Faceți căutări pe acest blog

duminică, 6 martie 2011

Forma mainilor iti spune ce boli ai

Daca simti ca ceva nu este in regula cu tine, dar timpul nu-ti permite sa ajungi urgent la medic pentru consult, poti afla o multime de informatii pretioase despre starea ta de sanatate printr-o simpla analiza a mainilor. Medicii spun ca forma extremitatilor, culoarea si dimensiunile degetelor pot indica anumite afectiuni cu care te confrunti. Iata de ce sunt considerate mainile barometrul sanatatii.

SEMNE. Cand sufera de o afectiune, organismul da alarma prin anumite simptome
dr. Mirela Miertoiu
De cele mai multe ori, cand vrei sa afli ce secrete ascunde organismul incerci sa acorzi o atentie deosebita ochilor, fetei, pielii, capului, nasului, gurii si inimii. Dar, pentru a obtine indicii cat mai clare despre sanatate, trebuie sa-ti analizezi si mainile. Ele constituie un bun instrument cu ajutorul caruia iti poti masura starea de sanatate, din cap pana in picioare. Este bine sa stii ca doi din trei diabetici au degetele de la maini indoite. Mai mult, potrivit celor mai recente studii realizate de specialistii britanici, daca ai degetul inelar mai lung decat aratatorul, racesti mai des, ai probleme digestive sau te confrunti cu un deficit sever de atentie. La polul opus, daca ai degetul aratator mai lung decat inelarul, nu este exclus sa suferi de o afectiune cardiaca sau chiar sa ai o forma severa de cancer. De asemenea, daca observi o mica umflatura la nivelul mainii, este semn clar ca ai un chist usor, plin cu lichid si care poate sa dispara singur sau te poate duce la doctor. In cazul in care pielea care acopera extremitatile ti se exfoliaza, ai o carenta de vitamina A, B sau C care iti cauzeaza anemie. Insa, acest lucru poate sa-ti indice si o boala gastrica grava, cum ar fi ulcerul. Daca unghiile nu mai au luciul de alta-data si se rup cu usurinta, este semn ca ai o infectie la nivel local. "Este vorba de o onicomicoza, adica o infectie cauzata de ciuperci parazitare care apare pe fondul patrunderii unor fungi in unghii, precum si in pielea subiacenta (adica in patul unghial). Din cauza infectiei, unghiile se ingroasa, se dezlipesc de patul unghial si isi pierd luciul si transparenta, capatand o culoare galbena spre maro deschis. Insa unghiile care nu au o culoare uniforma pot dezvalui anumite tulburari renale", spune dr. Mirela Miertoiu, medic specialist in medicina generala.
Degetele strambe: tuberculoza sau boli cardiace
Daca ai un singur deget deformat sau chiar pe toate, poti sa ai hepatita, tuberculoza, sa suferi de hipotiroidism sau de un anumit tip de cancer. Se apreciaza ca 3% din persoanele care au degetele strambe sufera de cancer pulmonar.
Mainile mari: posibila tumora cerebrala
Dimensiunile mainilor ascund afectiuni dintre cele mai periculoase. De exemplu, daca ai palmele mari, peste medie, este cazul sa consulti un neurolog, pentru ca nu ar fi exclus sa te confrunti cu o tumora cerebrala de care inca nu ai habar.








Palmele rosii: probleme grave ale ficatului

Ca sa fii sigur ca nu ai probleme cu circulatia sanguina, palmele trebuie sa aiba intotdeauna culoarea roz. Daca observi ca devin rosii, consulta de urgenta medicul, pentru ca aceasta culoare poate fi un semn clar ca ai ciroza hepatica. Culoarea rosie a pielii mainilor este data de schimbarile hormonale cauzate de aceasta afectiune, care duce la dilatarea vaselor de sange. Articulatiile ingrosate: colesterol marit
Cand iti analizezi mainile, nu trebuie sa uiti niciodata sa acorzi atentie deosebita si dimensiunilor articulatiilor mainilor. "Articulatiile ingrosate pot fi un indiciu ca valorile colesterolului depasesc limitele normale acceptate", spune dr. Mirela Miertoiu.








Nodozitatile articulare: indicii despre osteoartrita

 Protuberantele osoase care apar la nivelul articulatiilor degetelor sunt considerate, in principal, semne ale imbatranirii. Totusi, de multe ori ele ascund o osteoartrita. Afectiunea este foarte periculoasa pentru ca provoaca dureri insuportabile, iar odata cu trecerea timpului devine invalidanta. Degetele umflate: poate fi cancer pulmonar

Potrivit cercetarilor specialistilor americani, cresterea anormala a degetelor de la maini ofera informatii pretioase despre sanatatea plamanilor. Astfel, in cazul in care ai degetele umflate este posibil sa suferi de un cancer pulmonar. Acest lucru se explica prin faptul ca o substanta care este produsa de tumora plamanului se acumuleaza in degete si duce la umflarea lor.
Stangacii: imunitate scazuta si boli tiroidiene
Este drept ca ai o memorie foarte buna, poti excela in diverse sporturi, dar ai si o multime de dezavantaje daca esti stangaci. A fi o persoana stangace poate fi un indiciu ca ai o imunitate scazuta si o serie de boli, precum cele tiroidiene, colite ulcerative sau sindrom de intestin iritabil. Un studiu realizat de medicii olandezi releva faptul ca femeile stangace prezinta un risc crescut de a dezvolta cancer la san.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Arhivă blog

Lista mea de bloguri

Postări populare