Faceți căutări pe acest blog

marți, 22 martie 2011

Menopauza - tratamente homeopate


Esti la menopauza si nu te simti bine din cauza manifestarilor ei tipice? Iti spunem care sunt tratamentele homeopate care te ajuta sa combati bufeurile de caldura, schimbarile de dispozitie, pofta de mancare exagerata sau constipatia.

Tendinta de ingrasare
La menopauza se manifesta adesea o tendinta de ingrasare. Evita deci grasimile, alcoolul si zaharul, fa sport si ia Calcarea Carbonica 15 CH.

Bufeuri de caldura
Se recomanda Sanguinaria sau Belladona, in concentratii de 5 CH, cate 3 granule de 2-3 ori pe zi.

Schimbari de dispozitie
Lachensis (9 sau 15 CH) este recomandat in cazuri de gelozie urmate de depresie, iritabilitate.

Tulburari de somn
Adesea, menopauza este un moment propice tulburarilor de somn. Si pentru acestea exista solutii homeopateL Sulfur (9 CH) daca esti hipersensibila la zgomote, intoleranta la caldura sau daca te trezesti transpirata din somn. Nux Vomica este benefica pentru cele care se trezesc intre orele 2 – 4 dimineata, cu capul plin de griji, si care adorm la loc cu putin inainte sa sune ceasul. Ambra Grisea este pentru acelea dintre noi care se culca obosite, dar incep sa se gandeasca la evenimentele din timpul zilei, la problemele intampinate si somnul li se duce. Aceste medicamente se iau de preferinta in concentratii de 9 CH, cate 3 granule de 3 ori pe zi.

Uscaciune vaginala
Uscaciunea vaginala este un simptom al menopauzei, foarte intim si jenant. Din fericire, homeopatia te ajuta sa te tratezi. Foloseste Natrum Mur si Bryonia 5 CH in acelasi timp. Local poti aplica o crema cu continut de Calendula.

Libido scazut
Daca in timpul menopauzei scaderea libidoului are legatura cu uscaciunea vaginala, trebuie sa o tratezi mai intai pe aceasta. Insa trebuie tratate si problemele care apar ca urmare a scaderii libidoului: lipsa increderii, sentiment de devalorizare, intoleranta, caracter autoritar. Se recomanda Nux Vomica 9 sau 15 CH.

Osteoporoza
Ai nevoie de medicamente homeopate contra demineralizarii. De exemplu, poti sa iei Calcarea Fluorica daca esti sensibila la entorse. Exista si tratamente remineralizante, cum sunt sarurile de calcar sau sarurile Schussler, constituite din 13 saruri minerale utilizate in homeopatie.

Constipatie
Suferi de constipatie de cand ai ajuns la menopauza? Adauga fibre in alimentatie si foloseste granule de Nux Vomica, Natrum Mur sau Opium 5 CH pana la ameliorarea simptomelor.
http://sanatate.ele.ro


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Arhivă blog

Lista mea de bloguri

Postări populare