Faceți căutări pe acest blog

sâmbătă, 13 noiembrie 2010

Unghiile, oglinda starii tale de sanatate


 
unghii
Unghii casante, galbene, cu striatii sunt semnele care iti pot indica boli precum anemia sau psoriazisul. De asemenea, unghiile pot fi de un real ajutor in diagnosticarea diverselor afectiuni. Sunt mame care au invatat ca verificand unghiile copiilor pot descoperi diverse tulburari de sanatate de care pot suferi micutii lor.

Astfel, iata cateva dintre afectiunile care pot fi descoperite doar daca va uitati mai atent la unghiile voastre:
  • Unghii albicioase: tulburari hepatice (hepatita);
  • Unghii vinetii: anemie;
  • Unghii care prezinta pe suprafata mici gauri sau denivelari: diabet;
  • Unghii rosii sau intr-o nuanta apropiata: afectiuni cardio-vasculare;
  • Unghii pe care au aparut dungi inchise la culoare: melanom, o forma de cancer. (In acest caz este indicat sa consultati imediat un medic).

Micoza unghiilor


Daca sunteti atenti la schimbarile unghiilor, puteti obtine informatii pretioase despre boli grave pe care le puteti trata din timp. Insa, nu trebuie sa neglijati o infectie locala a unghiei, cum este micoza unghiilor, crezand ca este vorba de o afectiune a organismului despre care deja stiti si va tratati. Infectia fungica (onicomicoza) se manifesta prin patrunderea ciupercilor patogene in textura unghiilor.
Astfel, unghiile se modifica progresiv, incepand prin schimbarea culorii si a formei: se ingroasa si se dezlipesc de pe patul unghial din cauza dezvoltarii subunghiale a unui depozit fungic. In acest caz este indicat sa cereti sfatul unui medic dermatolog.

Cum sa aveti unghii frumoase


In afara de latura estetica (unghiile trebuie sa fie intotdeauna curate si ingrijite), este bine sa acordati o atentie speciala si acestor parti ale corpului pentru a va stabili singuri un diagnostic pana sa ajungeti la medic, dupa cum am mentionat de altfel mai sus. Iata deci cateva sfaturi utile care va vor ajuta sa va mentineti unghiile cat mai frumoase:
  • nu le roadeti;
  • in momentul in care va spalati pe maini, acordati unghiilor o atentie speciala;
  • taiati-le in mod regulat, iar daca vreti sa aveti o manichiura ceva mai pretentioasa, cereti sfatul unui specialist pentru ca unghiile mari presupun ingrijire speciala;
  • aplicati crema hidratanta atat pe maini, cat si pe unghii;
  • mancati sanatos sau luati suplimente nutritive pe baza de biotina (aceasta ajuta la construirea keratinei, component de baza al structurii unghiilor si al firului de par).



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Arhivă blog

Lista mea de bloguri

Postări populare