de in în mâncare. Studiile au demonstrat că acest ulei menţine în stare bună oasele, prin creşterea nivelului unei proteine implicate în formarea sistemului osos. Specialiştii spun că uleiul de seminţe de in este benefic mai ales femeilor la menopauză şi celor care suferă de diabet, predipoziţia către osteoporoză fiind mai crescută în cazul lor.

Îţi fac pielea frumoasă
Dacă ai acnee, poţi scăpa de această problemă folosind cataplasme cu făină din seminţe de in. Acestea se prepară prin amestecul făinii de in cu apă până obţii o pastă. Cataplasmele aplicate săptămânal pe zonele afectate vor face ca pielea ta să devină mai fină şi mai curată. Tot datorită acţiunii lor de reglare a tulburărilor hormonale, seminţele de in ajută şi la prevenirea căderii părului.
Nu depăşi dozajul!

Respectă dozele recomandate deoarece, consumate în exces, seminţele de in pot deveni toxice. De asemenea, specialiştii spun că s-a constatat că preparatele pe bază de seminţe de in care se administrează intern pot reduce absorbţia substanţelor din medicamente.
De aceea, cere sfatul medicului dacă urmezi un tratament de durată. Evită terapia cu seminţe de in dacă suferi de obstrucţii sau de hemoragii ale tubului digestiv, dacă eşti însărcinată ori dacă alăptezi.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Arhivă blog

Lista mea de bloguri

Postări populare