Faceți căutări pe acest blog

marți, 14 decembrie 2010

5 dureri pe care nu trebuie sa le ignori

Durerea este limbajul prin care corpul tau incearca sa comunice cu tine. Inseamna ca ceva nu ii convine si trebuie sa-l ajuti sa-si revina.

Unele dureri, ocazionale, nu sunt alarmante, dar altele pot fi periculoase pentru sanatatea ta. Si intotdeauna este mai bine sa previi decat sa vindeci.

Asadar, cand e cazul sa iei masuri din cauza unei dureri?

1. Durerea de spate
Nu ai ridicat greutati in ultima vreme si nici nu ai dormit intr-o pozitie incomoda, cu toate acestea simti o durere crancena de spate. Aceasta poate indica prezenta pietrelor la rinichi, a artritei sau, mai grav, a unui anevrism aortic.

2. Durerea in piept
Durerea persistenta in piept poate semnala probleme ale inimii, caz in care senzatia de presiune se extinde adesea spre umar, bratul stang sau maxilar. Simptomele atacului de cord nu sunt de neglijat, mai ales daca ai peste 40 de ani.

3. Durerea abdominala
Simti o durere agresiva, ascutita, care iti taie practic respiratia si te doboara de pe picioare. Poate fi vorba de ulcer, pietre la bila sau apendicita acuta. Toate sunt urgente medicale.

4. Durerea de cap
Durerea de cap severa, insotita de greata, ameteala sau de amorteli ale fetei, poate fi rezultatul unor afectiuni medicale cu risc crescut, printre care se numara atacul vascular cerebral sau meningita. Prezentarea de urgenta la medic este vitala!

5. Dureri de picioare
Senzatia de arsura in talpi este un semn al diabetului, indicand neuropatia periferica. Durerea localizata in coapsa sau gamba poate semnala un blocaj arterial.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Arhivă blog

Lista mea de bloguri

Postări populare