Faceți căutări pe acest blog

marți, 14 decembrie 2010

Ridichi negre macerate în miere



După cum ne-a spus dna Virginia Faur, doctor în fitoterapie şi fitoprotecţie alimentară, "ridichea neagră este prietenul ficatului şi al vezicii biliare, favorizând funcţionarea rinichilor, uşurând organismul de toxinele acumulate prin alimentaţie greşită, stres şi oboseală". În curele de toamnă şi de primăvară, atât de necesare "alcalinizării sângelui şi activării funcţiei antitoxice a ficatului", este bine ca ridichea neagră să nu lipsească din alimentaţie.

Pentru obţinerea unui remediu care este foarte util în bolile ficatului dar şi ale căilor respiratorii, precum şi în artralgii (reumatism articular acut, artrozic, secundar infecţios, poliartrită reumatoidă, spondilită anchilozantă, sindrom algoneurodistrofic, gută), dna Faur spune că este nevoie de 1 kg de ridichi negre, 300 g ţelină, un fir de busuioc, unul de cimbru şi 3-4 kg de miere. După ce se curăţă de coajă, ridichile şi ţelina se dau pe răzătoare, se pun într-un borcan mai mare împreună cu cele 2 plante aromatice, iar peste ele se toarnă mierea. Borcanul bine închis se lasă la macerat timp de 6 săptămâni, amestecând zilnic.

După 6 săptămâni, mierea îmbogăţită în principii active se strecoară prin tifon, presându-se bine ridichiile, ca mierea să se scurgă. Apar astfel două subproduse. Rămăşiţele, peste care se pun 2-3 litri de apă, se lasă 12 ore, perioadă în care se agită de mai multe ori, se strecoară şi se consumă ca atare, într-o perioadă scurtă de timp. Mierea transformată astfel într-un veritabil medicament, sub formă de sirop, se pune la păstrare în sticle de culoare închisă şi deasupra se toarnă puţin alcool. Se închide ermetic şi se păstrează la loc răcoros, ferit de lumină. Se consumă zilnic, cât preferă fiecare.

Un remediu mai simplu este din 300 g ridichi negre şi 300-350 g miere, de preferinţă polifloră. Ridichile bine spălate, cu tot cu coajă, se dau prin răzătoarea cu ochiuri mici şi se amestecă în miere. Se pun într-un vas acoperit, se amestecă şi se lasă 24-48 de ore. Se amestecă înainte de folosire. Acest remediu, spune dna Virginia Faur, este bun fortifiant al organismului în caz de boală. Mai este de trebuinţă copiilor care au tuse rebelă, precum şi celor ce prezintă tulburări de creştere.
http://www.evenimentul.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Arhivă blog

Lista mea de bloguri

Postări populare