Faceți căutări pe acest blog

miercuri, 1 decembrie 2010

Remedii ciudate impotriva parazitilor intestinali



Parazitii intestinali apar cu precadere la copii, care ii pot transmite usor si parintilor din cauza igienei deficitare. Cu cat copilul creste mai mare cu atat creste probabilitatea de a se infesta cu paraziti intestinali-viermisori (helminti). Statistica ne spune ca la varsta de 1-3 ani, 80% dintre copiii ajung sa fie infestati de helminti. Va puteti infesta cu viermi intestinali daca sarutati animalele pe bot, consumati carne de porc insuficient preparata, carne cruda ori peste crud.

In termeni medicali, helmintii sunt viermii parazitari si larvele (ouale) lor. Varietatea parazitilor intestinali daunatori omului este foarte mare, dar majoritatea acestora se intalneste destul de rar. Cei mai frecventi "invadatori"al organismului uman sunt: limbricii, oxiurii, giardia si
Echinococoza.

Cauze si manifestari

Infectarea cu paraziti se poate face in urma consumului de apa, legume sau fructe contaminate cu oua de paraziti, precum in cazul ascarizilor, giardiei sau oxiurilor.

Ascarizii (limbricii) sunt viermi de 15-35 cm. Ouale lor ajunse in intestin elibereaza larvele care ajung prin sange in plamani, de aici in trahee si apoi sunt inghitite din nou in tractul digestiv sub forma de viermisori adulti. Ascaridioza se manifesta prin tulburari digestive, malnutritie, greturi, varsaturi, crampe si balonare.

Giardia este una dintre cauzele frecvente de diaree acuta si cronica, atat la adulti cat si la copii. Un semn specific este durata de 7-10 zile a diareei. Aceasta este insotita de dureri abdominale, balonare, greturi, varsaturi si o stare de rau.

Oxiurii sunt viermi mici de 1 cm care, odata ajunsi in intestin, provoaca mancarimi la nivelul anusului, care se accentueaza noaptea. La formele severe de boala se adauga astenia si oboseala.

De la carnea insuficient preparata termic ne putem imbolnavi de trichineloza si tenioza. Tenia (sau Panglica) patrunde in organism prin ingerarea de carne de vita infestata. In intestin ea creste sub forma unor viermi lungi de 10 metri. Deseori boala trece neobservata, neavand manifestari clinice. Intr-un numar mic de cazuri se poate manifesta prin dureri abdominale moderate, astenie si stare de rau.

Prin folosirea mainilor nespalate pentru a manca sau prin contactul cu blana animalelor putem contacta un parazit foarte periculos, si anume Echinococul, cel care duce la aparitia chistului hidatic. Ouale de echinococ sunt rezistente la uscaciune, supravietuind in praf perioade lungi de timp. Din oua ies in tubul digestiv formele larvare care ajung pe cale sangvina in diverse organe (ficat, plamani etc.).

Semne

Persoanele cu paraziti intestinali sufera, cu siguranta, de o lipsa a substantelor nutritive in organism. Viermii traiesc din substantele nutritive, astfel ca absorbtia lor in organism va fi compromisa. In general, persoanele cu paraziti intestinali sunt anemice (au un nivel scazut de fier in organism). Faceti-va regulat analiza fierului din sange!

Persoanele infestate este probabil sa sufere de mancarimi in zona anala, mai ales in cursul noptii. Nu este recomandat ca ele sa se scarpine, deoarece in acest mod parazitii se pot imprastia.

Solutii naturiste

Urmatoarele solutii s-ar putea sa vi sa para ciudate, dar ele au dat bune rezultate. Iata-le (dupa ce ati vizitat magazinul cu produse naturiste!):

- Tinctura de nuci negre distruge viermii intestinali. Luati-o de 3 ori pe zi pe stomacul gol. Un amestec din cuisoare, pelin si tinctura de nuci negre va da rezultate si mai bune (nu se recomanda insa gravidelor!).
- Tinctura din radacina de gentiana, luata de 3 ori pe zi, este un remediu excelent impotriva viermilor intestinali.
- Beti suc de aloe vera 1-2 ori pe zi inainte de mese pentru a preveni reaparitia infectiei.
- Luati tablete de multivitamine cu continut ridicat de vitamine din complexul B.
- Extractul din samburi de grapefruit (20 de picaturi diluate in apa, de 3 ori pe zi) este un remediu natural excelent.
- Consumati multa ceapa, legume cu frunze de culoare verde inchis si multe salate.

- Semintele de dovleac constituie un tratament renumit si foarte eficient contra parazitilor intestinali, ajutand la tratarea giardiei, teniei si oxiurilor. Tocati 1,2 kg de seminte, dupa care amestecati-le cu 100 ml de lapte si 0,5 kg de miere. Impartiti cantitatea obtinuta in 3 parti egale si consumati cate o parte din ora in ora. Apoi, dupa alte 3 ore luati 3 linguri de ulei de ricin. Atentie, nu mancati nimic cu 12 ore inainte de inceperea acestui tratament!

- Renuntati la dulciuri, lapte pasteurizat si alimente preparate. Acestea sunt favorabile viermilor.
- Orezul crud este un detoxifiant puternic. Se iau dimineata cate 4 linguri de orez integral crud care a fost inmuiat inainte in apa timp de o ora. Boabele se vor inghiti sau se vor mesteca.

- Beti ceai de senna pentru eliminarea parazitilor.
- Una din cele mai bune plante cu proprietati vermifuge puternice este lavanda. Se va folosi uleiul de lavanda, luat intern cate 5 picaturi cu miere de 2 ori pe zi la adulti (la copii se micsoreaza doza!); se fac cure de 10 zile cu alte 10 zile pauza.

- Pentru eliminarea oxiurilor preparati 0,5 litri de ceai din o parte pelin, o parte menta si o parte anason. Indulciti ceaiul cu miere sau suc de fructe si beti o cana inainte de micul dejun, apoi inca cate o cana de 2-3 ori in cursul zilei, inainte de a manca. Acest tratament trebuie urmat timp de 7 zile. Se repeta dupa o pauza de 14 zile.

- Crema de oxid de zinc folosita in regiunea anala ajuta la atenuarea disconfortului.
- Sucul de ceapa va scapa de parazitii intestinali. El are calitati antiinfectioase si puternic detoxifiante, eliminand parazitii intestinali si stimuland in mod deosebit activitatea rinichilor. Sucul de ceapa este foarte puternic si de aceea el se va administra in doze mici de maxim 50 ml pe zi si in combinatie cu miere sau cu alte sucuri, precum cel de morcov. Tratamentul pentru eliminarea viermilor intestinali precum tenia va dura minim 10 zile. Preventiv, copiilor expusi la infectia cu paraziti intestinali li se administreaza o doza de suc de ceapa la 3-4 zile.

- S-ar putea sa vi sa para o nebunie, dar daca aveti paraziti, incercati sa va puneti cativa catei de usturoi in sosete. Pe masura ce pasiti, usturoiul se va zdrobi, va fi absorbit prin piele si va patrunde in sange, ajungand pana la tractul intestinal. Usturoiul este nociv pentru viermi, iar dvs. veti absorbi prin piele aceasta substanta cu proprietati antiparazitare. Bineinteles, consumul de usturoi crud sau gatit este folositor in egala masura.

citynews.ro




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Arhivă blog

Lista mea de bloguri

Postări populare