Faceți căutări pe acest blog

luni, 20 decembrie 2010

Vitamina E



Vitamina E poate creste riscul accidentelor vasculare cerebrale

Un studiu recent, publicat in British Medical Journal, dezvaluie lucruri surprinzatoare despre vitamina E. Desi a fost demonstrat stiintific ca suplimentele de vitamina E reduc riscul afectiunilor cardiace, se pare ca intr-o anumita privinta, vitamina E prezinta riscuri serioase.

9 studii vaste legate de efectele vitaminei E asupra organismului uman au fost efectuate pe un esantion de 1,2 milioane de oameni. In urma acestora, s-a observat ca in randul celor care au luat suplimentele, riscul de accident vascular cerebral a fost mai ridicat cu 22% fata de cei care nu le-au luat.

Accidentul vascular cerebral este o sangerare la nivelul creierului, care are loc atunci cand fluxul sanguin este redus pentru o perioada de timp. Daca aceasta perioada se prelungeste mai mult de cateva minute, are loc moartea tesutului cerebral.

In timpul experimentului, dozele de vitamina E au fost mai mari decat doza zilnica recomandata de Uniunea Europeana (12 mg), prin urmare, concluzia logica care se impune este aceea de a nu face excese, chiar daca ceea ce luam par niste suplimente nutritive nevinovate.

O alternativa sanatoasa si sigura este reprezentata de consumul alimentelor bogate in vitamina E, cu rezultate benefice neconditionate asupra organismului uman: uleiurile presate la rece (soia, porumb, floarea soarelui, masline), germenii de cereale, legume verzi, fructe uscate, ciocolata, galbenus de ou, unt.

Sursa: Daily Mail

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Arhivă blog

Lista mea de bloguri

Postări populare