Faceți căutări pe acest blog

luni, 13 decembrie 2010

Colesterolul – pericol pentru sanatatea ta

Cresti intr-o societate obeza. Cu super portii, tot ce consumi, mai ales in fast food-uri, iti infunda arterele cu grasimi deloc necesare si colesterol. Organismul nostru nu numai ca nu are nevoie de toate acestea, insa nici nu le poate folosi.

Rezultatul este, bineinteles, o societate plina de diferite complicatii date de colesterol (cum ar fi boli de inima, diabet, hipertensiune si obezitate). De fapt, una dintre problemele foarte des intalnite este marirea numarul de persoane care sufera de hipertensiune, ceea ce poate duce la un posibil atac de inima daca nu se acorda atentia necesara.

Deci, ce poti face pentru scaderea nivelului de colesterol? In primul rand, poate de fapt, si singurul lucru cu adevarat eficient este combinarea unei diete adecvate cu exercitii fizice. Acestea doua aspecte merg mana in mana. Fara una dintre acestea, nu ai cum sa reusesti. Tinand o dieta fara a face exercitii nu vei face decat sa iti slabesti muschii, ceea ce va duce intr-un final la slabirea rezistentei organismului.

Poate duce totodata, si la oboseala si la muschi inflamati deoarece corpul nu are suficienti nutrienti. Pe de alta parte, facand exercitii, fara a avea o dieta adecvata va fi in zadar deoarece nu vei face decat sa-ti mentii greutatea actuala. Cu siguranta nu te vei ingrasa, deoarece organismul arde atat cat este nevoie; insa nici nu vei slabi.

Pe langa acestea, prea multe exercitii iti vor epuiza muschii putand ajunge chiar sa suferi un infarct datorita efortului prea mare suferit de inima.

Deci ce trebuie sa consumi pentru a-ti scadea nivelul de colesterol si pentru a preveni si hipertensiunea?

Mai putin ulei. Unul dintre primele lucruri pe care ar trebui sa le faca o persoana care tine dieta este sa evite consumul alimentelor prajite adanc sau a alimentelor gatite in general in ulei. In aceasta categorie intra chipsurile din cartofi, cartofii prajiti, carnea prajita, fructele de mare prajite, legume prajite si multe altele. In general, orice aliment care este prajit.

Uleiul odata ajuns in organism este transformat in colesterol. Ceea ce ar trebui sa consumi sunt alimente fierte, gatite la gratar sau inabusite. Alimentele la gratar ar trebui totusi consumate cu moderatie.

Mananca mai putina carne. Grasimile din carne contin foarte mult colesterol. Daca poti evita consumul foarte frecvent de carne este cu atat mai bine, insa daca nu te poti abtine sa nu incluzi carne la orice masa, asigura-te ca indepartezi toata grasimea posibila din farfuria ta. Carnea de pui si de curcan este mult mai sanatoasa decat celalte, asa ca daca poti alege, opteaza pentru aceste tipuri de carne. Nu uita totusi sa indepartezi pielea deoarece colesterolul se gaseste foarte concentrat in piele.

Mananca legume. Nu numai ca nu au deloc colesterol insa sunt o sursa foarte buna de fibre care ajuta organismul la digerarea alimentelor consumate.

Pe cat de mult posibil, gateste legumele cu aburi pentru a le pastra nutrientii si pentru a evita grasimile si colesterol dat de catre ulei.

Mananca mai putin. Incearca sa reduci apetitul treptat, consumand mai putine alimente decat in mod normal. Daca vrei o gustare, opteaza intotdeauna pentru fructe sau salata.

Totodata, straduieste-te sa reduci carbohidratii rai, care pot fi gasiti in cerealele indulcite, paine ultra rafinata etc. Incearca sa le inlocuiesti cu cereale integrale, orez brun sau paine din tarate. Fa tot ceea ce iti sta in putinta pentru sanatatea ta. Mai tarziu s-ar putea sa nu mai ai timp!
http://www.pro-sanatate.com/colesterolul-peric...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Arhivă blog

Lista mea de bloguri

Postări populare