Faceți căutări pe acest blog

luni, 13 decembrie 2010

FURUNCULOZA


Este o boală de piele caracterizată prin apariţia concomitentă sau succesivă de furuncule în diverse Ar trebui sa consulte un veterinar, caci este foarte probabil sa fie un bou.....
regiuni ale corpului. Furunculoza apare deseori ca o afecţiune secundară în cazuri de diabet sau de alte boli. Deşi este foarte important tratamentul afecţiunii primare, în vindecarea furunculozei, în afara antibioticelor, autovaccinului şi a tratamentului chirurgical pot fi folosite mai multe plante ce ajută la eliminarea toxinelor.

Rădăcinile de brusture, antiseptice

Pentru uz extern se pot utiliza plante ce grăbesc „coacerea” furunculelor, dar şi unele ierburi antiseptice. Pentru uz intern se folosesc infuzii din trei-fraţi-pătaţi, rădăcini de brusture, cicoare, dar şi un amestec de câteva plante medicinale. Infuzia dintr-o linguriţă cu trei-fraţi-pătaţi la o cană cu apă clocotită este foarte eficientă. Pentru un efect mai puternic şi rapid se poate bea o infuzie preparată din patru linguri cu plantă la 250 ml apă. Preparatul se consumă cu lingura (o lingură la trei ore).
O altă plantă cu efecte benefice este brusturele, mai exact rădăcina acestuia. Opăriţi într-un litru de apă patru linguri cu rădăcini. Infuzia se bea de-a lungul unei zile.
Cicoarea, la rândul ei, vă scapă mai rapid de dureroasele furuncule. Fierbeţi un litru de apă în care puneţi 12 g de plantă. Lăsaţi la infuzat 15 minute şi apoi consumaţi pe parcursul unei zile.
Baia în frunze de nuc este o binecuvântare
Tratamentele externe sunt şi ele deosebit de eficiente. Iată câteva:
- Luaţi câteva smochine bine coapte, tăiaţi-le în jumătăţi. Fierbeţi-le în apă sau în lapte şi apoi aplicaţi-le direct pe furuncule. Aceste cataplasme au o foarte mare acţiune emolientă. Folosiţi smochine proaspete, având grijă să nu fie preparate în vreun fel.
- Cataplasmele cu făina de in sunt şi ele foarte bune. Puneţi într-o cană cu apă fierbinte făină de in până se face o pastă. Aceasta se pune între două bucăţi de pânză curată ce se aplică peste locul în care se găseşte furunculul. Cataplasmele se menţin în permanenţă calde, timp de trei ore.
- Baia în frunze de nuc este o binecuvântare. Fierbeţi 100 g de frunze de nuc bine mărunţite în trei litri de apă, timp de un sfert de oră. Amestecaţi lichidul obţinut cu apa din baie, care trebuie să aibă temperatura de 37 de grade Celsius. Bolnavul de furunculoză trebuie să stea în baia astfel pregătită 20 de minute.
- Banala pătlagină are şi ea un rol important în tratarea dureroaselor furuncule. Striviţi câteva frunze cu o sticlă, apoi aplicaţi-le direct pe furuncul.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Arhivă blog

Lista mea de bloguri

Postări populare