Faceți căutări pe acest blog

duminică, 31 octombrie 2010

O "tesatura" din care se scapa greu..cortizonul

Binecuvantare sau blestem? Cortizonul. Nici un medicament nu le inspira atata teama bolnavilor precum cortizonul. Si cum cei care il folosesc sunt de ordinul milioanelor, un text explicativ e cat se poate de necesar. "Panaceu" pentru 2 milioane de romani.

Nici un medicament nu le inspira atata teama bolnavilor precum cortizonul. Si cum cei care il folosesc sunt de ordinul milioanelor, un text explicativ e cat se poate de necesar

Este un medicament foarte cunoscut, cel putin dupa nume. Cum de l-am ales ca subiect pentru un articol de ziar? Pentru ca in Romania sunt nu mai putin de doua milioane (!) de utilizatori, constanti sau ocazionali, ai acestei substante si ai derivatilor sai (corticoizii), in conditiile in care aceasta categorie de medicamente prezinta cu grad ridicat de risc pentru sanatate. Exista multe persoane care iau cortizon sau corticoizi fara sa st
ie la ce se expun. Sunt vanduti sub atatea denumiri, incat nu ne ajunge spatiul sa le enumeram, motiv pentru care sunt si greu de detectat de un nespecialist. Foarte multe medicamente de uz intern sau extern, folosite contra reumatismului, a diferitelor forme de alergie, rinita cronica, astm, psoriazis, cancer, scleroza in placi sau chiar hemoroizi, sunt pe baza de cortizon sau de derivati ai acestuia.
La origine, cortizonul nu este un medicament, ci chiar un hormon natural, produs de catre glandele suprarenale, fiind esential pentru functionarea normala a corpului, mai ales cand suntem supusi stresului fizic sau psihic. Absenta secretiei de cortizon este cunoscuta ca boala lui Addison, care este fatala in lipsa tratamentului. Cortizonul este un produs natural al corpului si nu genereaza reactii alergice. In cazul persoanelor cu alergii severe este chiar unul dintre cele mai eficiente mijloace de tratament.
Multivalenta efectelor lui au facut ca in urma cu cateva decenii, medicii sa-si puna problema de-a introduce in organism cantitati suplimentare de cortizon, pentru a lupta impotriva diferitelor boli. Asa au aparut injectiile cu cortizon, apoi tabletele, cremele, spray-urile nazale, supozitoarele cu cortizon. In prezent, cortizonul este rareori folosit singur, avand o actiune ce astazi e considerata de durata scurta si cu eficienta relativ redusa. In schimb, au fost creati derivati semi-artificiali ai cortizonului, care au efecte mult mai puternice si - zic cei care ii produc - efecte secundare mai putine. Oare asa sa fie? Vom afla adevarul, cu ajutorul testului ce urmeaza.

Testati-va cunostintele

1. Ce este cortizonul?
A. O substanta vegetala asemanatoare cu opiumul.
B. Un hormon propriu organismului.
C. Secretia unei glande.

2. Care este principalul efect al preparatelor cu cortizon?
A. Au actiune antiinflamatoare.
B. Combat bacteriile si virusurile.
C. Intaresc sistemul imunitar.

3. Ce preparat natural contine cortizon?
A. Extractul din muscata Cape, cultivata in Africa de Sud.
B. Uleiul de nurca, obtinut din rezerva de grasime pentru iarna a animalelor.
C. Decoctul din fructul arbustului mediteranean cistus.

4. Care poate fi explicatia faptului ca o terapie cu cortizon are la inceput puternice efecte secundare?
A. Pacientul e supraponderal.
B. Pacientul se teme de medicament.
C. Pacientul tine in casa un animal de companie.
Cortizonul - "panaceu" pentru 2 milioane de romani

5. Cand ar trebui sa intrerupem fara intarziere tratamentul cu cortizon?
A. Cand incepem sa avem dureri de cap.
B. Cand descoperim depuneri albicioase pe limba.
C. Niciodata inainte de a ne consulta cu medicul.

6. Care este momentul optim pentru administrarea tabletelor de cortizon?
A. Dimineata devreme.
B. In jurul pranzului.
C. Seara.

7. La ce masuri profilactice ar trebui sa renuntam in timpul unui tratament cu cortizon?
A. Examenul de urina.
B. Hemoleucograma.
C. Vaccinurile.

8. Doua treimi din bolnavii de neurodermita au o atitudine critica fata de unguentele cu cortizon. In primul rand, pentru ca se tem...
A. ...sa nu se ingrase.
B. ...sa nu li se subtieze pielea.
C. ...sa nu li se coloreze pielea.

9. Cand ar fi mai bine sa renuntam la tratamentul cu cortizon?
A. La o tendinita a cotului.
B. La un puseu acut de reumatism.
C. La prevenirea unei crize de astm.

10. Cum putem reduce efectele secundare, cand suntem obligati sa ne tratam cu cortizon o perioada mai indelungata?
A. Luand concomitent capsule cu untura de peste.
B. Printr-o alimentatie speciala.
C. Obisnuindu-ne sa mergem regulat la culcare, inainte de miezul noptii.

Raspunsurile corecte

1. B - Un hormon propriu organismului
Denumirea de "cortizon" este una colectiva, utilizata pentru toate formele hormonului cortizol, produs de organismul nostru in glanda corticosuprarenala. In anul 1948, s-a reusit realizarea pe cale artificiala a acestui hormon, in scopul administrarii lui ca medicament. Pentru aceasta performanta, cercetatorului Philip Hench de la clinica Mayo din Rochester si colegilor sai li s-a decernat ulterior premiul Nobel pentru medicina.

2. A - Au actiune antiinflamatoare
Cortizonul face sa dispara inflamatiile si stopeaza reactiile alergice. Insa el combate aproape intotdeauna doar simptomele, nu si cauza bolii. Capacitatea de autoaparare a organismului nu e stimulata de cortizon, ci dimpotriva, mai curand slabita. Pe de alta parte, acest efect este salutar in bolile autoimune, unde sistemul imunitar lupta cu propriul organism (de pilda in reumatism sau in scleroza multipla).

3. B - Uleiul de nurca
Si uleiul de nurca, recomandat frecvent bolnavilor de neurodermita ca o alternativa la tratamentul hormonal, contine in realitate mici cantitati de cortizon - la fel ca si grasismea de marmota.

4. B - Pacientul se teme
Cand teama de posibilele efecte secundare este foarte mare, organismul e supus unui stres suplimentar si secreta cortizol. Acesta se adauga hormonului artificial prezent in preparat, ducand la o "supradozare" ce declanseaza, desigur, efecte secundare mai accentuate.

5. C - Niciodata
Nu este permisa intreruperea abrupta a tratamentului cu tablete de cortizon, deoarece in timpul terapiei, organismul isi sisteaza productia proprie de cortizon. Renuntarea brusca la medicament poate provoca tulburari de circulatie si reactii de soc. Cortizonul trebuie retras intotdeauna treptat: doza se reduce continuu, in decurs de cateva saptamani, pana cand organismul devine din nou capabil sa-si produca singur cantitati suficiente de hormon.

6. A - Dimineata devreme
Administrarea tabletelor de cortizon, intre orele 6 si 8 dimineata, preferabil cu putin lapte sau iaurt, reprezinta solutia ideala. Fiindca productia proprie de cortizon se realizeaza in cea mai mare parte exact in acest moment al zilei. De aceea, aportul suplimentar de cortizon deranjeaza mai putin organismul dimineata, decat in restul zilei.

7. C - Vaccinurile
Cortizonul poate impiedica formarea de anticorpi in sange. De aceea, pacientii tratati cu doze mari de cortizon pe o perioada de timp limitata ar trebui, pentru siguranta, sa-si amane vaccinarile planificate. Analize de sange si urina se pot face oricand. Totusi, ar fi bine ca medicul sa fie informat asupra terapiei cu cortizon.

8. B - ...sa nu li se subtieze pielea
Pana la doua treimi dintre pacienti se tem ca unguentele cu cortizon ar putea duce la o subtiere a pielii. Din acest motiv, ei incep terapia deseori prea tarziu - in medie, abia la sase zile si jumatate de la acutizarea simptomelor, dupa cum reiese dintr-un studiu international, efectuat cu participarea a doua mii de pacienti. De aceea, specialistii insista pentru informarea corecta a bolnavilor. Aplicate cu respectarea intocmai a prescriptiei medicale (si pe o durata scurta de timp), preparatele moderne nu au acest efect secundar.

Cortizonul - "panaceu" pentru 2 milioane de romani

9. A - Tendinita a cotului
In cazul unei inflamatii de tendon, infiltratiile cu cortizon produc, intr-adevar, o ameliorare pe termen scurt. Pe termen lung insa, fizioterapia sau pur si simplu asteptarea dau rezultate mai bune. Un studiu australian a consemnat faptul ca, dupa un an, 72% dintre cei ce recursesera la cortizon au avut o recidiva. In schimb, majoritatea pacientilor care facusera opt sedinte de fizioterapie in primele sase saptamani sau doar asteptasera cu rabdare sa le dispara simptomele au ramas in continuare sanatosi. Dar cand e vorba de astmatici, multi bolnavi isi datoreaza chiar supravietuirea terapiei cu cortizon. Cand caile respiratorii sunt iritate, datorita unei reactii alergice, in absenta tratamentului se ajunge la o inflamare a mucoaselor, pacientul riscand sa se asfixieze.

10. B - Prin alimentatie
Cortizonul influenteaza procesele metabolice. De aceea, bolnavii dependenti de un tratament indelungat cu cortizon trebuie sa fie deosebit de atenti la alimentele pe care le consuma. Iata cele mai importante reguli:

Foarte putin zahar, deoarece cortizonul favorizeaza constituirea zaharului din proteine, facand astfel sa creasca glicemia.

Doua sau trei mese de peste oceanic pe saptamana, fiindca acizii grasi Omega 3 continuti in el scad nivelul colesterolului.

Suficiente proteine: aproximativ 50 g pe zi, preferabil jumatate de provenienta vegetala, iar jumatate animala.

Cantitati minime de grasime (cel mult 50-60 g pe zi), intrucat cortizonul poate majora valorile colesterolului.

Sare cat mai putina, pentru ca dozele mari de cortizon reduc eliminarea sarii din organism. O consecinta posibila ar fi hipertensiunea arteriala.

Multa vitamina C (mai ales din fructe si legume) - este necesara pentru functionarea glandei corticosuprarenale.

Mult calciu, pentru a preveni osteoporoza.

Si miscarea in aer liber este importanta pentru pacientii tratati cu cortizon, caci ea intareste oasele, muschii si sistemul imunitar, micsorand riscul de osteoporoza si de lipsa a fortei musculare.

Remedii naturale contra efectelor adverse ale cortizonului si ale derivatilor sai

Osteoporoza

Numeroase studii facute in Statele Unite, Germania sau Franta arata ca femeile, barbatii de varsta tanara si copiii pierd cantitati importante de masa osoasa atunci cand iau preparate pe baza de cortizon si derivati ai acestuia. Intr-un articol din prestigioasa publicatie "British Medical Journal" se arata ca si preparatele cu cortizon administrate sub forma de spray sau de supozitoare au efecte nefaste asupra consistentei masei osoase, care devine mai redusa, de unde si un risc crescut de fracturi, mai ales ale coloanei vertebrale si ale coastelor. Iata cateva leacuri naturale menite sa reduca acest efect advers al corticoizilor:

Cruditatile - legumele si fructele nepreparate termic, consumate sub forma de salate, sucuri proaspete sau ca atare, vor reprezenta minimum 50% din alimentatia zilnica.

Lemnul-dulce - ajuta la fixarea calciului in oase, reechilibreaza activitatea endocrina (normalizeaza cantitatea de estrogen din organism), fiind foarte util contra osteoporozei. Se ia sub forma de pulbere, cate 4-6 grame pe zi, in cure de 3 saptamani cu 1 saptamana de pauza.

Vitamina D - este esentiala pentru asimilarea calciului in organism. Exista suplimente cu vitamina D, dar cel mai bine este sa determinati organismul sa o produca singur. Aceasta se face prin expunerea pielii la soare vreme de minimum 20-30 de minute pe zi, la ore la care nivelul de radiatii ultraviolete nu este foarte ridicat (orele 9-11 si 17-19).
Cortizonul - "panaceu" pentru 2 milioane de romani

Combinatia de calciu cu magneziu - in comert se gasesc numeroase suplimente naturale care contin aceste doua minerale. Se vor administra conform prospectului, in cure periodice.

Detoxifiantele - au un rol important in reechilibrarea metabolismului in general si a metabolismului calciului in special.

Gilda Fildan

Va vom recomanda in continuare doua detoxifiante naturale foarte puternice, utile si contra retentiei de lichide, o alta problema generata de administrarea corticoizilor:

Retentia de lichide

Retentia de apa in tesuturi este foarte frecventa la persoanele care iau pe termen lung derivati de cortizon, precum si la cele foarte sensibile la acest gen de substante. Primele simptome sunt umflarea mainilor si picioarelor, apoi apare acel aspect incarcat al tenului si cresterea proportiei de tesut adipos pe abdomen si pe zona pieptului. Iata doua remedii verificate impotriva acestor probleme.

Trei-frati-patati - se administreaza sub forma de pulbere, obtinuta prin macinarea cu rasnita de cafea a partilor aeriene, cate o lingurita de patru ori pe zi. Un tratament dureaza 6 luni, urmat de 30 de zile de pauza, apoi se reia.

Tinctura de ienupar - se ia cate o lingurita in jumatate de pahar de apa de patru ori pe zi, ultima doza seara, inainte de culcare. Efectele de eliminare a apei din tesuturi, la fel ca si cele detoxifiante sunt impresionante.

Pentru intarirea imunitatii

Scaderea imunitatii este poate cea mai grava problema care apare la persoanele care iau vreme indelungata corticoizi. Ea duce la o sensibilitate crescuta la infectii, astfel incat in cazul unor boli infectioase banale, apar complicatii mult mai grave decat in mod normal. Iata cateva remedii cu eficienta verificata in marirea imunitatii:

Echinacea - se ia sub forma de tinctura, cate o lingurita de patru ori pe zi, in cure de 10 zile cu 5 zile de pauza. Are efecte dovedite de marire a rezistentei organismului la infectii cu virusuri, cum ar fi cel gripal, herpetic, papiloma etc.

Vascul - se recomanda o procedura inedita de amplificare a imunitatii, facandu-se bai cu aceasta planta, ale carei principii active imunostimulente vor fi absorbite direct prin piele. Doua maini de vasc se pun la macerat in doi litri de apa la temperatura camerei, vreme de 8-10 ore (de dimineata pana dupa amiaza). Apoi, preparatul se strecoara, maceratul rezultat punandu-se deoparte, in timp ce planta ramasa se pune in alti doi litri de apa clocotita si se lasa sa stea acoperita pana se raceste, dupa care se filtreaza. In final se combina cele doua preparate (maceratul si infuzia racita), care se vor pune in apa de baie, fixata la o temperatura de 38-39 de grade Celsius. Baia de plante dureaza 20-30 de minute, dupa care pacientul se va usca putin prin tamponare cu prosopul si va ramane sa se odihneasca intr-un loc foarte calduros vreme de jumatate de ora. Aceasta procedura cu efecte puternic imunostimulente se face de 1-3 ori pe saptamana.

Marul-lupului - se fac bai cu partea aeriana a plantei, dupa reteta de mai sus.

Pentru tratarea infectiilor

Cum spuneam anterior, cei care iau constant derivati de cortizon sunt mai expusi la bolile infectioase. Pe de alta parte, este important ca atunci cand apar infectii, sa nu se recurga imediat - chiar si atunci cand afectiunea este intr-o forma usoara - la puternicul arsenal de antimicrobiene ale medicinii alopate. Preferati o varianta alternativa, mai putin invaziva pentru organismul si asa greu incercat:

Uleiurile volatile - se iau zilnic 4-6 picaturi de ulei de cimbru, 10 picaturi de ulei de busuioc sau 12 picaturi de ulei de menta. Au efecte antibiotice puternice, fiind extrem de utile in infectiile bacteriene.

Propolisul - se administreaza intern, sub forma de tinctura, cate 50 de picaturi de trei ori pe zi. Extern se aplica in combinatie de 1:1 cu tinctura de rostopasca. Efectele antiseptice ale combinatiei de propolis cu rostopasca pe rani, arsuri, plagi infectate sunt uimitoare.

Cortizonul - "panaceu" pentru 2 milioane de romani

Fragilitatea vasculara

Se folosesc alimente-medicament bogate in vitamine si in aminoacizi, care ajuta la refacerea peretilor vaselor de sange si care le redau acestora elasticitatea si rezistenta. Iata cateva recomandari:

Polenul de albine - contine practic toti aminoacizii necesari refacerii si mentinerii sanatatii vaselor de sange. Se iau cate 2 lingurite pe zi, eventual cu apa, pentru a nu produce deranjamente gastrice.

Hrisca - este foarte bogata in rutina, o substanta importanta in metabolismul celulelor din tesuturile ce alcatuiesc peretii vaselor sanguine. Se consuma nefiarta (prin simpla inmuiere in apa devine comestibila), cu sucuri de fructe si miere.

Uleiurile naturale (presate la rece) cum ar fi cele de floarea-soarelui, soia, masline, samburi de struguri, dovleac sunt foarte bogate in vitamina E si F, precum si in grasimi nesaturate care ajuta la mentinerea sanatatii vaselor de sange. Se vor folosi din belsug in alimentatie.

Substituentele naturale ale cortizonului

Nu se poate pune problema ca in medicina de urgenta, in boli foarte grave cum ar fi alergiile severe, reumatismul, socul anafilactic sau boala lui Addison, sa se intervina cu plante medicinale in locul medicatiei cu corticoizi. Insa in cazurile mai usoare, cu acceptul medicului, se poate recurge la plante medicinale, care sunt surprinzator de eficiente. Iata o lista de remedii naturale a caror actiune similara cu cea a corticoizilor a fost demonstrata prin teste de laborator (adica pe culturi de celule si pe animale) si, in unele cazuri, chiar clinic, adica pe subiecti umani. Inainte de a le enumera trebuie sa mai mentionam ca cele mai multe dintre ele au efecte adverse extrem de reduse, infime fata de cele ale corticoizilor semi-artificiali.

Mugurii de coacaz negru - sunt un produs homeopatic, un macerat glicerinat obtinut din mugurii si mladitele acestui arbust. Il gasim in farmacii sub denumirea de Ribes nigrum. Utilizat pe termen lung are efecte exceptionale impotriva alergiei, chisturilor ovariene si mamare, fibroamelor. Este adjuvant in lupusul eritematos.

Lemnul-dulce - numeroase studii arata actiunea antiinflamatoare puternica a acestui remediu, care are si darul de a reduce efectele adverse ale corticoizilor atunci cand este administrat in paralel sau dupa acestia. Se ia sub forma de pulbere de radacina (4-6 grame pe zi) contra reumatismului articular, anumitor forme de cancer, tumorilor benigne.

Schinduful - semintele macinate ale plantei se administreaza sub forma de pulbere, cate 15-20 de grame pe zi. Este eficienta in tratamentul psoriazisului, hemoroizilor inflamati, astmului alergic si bronsitei alergice.

Tataneasa si salvia - combinate in proportii egale se aplica extern, sub forma de cataplasma, de baie sau de unguent, avand un efect antiinflamator puternic. Se folosesc local pentru tratarea reumatismului, alergiilor cutanate, hemoroizilor inflamati, psoriazisului, tumorilor

Cele 7 cauze care duc la aparitia bolilor



Serghei Nikolaevici Lazarev, un cunoscut bioenergetician rus, a facut o descoperire care ar putea revolutiona intreaga conceptie contemporana asupra diagnosticarii si tratarii bolilor.
Iata care sunt, in viziunea lui S.N. Lazarev, cauzele care duc la aparitia bolilor:

1. Prima cauza:
Multe procese care au loc acum in viata sunt indreptate spre eliminarea blocajelor dintre constiinta si subconstientul omului. Tot ce patrunde in subconstient constituie un ghid al actiunilor si incepe sa functioneze activ. Daca cu 100-150 de ani in urma absolutul subconstientului era in principal apanajul artei, filozofiei, al catorva scoli ezoterice, in prezent acestui proces i s-a raliat medicina.

Logica constiintei umane este orientata catre supravietuirea corpului fizic. Logica subconstientului, catre pastrarea si dezvoltarea structurilor spirituale. De aceea incercarile de substituire mecanica a acestora in cele mai multe cazuri duc la disparitia uneia din aceste doua componente. Acum subconstientul omului asimileaza murdaria energetica cu o viteza neinchipuita si nu doar pentru ca unii incearca sa patrunda in el, ci si pentru a ti se bloca subconstientul. Sentimentele si trairile negative care patrund in subconstient, nu mai pot fi controlate de om si intrucat sanatatea fizica este strans legata de subconstient, apar niste dependente complicate si niste urmari grave. Cercetarea structurilor karmice demonstreaza, in mod elocvent, la nivelul energetic, porunca biblica: "Respecta pe tatal tau si pe mama ta ca sa se prelungeasca zilele tale pe Pamant…" Raporturile fata de mama si tata trebuie sa fie intotdeauna cele respectate.

Codul legilor si regulilor care a existat in societate in toate veacurile proteja impotriva destramarii celor mai fine structuri ale campurilor oamenilor. Acum toate acestea sunt pierdute. Relatiile dintre oameni sunt determinate de niste coduri ale campurilor lor. Campul fiecarui om contine cate un set de programe care determina interrelatiile sale cu lumea si cu oamenii. Sentimentele de dragoste, ura, suparare pe care le nutresc cei din jur fata de om corespund cu strictete ce ceea ce-I sadit in karma acestuia. De aceea exista oamnei care sunt in permanenta jigniti, care sufera traumatisme, care sunt invidiati, etc. In campul omului sunt continute programe informationale ale atitudinilor fata de le si programe ale atitudinii acestuia fata de alti oameni. Cand impotriva noastra se intreprinde ceva neplacut, nu e bine sa raspundem in acelasi fel. Ne putem opune doar la nivel fizic, insa la nivelul campului si la nivelul spiritual trebuie sa ne pastram intotdeauna o atitudine de smerenie, de blandete, sa manifestam iubire fata de oameni li sa tinem minte ca orice neplacere este cauzata de imperfectiunea noastra. Acest lucru ne curata karma, ne fereste de boli, ne amelioreaza destinul si sanatatea copiilor. Irascibilitatea in raporturile cu oamenii, rautatea constituie o tentativa de atac bioenergetic nu numai asupra unui individ ci si asupra Universului, provocand deformatii ale structurii campului. "Rugati-va pentru cei ce va blestema si binecuvantati-i pe cei care va urasc…". Aceasta e cea mai puternica aparare impotriva nenorocirilor, bolilor si a aceea ce numim "deochi".

Foarte multe boli sunt puse in legatura cu faptul ca oamenii nu stiu cat e de periculos ca in perioadele de puternic avant sufletesc, cand sunt indragostiti, de exemplu, iar nivelul energetic al omului creste brusc, sa emane ganduri si stari emotionale negative. Enurezisul nu e o boala, ci primul semnal al unor puternice nereguli ale structurilor spirituale ale copilului. Este o bomba cu explozie intarziata, care nu e obligatoriu sa se manifeste sub forma de boala la copil, ci poate aparea si sub forma de soarta nefericita a copilului, sau de structuri emotionale si psihice deformate. De aceea, orice sentiment al jignirii care a intrat la o mare adancime, sau de care omul nu se poate debarasa timp indelungat reprezinta un mare pericol. Oamenii au incercat, in mod intuitiv, sa dezamorseze aceasta bomba, sa scape de sentimentul de suparare.

Modalitatile au fost plansul, spartul veselei, injuraturile. Atunci cand insa supararea este tinuta timp indelungat ea devine de cateva ori mai periculoasa si loveste nu doar in cel care o tine dar si in copii lui. Oamenii sanatosi nu-si permit sa tina suparari. In iudaism si crestinism exista Duminica Iertarii, cand omul cere iertare pentru toate ofensele si nedreptatile pe care le-a savarsit cu voie sau fara de voie. Daca acest lucru se face cu sinceritate, atunci intra in functiune mecanismul caintei si are loc autopurificarea in subconstient. Din pacate, sensul caintei este inteles intr-un mod gresit in prezent. Cainta, inainte de toate, nu este un sir de remuscari sterile.

A te cai inseamna a-ti indrepta toate fortele asupra propriei schimbari si niciodata sa nu-ti mai repeti greselile. In timpul caintei are loc ruperea lantului de cauze si efecte in care o fapta trage dupa sine pe urmatoarea. In iudaism cel care se caieste sau in crestinism talharul rastignit pe cruce care se pocaieste se pot ridica mai sus decat un sfant pentru ca ei au nevoie de eforturi de zeci de ori mai mari decat un om cu karma curata pentru a trai intreaga viata in sanctitate. Rudele noastre si chiar animalele domestice depind de noi, iar daca incalcam legile eticii, acestia pot fi pedepsiti impreuna cu noi. Constiinta omului e ca o mica rotita ce poate fi rotita prin eforturi nu prea mari inainte si inapoi. Subconstientul e ca o roata imensa si grea care este greu de pornit, dar si mai greu de oprit. Stramosii nostri urneau roata subconstientului prin aspiratia catre Dumnezeu, prin iubire si facere de bine. In ultimii 300 de ani noi traim din inertia acestei miscari, fara sa depunem eforturi pentru a o mentine. De aceea acum ne poate ajuta numai aspiratia constienta si neintrerupta catre armonia lumii, catre Dumnezeu. Rezervele karmei omenirii sunt epuizate si doar aspiratiile personale ale fiecarui om vor determina gradul sau de protectie impotriva nenorocirilor.

2. Cauza a doua:
Exista un mare pacat pe care il poate comite un om in viata: sa ucida iubirea, pentru ca, inaine de a ucide un om trebuie sa ucizi in tine iubirea fata de acel om. Uciderea sentimentului de iubire reprezinta terenul pe care prolifereaza multe crime si nenorociri.

Boala poate indeplini diferite functii. Prima este cea de avertizare. A doua este cea de oprire a activitatii care impiedica dezvoltarea normala a omului iar a treia cea de eliminare a mecanismelor care permit raspandirea informatiei negative. Nu trebuie sa uitam ca suntem celulele unui singur organism imens care se cheama omenire care, la randul lui este o parte a unui sistem unitar, Universul.

In luna a cincea, copilul este intr-o comuniune absoluta cu Dumnezeu si cu Universul. Deoarece pentru o viata normala omul trebuie sa intre periodic in contact cu Universul, el se foloseste pentru aceasta de amintirile din luna a cincea, codate in campul sau. Daca mama sau tatal s-au dezis in acest timp de copil iar in timpul unui scandal intre soti acest lucru se poate intampla si la nivelul subconstientului, in mod automat copilul mosteneste nu numai programul propriilor copii dar si al Universului. Celula poarta programul de distrugere a organismului. Organismul reactioneaza in mod corespunzator. Blocarea acestui program este posibila numai prin aspiratia catre Dumnezeu si printr-o mare iubire. Daca omul nu face acest lucru disparitia familiei este inevitabila. Copiii au acum capacitati bioenergetice de zeci de ori mai mari decat copii stramosilor nostri. Insa noi acordam prea putina atentie dezvoltarii lor spirituale concentrandu-ne mai ales in directia orientarii lor profesionale, asupra bunastarii materiale viitoare a urmasilor nostri. Pana la nastere, fatul interactioneaza puternic cu lumea inconjuratoare. Asupra structurii spirituale si a starii lui fizice exercita o puternica influenta structura spirituala si comportamentul etic al mamei. In luna a cincea, fatul, daca est in comuniune cu Dumnezeu, primeste de la El o suma de calitati.

In lunile 3 si 4 femeia trece niste incercari. Acestea pot lua cele mai neasteptate forme si de modul in care acestea sunt trecute depinde caracterul si viata viitorului copil. Orientarea catre valorile spirituale sa fie mai puternica decat toate celelalte tendinte. Principala informatie ereditara se transmite nu numai prin intermediul campului. Mama este indisolubil legata prin camp de copilul ei si de aceea trairile emotive ale mamei se rasfrang asupra copilului. Daca este vorba de ura, de separare de omul iubit, acest lucru va insemna o adevarata catastrofa pentru el. Structura negativa a campului femeii determina multe din viitoarele nenorociri ale copilului. Soarta si caracterul viitorului copil se formeaza in campul inforenergetic al parintilor, inca inainte de conceptie. In momentul conceptiei, ele deja exista si-i determina viitorul. De aceea daca parintii au dubii daca sa dea sau nu nastere copilului, are loc un atac asupra acestro structuri, deformarea lor sau chiar distrugerea lor partiala. Extrem de negativ se repercuteaza asupra structurilor campului viitorului copil planificarea brutala a sexului acestuia, dorinta unuia dintre parinti de a avea numai baiat sau numai fata. Chiar si numai simpla indoiala asupra dorintei de a avea un copil, nemaivorbind de tentativa de a scapa de el, constituie o demolare a destinului sau, a fericirii si sanatatii sale, a structurilor de comunicare si solidaritate cu oamenii.

Este foarte important ca in timpul bolii copilului sa cream conditii pentru insanatosirea lui corecta. Parintii trebuie sa se gandeasca inainte de toate la spiritul copilului si abia dupa aceea la trupul sau. Din acest motiv indoparea copilului cu medicamente si mancare nu poate decat sa-i faca un rau. Cu iubirea poti vindeca dar cu atasamentul poti dor sa faci rau. De aceea in timpul bolii copilului foarte multe depind de comportamentul, de etica si chiar de regimul alimentar al parintilor.

Renuntarea la carne, alcool, delicatese, supraalimentarea sunt chiar mai importante pentru parinti decat pentru copii. Orice suparari si reprosuri ale parintilor, unul fata de celalalt car si fata de lumea din jur, trebuie eliminate. Starea sufleteasca a parintilor este starea sufletului si trupului copilului. Pentru a-l pazi pe copil de boli si necazuri parintii trebuie sa inteleaga lucrul cel mai important: copilul trebuie sa fie sanatos sufleteste. Lipsa dorintei de a invata apare la copil foarte simplu. In timpul sarcinii mama se debaraseaza de sentimentele fata de sot, de sopii sau fata de lumea din jur. Aceasta duce la formarea unui program de renegare a campului informational al Universului care blocheaza capacitatile copilului de a lucra cu informatia. Copilului ii vine greu sa invete si el refuza sa faca acest lucru. O mama iubitoare care nu-si permite si nu permite nimanui sa se indoiasca de sentimentul de dragoste si de comuniune cu Divinitatea, va da nastere unor copii talentati.

Numele dat copilului se intipareste in campul sau bioenergetic si depinde de karma aceluia al carui nume il poarta. Inainte copiilor li se dadeau nume de sfinti – si nu era deloc intamplator. Karma sacrosanta, pura a sfantului se unea cu cea a copilului protejandu-l si actionand in favoarea lui. Dandu-i copilului numele unei rude, riscam deoarece greselile si viciile sale va trebui sa le ispaseasca cel care i-a luat, adica odata cu numele, si o parte din karma, copilul. De aceea, dandu-i copilului numele unui muritor, este necesara blocarea partii negative a karmei, rugandu-ne la Dumnezeu in gand ca in numele copilului sa intre numai ceea ce este luminos, ce aspira spre dragoste, comuniune, noblete, spre Dumnezeu, in numele acelui om in cinstea caruia ne botezam copilul.

Multe femei stiu ca sanatatea li se amelioreaza dupa nasterea copiilor. Iubirea pe care o nutreste mama pentru copil ii innobileaza structurile campului ei ameliorandu-i starea fizica. Dar mai este o cauza pe care oamenii n-o banuiesc. Mama transfera bolile sale copilului, adica tulburarile sanatatii prin care mama iti ispasesete propria karma, trec in campul copilului iar acesta incepe sa fie bolnav. Karma se imparte intre copil si mama. Cum se recunosc deformarile din campul copilului? Copii sufera de alergii, fac des pneumonii, au probleme cu rinichii. Nu-i promiteti niciodata copilului ca-i veti cumpara delicatese sau jucarii. Copilul trebuie sa se gandesca la satisfactii spirituale. Promiteti-i ca-l veti duce la teatru, la muzeu. Omul viseaza la nivelul unor structuri foarte fine ale campului iar penetrarea in acele zone a ceea ce este material, pamantesc coboara incredibil de jos omul. Faceti-i cadouri cand nu se asteapta.

Mama care promite copilului diferite lucruri materiale, in schimbul unor rezultate la invatatura sau a cuminteniei face din el un sclav al carui stapan va fi lucrul promis. In acest mod ea, fara sa vrea, creeaza un program de nimicire a tot ceea ce e sfant in favoarea unor avantaje materiale. Aceasta a fost si principala cauza a disparitiei civilizatiilor precedente. Omul care iubeste, nutreste asemenea sentimente incat uciderea lor, in altcineva sau in el, reprezinta o crima imensa. Daca ne luam dupa logica obisnuita, sterilitatea poate fi eliminata prin interventie chirurgicala. Insa distrugand iubirea, sentimentul contactului cu Universul, femeia care ucide iubirea in barbatul care o iubeste distruge structurile spirituale fine atat ale ei, cat si ale barbatului. Copilul nascut in astfel de conditii poate avea niste structuri deformate ale spiritului. Organismul feminin blocheaza aceasta posibilitate, refuza sa conceapa un copil care sa fie grav bolnav sa moara sau sa faca rau altora. Noi consideram in mod obisnuit ca aceasta este o boala si ne luptam cu noi insine, cu propriul organism care incearca sa ne salveze familia de la pieire. "Boala nu te lasa sa pacatuiesti" se spune in Biblie.

Cauza miopiei o constituie deformarea structurilor campului la nivelul capului determinate de sentimentul de ura din structurile stabile ale campului uman. Aceste structuri nu dispar dupa interventia chirurgicala de indepartare a miopiei ci continua actiunile distructive la nivelul campului, se transfera asupra acestor organe sau asupra paramentrilor spirituali ai omului. Barbatul si femeia care se iubesc isi imbunatatesc karma, se vindeca pe ei si si copii lor.

3. Cauza a treia:
In viata de zi cu zi ne permitem adeseori sa-i vorbim de rau pe altii, pe noi, sa ne plangem de soarta. Se dovedeste ca acest obicei are ca urmare distrugerea… dintilor. Cele mai periculoase sunt vorbele rele la adresa parintilor, rudelor, urarea raului oamenilor apropiati. Cauza paradontozei o reprezinta barfirea tatalui, suprasolicitarea karmei si alimentatia incorecta. Echilibrarea emotionala si coborarea agresivitatii subconstiente sunt facilitate de utilizarea regulata, in alimentatie, a verdeturilor.

Prin ce sunt periculoase vorbele si gandurile rele? Cand ne gandim la cineva se creeaza o punte energetica intre noi si cel la care ne gandim. Are loc un schimb de informatie si de energie. De aceea orice gand rau reprezinta un atac energetic care poate aduce prejudicii. Chiar si pactul interior cu omul care barfeste poate fi periculos. Barfa, gandurile urate despre oamnei reprezinta un traumatism aplicat omului impotriva acestea sunt indreptate si in acelati timp, distrugerea prorpiilor structuri karmice. Cuantul intensifica orice program. In prezent energetica Pamantului este de asa natura incat si gandurile rauvoitoare despre un om sunt suficiente pentru a-i produce un rau.

Ne atacam si ne omoram unul pe altul in mod sistematic de multe ori fara sa ne dam seama de asta. Are loc un proces sub forma de avalansa al autodistugerii fara ca nici macar sa fie necesara conectarea unor trairi negative. Este suficient potentialul negativ acumulat pana in prezent de omenire. De aceea acum nu e suficient sa fii bun si sa nu faci rau nimanui. Subconstientul nostru e intr-atat de deformat, incat nici suportarea raului nu e o conditie suficienta pentru pastrarea integritatii sufletului si a trupului. In situatia actuala, principala conditie pentru supravietuire o constituie eforturile constiente indreptate spre schimbarea propriei persoane. Nu e suficeint sa fii bun, trebuie sa fii activ de bun. Orice om bun sau normal are sansa de a pieri. "Iubiti-va dusmanii" este un apel la esenta spirituala a omului de a nu reactiona printr-o lovitura la un atac energetic. Omul care-si incepe ziua cu rugaciunea: "Doamne, da rudelor si cunoscutilor mei sanatate, iar mie rabdare", se va asigura impotriva multor pacate.

Aprecierea negativa a cuiva produce o puternica scadere a energiei. Daca omul barfeste pe cineva, el ii produce un traumatism persoanei respective, propriului camp si pierderea energiei. "Nu judecati, ca sa nu fiti judecati – caci cu ce masura masurati, cu aceea vi se va masura". Traumatismul produs de vorbele urate se poate manifesta nu neaparat la nivelul fizic si nu neaparat brusc. Poate incepe destramarea structurilor spirituale iar cand apar nenorocirile, bolile rudelor sau copiilor, omul abia daca iti mai aduce aminte de vorbele spuse si nu-ti va da seama ca pricina nenorocirilor a fost barfa. Care este numitorul comun al persoanelor longevive? Alimentatia este diversa, comportamentul de asemenea. Singurul lucru comun tuturor este bunatatea sufleteasca. Murim devreme, pentru ca in permanenta ne ruinam sufletul si trupul. Japonezii sunt poporul cel mai longeviv, dar si cel mai politicos din lume. Cele mai periculoase vorbe sunt vorbele rele impotriva omului iubit. Gradul de comuniune la nivelul campului poate fi diferi; intre cei ce se iubesc el atinge cele mai inalte cote. Sentimentul de iubire il inalta pe om, nivelul energetic al indragostitului este foarte inalt si de aceea orice influentare negativa a acestuia devine extrem de periculoasa.

Cand compatimiti pe cineva, nu sunteti de acord cu boala lui, cu nenorocirea lui, va ganditi doar la la consecinte, uitand de cauzele aparitiei acestora si, prin aceasta, favorizati destramarea spiritului.

4. Cauza a patra:
Vampirismul energetic este o ocupatie nu tocmai inofensiva. Influentarea oamenilor la un asemenea nivel al campului este cu mult mai dificila decat ne putem inchipui. Vampirismul inseamna nu doar furtul unei anumite cantitati de energie, incalcarea invelisului campului si crearea conditiilor pentru pierderile ulterioare de energie dar si prejudicierea structurii fine a campului care poate duce la deformarea liniilor karmice ale destinului, sanatatii, psihicului. Dupa un furt masiv de energie apar devieri psihice.

Omului care incepe sa se foloseasca de energia altuia i se inchid canalele de comunicare cu Universul iar el este nevoit sa ia din ce in ce mai multa energie. Astfel pot aparea boli grave si chiar moartea. Inceputul acestui proces sta in egoismul exacerbat manifestat in ganduri, emotii sau fapte, in neintelegerea unitatii lumii. Aceasta blocheaza canalele de legatura cu cosmosul si provoaca o cadere energetica. Acest proces e greu de oprit. El condamna copii "vampirului" la niste boli grave, intrucat acestia se nasc cu canalele de legatura cu Universul inchise si atunci fie ca sunt supusi vampirismului, fie ei insisi vor deveni vampiri si vor continua distrugerea propriului suflet. Cum procedeaza oamenii care au nevoie de energie? Ei infurie, chinuie victima, cauta diferite mijloace de a subjuga omul pentru ca a lua de la unul egal tie e complicat. E mai usor sa iei de la acela pe care l-ai subjugat. De ce devine omul sadic? Parintii sai au renegat comuniunea cu lumea, au renegat inaltele sentimente ceea ce a dus la inchiderea completa a canalelor care-i unea cu Universul. A inceput degradarea si destramarea structurilor campului. Energia nu putea fi procurata din alta parte decat de la oameni. Daca este vorba de un copil, acesta incepe sa-si irite mama, s-o necajeasca. Ea incepe sa tipe in permanenta, se infurie si ii cedeaza energie. Copilul isi bate joc de colegii de joaca, ii jigneste, chinuie animalele, rade si isi bate joc de cei varstnici in scopul obtinerii energiei.

Prin urmare, provocarea de chinuri fizice si spirituale unui alt om este una din formele de vampirism. Putini cunosc cat de grava e pedeapsa pentru vampirism si cat de putine sunt sansele de a iesi din aceasta situatie. Unul din mijloacele spirituale de aparare impotriva unui om certat cu regulile eticii, care incearca sa fure energie, il constituie rugaciunea pentru ca aceasta constituie in acelasi timp si un ajutor pentru corectarea deformatiilor structurilor sale spirituale. "Rugati-va pentru cei ce va blestema si binecuvantati-i pe cei ce va urasc."

5. Cauza a cincea:
Cu totii cunoastem zicala: "De morti numai de bine". De ce? Intre lumea fina a mortilor si lumea noastra fizica sunt posibile contacte iar daca ele apar, acest lucru dauneaza ambelor lumi. "Sudarea" campurilor unui om viu si ale unui om mort are loc atunci cand sunt incalcate legile supreme.

Religia si obiceiurile de inmormantare la toate popoarele sunt orientate spre despartirea campurilor celor vii de ale celor morti. Daca omul pastreaza pica celui decedat, acest lucru se reflecta negativ asupra sa si poate duce la diferite boli, tulburari psihice, schimbarea caracterului. Supararea omului inainte sa moara poate duce de asemenea la contopirea campurilor si probabil de aceea trebuie indeplinita ultima dorinta a celui aflat pe moarte. Daca pana la nasterea copilului femeia a facut un avort, campul embrionului mort se poate uni cu campul copilului nascut ulterior iar acesta poate fi bolnavicios, fricos, obsedat.

6. Cauza a sasea:
Orice gand legat de sinucidere este extrem de periculos si de distructiv pentru om si pentru descendentii lui. Starea pe care medicii o numesc "depresiva" este lipsa dorintei de a trai, uneori ascunsa si care poate provoca multe maladii, poate aduce prejudicii destinului, caracterului. Care este motivul acestei lipse a dorintei de a trai? In primul rand este vorba de un program de autodistrugere care se formeaza in campul bioenergetic daca vreunul din ascendenti a nutrit mult timp ganduri de lipsa a dorintei de a trai sau a comis tentative de sinucidere.

Chiar daca aceste lucruri s-au intamplat cu 3-4 generatii in urma, programul ramane stabil si se transmite ereditar urmasilor. Acest program poate fi o urmare a lipsei dorintei parintilor de a avea copii. Campul omului are un sistem defensiv fata de lumea inconjuratoare care este insa total deschis parintilor. Cele mai mici greseli ale parintilor in timpul sarcinii fata de viitorul copil creaza in campurile acestuia un program distructiv. Acest program este de lunga durata pentru ca este conceput de parinti. Deceptia in legatura cu faptul ca fiica sau fiul e mic si slab, bolnavicios, nemultumirea legata de sexul copilului, de aspectul sau, de capriciile noului nascut, daca toate acestea sunt mai puternice decat dragostea pentru el, mai puternice decat constientizarea faptului ca un copil e un dar divin, atunci trairile negative trec in profunzimea campului sau in subconstient si declanseaza mecanismul autodistrugerii.

O deceptie puternica a tatalui, chiar si in decursul unei singure zile, pentru faptul ca i s-a nascut o fiica si nu un fiu, poate duce, peste ani de zile, la nenumarate tentative de sinucidere ale fiicei ceea ce se va transmite si urmasilor ei. Programele subconstiente care se gasesc in campul copiilor trec, o data cu varsta si, in special, la inceputul maturizarii sexuale in constiinta si astfel incep disensiunile dintre copii si parinti. Cinci minute de dezicere de copil pot costa ani multi de izolare, reprosuri, suparari, ura. Omul trebuie sa iubeasca lumea din jur. Daca acest sentiment ii lipseste, in suflet i se instaleaza o stare de disconfort, de chin spiritual. Omul incearca sa-si suprime aceasta durere spirituala cu orice mijloace. Astfel se ajunge la consumul de droguri, la alcoolism, la diverse forme de toxicomanie. Adevarata cauza a narcomaniei si alcoolismului este un nivel scazut al iubirii in sufletul omului. Aceasta stare apare din cauza unor puternice frustrari, a reprimarii iubirii fata de oameni. Iubirea inseamna armonie.

Trecutul, prezentul, viitorul sunt obiecte ale iubirii. Situatia care s-a crea acum in lume corespunde nivelului spiritual contemporan al omenirii. Se cheltuie tot mai multi bani pentru narcotice si pentru lupta impotriva acestora insa fara succes. Lupta trebuie dusa cu cauza care determina consumul acestora. Iar cauza o constituie nivelul scazut al iubirii interioare a omenirii. Respingerea iubirii pentru Dumnezeu si a simtamintelor divine fata de parinti si de copii, fata de sine si de omul drag, fata de natura nevie si fata de lumea inconjuratoare a devenit ceva obisnuit in viata noastra. Toate aceste incalcari declanseaza programul de distrugere a iubirii care are drept rezultat cresterea in cascada a cruzimii pe care n-o poti stinge cu alcool sau droguri. Pentru a iesi din impas omenirea trebuie sa reinvete sa iubeasca. Totul. Iubirea este o arta complicata care trebuie invatata printr-un efort permanent. Dar acum cand mama jigneste prin cuvant, privire, gest, nemaivorbind de faptele copiilor sai, ea nu intelege ca initiaza in copil un program care peste un an, doi poate sa-l impinga sub rotile masinii, sau sa-i provoace o boala grava. Omul s-a obisnuit sa considere ca iubirea este una din trairile sale de care poate dispune dupa bunul sau plac.

Este o conceptie gresita. Iubirea este acel intreg a carei parte suntem, ea imbratiseaza intreaga lume. Iubirea si viata ni se daruiesc si n-avem nici un drept sa atentam la ele.

7. Cauza a saptea:
Multi dintre noi pot da un raspuns corect la intrebarea: "Ce-i aceea hrana?". Hrana influenteaza in primul rand structurile campului uman. Omul asimileaza hrana prin prima chakra. Printr-o alimentatie corecta poate fi vindecat un om. "Si a spus Dumnezeu: iata, v-am dat tot felul de ierburi care imprastie samanta cata se gaseste pe intreg Pamantul si tot felul de pomi care fac roade si raspandesc samanta sa va fie de hrana." In "Baghavat-Gita" se interzice consumarea hranei care a stat mai mult de trei ore dupa ce a fost gatita pentru ca este o hrana "murdara", fiind buna doar pentru trup in ea nemaigasindu-se nimic pentru suflet. In hinduism exista notiunea de "carne necusera". Este vorba despre carnea care contine sange si ea nu se foloseste in nici un caz la gatit. De ce? Sangele este pastratorul datelor despre viata corpului fizic, in el sta toata informatia privind bolile, simturile si trairile emotionale pe care le incearca animalele la taiere. Stramosii nostri erau mult mai destepti decat noi, cand se inchinau inainte de sacrificarea animalului, cerandu-i iertare pentru faptul ca erau nevoiti sa-l intrebuinteze ca mancare.

In acest fel, ei blocau consecintele negative, pe care noi acum le inghitim fara sa ne pese. Se spune ca nu e bine sa citesti in timpul mesei. Mancatul cu cartea sau ziarul in fata, in fata televizorului, dezbaterile politice si familiale la masa pot traumatiza sufletul omului pentru ca in timpul mesei informatia trece liber in subconstient. Pe acest fapt este bazat ritualul impartasaniei, adica punerea in contact cu Dumnezeu. Daca insa, in timpul impartasirii, preotul se gandeste la treburile sale pamantesti, atunci contactul cu Divinitatea nu se realizeaza. In fiecare om exista un suflet, inceputul sacru, ceva omenesc si ceva animalic. In stare normala trupul trebuie sa primeasca hrana de la suflet, sufletul de la spirit iar spiritul de la Dumnezeu. Excluderea oricarei din aceste verigi este inadmisibila iar viata bazata doar pe principiul primitiv al imbuibarii trupului fara a da atentie si celorlalte verigi, reprezinta calea cea mai sigura spre regres.

Cancerul este o ciuperca




si poate fi vindecat

Cifrele sunt de neinchipuit. Pe plan global, in jur de 8 milioane de oameni mor de cancer in fiecare an, numai in Statele Unite cifra este de peste jumatate de million de victime anual. Se preconizeaza ca pana in anul 2030, aceasta cifra va ajunge la 12 milioane de decese pe plan global, anual din cauza cancerului.
Cancerul este prima cauza de deces a persoanelor sub 85 de ani, iar in Statele Unite o persoana din patru moare de cancer – una din patru!
Zilnic se introduc noi legi care reduc libertatile cetateanului sub justificarea “protejarii publicului impotriva terorismului” in timp ce acesti oameni sufera si mor in fiecare an din cauza unei boli pe care familiile de elita si cartelele lor farmaceutice, in mod sistematic, refuza sa o vindece.

Impreuna putem, DA, dar nuputem atunci cand companiile farmaceutice sunt implicate.
Anual se colecteaza sume imense de la diverse acte de caritate pentru a sustine studii de gasire a curei pentru cancer pe care organizatiile elitiste de fapt, nu au nici o intentie sa o gaseasca.
Am aratat intr-un articol publicat pe 9 august 2009, faptul ca un anumit om, dr. Richard Day care era seful organizatiei Planificarea Familiei (organizatie eugenica sustinuta de familia Rockefeller) a tinut o intalnire restransa pentru medici in 1969 in Pittsburg, unde a relatat despre transformarile societatii globale care urmeaza pe viitor.
Inainte de a expune o lista lunga de schimbari care vor avea loc in societatea globala, el le-a cerut celor prezenti sa nu inregistreze si sa nu ia notite. Insa un medic a luat notite si mai apoi a facut public parte din cele spuse la acea intalnire.
Acum, dupa 40 de ani, putem vedea cata acuratete exista in spusele dr-lui. Day pe care le puteti citi in articolul din 9 August (in engleza pe site-ul www.davidicke.com). Motivul pentru care il amintesc pe dr. Day si in acest articol este pentru ceea ce a spus referitor la cancer in cadrul acelei intalniri din 1969:
“Acum putem trata aproape orice forma de cancer. Informatiile se gasesc in dosar la Institutul Rockefeller, daca se va decide vreodata ca sa fie dat publicitatii”.
Richard Day spunea ca lasand oamenii sa moara de cancer se va incetini cresterea numarului populatiei. “E ok.. oricum trabuie sa mori de ceva.. asa ca de ce sa nu fie cancer pana la urma urmei?” Cam asa gandesc acesti oameni care nu au suflet si de aceea fac ceea ce fac.
Cartelurile farmaceutice (Big Pharma) nu au nici cea mai mica dorinta sa trateze cancerul cand ei castiga sume imense din vanzarile de medicamente, citostatice care trateaza doar niste simptome in acelasi timp omorand si celulele sanatoase si chiar si oamenii cu aceasta otrava – chimioterapia. Dar nici macar nu este vorba de bani in primul rand. Familiile elitiste care conduc lumea, de fapt vor ca oamenii sa sufere si sa moara mai devreme decat le este vremea aceasta fiind o metoda de reducere a populatiei.
De aceea cand cineva din afara gastii Big Pharma, descopera o metoda eficienta de tratare a cancerului, acesta imediat devine o tinta a organizatiilor medicale dar si a agentiilor guvernamentale.

Un astfel de caz este doctoral Italian, Tullio Simoncini, un om deosebit dar si curajos, care a refuzat sa cedeze presiunilor imense care s-au facut asupra lui si care inca se mai fac din momentul in care el a realizat ce este cancerul si cum putem scapa de el.
Asa zisa “crima” comisa de Simoncini a fost aceea ca a descoperit faptul ca boala de cancer este o ciuperca cauzata de candida, care este un organism micotic si care oricum traieste in organismul uman in cantitati mici, chiar si in oamenii sanatosi. In mod normal, sistemul imunitar tine aceasta ciuperca sub control, dar cand Candida din corp metamorfozeaza intr-un fungi mai puternic, atunci pot apare probleme mai grave si chiar cancerul.
Prietenul meu, Mike Lambert, de la clinica Shen situata aproape de casa mea din Insula lui Wight (sudul Marii Britanii) spune urmatoarele despre Candida:
“Fungi, si in special Candida, se dezvolta mancand din corpul gazdei (corpul uman) astfel dizolvandu-l incet dar sigur. Deasemenea, candida are nevoie de corpul uman ca sa se inmulteasca pentru ca nu o poate face fara acest mediu. Nu este de mirare ca in cazurile de oboseala cronica, care in majoritate se atribuie coloniilor de Candida, cel infestat se simte foarte rau fizic dar si mental.”
Tullio Simoncini spune clar ca boala cancer este in final aceasta infectie fungala si ca explicatiile conventionale medicale cum ca boala cancer se datoreaza unei functionari defectuase a celulelor este pur si simplu gresita.

Candida
Simoncini este specialist oncolog (tratarea tumorilor), specialist in diabet si boli de metabolism, dar este chiar mai mult de atat. El este un adevarat medic care urmareste sa dezvaluie adevarul pentru beneficiul pacientilor si refuza sa repete precum un papagal, versiunea oficiala a ceea ce trebuie doctorii sa gandeasca si sa spuna.
El provoaca dogma “conformismului intelectual” si toate asumarile nefondate, minciunile, manipularea si falsurile acesteia, fiind foarte critic la adresa organizatiilor medicale care continua sa caute “tratamente” false si ineficiente pentru tratarea epidemiei globale de cancer.
Inca de cand a intrat la medicina, el si-a dat seama ca ceva nu este in regula cu cancerul si cu modul in care acesta este tratat. Simoncini spune:
“Vedeam suferinte teribile. Eram in sectia de oncologie pediatrica si toti copii au murit. Sufeream si eu vazand cum saracii, saracii copii mureau de la chimioterapie si radiatii”.
Frustrarile si tristetea lui din cauza a ceea ce vedea l-au determinat sa caute alte cai de a intelege si a trata aceasta boala devastatoare. Si-a inceput explorarile cu o minte deschisa si cu o pagina alba de hartie in fata nepatata de nicio teorie rigida impinsa in fata sau indoctrinata de curentul principal, conventional l amedicinei si stiintei.

Cati oare mai trebuie sa sufere pana cand oamenii vor inceta sa se mai uite la medici ca la zei a tot stiutori realizand scara imensa a ignorantei care are loc?
Simoncini a realizat ca toate cancerele se comporta la fel indiferent de localizarea in corp. Toate cancerele au un numitor comun. El deasemenea a realizat ca toate tumorile canceroase sunt intodeauna albe.
Ce altceva mai este alb? Candida.
Simoncini a realizat ca ceea ce crede medicina conventionala ca este o crestere celule canceroase iesita de sub control, de fapt este reactia sistemului imunitar de a proteja corpul impotriva atacurilor de Candida astfel marind productia de celule.
Simoncini spune ca lucrurile decurg in felul urmator:
• Candida este in mod normal tinuta sub control de sistemul imunitar, dar cand acesta devine slabit si / sau compromis, Candida se extinde si poate dezvolta o “colonie”
• Candida, in cele din urma, poate penetra un organ, iar sistemul imunitar trebuie sa raspunda acestui atac in alt “mod”
• Acest “mod” este de a construi o bariera defensiva de celule si aceasta bariera, acest cumul de celule este ceea este denumit cancer.
Se spune ca raspandirea cancerului la alte parti ale corpului este provocata de migrarea unor celule “maligne” de la sursa originala. Simoncini spune ca lucrurile nu stau asa deloc. Raspandirea cancerului este declansata de cauza reala a cancerului, adica de Fungi Candida care migreaza de la sursa originala. Aceasta migrare poate fi declansata chiar la biopsie sau in timpul operatiei.
Ce anume ii permite cancerului sa se manifeste, dupa cum am spus si in multe dintre cartile mele? Sistemul imunitar slabit. Cand sistemul imunitar functioneaza eficient, va adresa orice problema inainte de a scapa de sub control. In acest caz, tinand Candida sub control.
Echilibrul sistemului imunitar

Dar iata ca numarul bolnavilor de cancer creste pe plan global si continua sa creasca. Exista un razboi bine calculat impotriva sistemului uman imunitar si care a devenit din ce in ce mai prezent.
Sistemul imunitar este slabit si atacat de mancaruri si bauturi cu aditivi, chimicale agricole, vaccinuri, tehnologie cu frecvente electromagnetice si de microunde, medicamente farmaceutice, stresul vietii moderne si altele.
Va imaginati ce deficiente pot avea copiii din ziua de azi cand ei primesc 25 de vaccinuri sau combinatii de vaccinuri pana la varsta de 2 ani (aceasta este situatia in America, in Romania copii primesc 10 vaccinuri pana la varsta de 1 an si inca 5 pana la varsta de 14 ani) si toate aceste vaccinuri se fac in timp ce sistemul imunitar inca este in formare.
Acesta este modul in care familiile de Iluminati urmaresc sa declanseze reduceri masive ale populatiei - prin demolarea mecanismelor de protejare naturala a corpului.
Mdaaa… aici este adevaratul soc. Ce distruge sistemul imunitar mai repede decat orice?
CHIMIOTERAPIA
Iradierea de asemenea. Chimioterapia este o otrava care este menita sa distruga celule. Hmmmm… atata tot.

Tratamentul conventional al cancerului se face prin otravirea victimei sperand ca celulele canceroase vor fi in mai mare masura si mai repede omorate decat cele sanatoase si nu se va ajunge la pierderea vietii pacientului.
Dar stai sa vezi. Aceasta chimioterapie otraveste si omoara si celulele sistemului imunitar pe care il face “varza”. Iar Candida este inca prin imprejurimi.
Acest sistem imunitar facut “varza” nu mai poate raspunde in mod eficient la atacurile de Candida si aceasta va castiga teren astfel incat cancerul se transfera in alte parti ale corpului ajungandu-se la raspandirea acestuia in corp. Chiar si cei care si-au revenit dupa operatie si chimioterapie si sunt declarati vindecati, raman o bomba care e pe cale sa explodeze in orice moment.
Sistemul lor imunitar este acum mult slabit si este doar o chestiune de timp pana cand Candida va declansa o recidiva.
Chimioterapia de fapt, omoara oamenii pe care ar fi trebuit sa-i trateze.
Cand Simoncini a realizat ca boala de cancer este de fapt o infectie sau infestare fungala, el a inceput sa caute ceva, o substanta care poate sa omoare aceasta ciuperca astfel inlaturand cancerul. El si-a dat seama ca medicamentele antifungale nu dau rezultate, pentru ca fungii pot muta foarte repede pentru a se apara si chiar incep sa se hraneasca cu medicametele prescrise care aveau scopul de a-i omora.

Astfel, Simoncini a gasit ceva mult, mult mai simplu – bicarbonatul de sodiu. DA, ingredientul principal din praful de copt. Atentie! Nu este exact acelasi lucru ca si praful de copt care are si alti aditivi.
El a folosit aceasta substanta pentru ca este un distrugator puternic al fungiilor si spre deosebire de medicamentele antifungale, Candida nu se poate adapta la bicarbonatul de sodiu. Pacientului i se da bicarbonat de sodiu pe cale orala dar si intern cu ajutorul unui endoscop de exemplu, un tub lung si subtire care in general se foloseste la vizionarea corpului pe interior fara a folosi bisturiu. Aceasta ajuta la plasarea bicarbonatului de sodiu direct pe cancer, adica direct pe fungi.
Egiptenii din antichitate stiau despre proprietatile vindecatoare ale substantelor anti-fungale iar carti indiene de acum 1000 de ani recomanda pentru tratarea cancerului, substante puternic alcaline.
In 1983, Simoncini a tratat un barbat Italian, Gennaro Sangermano, caruia i s-au mai dat doar 6 sau 7 luni de viata din cauza unui cancer de plamani. Dupa cateva luni de tratament cu bicarbonat de sodiu, el s-a reintors la o stare de sanatate buna iar cancerul a disparut. Acum, dupa 26 de ani el inca este in viata si cu o sanatate buna.
Simoncini incepuse sa aibe mai multe reusite cu aceasta metoda si si-a prezentat cercetarile si rezultatele la Departamentul Italian de Sanatate, sperand ca acesta va aproba trecerea la teste stiintifice pentru demonstrarea eficientei acestei metode de tratament. Dar din pacate el a inceput sa descopere adevarata scara la care se ridica manipularea si deceptia din domeniul medical.

Autoritatile, nu numai ca au ignorat documetatia prezentata de Simoncini, ba mai mult, el a fost exclus din registrul medicilor din Italia din cauza ca a recomandat metode de tratament care nu au fost aprobate. DA, asa am spus – metode de tratament care nu au fost aprobate.
El a fost supus unor campanii feroce de ridiculizare si condamnare duse de mijloacele media, iar apoi a fost inchis pentru 3 ani pe motivul ca a fost gasit vinovat de cauzarea mortii unor pacienti pe care i-a tratat. Din toate unghiurile s-a declansat campania: pune mana pe Simoncini si nu-l lasa sa mai faca valuri.
Organizatiile medicale spun ca declaratiile lui cu privire la bicarbonatul de sodiu sunt nebunesti si periculoase. Un medic Italian “de referinta”, in mod exagerat a inclus bicarbonatul de sodiu in clasa drogurilor periculoase care pot cauza moartea si afectiuni grave in corp.
In tot acest timp, milioane de pacienti mureau de cancer si care ar fi putut fi tratati in mod efficient. Dar acestor oameni, de la putere, nu le pasa.

Tullio Simioncini, din fericire, nu este o persoana care sa dea asa usor batuta, si a continuat se raspandeasca informatii despre lucrarile si descoperirile sale pe internet si in prezentari publice. Am auzit de el de la Mike Lambert de la clinica Shen unde Simoncini a vorbit in timp ce eram in deplasare in Statele Unite.
Stiu ca el are succese remarcabile la reducerea drastica sau chiar inlaturarea unor forme avansate de cancer prin folosirea bicarbonatului de sodiu. Aceasta dureaza cateva luni in unele cazuri, dar in altele, ca de exemplu cancerul de san, avand in vedere accesul usor la tumoare, aceasta dispare in cateva zile .
Oamenii deasemenea se trateaza singuri sub indrumarile dr-lui. Simoncini si la sfarsitul acestui articol sunt niste linkuri la niste videouri cu oameni care vorbesc despre experienta lor cu cancerul si tratarea acestuia prin metoda Simoncini.
Conform unui articol despre cercetarile a doi oameni de stiinta englezi, profesorul Gerry Potter de la Grupul de Descoperire a Curei pentru Cancer si profesorul Dan Burke, am scris in articolul din luna aprilie faptul ca boala cancer este de fapt o ciuperca . Descoperirile celor doi profesori sunt urmatoarele:
Celulele canceroase au un biomarker unic pe care celulele normale nu il au. Acest biomarker este o enzima care se numeste CYP1B1. Enzimele sunt proteine care au rol de a cataliza sau mari rata unei reactii chimice.
Enzima CYP1B1 altereaza structura chimica a unui compus care se numeste Salvestrol care in mod normal se gaseste in natura in multe fructe si vegetale. Aceste schimbari chimice transforma salvestrolul intr-un agent care omoara celulele canceroase dar nu le ataca pe cele normale.

Sincronicitatea este perfecta. Enzimele CYP1B1 apar numai in celulele canceroase si reactioneaza cu salvestrolul din fructe si vegetale pentru a crea reactii chimice care omoara numai celulele canceroase.
Si aici este dovada ca tumorile sunt fungi. Salvestrolul reprezinta sistemul natural de protectie al fructelor si vegetalelor impotriva atacurilor de fungi si de aceea salvestrolul se gaseste numai in speciile care sunt supuse distrugerilor fungale precum: capsunile, afinele, fragii, strugurii, coacazele negre si rosii, murele, merele, perele, vegetalele verzi (in special broccoli si varza), anghinarea ardeii grasi rosii si galbeni, avocado, macrisul, sparanghelul si vinetele.



Ce este aproape diabolic, este ca Big Pharma si marile companii Bio Tech stiu acest lucru si ei au facut urmatoarele 2 lucruri de majora importanta pentru a slabi acest sistem de protejare naturala impotriva atacului fungal care este cancerul.
1. Fungicidele chimice folosite in agricultura moderna care omoara fungi in mod artificial ceea ce inseamna ca plantele nu mai trebuie sa-si activeze propriul sistem de protejare si anume salvestrolul. In ziua de azi, salvestrolul se mai gaseste doar in legumele si fructele crescute organic.
2. Cele mai utilizate fungicide au actiune puternica de blocare a enzimelor CYP1B1, asa ca oricate produse care au fost crescute cu chimicale vei consuma, nu prea conteaza intrucat salverstrolul nu se va activa si nu va actiona ca un agent de distrugere al cancerului asa cum ar fi fost normal.
Acesta nu este un accident, ci este un lucru bine planuit asa cum era bine planuita si distrugerea lui Tullio Simoncini. Familiile elita vor ca oamenii sa fie distrusi de cancer si nu vindecati. Ei sunt niste oameni bolnavi atat mental cat si emotional si considera oamenii drept oi sau vite sau animale in orice caz. Lor nu le pasa cat stres, cata suferinta si moarte cauzeaza aceste manipulari si secretizari, si din punctul lor de vedere: cu cat mai multa suferinta cu atat mai bine. Si asta dovedeste ca acesti oameni nu sunt in toate mintile.
Dar Simoncini refuza sa incline steagul si continua sa promoveze ceea ce el vede ca este un tratament sigur al cancerului, pe cand “in lumea reala” cifra de decese din cauza cancerului creste si continua sa creasca in mod incontrolabil pentru ca tratamentele sunt bazate pe teorii intentionat eronate si care nu dau rezultate.
Este intradevar o societate nebuna, nebuna, dar din perspectiva familiilor de elita, asa si trebuie sa fie. Multumim Domnului pentru oameni curajosi si hotarati precum Tullio Simoncini. Avem nevoie de mai multi oameni ca el si cat de repede.
Ce contrast immense este intre el si cei care servesc organizatiile medicale. Cand Simoncini a tinut prezentare la clinica Shen, chiar cu cateva saptamani inainte de acest eveniment, multi medici locali l-au ridiculizat si i-au contestat teoriile.
Au fost si ei invitati la prezentarea lui Simoncini, ceea se probabil ca ar fi adus importante benficii pacientilor acestora. Li s-au rezervat locurile pentru a participa la prezentare si a pune intrebari direct lui Simoncini.
Ghici ce s-a intamplat?
Ei nu au venit.

Video cu Tullio Simoncini si marturii ale celor care au fost sub tratamentul lui

http://www.theshenclinic.com/index.php?option=...

Siteul lui Tullio Simoncini

http://www.curenaturalicancro.com/

Test simplu pentru a verifica nivelul de Candida in corpul tau

Pune seara un pahar cu apa pe noptiera unde dormi. Dimineata cand te trezesti, scuipa in pahar. Dar nu te forta sa aduni scuipat ci elimina doar ce ai, chiar daca este foarte putin.
Lasa sa stea 2 minuate dupa care analizeaza continutul la lumina. Daca scuipatul ramane la suprafata sau se dizolva esti OK.
Daca apa se tulbura ai indicator de prezenta Candidei.
Daca apar prelungiri ale scuipatului in jos, ca niste picioare, este un indicator pozitiv ca ai Candida.

Sursa: MCP Press Agency, Irina Zaharia

Toate bolile de ficat




Se face un amestec in parti egale: pelin, urzica, anghinare, tintaura.
Se face o infuzie dintr-o lingurita de amestec la 250 ml apa clocotita, timp de 10 minute. Se strecoara, se bea caldut dimineata pe stomacul gol si se sta pe partea dreapta 30 de minute.
Cura dureaza 16 saptamani astfel:
- 1 saptamana cura zilnica/ 1 saptamana pauza
- 2 saptamani cura zilnica/ 2 saptamani pauza
- 3 saptamani cura zilnica/ 3 saptamani pauza
- 4 saptamani cura zilnica/ 4 saptamani pauza

Afectiuni hepato-biliare, afectiuni gastro-intestinale, afectiuni cardiace, probleme respiratorii, transpiratia picioarelor, afectiuni renale, psoriazis, scleroza multipla, paralizie, guta

Se face cura cu boabe de ienupar. Aceasta cura dureaza 23 de zile.
In prima zi se iau 4 boabe, in a 2-a zi - 5 boabe, apoi se creste progresiv pana in ziua a 12-a, cand se vor lua 15 boabe. Incepand cu ziua a 13-a, incepem sa scadem cate o boaba zilnic, pana la sfarsitul curei, cand se va ajunge din nou la 4 boabe.
Pentru un tratament complet sunt necesare 213 boabe de ienupar.
Inainte de a fi inghitite, boabele de ienupar se vor mesteca foarte bine.
Cura cu boabe de ienupar mai este indicata si in tratamentul altor afectiuni ca: hemofilie, stomatita, neuroastenie, hipertensiune arteriala, reumatism, ascita, anexita si metroanexita, cefalee, sciatica, obezitate, impotenta, mastoza chistica.

Boli ale ficatului, curatarea sangelui

Se prepara siropul de papadie. Se pun intr-un litru de apa rece doi pumni de flori de papadie, care se pun apoi pe foc mic. Dupa ce da 2-3 clocote, se ia vasul de pe foc si se lasa sa stea o noapte, acoperit. Adoua zi, se strecoara, presandu-se bine florile in maini pentru a iesi tot sucul.
In lichidul obtinut se pune 1 kg de zahar si o jumatate de lamaie, fara coaja, taiata felii. Se pune vasul pe foc foarte mic, fara capac. Lichidul se ingroasa fara a fierbe.
Se lasa compozitia sa se raceasca. Trebuie sa se formeze un sirop
de consistenta mierii lichide. Daca este prea subtire, se mai pune o data pe foc. Se iau 3 linguri/zi, fiecare lingura diluata intr-o cana cu ceai.

Ciroza umeda

Aceasta reteta ajuta la eliminarea lichidului in ciroza umeda.
Se ia pelin uscat, se freaca in palme pentru a se arunca betele, apoi se rasneste pentru a se obtine pulberea de pelin. Din acest praf se ia cate o lingurita cu o ora inainte de masa, dimineata, la pranz si seara - in prima saptamana, dupa care se bea cate o cana de ceai indulcit cu miere.
A doua saptamana, se iau doua lingurite de pelin, tot dimineata, la pranz si seara, iar a treia saptamana cate trei lingurite dimineata, la pranz si seara, tot inainte de masa. In urma acestui tratament se elimina pe nesimtite tot lichidul acumulat. Tratamentul se poate repeta dupa o pauza de trei saptamani.

Hepatita epidemica

Intr-un litru de apa oparita se pun 5 grame de rostopasca uscata si se lasa la infuzat 12 ore. Dupa aceea, se strecoara si se amesteca cu 200 grame miere. Totul se pune in sticla si se pastreaza la frigider. Se ia cate o lingura din ora in ora de 12 ori/zi. Cura pentru un copil dureaza 5 zile, iar pentru un adult 10 zile.

Ciroza

- 2 pahare suc de varza/zi; se consuma varza inabusita.
- Se rasnesc in cantitati egale: rostopasca, armurariu si pedicuta.
Se ia o jumatate de lingurita din acest amestec (pulbere) si se tine sub limba 15 minute, dupa care se inghite cu apa, de 3 ori/zi inaintea meselor principale cu 1/2 ora.

Ciroza lichida

- Un pumn se aschii de radacina de dud alb (agud), se pun seara in doi litri apa. A doua zi se fierb pana scade lichidul la 1,250 litri. Se strecoara si se bea timp de o zi.
Ceaiul se bea pana cand scade burta. Se face o pauza de 3 saptamani si apoi se mai repeta inca 14 zile. Se va urina foarte des, iar la inceputul tratamentului urina va avea culoare rosiatica.
In fiecare an, aceasta reteta se poate repeta timp de 3 saptamani.
- 1 kg ceapa rosie se curata si se toaca marunt. Se pune intr-un borcan si se toarna peste ea 5 litri tiuca curata. Se lasa la macerat 10 zile.
Din acest amestec se iau dimineata pe stomacul gol 30-40 ml, apoi se sta culcat pe partea dreapta 30 de minute, dupa care se serveste masa de dimineata. In cel mai scurt timp ficatul incepe sa se regenereze.

Icter

- 30 gr rostopasca se pun la macerat 3 ore in 1/2 litru de vin alb curat, de tara. Se strecoara si se beau 150 ml inainte de mese. Inlatura rapid icterul.
- 20 gr galbenele, 20 gr sofran se fierb 5 minute intr-un litru de vin alb. Se beau cate 50 gr de 3 ori/zi inaintea meselor principale.
- Se bea 3 zile la rand cate 1 litru de lapte dulce in care a fiert radacina de stevie.

Dezintoxicarea ficatului

Se bea un amestec de sucuri timp de 7 zile, seara cu o jumatate de ora inainte de culcare din: 2 morcovi, 1 radacina de patrunjel, o ridiche neagra, 3 mere.

Hepatite

- Ceai de anghinare: infuzie 10 minute din 2 lingurite de planta in 750 ml apa clocotita. Se bea cantitatea intreaga in cursul unei zile in mai multe reprize.
- Ceai din fructe de armurariu (protejeaza si reface celula hepatica), infuzie 10 minute din: 2 lingurite de fructe zdrobite in 300 ml apa clocotita. Se bea o ceasca dimineata pe stomacul gol (150 ml); 75 ml dupa masa de pranz si 75 ml seara.
- Ceai de rostopasca (decongestioneaza ficatul); infuzie 10 minute din: 1 lingurita la 200 ml apa clocotita. Se imparte cantitatea in 3 si se bea pe parcursul zilei, timp de 10 zile.
- Ceai de pedicuta: infuzie 10 minute din o lingurita de planta la 250 ml apa clocotita. Se bea dimineata pe stomacul gol cu 1/2 ora inaintea micului dejun.
- 50 gr muguri de mesteacan se pun in 500 ml vodca timp de 10 zile. Se bea cate o lingurita din preparat cu putina apa de 3 ori/zi cu 15- 20 minute inaintea meselor.
- Din 2 catei de usturoi pisati amestecati cu sare se fac doua „bile“ care se tin sub buza superioara, atata timp cat suporta bolnavul. Se repeta tratamentul 3 zile consecutiv, dupa care se reia o data la doua zile. Dupa 10 zile, vindecarea este garantata. Acest usturoi, se pare ca distruge tocmai virusul.
- In fiecare seara, inainte de culcare se inghite o lingura de ulei de seminte de dovleac presat la rece si se sta pe partea dreapta 1/2 ora (Este foarte eficient si in adenomul de prostata).

Hepatite, ateroscleroza, anemie

Se prepara cidrul din fructe de catina astfel: se iau 400 gr fructe uscate sau 1 si 1/2 kg fructe proaspete si se pun in 10 litri apa impreuna cu 3 kg zahar. Se lasa la fermentat 10-15 zile. La suprafata se formeaza, de obicei, o pelicula uleioasa pe care e bine s-o adunati si s-o depozitati separat, caci este foarte eficienta in tratamentul ranilor greu vindecabile sau al arsurilor severe.
Dupa ce cidrul este gata, se strecoara si se beau cate 50 ml/zi inainte de masa principala.

Boli de ficat, in special hepatita C

Se prepara borsul de sfecla: 1 kg sfecla rosie taiata bucati, o legatura de patrunjel, o legatura marar, o legatura leustean, o capatana de usturoi, o lingurita de drojdie sau o mana de malai.
Deasupra lor se toarna apa si se lasa la macerat la temperatura camerei.
Cand lichidul este gata acrit, se strecoara si se reumple borcanul cu apa. Borsul care rezulta a doua oara este mai slab. Din prima strecurare se beau cate doua pahare/zi, iar din a doua , cate 4 pahare/zi.
Borsul se poate bea in tot cursul anului. Este bun si in bolile de plamani si ca depurativ general al organismului.

Chisturi pe ficat, plamani, rinichi

In prima saptamana se inghite in fiecare dimineata, pe stomacul gol un bob de tamaie alba (cat un bob de mazare) invelit in miez de paine (ca sa nu atinga dintii fiindca formeaza carii). In urmatoarele 3 saptamani se procedeaza la fel, dar numai din doua in doua zile.
In paralel se beau 3-4 pahare cu ceai de traista ciobanului inaintea meselor principale si chiar intre mese, in loc de apa.

Curatarea ficatului

Se fierb 40 gr galbenele timp de 10 minute intr-un litru de apa.
Aceasta cantitate se bea in cursul zilei de trei ori/zi, cu 20 minute inainte de masa. Tratamentul dureaza 2-3 saptamani.

Eliminarea pietrelor de la bila si ficat

- Prima zi : se ia masa de pranz, cina nu. Inainte de culcare se ia un amestec de 100 gr ulei masline cu 100 gr suc proaspat de lamaie si se sta pe partea dreapta 20-30 minute.
- A doua zi: dimineata se face clisma. In timpul zilei se bea numai apa fiarta putin indulcita cu miere si cu un adaus de suc de lamaie. Seara se face din nou clisma.
- A treia zi: dimineata se face clisma. Ziua se consuma legume fierte si fructe. Dupa una din clisme vor aparea pietrele. Daca dupa ultima clisma nu vor aparea pietre, atunci procedura se repeta peste cinci zile. Procedura se mai repeta o data peste doua saptamani.

Eliminarea pietrelor de la bila

1 kg de radacina de patrunjel se fierbe in 2 litri de apa pana scade la 1 litru.
Se beau 150 ml dimineata si seara pe nemancate si se sta apoi pe partea dreapta 20 minute.Tratamentul poate dura 3-4 luni.

Eliminarea pietrelor de la bila si rinichi

Se prepara doua ceaiuri separat :
- ceai de brusture: decoct din 2 linguri radacina maruntita se pun in 500 ml apa clocotita si se mai lasa sa fiarba 2 minute.
- ceai de turita mare: infuzie din o lingura de planta se opareste cu 500 ml apa clocotita.Dupa racire, cele doua ceaiuri se strecoara si se amesteca.Se bea intreaga cantitate portionata pe o zi. Reteta se mai repeta inca 3 zile.In aceste zile nu se mananca alimente care contin calciu (lactate, fasole etc.).

Eliminarea pietrelor de la bila

Se rasnesc seminte uscate de pepene rosu. Timp de 10 zile, dimineata pe nemancate se ia o lingurita din pulberea obtinuta impreuna cu o lingura de ulei de masline presat la rece si se sta culcat pe partea dreapta 20 minute. Tratamentul dureaza 3 luni, cate 10 zile pe luna, atunci cand luna este in descrestere.

Disfunctii ale vezicii biliare si ale ficatului

- Se amesteca urmatoarele plante in cantitatile indicate: tintaura 10 gr, seminte de chimen 15 gr, frunze de roinita 15 gr, frunze de menta 20 gr, cimbrisor 20 gr si muguri de ienupar 20 gr.
Peste o lingurita de amestec se toarna o cana de apa clocotita si se lasa sa stea 5 minute. Se strecoara. Se beau zilnic 2 cani de ceai cald.
- Se amesteca urmatoarele plante in cantitatile indicate: radacina de obligeana 10 gr, frunze de strugurii ursului 10 gr, frunze de trifoiste de balta 10 gr, seminte de in 10 gr, coada calului 10 gr, frunze de mesteacan 20 gr, teci de fasole 30 gr. Se fierb 3 lingurite de amestec 10 minute in 750 ml apa. Se strecoara. Se beau zilnic 3 cani de ceai cald.

Dischinezie biliara, hepatite, gastrita

Se pun intr-un vas emailat 30 gr de seminte de patrunjel. Se toarna peste ele un pahar cu apa si se pune amestecul sa fiarba in „bain-marie“
1/2 ora. Se strecoara. Se ia cate o lingura de 5-7 ori/zi.

Litiaza biliara

Se face un amestec de plante in parti egale: patrunjel de camp, iedera, hamei, turita-mare, menta, pelin.
Se pun 3 linguri de plante intr-un litru de vin de mere sau cidru, se incalzeste pana aproape de punctul de fierbere, se infuzeaza 3 minute si se strecoara. Se ia cate o lingura din ora in ora, de 9 ori/zi.



joi, 28 octombrie 2010

10 cauze şi soluţii ale oboselii

de ELENA MARINESCU
Vi se întâmplă adesea să aţipiţi pur şi simplu vorbind cu cineva sau stând la birou în faţa monitorului, chiar dacă vi se pare că aţi avut un somn odihnitor? V-aţi făcut analizele medicale şi acestea nu indică o problemă de sănătate şi totuşi persistă senzaţia de oboseală în cursul zilei? Specialiştii, citaţi de webMD.com, susţin că este vorba de o stare de oboseală care poate avea nu mai puţin de 10 cauze diferite, însă fiecare dintre acestea are soluţii foarte simple şi de aceea nu trebuie să ne îngrijorăm mai mult decât este cazul. De pildă, pentru ceea ce experţii numesc "oboseală de nivel mediu", cel mai bun remediu constă în efectuarea unor exerciţii fizice moderate, fie că este vorba de folosirea bicicletei medicinale sau 20 de minute de mers pe jos de trei ori pe săptămână. Iată cele 10 cauze ale oboselii:
1. Depresie
Deşi este considerată adesea o boală emoţională, depresie se manifestă printr-un cortegiu de simptome fizice, între care cele mai frecvente sunt oboseala, migrenele, pierderea apetitului. Dacă există o stare prelungită de oboseală, care depăşeşte două săptămâni, este bines ă vă programaţi la un consult medical.
Soluţie: Psihoterapie şi/sau tratament medicamentos.
2. Hipotiroidism
Tiroida este glanda principală care controlează metabolismul, viteza cu care organismul transformă alimentele în energie. În cazul unei insuficienţe de hormoni tiroidieni, apare starea cronică de oboseală şi apatie, pe lângă alte simptome, cum ar fi de pildă creşterea în greutate.
Soluţie: Faceţi terapie cu hormoni tiroidieni de sinteză, sub supravegherea medicului endocrinolog.
3. Exces de cofeină
Cofeina este un bun stimulent al sistemului nervos central şi ne ajută să ne concentrăm dacă o consumăm cu moderaţie. Însă, excesul de cofeină provoacă creşterea pulsului şi a tensiunii arteriale, manifestate uneori printr-o stare de toropeală.
Soluţie: Limitaţi treptat cantitatea de cafea, ceai, ciocolată şi băuturi energizante. Acordaţi mai multă atenţie şi medicamentelor care conţin cafeină.
4. Infecţie urinară ascunsă
Dacă aţi fost diagnosticat în trecut cu "infecţie a tractului urinar", probabil sunteţi familiarizat cu senzaţiile de usturime şi nevoia imperioasă de a micţiona. Specialiştii atrag însă atenţia că, uneori, infecţiile urinare se manifestă şi prin alte simptome "mai silenţioase", cum ar fi o stare prelungită de oboseală.
Soluţie: Efectuaţi un sumar de urină şi, dacă se confirmă o infecţie, luaţi antibioticele prescrise de medic. De regulă, oboseala dispare după o săptămână de tratament.
5. Diabet
Persoanele predispuse la diabet pot manifesta simptome prediabetice, precum o stare inexplicabilă de oboseală.
Soluţie: Testaţi-vă periodic glicemia şi, în cazul în care aţi fost confirmat cu această boală, schimbaţi-vă stilul de viaţă şi de alimentaţie.
6. Deshidratare
Oboseala poate fi un semnal dat de un organism deshidratat.
Soluţie: Medicii recomandă să bem cel puţin două pahare cu apă cu o oră înainte de a începe o activitate fizică mai intensă. De asemenea, este important să ne hidratăm într-un ritm propriu, dar suficient de des mai ales când lucrăm la birou în zilele caniculare.
7. Boli cardiovasculare
Dacă oboseala apare brusc în timpul activităţilor de rutină, acesta poate fi semnalul de avertisment că inima nu mai funcţionează cum trebuie.
Soluţie: Schibaţi-vă stilul de viaţă şi efectuaţi analize medicale periodice în cazul în care medicul personal suspectează o predispoziţie pentru boli cardiovasculare.
8. Lucrul în ture de noapte
Turele de noapte dau peste cap ceasul biologic al oricărui individ. Şi acest lucru se manifestă în principal prin incapacitatea de a sta treaz de-a lungul zilei şi prin perioade mai scurte sau mai lungi de insomnie.
Soluţie: Încercaţi să limitaţi expunerea la lumina soarelui în timp înainte de culcare, pe timpul zilei, prin folosirea unor măşti pentru ochi sau prin intermediul draperiilor şi a jaluzelelor. Asiguraţi-vă confortul în încăpere şi eliminaţi orice sursă de zgomot care ar putea sa vă tulbure somnul. Pot fi de ajutor suplimentele nutritive şi pe bază de plante, precum tinctura de valeriană sau ceaiul de tei, pentru a evita dependenţa de somnifere.
9. Alergii alimentare
Dacă starea de fatigabilitate apare în special după mese, atunci poate fi suspectată ca şi cauză o alergie alimentară, care se poate manifesta ca o intoleranţă de nivel mediu la un anumit aliment sau condiment. De menţionat că acest tip de alergie "medie" nu este însoţită întotdeauna de anumite simptome clasice, precum apariţia mâncărimii sau a unor puncte roşii pe corp, ci doar ca o stare inexplicabilă de oboseală postprandială.
Soluţie: Cereţi medicului specialist să vă facă un test cu alergeni şi încercaţi să eliminaţi din dietă anumite alimente care vă provoacă o stare de oboseală.
10. Sindromul de oboseală cronică/fibromialgia
Sindromul de oboseală cronica este caracterizat prin oboseală sau extenuare severă care nu permit efectuarea activităţilor zilnice obişnuite. Pe lângă uitare, stare confuzională, dificulate de concentrare, dureri de gât, dureri musculare şi dureri articulare, principalul simptom este oboseala care durează de cel puţin 6 luni şi care nu se ameliorează la repaos şi odihnă. La unele persoane acest sindrom apare după o infecţie sau după o perioadă prelungită de stres, însă specialiştii consideră că există şi cauze de natură endocrină sau neurologică.
Soluţie: Schimbaţi-vă programul zilnic, prin includerea mai multor activităţi relaxante şi, de asemenea, schimbaţi-vă obiceiurile de somn.


Ficatul gras


de Florin Condurateanu

Unii zic că ficatul gras este cea mai simplă boală de ficat. Alţii se văicăresc că de aici începe prăbuşirea. Adevărul? Fica­tul gras sau steatoza hepatică este boala de la care pornesc cele mai multe maladii hepatice, de la care se poate agrava situa­ţia spre hepatita cronică, spre ciroză sau spre cancerul hepatic.

Mecanismul este că se depun grăsimi în celulele ficatului şi astfel o parte din ficat nu mai lucrează corespunzător. Reducerea obe­zităţii doar cu 5% prin mişcare şi regim alimentar dă înapoi inflamaţiile din ficat. Cei cu ficat gras trebuie să mănânce foarte multe fructe, legume, vitamine. Trebuie să pună frână dulciurilor concentrate. Cei cu steatoză hepatică vor elimina carnea de porc, de gâscă, de raţă, untul, smân­tâna, untura. Sunt permise unele uleiuri ­- de floarea-soarelui şi de măsline ­-, suplimen­tele cu vitamine. Dar sunt de înlăturat suplimentele alimentare cu fier, căci fierul accentuează stresul oxidativ vinovat de creşterea transaminazelor.

Trebuie să se facă mişcare, să se meargă pe jos o jumă­tate de oră pe zi sau şi mai bine o oră. De asemenea, trebuie să fie tratate bolile din sindromul metabolic X, şi anume diabetul, hipertensiunea, prea marile concentraţii de grăsimi în sânge, obezitatea. Bolnavii de ficat gras trebuie să recurgă şi la medi­camente doar când transaminazele în sânge sunt foarte mari. Se apelează la medicamente care să reducă încărcarea grasă a ficatului şi stresul oxidativ. Medi­ca­mentul orlistat inhibă o enzimă care asigură digestia grăsimilor, aşa că fără această enzimă grăsimile nu se absorb şi sunt eliminate. Se recomandă şi medicamente care scad pofta de mâncare. Bolna­vii de ficat gras trebuie să se trateze cu antioxidanţi precum vitamina E, cu beta­ină, glutation perioade mai lungi, sub formă de tablete. Mai trebuie şi medicamente împotriva rezistenţei la insulină.

Pielea uscată, o problemă de sezon


  • Andrada Floria
Dacă nu o îngrijim corespunzător, pielea va deveni aspră

Dacă nu o îngrijim corespunzător, pielea va deveni aspră

Frigul şi vântul sunt factori care agresează pielea neacoperită şi, în plus, agravează problemele dermatologice existente. Dacă nu folosim produse potrivite pentru necesităţile pielii în anotimpul rece, riscăm deshidratarea tenului şi îmbătrânirea cutanată prematură, ne atrag atenţia specialiştii.
Din cauza vântului, ploii şi temperaturilor scăzute, pielea neîngrijită corespunzător devine aspră, scuamoasă, căpătând aspectul solzilor de peşte, mai ales pe mâini. În plus, există riscul să se crape şi să devină dureroasă sau să apară mâncărimi. Dacă aceste simptome s-au instalat deja înseamnă că produsele de îngrijire folosite nu răspund necesităţilor pielii în acest sezon.

taguri

„În cele mai multe cazuri, mai ales în acest sezon, ne confruntăm cu problema pielii uşor uscate, lipsită de lipidele de la suprafaţă care, de regulă, îi conferă o barieră de protecţie în faţa condiţiilor nefavorabile de mediu", explică profesorul doctor Anca Zbranca, medic specialist dermatolog în cadrul Clinicii Roderma din Iaşi. Trecerea de la temperaturile scăzute de afară la aerul uscat şi cald din locuinţă este, de asemenea, un factor care agravează uscăciunea pielii, „evaporând" apa şi „topind" bariera lipidică a pielii.
Frigul îmbătrâneşte prematur tenul
Pielea feţei este cea mai expusă riscului de deshidratare şi de uscare în anotimpul rece, deoarece nu poate fi acoperită. În timp ce mâinile pot fi protejate cu mănuşi, tenul este permanent în bătaia vântului atunci când suntem afară. În plus, pielea feţei este şi foarte sensibilă, astfel încât, atunci când nu este protejată corespunzător, se cutează, îşi pierde elasticitatea, iar riscul apariţiei ridurilor creşte.
Pentru a preveni toate aceste probleme, specialiştii ne sfătuiesc să folosim creme cu o consistenţă mai grasă, de tipul apă în ulei, nu ulei în apă. Pentru persoanele cu vârste peste 30 de ani, această recomandare este şi mai binevenită, deoarece după această vârstă, pielea începe să secrete din ce în ce mai puţin sebum care formează o barieră împotriva agresorilor externi şi care împiedică pierderea apei. În sezonul rece putem renunţa la toner, care usucă suplimentar tenul.
Şi pielea buzelor trebuie hidratată corespunzător, saliva fiind un factor agresor suplimentar atunci când vremea de afară este rece şi uscată. Astfel, sunt recomandate stick-urile speciale dermatocosmetice cu rol hidratant şi de regenerare a pielii crăpate de pe buze.
Mâinile se ung cu cremă dimineaţa şi seara
Chiar dacă folosim mănuşi, pielea mâinilor se usucă şi, în cazurile cele mai grave, se crapă, provocând mâncărimi şi chiar dureri. De aceea, în acest sezon se recomandă ungerea mâinilor cu loţiuni de tipul cold cream, adică de consistenţă grasă, dimineaţa, înainte de a ieşi din casă şi seara, înainte de culcare. Şi calitatea săpunurilor folosite în anotimpul rece este foarte importantă. „Acum trebuie folosite săpunurile cu adaos de grăsimi, eventual grăsimi asociate cu glicerină. De o eficienţă sporită pentru prevenirea uscării pielii sunt produsele de îngrijire din farmacii, de tipul sindeturilor", recomandă prof. dr. Anca Zbranca.
Exfolierea, importantă
Pentru ca loţiunile hidratante şi nutritive să pătrundă mai bine în piele, medicii dermatologi recomandă, o dată pe săptămână, o exfoliere uşoară a tenului, dar şi a pielii de pe restul corpului. „Mai ales pe călcâie, pe coate şi pe gambe, cele mai aspre zone ale corpului, trebuie folosit un săpun exfoliant sau chiar o cremă exfoliantă cu rol de îndepărtare a celulelor moarte. Pielea va fi astfel mai catifelată, iar substanţele hrănitoare din creme vor fi mai eficiente în menţinerea elasticităţii şi hidratării pielii", precizează prof. dr. Anca Zbranca.
Se agravează eczemele şi acneea
În sezonul rece, factorii de mediu specifici pot acutiza unele probleme ale tenului, cum sunt eczemele, unele forme de psoriazis, afecţiunile inflamatorii, vascularitele, unele tipuri de acnee şi urticariile a frigore. Persoanele care au astfel de probleme trebuie să se adreseze medicului dermatolog pentru ajustarea tratamentului în funcţie de necesităţile pielii în acest sezon.


marți, 26 octombrie 2010

Cum îţi cureţi ficatul de toxine


În fiecare zi, corpul uman este expus unor toxine dăunătoare, precum unele medicamente, poluarea şi chimicalele din mâncare.
De detoxifierea organismului este responsabil ficatul, cel mai mare organ intern, care metabolizează bila, grăsimile şi elimină substanţele dăunătoare în colon. Pentru ca detoxifierea să fie cât mai eficientă trebuie să faci mici schimbări în dieta ta, cum ar fi hidratarea corespunzătoare sau conumul mare de fibre, potrivit siteului livestrong.com.
Consumă cât mai multe fibre
Ia o capsulă de 500 de miligrame de vitamina C (acid ascorbic) în fiecare zi, pentru că ajută la detoxifiere. Această substanţă ajută ficatul să producă glutation, un antioxidant care accelerează eliminarea toxinelor. În plus, mănâncă măcar trei alimente sănătoase şi bogate în vitamina C, precum citricele, ardeii roşii şi verzi, roşiile, fructele de pădure sau brocolli.
Alege mâncărurile bogate în fibre, pentru că ficatul conduce toxinele care intră în corp direct în sistemul digestiv. Atunci când acesta are suficiente fibre, toxinele se amestecă în alimentele pe care le consumi şi sunt eliminate la următoarea mişcare a intestinului. În momentul în care sistemului digestiv îi lipsesc fibrele, toxinele sunt conduse înapoi în sânge, iar ficatul devine suprasolicitat, pentru că trebuie să le proceseze din nou.
Alimentele ar trebui să fie eliminate din corp în cel mult 18 ore după ce le-ai consumat. Majoritatea adulţilor însă menţin reziduurile alimentare în colon între două şi şapte zile. Fibrele sunt esenţiale pentru curăţarea colonului, pentru că pur şi simplu mătură materiile fecale din colon şi de pe pereţii intestinali. Mâncărurile bogate în fibre sunt pâinea, cerealele integrale, seminţele de in, porumbul, prunele, merele, fasolea şi ananasul.
Hidratează-te şi fă mult sport
Bea între zece şi 12 pahare de apă zilnic. Dacă te hidratezi corespunzător, toxinele vor fi eliminate mai uşor. Consumă doar apă filtrată sau îmbuteliată, pentru a evita substanţele periculoase conţinute de apă de la robinet sau de la fântânile publice.
Apa joacă un rol vital în aproape toate funcţiile corpului, inclusiv în circulaţia sanguină, transportul nutrienţilor şi eliminarea reziduurilor din celule. În plus, ajută la prevenirea acumulării toxinelor în ficat, dar şi în colon, unde facilitează mişcările intestinului. Dacă adaugi lămâie în apa băută, măreşti capacitatea ficatului de a descompune bila şi de a metaboliza grăsimile.
Fă sport, cel puţin o oră pe zi. Aerobicul, alergarea şi exerciţiile de forţă vor stimula ficatul să elimine toxinele, vor îmbunătăţi circulaţia sanguină şi sănătatea cardiovasculară. Înainte să începi însă o perioadă de antrenament intens, mergi la doctor şi fă un consult.
Elimină metalele grele din corp
Plumbul, cadmiul şi mercurul, metale grele de care corpul tău nu are nevoie, privin din diverse surse, cum ar fi aerul, apa, mâncarea, cosmeticele şi produsele casnice. Odată intrate în organism, sunt dificil de eliminat din celule şi ţesuturi. Una dintre modalităţi este consumul unui agent de chelare, o substanţă care strânge şi colectează metalele, apoi le elimină din organism.
Unul dintre agenţii naturali de chelare pe care îi poţi consuma regulat este laptele de ciulini, care vindecă ficatul şi îi măreşte capacitatea de a elimina toxinele. Agenţii de chelare colectează însă şi metalele de care corpul tău are nevoie, precum zincul, cuprul şi fierul, de aceea este important să mănânci alimente bogate in aceste substanţe atunci când urmezi o cură de detoxifiere.
Regimul unei zile de detoxifiere
Atunci când vrei să ţii o cură de detoxifiere a ficatului, trebuie să ştii că alimentele trebuie consumate în starea lor naturală, iar cele care trebuie pregătite, se gătesc acasă, fără chimicale şi fără ulei. Nu ai voie să mănânci prăjeli, dulciuri sau produse de patiserie. Cel puţin o zi pe săptămână încearcă un regim vegetarian. Lactatele trebuie să fie degresate, iar pâine integrală. În plus, sunt interzise alcoolul, cofeina şi fumatul.Imediat după ce te trezeşti, bea un pahar de apă călduţă în care ai stors jumătate de lămâie, apoi pune în alt pahar cu apă o lingură de seminţe de in şi bea conţinutul.
Micul dejun
* băutură din piure de pere, lapte de orez şi pudră de proteine din orez
* o tabletă de vitamina C
Gustări
* suc de mere diluat cu apă
* apă plată
* supă de zarzavat
* bucăţi de ţelină şi humus
Prânz
* supă de legume
* brocolli gătit la aburi cu seminţe de susan şi sfeclă stropite cu suc de lămâie, cu garnitură de orez brun
* sos de mere
* o tabletă de multivitamine
Gustări
* morcovi şi humus
* apă
* supliment alimentar: lapte de ciulini
Cină
* linte şi curry
* salată cu legume asortate, ardei iuţi roşii, anghinare şi varză, cu dressing de usturoi, suc de lămâie şi ulei de măsline
* supă de zarzavat
Înainte de culcare, bea un pahar mare cu apă, în care ai pus o lingură de seminţe de in.
sursa: romanialibera.ro

Arhivă blog

Lista mea de bloguri

Postări populare