Faceți căutări pe acest blog

marți, 14 decembrie 2010

O substanta din laptele de mama, leacul pentru cancer?


Expertii au descoperit ca o substanta din laptele de mama poate extermina celulele canceroase.

Pentru prima oara, substanta numita Hamlet, care consta intr-o proteina si un acid gras, a fost testata cu succes pe oameni, relateaza Daily Mail.

Pacientii cu cancer al vezicii urinare au fost tratati cu un medicament avand la baza aceasta substanta, observandu-se ca celulele canceroase moarte au fost eliminate prin urina, la fiecare doza de medicament, existand astfel speranta vindecarii. Aceast medicament le-a fost injectata voluntarilor chiar in tumoare.

In experimentele de laborator realizate de cercetatorii de la Universitatea Gothenburg si Lund, din Suedia, substanta s-a dovedit eficace in cazul a 40 de tipuri de celule canceroase, prezentand avantajul ca lasa celulele sanatoase neatinse, dupa cum se mentioneaza intr-un raport publicat in jurnalul PloS One.

Pana acum se stia ca alaptatul protejeaza copiii de tumori, iar saptamana trecuta s-a demonstrat ca acidul lauric, prezent si el in laptele de mama, combate acneea, putand sta la baza unui tratament fara efecte secundare.

Crema pentru acnee din lapte de mama

Proprietatile anticancer ale substantei Hamlet au fost descoperite intamplator de cercetatori, acestia investigand puterea antibacteriana a laptelui de mama.
http://www.ziare.com/

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Arhivă blog

Lista mea de bloguri

Postări populare