Faceți căutări pe acest blog

sâmbătă, 6 noiembrie 2010

Infuzia si ceaiul de menta



In Orientul Mijlociu, India si Europa menta era folosita atat în bucatarie cat si în medicina. Se considera ca proprietatile medicinale ale mentolului fac ca acest ceai sa fie atat de consumat.
Ceaiul de menta a fost cunoscut mult timp datorita efectelor sale benefice asupra unui stomac agitat. In plus, era utilizat:  si pentru diminuarea disconfortului intestinal deoarece relaxeaza musculatura neteda, cat si pentru eliminarea cator mai multe bacterii si ciuperci.
Multiplele proprietati antifungice au un rol important în tratarea astmei si a multor altor alergii.
Una dintre proprietatile atribuite este si probabilitatea ca acesta sa fie un element anticancerigen. Menta este cunoscut ca continand un fitonutrient cunoscut sub denumirea de alcool perilic despre care s-a aratat în anumite studii pe animale ca are capacitatea de a preveni cancerul de colon, piele si plamani.
Exista mai multe metode de consumare a mentei. De exemplu, in anumite cazuri, infuzia de menta se poate prepara turnand apa fierbinte, si nu clocotita peste frunzele de menta. Este important ca vasul sa fie acoperit pentru a nu lasa evaporarea pretioaselor uleiuri volatile.
Ceaiul de menta este recomandat pentru stari de greata, voma, diaree, dureri de cap si colici la copii. In acest ultim caz, este recomandat ca mamele care alapteaza sa consume acest ceai, pentru ca proprietatile sa fie trecute la copil prin alimentatie. Aroma mentolata poate trata o respiratie mirositoare. Pentru acest motiv este frecvent consumul ceaiului de menta dupa masa. De asemenea, trateaza stresul si racelile comune.
Menta are proprietati relaxante asupra muschilor si de aceea poate relaxa sfincterul inferior al esofagului permitand continutului stomacului sa se miste în sus spre esofag. Datorita acestui motiv, pacientii cu boli ale refluxului gastroesofagian sunt sfatuiti sa evite menta.
Ceaiul de menta pare a mai fi folositor în eliminarea gazelor intestinale si în indigestii.
Pentru dereglari hormonale menta este recomandata deoarece are rol in reglarea menstruatiei, acnee, depresie, hirsutism (masculinizare prin pilozitate excesiva, schimbari ale timbrului vocal), infertilitate si obezitate. Aceste stari pot fi create anterior de catre dereglari ale cantitatii de zahar din sange si rezistenta la insulina. In aceste cazuri este indicat consumul de doua ori pe zi a ceaiului de menta pentru o perioada de 30 de zile. Daca acesta nu este necesar, se recomanda consumul moderat al ceaiului de menta.
In functie de culturi, ceaiul de menta poate fi preparat in diferite moduri si diferite combinatii. De exemplu, ceaiul marocan de menta este o infuzie cu frunze de ceai negru. Fiecare persoana îsi poate folosi inventivitatea pentru a gasi formula potrivit.
Sursa : Pro sanatate

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Arhivă blog

Lista mea de bloguri

Postări populare