Faceți căutări pe acest blog

luni, 20 decembrie 2010

Cat timp poti pastra alimente in congelator?



Cand vine vorba de prepararea mancarurilor acasa, congelatorul este indispensabil. Acest simplu mecanism este responsabil pentru conservarea alimentelor pentru o perioada lunga de timp si te poate scuti de o vizita la supermarket cand esti presata de timp.

Fie ca vrei sa stochezi cantitati mari de alimente pentru iarna, precum fructe sau legume, ori sa beneficiezi de discount-uri la produsele tip 5 + 2 gratis, congelatorul te ajuta sa pastrezi mancarea pe care altfel, ai ajunge sa o arunci.

Si totusi, cat timp poti sa pastrezi alimentele congelate? Multe dintre noi stim doar ceea ce companiile producatoare ne spun, si anume ca alimentele pot fi conservate pe o perioada nelimitata. Dar asta nu inseamna si ca textura si gustul vor ramane la fel. Urmareste acest sfaturi si vei stii cat timp poti pastra alimentele in congelator fara sa sacrifici calitatea gustului.

Mai intai trebuie sa ai in vedere:
- Depoziteaza alimentele in cogelator imediat ce ajungi acasa de la supermarket - cu cat produsele sunt mai proaspete cand le depozitezi, cu atat vor fi mai gustoase dupa dezghetare;
- Nu incerca sa ingheti conserve sau oua in coaja, pentru ca pot crapa si permite accesul bacteriilor;
- Daca vrei sa pastrezi mancarea proaspat gatita in congelator, asteapta mai intai ca aceasta sa se raceasca, pentru a ingheta mai rapid si a se pastra calitatea;
- Poti sa congelezi carnea in ambalajul original, dar daca vrei o pastrezi pentru o perioada lunga de timp, ar fi indicat sa o impachetezi folosind inca o punga;
- In cazul legumelor, e de preferat ca inainte de congelare sa le fierbi pentru o perioada scurta de timp pentru a pastra culoarea, gustul si textura.

Perioada de congelare recomandata pentru diferite alimente:
- Bacon: 1-2 luni
- Blatul prajiturilor: 3 luni
- Carnati: 1-2 luni
- Carne tocata: 3-4 luni
- Carne cruda de porc / vita : 4-12 luni
- Fructe: 8-12 luni
- Hot dog / Burger: 1-2 luni
- Legume: 8-12 luni
- Mancare gatita de porc sau vita: 2-3 luni
- Mancare gatita de pui: 4 luni
- Paine: 2-3 luni
- Pui crud: 9 luni - 1 an
- Supe si tocana / ghiveci: 2-3 luni

In concluzie, propun sa multumim celui care a inventat frigiderul/ congelatorul, pentru ca iata, ne ofera posibilitatea sa mancam capsuni si cirese in mijlocul lunii decembrie!

http://www.intrefete.ro/sanatate/alimentatie-s...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Arhivă blog

Lista mea de bloguri

Postări populare