Faceți căutări pe acest blog

joi, 16 decembrie 2010

Cauzele spirituale ale bolilor




conform invataturii Maestrului Hilarion


Picioarele : reprezinta ancorarea, conexiunea cu Terra si cu manifestarea; problemele la picioare simbolizeaza un refuz de a avansa, de a evolua sau teama de a stagna in viata.

Gambele : reprezinta personalitatea, Eul inferior. Gleznele reprezinta capacitatea de a lua noi directii. Fiinta incarnata este duala, dispunand de parte masculina si parte feminina. Este deci natural ca gamba, ce reprezinta tocmai personalitatea, sa aiba doua oase: tibia in fata si peroneul in spate. Pentru o femeie, tibia o reprezinta ca femeie si peroneul simbolizeaza partea sa masculina, inconstienta. Pentru barbat, tibia il reprezinta ca barbat, in timp ce peroneul indica partea sa feminina, inconstienta. Exemple: daca un barbat isi rupe tibia stanga, aceasta inseamna ca el are ceva de inteles in raport cu o femeie (stanga = femeia, mama, sotia, etc.) si cu masculinitatea sa, cu afirmarea de sine sau cu puterea de decizie si de actiune. Daca o femeie isi rupe peroneul stang, aceasta inseamna ca ea are ceva de inteles in raport cu o femeie (stanga = mama, prietena, rivala, etc.) si cu partea sa masculina, inconstienta. Ea se poate lasa manevrata de catre o prietena sau colega.

Coapsele : reprezinta Eul superior, sufletul. Sufletul simbolizeaza principiul unitatii si nu exista decat un os in coapsa: femurul. Daca individul isi rupe femurul, aceasta inseamna ca el nu si-a ascultat fiinta sa interioara, sufletul sau. Daca fisura are loc aproape de capul femurului, aceasta inseamna ca el trebuie sa devina din ce in ce mai creativ si ca personalitatea sa trebuie sa se integreze din ce in ce mai mult legilor spirituale, pentru autoperfectionare. Daca problema este situata aproape de genunchi, inseamna ca posibilitatea sufletului de a comunica (intuitia) este scazuta.

Genunchii : simbolizeaza legatura intre suflet si personalitate si calitatea acestei legaturi. O problema la genunchi indica o indepartare de scopul sau din aceasta incarnare si un refuz de a evolua. Ego-ul sau doreste sa intrerupa comunicarea dintre suflet si personalitate. Cu acest simbolism, putem intelege actul ingenunchierii: gambele (personalitatea) se estompeaza pentru a pune in evidenta coapsele (sufletul). Actul indica faptul ca individul se pune in serviciul sufletului sau.


Soldurile : reprezinta utilizarea liberului arbitru, pentru a-si gasi propria sa cale in planul material. O problema in aceasta zona inseamna o slaba sau lipsa a utilizarii propriului liber arbitru sau faptul de a nu avea un scop in viata.

Bazinul : reprezinta aspectele creatoare si procreatoare ale individului. O problema a bazinului subliniaza ca chakra radacina (Muladhara) nu functioneaza corect. In general, disfunctia se datoreaza schemelor negative privind sexualitatea.

Spatele : blocajele in partea de jos a spatelui indica teama de viitor si lipsa de sustinere financiara. Durerile /blocajele in partea de mijloc indica un sentiment de culpabilitate (la stanga fata de o femeie, la dreapta fata de un barbat), dificultati de detasare fata de trecut. Durerile sau blocajele in partea de sus a spatelui indica neintelegere de catre anturaj, lipsa de sustinere afectiva, impresia unor responsabilitati prea grele pentru acel moment. O sciatica, de exemplu, indica teama de viitor si de problemele banesti, nesustinere din partea anturajului.

Sistemul de reproducere : probleme ale acestuia apar datorita unei proaste utilizari a sexualitatii in aceasta viata sau in cea precedenta sau legate de creativitate. Culpabilitatea sexuala aduce boli transmise pe cale sexuala, precum SIDA. Problemele de ovare sau testicule: rejectia feminitatii / masculinitatii (dupa caz). Problemele legate de organele sexuale in caz de infectie urinara: manie fata de partenerul sexual. Pentru a permite unui suflet evoluat sa se incarneze, este necesara multa iubire intre doi parteneri in momentul actului sexual. In actul sexual, cei doi parteneri schimba energie intre chakrele radacina: barbatul fiind emisiv, femeia primeste energii subtile, mai mult sau mai putin poluate, in functie de starea de constiinta.

Sistemul digestiv : Stomacul reprezinta facultatea de a digera experientele existentei si de a accepta cele invatate. Resentimentul, aversiunea, nelinistea sunt principalele cauze ale ulcerelor. Indigestiile, gazele, hiperaciditatea, reprezinta resentimente, manie refulata. Cauza acestora este faptul ca individul se interfereaza cu scopul vietii sale, ca refuza sa inteleaga si sa mearga inainte, ceea ce impiedica sufletul sau sa progreseze. Intestinele, reprezinta facultatea de a asimila experientele vietii si in cazul existentei unor probleme intestinale, mesajul consta in condamnarea refuzului de a intelege unele lectii de viata din punct de vedere evolutiv.
Cei mai multi medici stiu ca astazi, cauza aparenta a cancerului vine din faptul ca persoana a suferit un grav soc emotional, cativa ani sau cateva luni inainte si nu si-a exteriorizat emotiile la acea data. Cancerul reprezinta o autodistrugere, ceea ce face vindecarea dificila. Cauza spirituala a cancerului consta in faptul ca individul nu a asimilat cel putin jumatate din lectiile karmice ce i-au fost propuse in aceasta viata, refuzand astfel evolutia (chiar daca aceasta atitudine este inconstienta).

Pancreasul : are rolul de a echilibra contributia de glucoza in sange. Daca individul consuma prea mult zahar, aceasta provoaca dezordini in organismul sau si o hipersecretie de insulina, care duce la hipoglicemie. Daca pancreasul este slab la nastere, vine un moemnt cand nu mai poate furniza insulina si de aici rezulta diabetul. Diabetul care se declara in copilarie sau in tinerete este karmic: este datorat unei vieti trecute in care individul nu si-a refuzat nimic; excese senzuale, pasionale sau violente si toate formele negative ale expresiei de sine. Datorita acestora, in viata actuala el se vede deasupra unei rigori extreme si unei discipline severe, prin diabet. Diabetul declarat la maturitate/batranete va fi cauzat, mai curand, de problemele relationale ale pacientului cu partenerul sau.

Ficatul : este sediul celor mai negative emotii (ura, manie). Problemele de ficat vin, in general, dintr-o manie indreptata impotriva propriei persoane disimulata intr-o manie fata de altcineva, rezultat al unui conflict intre suflet si mental. Daca la nastere ficatul este slab, acesta arata ca, intr-o viata anterioara, a existat un dezacord intre suflet si mental (uneori chiar si un dezechilibru). Icterul ar avea aceasta cauza. Daca in viata actuala individul sufera un prejudiciu si el nu va sti sa-l indrepte, icterul poate sa se declanseze. Ficatul este legat de credinta; credinta in univers permite emotiilor negative sa curga, pentru a curata ficatul. Probleme cu vezica biliara arata ingustime de spirit (sau oboseala excesiva ori suparare)

Inima : este legata direct de chakra inimii (Anahata) si reprezinta contrapartea fizica a acesteia. Daca nu-si exprima deschis sentimentele, individul isi inchide chakra inimii si risca sa aiba probleme cardiace. Datorita reprimarii emotiilor si sentimentelor, multe persoane au probleme cardiace. Slabiciunile cardiace congenitale semnifica acelasi lucru, dar cu radacini in alta existenta. Neregularitatea ritmului cardiac indica inconstanta in manifestarea naturii sentimentale. Un atac cardiac arata ca persoana nu transmite suficient energia iubirii. Ea va trebui sa invete sa-si exprime si sa-si manifeste iubirea in toate relatiile sale.

Sangele : reprezinta energia si simbolizeaza circulatia emotiilor si a sentimentelor in corp.

Hipertensiunea : subliniaza o facultate de a iubi prea limitata si o lipsa de compasiune. Persoana trebuie sa-si exprime iubirea pentru tot ceea ce intalneste si pentru tot ceea ce vede.
Hipotensiunea : arata, de asemenea, o iubire limitata, dar in sensul ca aceasta persoana a fost foarte negativa si defetista, necrezand in iubire, ea a avut antecedente in viata actuala sau intr-una anterioara, care au facut-o sa creada ca are dreptate.

Anemia : reprezinta o utilizare necorespunzatoare a oxigenului la nivelul globulelor rosii si este consecinta unui refuz de a-si utiliza talentele in serviciul aproapelui sau. Un anemic de inalt nivel spiritual va trebui sa accepte sa-si iubeasca semenii, sa serveasca omenirea si sa devina un ghid spiritual.

Colesterolul : corespunde inaspririi naturii sentimentale, rigiditatii, duritatii persoanelor care-si creeaza o carapace crezand astfel ca se protejeaza. Individul va trebui sa devina mai suplu, mai deschis, lasand sa curga firesc emotiile si energia iubirii prin fiinta sa. Pentru toate problemele sangelui este util un regim vegetarian.

Splina : reprezinta un depozit de sange, deci de energie. Problemele splinei arata o incapacitate de exprimare a iubirii sau o obsesie; in acest ultim caz e necesara o purificare prin eliminarea sentimentelor negative.

Sistemul respirator : aerul continand energia intra in plamani si asigura functionarea corpului. Problemele respiratorii provin din refuzul de a exista, de a lasa viata sa intre in corp. De asemenea, ele pot fi rezultatul unei utilizari necorespunzatoare a energiei intr-o exisenta precedenta (violenta de exemplu). Tuberculoza arata ca, intr-o viata anterioara, persoana respectiva a trait numai pentru valorile materiale.

Sistemul limfatic : este strans legat de mental si facultatile intelectuale (comunicatie), reflexie, idei, ganduri, expresia de sine. Bolile nervoase arata o utilizare defectuoasa a cunostintelor sau a calitatilor intelectuale sau ganduri prea negative, in aceasta viata sau intr-una anterioara. Ele indica o utilizare prea dogmatica, prea critica si prea rigida a mentalului. Este necesar sa se lucreze asupra tolerantei si deschiderii spirituale.

Pielea : reprezinta un aspect structural si unul estetic. Problema subliniaza teama individului de a se exprima total, de a fi el insusi, de a se deschide complet. Psoriazisul si alte boli de piele reprezinta o lipsa de iubire pentru sine si o respingere a tot ceea ce viata ii ofera individului. Cauza karmica consta in cruzimea fata de animale intr-o existenta precedenta. In viata actuala, aceste persoane fie au teama fata de aceste animale, fie le adora. Alergiile provin adesea dintr-o defectuoasa utilizare a unei energii particulare sau sunt rezultatul unei experiente traumatizante in aceasta viata ori intr-o existenta anterioara.

Zona zoster : indica teama de viitor antrenand ganduri negative.

Anorexie nervoasa : intr-o existenta anterioara, individul a manifestat lacomie, urmata de obezitate si de moarte precoce.

Autism : intr-o existenta anterioara individul a avut parte de un refuz al societatii (mizantropie) ducand o viata marginala. Acum singura solutie este iubirea pe care apropiatii sai trebuie sa i-o daruiasca.

Tabagism : este legat de o problema de intarcare; ar trebui cultivata detasarea fata de mama sa. In unele cazuri poate fi legat de tatal sau.

Alcoolism : implica probleme cu tatal; trebuie cultivata detasarea fata de acesta.

Angina : reprezinta teama de a se exprima sau de a cere ceva parintilor ori partenerului.

Artrita : spirit prea critic si rigid; rigiditate provenita din mental.

Coma : fuga de cineva sau ceva.

Conjuctivita : manie neexprimata, frustrare.

Constipatia : atasament, posesivitate, refuz de a se debarasa de vechile scheme devenite inutile.

Diaree; Hemoroizi; Retentie de apa : refuz, teama de a slabi incordarea.

Herpes : culpabilitate sexuala.

Insomnie : culpabilitate.

Rau in mijloace de transport : teama de a pierde controlul; raul de mare e in legatura cu teama de moarte.

Greata, varsaturi : respingerea unei idei, a unei persoane sau a unei experiente. Pentru o femeie insarcinata, aceeasi interpretare: nu a dorit cu adevarat sa aiba copilul.

Prostata : problemele de prostata sunt legate de culpabilitate sexuala ori teama de a imbatrani.

Reumatism : resentiment, slabirea iubirii fata de aproapele sau, rigiditate, asprime.

Guturai : se declanseaza intr-o perioada de confuzie a individului sau in urma unei temeri ori culpabilitati. Nasul care curge reprezinta lacrimi si o purificare necesara. Nasul reprezinta intuitia si cunoasterea de sine, fiind legat de chakra frontala (Ajna).

Tiroida : problemele cu tiroida subliniaza faptul ca persoana respectiva nu se poate exprima cum doreste si poate incerca umilinta.

Miopia : indica teama de viitor si faptul ca intr-o experienta precedenta individul nu a dorit sa vada adevarul si nici sa-i ajute pe apropiatii sai. Adesea parintii inspira teama copilului, ceea ce declanseaza un proces retinier provocand putin cate putin miopia.

Dureri de cap : rezistenta la curentul vietii sau la scopul incarnarii sale, la schimbare; uneori autocritica si denigrare de sine; lipsa de iubire de sine.

Ceafa intepenita : refuz de a se schimba, teama de noutate.

Dintii : dificultati in a lua decizii.

Gatul : orice problema legata de gat corespunde temerii de a intreba si de a se exprima sau chiar blocaj al creativitatii inspirate.

Urechile : problemele corespund refuzului de a intelege ceva ori pe cineva.

Inaltime mica : intr-o viata anterioara individul nu a dat importanta expresiei sufletului sau, ori a avut tendinta de a se limita in mai multe domenii. Uneori este o karma rezultand dintr-o utilizare necorespunzatoare a fortei fizice (violenta) intr-o existenta anterioara.

Corecturi Mihail Horatiu

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Arhivă blog

Lista mea de bloguri

Postări populare