Faceți căutări pe acest blog

luni, 20 decembrie 2010

REMEDII NATURISTE CU TRANDAFIRI

- CUM SE FACE: 100 g de petale proaspete de trandafir la 500 ml de alcool alimentar de 60 de grade. Lasi la macerat 24 de ore, presezi si strecori. Adaugi 900 g miere de albine si 100 g de glicerina. Amesteci pe baia de apa si lasi sa scada pana la 1 kilogram.
- CUM SE IA: 1 lingurita pe zi.
- CE TRATEAZA: diaree cronica, angina, iritatii ale gurii la copii, afte si alte afectiuni la gat si gura.

Otet

- CUM SE FACE: 250 g petale proaspete de trandafir la 200 ml de alcool de 70 de grade, amestecat cu 1.800 ml de otet de mere. Lasi la macerat 8-10 zile, agitand in fiecare zi. La sfarsitul perioadei, strecori prin tifon dublu, storci petalele si torni otetul in sticle brune, pe care le inchizi bine.
- CUM SE IA: cateva picaturi intr-un pahar cu apa.
- CE TRATEAZA: dureri de cap, angina, raceala (scade febra), amigdalita, traheita, laringita si redarea vitalitatii persoanelor slabite. Foarte bun in caz de lesin.

Ulei

- CUM SE FACE: Exista in unitatile tip plafar.
- CUM SE IA: 2-3 picaturi pe zi, in functie de boala.
- CE TRATEAZA: depresie (inhalatii, de cateva ori pe zi), otita (2-3 picaturi in ureche, de trei ori pe zi), blefarita (ungerea pleoapelor cu un tampon cu ulei, de doua ori pe zi, timp de o luna), celulita (12 picaturi amestecate cu 100 ml de ulei de masline; frictioneaza locurile cu probleme dupa un dus cald).

Alifie

- CUM SE FACE: Amesteci 20 g de petale uscate si macinate cu 10 g untura alba. Lasi doua zile la macerat, apoi incalzesti la foc foarte mic, adaugand 20 g de pulbere de petale.
- CUM SE IA: Se unge cu o pelicula fina locul bolnav.
- CE TRATEAZA: buze crapate sau fisuri ale mameloanelor.

http://www.femeia.ro/sanatate/medicina-naturis...




    

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Arhivă blog

Lista mea de bloguri

Postări populare