Faceți căutări pe acest blog

joi, 5 mai 2011

Adevarul despre durerea de spate



Adevarul despre durerea de spateAr putea fi un junghi. Ar putea fi o durere surda. Mai devreme sau mai tarziu 8 din 10 dintre noi vom avea dureri de spate. Durerea de spate este comuna si la fel sunt miturile despre ea. Vezi daca poti deosebi miturile de realitate.

Mit: Stai tot timpul drept pentru a preveni durerea de spate
Sigur, sa stai tolanit poate fi rau pentru spate. Dar daca stai prea drept pentru mult timp poti suprasolicita spatele. Daca stai pe scaun mult, incearca urmatoarele de cateva ori pe zi. Aluneca pe spate in scaun cu picioarele pe podea si o usoara curbura a spatelui. Chiar mai mult: Incearca sa stai in picioare o parte a zilei, cand vorbesti la telefon sau cand citesti acte de la serviciu

Mit: Ridicatul obiectelor grele iti afecteaza spatele

Nu e neaparat despre ce ridici ci cum o faci. Sigur ca nu ar trebui sa ridici nimic din ceea ce ar putea fi prea greu pentru tine. Cand ridici, stai cu picioarele apropiate de obiect, cu spatele drept si capul sus.. Foloseste-ti piciorele ca sa ridici. Nu-ti rasuci sau indoi corpul cand ridici. Te pot rani daca te rasucesti in timp ce ridici iar picioarele sunt fixate pe podea, asa cum faci daca te intinzi dupa ceva cazut pe jos, in timp ce stai pe scaun.

Mit: Stai in pat pana trece durerea

Da, odihna poate ajuta dupa un traumatism care iti da durere de spate. Dar este un mit ca ar trebui sa stai in pat. O zi sau doua in pat pot agrava durerea.

Mit: Durerea de spate este intotdeauna cauzata de un traumatism

Degenerarea discurilor intervertebrale, traumatismele, boli, infectii si chiar afectiuni mostenite pot cauza durere de spate

Fapt: Oamenii supraponderali sufera mai mult de durere de spate

Daca te mentii in forma previi durerea de spate. Durerea de spate este cea mai comuna printer cei care si-au pierdut forma, in special cei care au activitate intense in weekend, dupa ce au stat toata spatamana. Dupa cum ai ghicit probabil, obezitatea streseaza spatele.

Mit: oamenii slabi nu sufera de dureri de spate

Oricine poate suferi de durere de spate. De fapt, cei care sunt prea slabi, cum ar fi cei care sufera de anirexie, pot face osteoporoza, care poate duce la tasarea (fracturarea) vertebrelor.

Mit: Exercitiile fizice nu sunt bune pentru durerea de spate

Un mare mit. Exercitiile fizice regulate previn durerea de spate. Iar pentru cei care sufera un traumatism doctorul poate recomanda un program de exercitii care incepe cu exercitii usoare care cresc in intensitate. Odata ce durerea acuta dispare, un regim de exercitii poate preveni reaparitia durerii de spate

Fapt: Chiropractica ajuta durerea de spate

Colegiul American al Medicilor recomanda ca apcientii si doctorii sa ia in considerare manipularea spinala de catre un chiropractician sau un masseur, pentru pacientii cu durere de spate.

Fapt: Acupunctura poate ajuta durerea de spate

Conform ghidului Colegiului American al Medicilor, pacientii si doctorii ar trebui sa ia in considerare acupunctura pentru pacientii cu durere de spate care nu au imbunatatiri dupa tratamentul standard. Yoga, relaxarea progresiva, si terapia cognitive-comportamentala sunt deasemenea sugerate de a fi luate in considerare

Mit: O saltea super-tare este cea mai buna pentru spate

Un studiu din Spania printre oameni cu durere de spate nespecifica, pe termen lung a aratat ca cei care au dormit pe o saltea cu tarie medie, apreciata la 5.6 din 10 pe o scara a tariei, au avut mai putin durere si incapacitate de cat cei care au dormit pe o saltea mai tare (2.3 pe scara). In orice caz, in functie de obiceiurile lor de somn si de cauzele durerii lor de spate, oameni diferiti pot avea nevoie de saltele diferite.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Arhivă blog

Lista mea de bloguri

Postări populare