Faceți căutări pe acest blog

luni, 28 martie 2011

Diverse tincturi folositoare


Tincturile fac parte din remediile naturiste. Deoarece traim intr-un secol in care anemiile, bolile, stresul, oboseala si nu numai, ne afecteaza din ce in ce mai mult, multi oameni prefera sa apeleze la remediile naturiste pentru evitarea sau cel putin ameliorarea unor probleme. In acest sens au aparut si tincturile, disponibile la orice plafar de pe piata. Insa te-ai gandit vreodata ca ti le-ai putea face singur acasa, efectele fiind, bineinteles, aceleasi? Tincturile sunt bauturi pe baza de plante, alcool alimentar sau rachiu de fructe de cel putin 60 de grade. A nu se folosi sub nicio forma spirt medicinal.

Sa vedem deci cateva retete de astfel de licori minune care, in multe cazuri, sunt recomandate in diverse diete disociate.

Tinctura de cimbru
Din inflorescentele procurate, umpleti o sticla de 1 litru cu rachiu si lasati la macerat 14 zile. Pe viitor puteti folosi tinctura la frectii pentru copiii care au probleme cu cresterea sau bolnavii de scleroza.

Tinctura de coada-calului
Este o planta destul de banala la noi in Romania, intalnita pe campuri. Cu 10 gr de coada-calului in 50 ml de rachiu, lasat la macerat tot 14 zile puteti obtine o tinctura. Se poate folosi la frectii pentru persoanele care au probleme cu transpiratia la picioare.

Tinctura de coada soricelului
Din florile procurate puteti obtine 1 litru de tinctura, turnand pe deasupra rachiu de fructe de 400. Este bine ca florile sa fie indesate cat se poate de mult in sticla. A se depozita la caldura, sau la soare. Dupa 15 zile, tinctura se poate folosi, influentand pozitiv maduva oaselor, si hemoragiile.

Tinctura de galbenele
O mana de galbenele intr-un litru de rachiu de 400, lasat 14 zile la macerat va fi suficient pentru aceasta tinctura. Mica diferenta este ca in fiecare zi trebuie agitata sticla. Diluata ulterior cu apa calduta poate fi folosita la comprese pentru rani, abcese sau inflamatii.

Tinctura de propolis
Intr-un litru de rachiu de 80-90 grade, adauga 20 g de propolis (scos de la frigider). Se incalzeste amestecandu-se bine. Repetati zilnic timp de o saptamana procedeul. Lasat la decantat, se strecoara dupa ceva timp. Luat sub forma de picaturi ajuta la bolile infectioase, la scaderea efectelor menopauze, la problemele de prostata etc.

Plantele sunt foarte bune daca stim sa le folosim. Insa tincturile au un efect benefic mai amplu decat folosirea lor doar sub forma de ceaiuri sau in stare mai naturala. Asadar, fie ca optezi pentru procurarea lor de la plafar, fie alegi sa ti le faci singur, avantajele sunt la fel de numeroase si bine venite. Important este sa faci primul pas, si anume de a apela la farmacia naturista. Un pas il reprezinta tincturile.
http://www.pro-sanatate.com
 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Arhivă blog

Lista mea de bloguri

Postări populare