Faceți căutări pe acest blog

luni, 20 decembrie 2010

13 OBICEIURI DE INFRUMUSETARE CARE ITI FAC RAU


Te piepteni des
Periatul de mai multe ori pe zi iti face parul sa para proaspat coafat, dar il si ingrasa. La fiecare periaj, radacina va fi stimulata sa produca mai mult sebum, care va fi intins usor cu pieptenul pe toata lungimea firului de par. E suficient daca iti perii parul dimineata (si, eventual, seara).

Folosesti balsam de par de la radacina la varfuri
Multe femei uita ca balsamul e un tratament destinat parului, nu radacinii. El imbraca firul de par intr-o pelicula, inchizandu-i cuticulele, iar parul devine matasos si moale. Dar aplicat pe radacina, balsamul duce la ingrasarea rapida a parului. Aplica balsamul la 3 cm distanta de radacina si totul va fi bine.

Faci abuz de fixativ
Fixativul face parte din trusa ta zilnica de frumusete? Pentru a cuminti firele rebele, exista numeroase produse, iar fixativul e cel mai daunator dintre toate. Cu mult alcool in compozitie, el usuca firul de par, care isi pierde vitalitatea, luciul si, in timp, sanatatea. Foloseste fixativ ocazional si nu foarte mult odata.

Scoti cu mana/ acul firele de par subcutanate
Sigur, sunt inestetice, dar incercand sa le scoti cu unghia, acul sau penseta, nu vei face decat sa agresezi pielea si sa o iriti, riscand sa-ti provoci infectii. Indicat este sa scapi de firele de par crescute sub piele folosind o crema speciala pentru gomaj, in timpul baii, cand pielea este mai moale si cedeaza usor.

Te joci cu parul
Multe femei, cand sunt concentrate, emotionate sau nervoase, se joaca necontrolat cu parul. Rezultatul acestui tic este ca parul se murdareste, iar radacina firului devine in timp sensibila si va ceda. Exista studii care au aratat ca femeile care au acest tic pierd par intr-un ritm mai accelerat decat celelalte.

Iti storci cosurile
Oricat de inestetice ar fi si oricat de greu ti-ar fi sa te abtii, nu trebuie sa te atingi de cosuri Storcand varful unui cos, nu faci decat sa impingi bacteriile mai adanc in piele, intinzand eruptia. Cand simti ca iti iese un cos, pune peste zona respectiva un produs anti-cosuri care sa usuce, putin ulei de levantica sau o pasta preparata din aspirina pisata si apa.

Folosesti testere pentru machiaj
In magazinele de cosmetice, exista produse destinate testarii, dar nu e bine sa le incerci pe fata. Testeaza produsul pe mana si apoi sterge-l cu un servetel umed. Testerele pot purta multe bacterii si virusuri, primite de la persoanele care le-au folosit inaintea ta. E ca si cum ai avea farduri la comun cu o multime de femei care pot suferi de herpes, conjunctivita sau gripa.

Pastrezi crema de protectie inceputa pentru vara viitoare
In general, pe tub scrie ca expira la sase luni de la deschidere, dar, odata oxigenul intrat in tub, crema incepe sa se deprecieze. Mai exact, principiile active se inactiveaza. Folosind-o si anul viitor, nu-i vei asigura pielii protectie, dimpotriva, ingredientele alterate iti pot provoca alergii.

Te pensezi excesiv
Aproape zilnic gasesti un fir de smuls sau incerci sa-ti egalezi sprancenele? E si asta o greseala. Un fir de aici, unul de colo, si uite asa ajungi sa strici forma naturala a sprancenelor, iar corectia lor se va face cu atat mai greu. Intr-un final, te vei trezi cu sprancene subtiri si inegale. In afara de firele pe care le poti smulge usor, penseaza-te o data la doua saptamani, dupa ce trasezi cu un creion o forma de la care sa nu te abati.

Aplici fondul de ten in strat gros
Din dorinta de a ascunde cat mai bine imperfectiunile tenului, aplici prea mult fond de ten. Insa tot ce vrei tu sa ascunzi la fata ta se poate foarte bine face cu un fard corector, fie solid, sub forma de baton, fie lichid. Fondul de ten are rol de a uniformiza si lumina tenul, de aceea se aplica in strat subtire. Daca ai nevoie de un produs cu putere mare de acoperire, alege unul care, aplicat pe incheietura mainii, ascunde usor venele din aceasta zona.

Iti cureti fata excesiv
Mai ales daca ai probleme cu tenul, esti tentata sa folosesti produse care sa curete profund si sa inlature sursa raului. Curatand insa excesiv tenul, vei indeparta si stratul uleios protector de la suprafata pielii, iar pH-ul se va dezechilibra, lasand cale libera iritatiilor si bacteriilor.

Iti pilesti unghiile agresiv
Pilind unghia cu o miscare de du-te-vino, distrugi straturile de cuticule, iar ea se va ciobi si exfolia usor. Unghia trebuie pilita intr-un singur sens. Apoi, rotunjeste colturile cu o singura miscare.

Te parfumezi prea mult
Vrei ca parfumul tau sa dureze cat mai mult, iar pentru asta folosesti o mare cantitate din el odata. Gresit! Cam 80% din aroma se va evapora in maxim patru ore. Daca vrei ca mirosul sa dureze toata ziua, aplica parfum dupa ureche, la incheieturile mainilor, in pliul cotului si intre sani. In aceste locuri, circulatia sangelui este intensa si parfumul se va pastra mai bine pe piele.

http://www.femeia.ro/frumusete/ingrijire/13-ob...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Arhivă blog

Lista mea de bloguri

Postări populare