Faceți căutări pe acest blog

vineri, 26 noiembrie 2010

Usturoiul – un mic miracol pentru sanatate




Usturoiul a fost considerat mult timp un medicament minune obtinut din plante, datorita exceptionalelor efecte terapeutice si puterilor vindecatoare care i-au fost atribuite.
Denumirea botanica este de Allium sativum , face parte din familia N.O. Liliaceae.
Usturoiul obisnuit, membru al aceleiasi familii de plante din care apartine si ceapa, este de o asemenea vechime incat este dificil sa descoperi tara din care isi are originile sigure.
Frunzele usturoiului sunt lungi, inguste si plate ca ale ierbii. Bulbul este de natura compusa, fiind format din “catei”, grupati impreuna intre membrane si inchisi intr-un sacut subtire.
Florile plasate la capatul tijei sunt alburii si grupate impreuna intr-un cap globular sau o umbrela. Partea care se foloseste este bulbul.
Bulbul usturoiului contine alicin, enzime, proteine, minerale, vitaminele B si C, lipide, aminoacizi si uleiuri volatile.
Proprietatile active ale usturoiului depind de un ulei esential, volatil, intepator, care se poate obtine rapid prin distilare cu apa. Acest ulei este bogat in sulf, dar nu contine oxigen. Din acest motiv apare si mirosul pregnant.
In vremurile vechi, usturoiul era folosit pentru tratarea leprei si a varsatului. Folsirea lui ca antiseptic este recomandata din cele mai inaintate timpuri. Unguentele si lotiunile pe baza de usturoi sunt adesea folosite pentru tratarea unor inflamatii puternice. Era folosit de asemenea ca si cataplasma pentru rani grave.
Siropul de usturoi este o adevarata comoara pentru tratarea racelilor, astmului, raguselilor, tusei, dificultatilor in respiratie si multe alte afectiuni ale plamanilor, mai ales in bronsite cornice, prin puterile sale expectorante. Frectionand pe piept si pe spate intre omoplati cu un amestec din bulbi sfaramati se poate vindeca tusea.
Se spune ca infuzia de catei sfaramati, luata inainte si dupa fiecare masa, are efecte pozitive impotriva epilepsiei.
Un catel sau doi de usturoi amestecati cu miere si luati doua sau trei seri la rand este benefic pentru tratarea reumatismului si arterosclerozei.
Efectul diuretic al usturoiului trateaza edemul si previne o viitoare formare a acestuia. Este folosit si pentru tratarea celor ce sufera de isterie.
Sucul de usturoi facut prin fierberea in lapte a cateilor de usturoi sfaramati este folosit pe post de vermifug.
Usturoiul crud este folosit in combaterea acneei. Exista dovezi clare si despre faptul ca ajuta la scaderea nivelului colesterolului.
Usturoiul reduce aparitia riscului de aparitie a eclampsiei – presiune ridicata a sangelui si retinerea proteinelor in urina – in timpul sarcinii. De asemenea poate imbunatati greutatea la nastere a bebelusilor care sunt se dezvolta corespunzator, fiind prea mici.
Stiinta moderna a demonstrat ca usturoiul este un puternic antibiotic cu o larga gama de aplicabilitate. Deoarece corpul nu opune rezistenta usturoiului, efectele lui benefice se pastreaza pe un timp indelungat. Este singurul antibiotic care ucide bateriile si protejeaza corpul in acelasi timp.
Componentul activ principal din usturoi – aliicin – are efecte antimicrobiene si cardioprotective si este folosit pentru usurarea durerilor cardiace.
Usturoiul are de asemenea si efect antifungus. Aliicin-ul dezactiveaza amibele ce produc dizenteria si protejeaza impotriva tantarilor.
Studiile au demonstrat ca usturoiul are un puternic efect antioxidant. Ajuta la digestie si tine mucoasa stomacala sanatoasa.
Usturoiul a fost intotdeauna recunoscut pentru efectele afrodisiace , iar din punct de vedere medical s-a dovedit ca imbunatateste semnificativ circulatia sangelui.
De-a lungul timpului au fost publicate numeroase informatii si dezvaluiri despre rolul usturoiului impotriva cancerului stomacal si la san. Este foarte bine stiut faptul ca aceasta planta intareste sistemul imunitar care este foarte important pentru lupta impotriva cancerului. Cercetari recente demonstreaza clar ca usturoiul functioneaza atunci cand este vorba de prevenirea si tratarea cancerului.
Mod de preparare:
Sucul din usturoi crud diluat cu apa, pus la sterilizat pe un tampon din muschi de turba si apoi aplicat pe rana are efect antiseptic. Se foloseste pentru rani infectate, acnee, negi si varice.
Cate 2 grame zilnic de pudra de usturoi au un efect puternic in tratarea glicemiei si a colesterolului.
Siropul de usturoi, obtinut prin fierberea cateilor de usturoi curatati, adaugand otet, zahar, pana la stadiul de sirop, este un remediu popular pentru astm si tuse.
Atentionare:
Usturoiul crud este foarte puternic, deci consumul excesiv poate cauza iritarea sau ranirea tractului digestiv.
Unele persoane sunt alergice la usturoi. Simptomele alergiei la usturoi includ iritatii la nivelul pielii, febra si dureri de cap.
Usturoiul poate interveni si impotriva anticoagulantilor, deci trebuie evitat inaintea vreunei operatii.
S-a dovedit ca intre suplimentele pe baza de usturoi si medicamentele anti-SIDA exista o reactie daunatoare organismului uman.
In acelasi timp, usturoiul provoaca o sensitivitate marita a retinei fata de lumina.
Femeile insarcinate si cele ce alapteaza nu trebuie sa consume usturoi, deoarece poate produce un discomfort cardiac fetusului sau bebelusului.
Mirosul intepator poate fi diminuat sau eliminat prin consumarea unei lingure de miere, patrunjel crud sau unui mar.
Tinand cont de toate aceste sfaturi acesta planta va poate fi de un real ajutor, ieftin si la indemana, ajutandu-va in momentele grele in care medicamentele clasice nu dau rezultate.
Nu uitati de permanenta recomandare, ca in cazul aparitiei unor efecte negative sa consultati un medic pentru a nu va face rau singuri.
Intr-un borcan de sticla se pun 350 grame de usturoi zdrobit peste care se toarna 220-250 de grame alcool de 95-96°, rom sau tarie. Borcanul se inchide ermetic si se pune in frigider timp de 10 zile. In cea de-a 11-a zi se filtreaza totul cu o strecuratoare foarte fina sau cu tifon. Lichidul obtinut se toarna in acelasi borcan si se pune inca 2 zile in frigider. Dupa aceasta perioada remediul este gata pentru tratament (picaturile se pot lua cu putin lapte sau apa inainte de a incepe sa mancam), dupa cum urmeaza:

NUMAR DE PICATURI

ZIUA MIC-DEJUN PRANZ CINA
1 1 2 3
2 4 5 6
3 7 8 9
4 10 11 12
5 13 14 15
6 16 17 18
7 12 11 10
8 9 8 7
9 6 5 4
10 3 2 1
11 15 25 25
12 25 25 25

Se va continua cu cate 25 de picaturi, de 3 ori pe zi, pana la terminarea intregii cantitati.

TERAPIA NU SE POATE REPETA DECAT O DATA LA 5 ANI !!!

Acest preparat din extract de usturoi curata organismul de grasimi si pietre, imbunatateste metabolismul si astfel toate vasele sangvine (re)devin mai elastice. Regleaza greutatea corpului, topeste cheagurile de sange, vindeca diafragma miocardica bolnava, arterioscleroza, inapetenta (lipsa poftei de mancare), sinuzita, hipertensiunea, bolile bronho-pulmonare, face sa dispara artritele, artrozele si reumatismul. Vindeca gastritele, ulcerele de stomac si hemoroizii, absoarbe orice fel de tumori externe si interne, vindeca diferitele tulburari de vedere si auz, impotenta. Are efect benefic asupra intregului organism.

ATENTIE: Alcoolul nu trebuie sa contina alte substante (clorura de benzalconiu sau metanol).

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Arhivă blog

Lista mea de bloguri

Postări populare