Faceți căutări pe acest blog

luni, 3 ianuarie 2011

Porumbarul, un tonic pentru sezonul rece

Ceaşca de sănătate

Ceaşca de sănătate

Fructele porumbarului, cărora li se mai spune şi porumbe, pot fi culese de pe ramurile arbustului şi în timpul iernii. „Bogate în zaharuri, în acizi organici, taninuri, vitamina C, în săruri de calciu şi de magneziu, porumbele au proprietăţi diuretice, depurative, laxative, sedative şi sunt antiseptice renale“, precizează Eugen Giurgiu, doctor în biochimie cu competenţe în fitoterapie şi nutriţie.
Infuzia din flori de porumbar, care se găsesc la PLAFAR, este eficientă în tratamentul hipertensiunii arteriale, cardiopatiei ischemice şi insomniei. Ceaiul preparat din frunze şi din fructe combate tusea convulsivă şi obezitatea, porumbarul fiind printre cele mai eficiente plante în lupta cu kilogramele. De asemenea, extractul din mugurii plantei, care se găseşte tot în magazinele naturiste, stimulează imunitatea.


Mod de administrare
Infuzia din frunze de porumbar se prepară din două linguri cu frunze uscate  şi din 500 ml de apă fiartă. Se lasă să se răcească. Prima ceaşcă se bea dimineaţa, iar restul, după masa de prânz. Infuzia are proprietăţi laxative şi  combate constipaţia. Terapia trebuie urmată 21 de zile. Siropul de porumbe: se prepară un decoct din zece linguri de fructe şi un litru de apă, care se fierb 15 minute, apoi se strecoară. În lichid se adaugă un kilogram de zahăr şi se lasă să fiarbă până când acesta capătă consistenţa smântânii. Cât este cald, se toarnă în sticluţe închise la culoare şi se sigilează. În afecţiuni pulmonare se recomandă câte trei linguri pe zi, un interval de o lună. 

Un comentariu:

Arhivă blog

Lista mea de bloguri

Postări populare