Faceți căutări pe acest blog

vineri, 20 mai 2011

COLON HELP


ColonHelp este un curatitor intestinal din fibre vegetale solubile si insolubile, cu continut ridicat de Omega 3 natural. Fibrele din produs, in combinatie cu lichidele, isi maresc volumul de cateva ori curatind, asemenea unui burete delicat, intregul tubul digestiv si, in mod special, colonul de toxinele si reziduurile acumulate. 
ColonHelp este un reglator deosebit al tranzitului intestinal, fiind indicat atat in constipatie, cat si in diaree. Elimina sau amelioreaza majoritatea problemelor tubului digestiv: balonari, gastrite, digestie incompleta, reflux gastric, flatulenta, crampe, parazitoze, disbioza, colon iritabil, colite intestinale, hemoroizi, fisuri anale. Reduce senzatia de foame, fiind un ajutor pretios in orice cura de slabire. 
Ajuta la scaderea colesterolului si a trigliceridelor, micsorand riscul aparitiei bolilor cardiovasculare. Adjuvant util in diabet, Colonhelp normalizeaza absorbtia glucozei la nivel intestinal. Administrat in combinatie cu iaurt, produsul restabileste echilibrul florei intestinale si creste imunitatea organismului. De asemenea, este indicat in toate starile de oboseala cronica. 
MOD DE ADMINISTRARE 
ColonHelp se administreaza in amestec cu iaurt natural. Daca tineti post sau nu puteti consuma iaurt din diferite motive, puteti lua ColonHelp cu fructe, suc natural din fructe sau compot, apa. Efectul benefic maxim se obtine atunci cand este administrat cu iaurt. In aceasta combinatie, pe langa celelalte efecte, ColonHelp stimuleaza imunitatea si reface flora intestinala. 
ColonHelp se poate administra in trei moduri: 
a. in cura de detoxifiere si curatire intestinala; 
b. in cura de slabire; 
c. ca supliment de fibre in alimentatie. 
a. Administrarea in cura de detoxifiere si curatire intestinala 
O cura completa de detoxifiere si curatire intestinala cu produsul ColonHelp dureaza 3 luni. Pot fi facute 1-2 cure de detoxifiere pe an, cu pauze de 3 luni intre ele. A doua cura poate avea o durata mai mica sau egala cu prima, in functie de particularitatile fiecarei persoane. Incepeti administrarea produsului ColonHelp cu o lingurita dozatoare rasa (8 g). Dupa trei-patru zile cresteti doza la doua-trei lingurite. Nu depasiti doza de 4 lingurite pe zi (32 g)! 
ColonHelp va invata sa beti apa! 
Daca nu beti suficienta apa, detoxifierea nu se realizeaza! 
In lipsa apei, ColonHelp isi pierde efectele de usor laxativ si poate provoca chiar constipatie. Puneti-va o sticla de 2 litri de apa pe birou si beti pe parcursul zilei, chiar daca nu va este sete. Veti dobandi un obicei sanatos pe care este bine sa il pastrati si dupa cura de detoxifiere. Fibrele din ColonHelp au nevoie de apa pentru a elimina toxinele din organism si a regla tranzitul intestinal. 
Daca suferiti de diaree, puteti consuma ColonHelp ca adjuvant, limitandu-va la a bea cantitatea de lichide pe care o beti in mod normal. 
IMPORTANT! 
La 15-20 de minute dupa ce luati ColonHelp trebuie sa beti un pahar mare cu apa (400-500 ml), urmand ca in timpul zilei sa ajungeti la 2 litri de apa. Respectati cu strictete consumul de apa pe tot parcursul curei. Cresteti treptat consumul de apa, daca nu sunteti obisnuit sa beti 2 litri zilnic. 
In curele de detoxifiere si curatire intestinala se iau doua-trei lingurite de ColonHelp zilnic, inainte sau dupa mese. Prima lingurita se administreaza dimineata, intr-un pahar cu iaurt. Urmatoarele se iau in cursul zilei, ultima − cu 3-4 ore inainte de culcare, pentru a avea timp sa beti suficienta apa. Daca pe langa detoxifiere doriti sa si slabiti, luati ColonHelp inainte de masa. Persoanele care nu doresc sa slabeasca trebuie sa ia ColonHelp dupa masa. Daca aveti o viata agitata si nu aveti timp sa luati ColonHelp de mai multe ori pe zi, atunci administrati-l in priza unica, dimineata. Persoanele care sufera de constipatie de foarte multi ani trebuie sa ia cate o lingurita de ColonHelp de trei ori pe zi. Aceste persoane pot experimenta eliminarea de placa mucoida pe parcursul curei de detoxifiere. 
Cresterea treptata a dozei de ColonHelp este necesara pentru a se putea stabili cantitatea optima de consumat, in functie de toleranta individuala. In cazul in care cantitatea consumata este prea mica, efectul se va face simtit intr-un timp mai indelungat, iar in cazul in care cantitatea este prea mare pot aparea reactii de detoxifiere prea rapida: balonari, greturi, dureri abdominale. 
Cantitatea orientativa de ColonHelp, in functie de greutate: 
sub 55 kg − 1 lingurita pe zi 
55-80 kg − 1,5-2 lingurite pe zi 
80-110 kg − 2-3 lingurite pe zi 
peste 110 kg − 3-4 lingurite pe zi 
Cantitatea de ColonHelp in functie de varsta: 
Adulti: 1-3 lingurite pe zi (8-24 g/zi). 
Tineri intre 12-18 ani: 1 lingurita pe zi. 
Copiii sub 12 ani nu au nevoie de detoxifiere, ci de corectarea stilului de viata. 
b. Administrarea in cura de slabire 
ColonHelp taie pofta de mancare. Fibrele formeaza un veritabil balonas gastric vegetal, care va ajuta sa slabiti. 
In cura de slabire, produsul ColonHelp se ia de doua ori pe zi: 
- dimineata, cu 20-30 de minute inainte de micul dejun sau, si mai bine, in loc de acesta. 
- seara, in loc de cina, cu 3-4 ore inainte de culcare. 
Administrate inainte de mese, fibrele din compozitia produsului dau senzatia de satietate rapid, ceea ce usureaza cura de slabire. Dozele sunt aceleasi ca si in cazul curei de curatire intestinala, adica o lingurita dozatoare in primele zile ale curei in 200 ml de iaurt, urmand ca doza sa creasca treptat la doua-trei lingurite. 
In timpul curei de slabire este recomandat sa consumati cat mai multe fructe, legume proaspete, alimente naturale bogate in vitamine si minerale. Evitati sa rontaiti biscuiti sau alte gustari intre mese. 
Daca vi se face foame, mai bine mai beti un pahar cu apa! 
c. ColonHelp, administrat ca supliment de fibre in alimentatie 
Va recomandam produsul ColonHelp ca supliment de fibre in alimentatia dumneavoastra de zi cu zi. Dupa cum bine stiti, alimentele procesate sunt foarte sarace in fibre si au deseori efect nociv asupra sanatatii. 
Pentru a completa necesarul de fibre puteti consuma ColonHelp zilnic, insa in doza redusa: 4-8 g. 
Folosirea continua a fibrelor pastreaza tubul digestiv curat, elimina mucusul, toxinele si reziduurile metabolice. Utilizarea fibrelor in dieta trebuie sa fie constanta pentru a stimula digestia, pentru a impiedica aparitia sau revenirea constipatiei si a mentine imunitatea organismului. ColonHelp poate fi administrat atat inainte de masa, cat si la 20-30 de minute dupa masa, in completarea acesteia. 
Va recomandam ca periodic sa faceti o pauza in administrarea fibrelor ColonHelp. 
Important: 
Nu uitati sa consumati 1,5-2 litri de apa zilnic! Doar astfel ajutati organismul sa lupte cu toxinele si kilogramele in plus!
 
ColonHelp poate echilibra regimul alimentar, dar nu poate inlocui o dieta echilibrata. Produsul ColonHelp nu este un medicament, de aceea nu poate inlocui medicamentele in bolile cronice. In cazul in care experimentati reactii adverse si considerati ca se datoreaza acestui supliment, incetati administrarea produsului! Nu lasati acest produs la indemana copiilor! Pericol de inecare! 
Sa ne preparam singuri COLON HELP 

INGREDIENTE : 

1. Taratele de psyllium - Plantago ovata 
Semintele de psyllium contin de 14 ori mai multe fibre solubile decat ovazul, apreciat pana nu demult pentru continutul sau de fibre. 100 g seminte de psyllium contin 71 g fibre solubile, aceeasi cantitate de ovaz − doar 5 g fibre solubile. Iata de ce am ales sa introducem in produsul nostru ColonHelp tarate din seminte de psyllium. Fibrele de psyllium fac din ColonHelp un curatitor intestinal deosebit. Odata ajunse in intestin, aceste fibre formeaza o substanta gelatinoasa, care absoarbe substantele toxice si le elimina. 
Semintele de psyllium contin o cantitate mare de fibre solubile, care in intestin se comporta asemenea unui burete, care se umfla, absoarbe substantele toxice, stimuleaza peristaltismul si usureaza tranzitul intestinal. Actiunea fibrelor din semintele de psyllium, introduse in ColonHelp, este pur mecanica, organismul nu le asimileaza. Fibrele sunt utilizate doar ca laxativ, fara nici un risc de dependenta sau toxicitate. Studiile au demonstrat ca fibrele solubile, asa cum sunt cele din psyllium, sunt cele mai bune pentru reducerea nivelului colesterolului si, in consecinta, contribuie la diminuarea riscului de boli coronariene. 
Semintele de psyllium absorb de 14 ori greutatea lor în apa. 
Cum actioneaza fibrele de psyllium 
Trateaza constipatiile cronice. 
Cresc volumul materiilor fecale in cazul proastei eliminari intestinale. 
Previn si trateaza diareea. 
Trateaza intoxicatiile cauzate de retinerea de materii fecale in intestin. 
Amelioreaza simptomele sindromului colonului iritabil. 
Previn si trateaza colitele, hemoroizii. 
Previn cancerul de colon. Mucilagiile din semintele de psyllium retin substantele toxice si iritante din intestin, reducand riscul de cancer de colon sau diverticulita. 
Reduc nivelul colesterolului, ceea ce contribuie la prevenirea bolilor cardiovasculare. S-a demonstrat ca administrarea de suplimente nutritive cu seminte de psyllium scade cu 10% nivelul colesterolului rau (LDL) in patru saptamani. O diminuare cu 10% a nivelului colesterolului reduce riscul de boala cardiovasculara cu 20%. 
Contribuie la controlarea greutatii. 
Cresc senzatia de satietate, cu un consum minim de calorii. Fibrele din semintele de psyllium au capacitate mare de absorbtie a apei, de aceea se umfla in stomac si dau rapid senzatia de satietate. 
Contribuie la controlarea nivelului glicemiei. Reduc raspunsul glicemic postprandial, fiind recomandate in tratamentul obezitatii si in diabet. 
Sunt recomandate in curele de detoxifiere. 
Reduc absorbtia acizilor grasi din intestin. 
Intoxicarea colonului 
Expunerea excesiva la substante poluante, consumul de cafea si alcool in exces, stresul, lipsa exercitiului fizic, utilizarea de antibiotice produc o stare de intoxicatie cronica in organismul nostru. Toxinele se acumuleaza in principal in colon. 
Curatirea colonului este cel mai important pas pentru detoxifierea intregului organism. In pliurile colonului, in diverticule sau pe peretii acestuia se pot acumula resturi de putrefactie, chiar si ani in sir. Aceste resturi pot irita peretii colonului, care produce mucus in exces, ca o reactie de aparare la factorii iritativi. In timp, acest mucus se acumuleaza si se transforma intr-o placa mucoida. Placa mucoida impiedica absorbtia vitaminelor si mineralelor, favorizeaza aparitia constipatiei si autointoxicarea organismului prin recircularea toxinelor. Echilibrul florei intestinale este afectat serios, iar imunitatea are de suferit. In aceste conditii, detoxifierea colonului este calea care trebuie aleasa . Datorita fibrelor din semintele de psyllium, se accelereaza tranzitul mucusului, al toxinelor si al deseurilor metabolice si eliminarea lor. Astfel, colonul isi recapata sanatatea. Din moment ce ColonHelp se administreaza cu iaurt, pe langa detoxifierea colonului se reface treptat si flora intestinala. 
Semintele de psyllium sunt recomandate deopotriva in diaree si constipatie. In diaree, mucilagiul de psyllium absoarbe excesul de lichid din fecale si incetineste eliminarea continutului intestinului. Mucilagiul absoarbe in mod egal toxinele din surse externe (substantele cancerigene) si pe cele din surse interne (produse de bacteriile si parazitii intestinali). In acelasi timp, psyllium incurajeaza inmultirea bacteriilor prietenoase, asa cum sunt Lactobacillus acidophilous si bifidobacteriile, care ajuta la reglarea functiei intestinale. 
Psyllium si constipatia 
Semintele de psyllium din ColonHelp sunt un laxativ natural, care nu are efectele secundare ale laxativelor de sinteza. Cum mai mult de jumatate dintre adulti sufera de constipatie, ColonHelp este solutia pentru normalizarea scaunului. Luat in fiecare dimineata cu o portie de iaurt, ColonHelp imbunatateste tranzitul intestinal. Si daca pana nu demult va obisnuiserati sa aveti scaun o data la doua zile sau chiar mai rar, cura cu ColonHelp va va ajuta sa aveti un scaun pe zi pentru inceput, urmand ca pe parcurs, tranzitul sa se regleze si sa aveti doua scaune pe zi, asa cum de altfel este normal. 
In cazul constipatiilor rezistente la tratament, expertii recomanda din ce in ce mai des administrarea semintelor de psyllium, deoarece acestea actioneaza mai putin agresiv decat laxativele obisnuite. 
Psyllium si diareea 
Chiar daca poate parea contradictoriu, ColonHelp poate fi folosit si in tratarea diareei. Mucilagiile continute de semintele de psyllium din formula ColonHelp absorb apa, astfel incat continutul intestinului devine mai consistent, iar numarul episoadele diareice scade. Absorbind apa in exces, psyllium permite in acelasi timp incetinirea golirii stomacului si intestinului. Aceste doua mecanisme contribuie la controlarea diareei, la ameliorarea simptomelor sindromului colonului iritabil si ale colitei ulceroase. Rezultatele unui studiu clinic la care au participat 39 de pacienti suferind de incontinenta fecala (pierdere a controlului sfincterului anal, incapabil sa retina scaunele) insotita de scaune moi sau lichide indica faptul ca psyllium contribuie la controlarea incontinentei si da consistenta scaunelor („Supplementation with dietary fibre improves fecal incontinence“, Nursing Research, iulie-august 2001). Rezultatele unei serii de studii clinice, de mai mica anvergura, au aratat ca psyllium poate fi folosit si in tratamentul diareei indusa de unele medicamente. 
Psyllium si sindromul colonului iritabil 
Datorita fibrelor pe care le contine, ColonHelp poate juca un rol important in prevenirea si tratamentul bolilor inflamatorii ale intestinului. Fibrele de psyllium, la fel si cele de in, actioneaza asupra florei intestinale restabilind echilibrul dintre bacteriile sanogene si cele patogene. O sinteza recenta arata ca psyllium nu amelioreaza in mod direct durerea asociata sindromului colonului iritabil, insa imbunatateste si regleaza functiile digestive ale pacientilor cu aceasta afectiune („Systematic review: the role of different types of fibre in the treatment of irritable bowel syndrome“, Alimentary Pharmacology & Therapeutics, februarie 2004). 
Un studiu publicat in 1987 („Optimum dosage of ispaghula husk in patients with irritable bowel syndrome: correlation of symptom relief with whole gut transit time and stool weight“) a determinat doza optima de psyllium in sindromul colonului iritabil: 20-30 g/zi. 
Psyllium si colesterolul 
Autorii a doua studii publicate in 1997 si 2000 au ajuns la concluzia ca administrarea unei doze de 5 g seminte de psyllium de doua ori pe zi da rezultate foarte bune in hipercolesterolemie. Cercetatorii de la Universitatea Ottawa au observat ca pentru reducerea colesterolului, semintele de psyllium sunt mai eficiente decat regimul cu un continut scazut de grasimi. De asemenea, semintele de psyllium permit reducerea dozelor medicamentelor de sinteza in tratarea dislipidemiilor. Studiul „Effect of combining psyllium fibre with simvastin in lovering cholesterol“ (Archive of Internal Medicine, mai 2005) a aratat ca asocierea dintre 15 g psyllium si o doza de 10 mg simvastina (medicament contra hipercolesterolemiei) reduce nivelul colesterolului la fel ca si o doza de 20 mg din acest medicament. 
Folosirea semintelor de psyllium pentru reducerea nivelului colesterolului sangvin, in asociere cu un regim alimentar sarac in grasimi este recunoscuta si de ESCOP (Comisia Europeana de Studiere a Plantelor Medicinale). Produsul nostru ColonHelp este un supliment de fibre solubile din seminte de psyllium si in. Aceste fibre sunt recunoscute pentru efectul lor hipocolesterolemiant. Dupa ce sunt ingerate, fibrele ajung in colon unde leaga grasimile si le elimina o data cu materiile fecale. 
Psyllium si diabetul 
Taratele de psyllium introduse in produsul ColonHelp au un rol deosebit in reglarea glicemiei, deoarece impiedica trecerea rapida a glucozei din tubul digestiv in sange. Administrat in cure de 3 luni, ColonHelp ii ajuta pe diabetici sa piarda in greutate. Un lucru foarte important pentru diabeticii de tip II, care sunt obezi in cele mai multe cazuri. 
Psyllium poate reduce nivelul glucozei sangvine in cazul diabeticilor de tip II, arata studiul „Psyllium fibre reduces rise in postprandial glucose and insulin concentrations in patients with non-insulin-dependent diabetes“ (American Journal of Clinical Nutrition, 1991). Principala proprietate a semintelor de psyllium este aceea de a diminua indicele glicemic al alimentelor consumate, modificand structura, textura si vascozitatea alimentelor in intestin, potrivit studiului „Dietary fibre, glycaemic response and diabetes“ (Molecular Nutrition Food Research, Iunie 2005). Autorii unei sinteze publicate in 2003 subliniaza rezultatele promitatoare obtinute cu psyllium la copii si adolescenti obezi si diabetici („Psyllium fibre and metabolic control of obeze children and adolescents“, Journal of Psysiology and Biochemistry, septembrie 2003). Absorbtia glucozei scade semnificativ in prezenta semintelor de psyllium (cu aproximativ 12,2%). Psyllium scade de asemenea nivelul colesterolului total si al celui rau (cu 7,7%, respectiv 9,2%), nivelul acidului uric (cu 10%). Nivelul vitaminelor si mineralelor nu sufera modificari importante. Rezultatele studiilor indica faptul ca semintele de psyllium pot fi folosite pentru controlarea metabolica a diabetului de tip II si pentru scaderea riscului de boala coronariana la diabetici. 
Previne si trateaza constipatia si diareea. Reduce simptomele colonului iritabil. Scade nivelul colesterolului din sange. Contribuie la controlarea glicemiei. Iata suficiente motive pentru a apela cu incredere la produsul ColonHelp, care contine fibra-minune − psyllium 

2. Semintele de in si ColonHelp 
Colonhelp are un continut ridicat de seminte de in, restul componentelor sale − psyllium, patrunjel, chimen, oregano, coriandru, argila − potentand efectele terapeutice deosebite ale inului. Cea mai importanta calitate a semintelor de in, si implicit a produsului ColonHelp, este stimularea digestiei. Datorita fibrelor, semintele introduse in formula ColonHelp au efect laxativ, fiind indicate in tratamentul constipatiilor cronice. In aceste situatii, semintele de in au efect de drenare a intestinului. 
Odata ingerate, semintele absorb multa apa si formeaza un bol in tubul digestiv care impinge materiile reziduale din intestin. In acest fel sunt rezolvate constipatiile si sunt stimulate procesele naturale de detoxifiere a organismului. Prin continutul de fibre din seminte de in, ColonHelp poate fi folosit de asemenea in cazul inflamatiilor tubului digestiv sau in sindromul colonului iritabil. Rezultate foarte bune se obtin si in curele de slabire. Datorita fibrelor, semintele de in dau senzatia de satietate foarte rapid si o mentin pentru mult timp. Odata ajunse in stomac, fibrele absorb apa si se umfla, intensificand eliminarea toxinelor, element deosebit de important in curele de slabire. De asemenea, fibrele din semintele de in interactioneaza cu asimilarea grasimilor, contribuind la pierderea in greutate. 
Aveti probleme cu colesterolul? Va supara kilogramele in plus? E vremea pentru o cura cu semintele de in, introduse in formula naturala ColonHelp! 
Cum actioneaza ColonHelp? 
Datorita semintelor de in, ColonHelp este recomandat pentru: 
prevenirea cresterii colesterolului si normalizarea colesterolului in sange 
prevenirea aterosclerozei 
prevenirea supraponderalitatii si obezitatii 
prevenirea constipatiei cronice 
prevenirea inflamatiei tubului digestiv 
reducerea simptomelor sindromului de colon iritabil 
prevenirea cancerului de colon si prostata 
Semintele de in sunt una dintre cele mai bune surse de lignani, substante care previn in special cancerul de prostata si pe cel de colon. Cancerul, bolile de inima, obezitatea sunt tinute la distanta cu ajutorul fibrelor alimentare din semintele de in. 100 g seminte de in contin aproximativ 40 g fibre alimentare. Din acest motiv, semintele de in, la fel ca si produsul ColonHelp, sunt recomandate cu precadere persoanelor care au o dieta saraca in fibre alimentare (fructe si legume crude, cereale integrale). 
Grasimi de calitate 
In afara de fibre, semintele de in sunt apreciate pentru continutul in grasimi de calitate. Astfel, semintele de in contin aproximativ 41% grasimi din seria acizilor omega 3 cu lant scurt (acidul alfalinolenic). Daca nu avem probleme de sanatate, atunci organismul poate sa transforme acizii omega 3 cu lant scurt din semintele de in in acizi omega 3 cu lant lung, care protejeaza impotriva cancerului, bolilor cardiovasculare, bolilor neurodegenerative. S-a demonstrat ca aceste seminte previn complicatiile aterosclerozei, scad nivelul colesterolului in sange, stimuleaza functia arteriala si previn formarea trombilor in vasele sangvine. In cazul persoanelor care vor sa slabeasca, acizii grasi omega 3 din semintele de in scad pofta de mancare si stimuleaza arderea caloriilor. 
ColonHelp contine nu doar fibrele din seminte de in, ci si ulei de in. In procesul de fabricatie, semintele de in sunt macinate impreuna cu uleiul prin mijloace speciale, astfel incat ColonHelp este o sursa buna de acizi grasi esentiali omega 3. 
Uleiul din semintele de in are proprietati terapeutice deosebite: 
Scade nivelul de colesterol total si in mod special colesterolul „rau“; 
Scade lipemia postprandiala; astfel riscul bolilor cardiovasculare se reduce semnificativ la cei care aduc prin alimentatie surse de acizi grasi omega 3; 
Inhiba factorii generatori de ateroscleroza si inflamatie; 
Are efect antitrombotic, protector antiembolic si asupra hemostazei: reducerea moderata a vascozitatii sangvine si a agregarii plachetare, scade productia si activitatea fibrinogenului; 
Ajuta la recuperarea tesutului inimii dupa un infarct; 
Este absolut necesar pentru dezvoltarea completa a creierului uman in timpul sarcinii si in primii doi ani de viata; 
Intarzie si reduce aparitia simptomelor senilitatii prin combaterea aparitiei radicalilor liberi; 
Are actiune anticancerigena la nivel genetic; 
Stimuleaza cresterea si dezvoltarea armonioasa a intregului organism; 
Se obtin rezultate notabile in boala Crohn, scade VSH-ul (viteza de sedimentare a eritrocitelor) si simptomele artritei reumatismale; 
Acizii grasi omega 3 au si uimitoarea capacitate de a distruge vasele care alimenteaza cu sange tumorile; 
Previne aparitia preeclampsiei si a eclampsiei la gravide; femeile care tocmai au nascut nu vor face depresia de postsarcina (care afecteaza intre 4%-6% dintre lehuze), daca au un aport suficient de acizi grasi esentiali omega 3; 
In bolile de rinichi, aportul de acizi grasi esentiali omega 3 a redus pierderile de proteine prin urina; 
Trateaza ulcerul gastric si duodenal; efecte excelente au fost raportate si in terapia colonului iritabil; 
Reduce problemele legate de ciclul menstrual, regularizandu-l, diminuand frecventa si intensitatea durerilor menstruale; 
Contine substante antialergice, diminuand frecventa si intensitatea crizelor de astm bronsic; 
Imbunatateste circulatia periferica; 
Are efect hipoglicemiant (util si in caz de diabet), transformand glucoza sangvina in glicogen de depozit; reduce rezistenta la insulina; 
Previne si combate eficient migrenele; 
Are rol calmant si de marire a rezistentei sistemului nervos la stres. Somnul se instaleaza mai repede la cei care au in alimentatie surse bogate de acizi grasi omega 3, iar frecventa insomniilor scade semnificativ; 
Stimuleaza sinteza colagenului din piele, aceasta devenind mai elastica si mai supla. 
Fibre pentru imbunatatirea digestiei! Acizi grasi esentiali omega 3 pentru scaderea nivelului colesterolului in sange si pentru intarirea imunitatii! Acestea sunt promisiunile pe care vi le face ColonHelp, un supliment cu fibre de cea mai buna calitate, un curatitor intestinal si un lubrifiant foarte bun. 

3. Chimenul si ColonHelp 
Digestie dificila, flatulenta, infectii intestinale, dureri de stomac… Fitoterapia va ofera o solutie simpla: chimenul! Pentru efectele sale asupra sistemului digestiv, chimenul a fost introdus si in formula produsului ColonHelp.Asociat cu celelalte plante din compozitia ColonHelp (in, psyllium, oregano, coriandru, patrunjel), chimenul are proprietati stomahice, antispastice, carminative. Prin continutul sau, ColonHelp stimuleaza digestia, previne balonarile, gazele intestinale, aerofagia. 
Studiile au demonstrat proprietatile terapeutice ale semintelor de chimen: stimulent al secretiilor gastrice, stimulent al digestiei, antiinflamator intestinal, antiseptic gastric si intestinal, diuretic. Chimenul contine ulei volatil (carvon), lipide, substante albuminoide, amidon, glucide, taninuri. Analizele semintelor de chimen au aratat ca acestea contin de asemenea minerale (calciu, fosfor, sodiu, potasiu, fier) si vitamine din complexul B, vitaminele A si C. Ulei volatil din cimbru - carvonul - actioneaza in primul rand asupra tractului gastro-intestinal, aceasta fiind de altfel principala cale de actiune a produsului ColonHelp. De asemenea, anorexia, balonarile, lipsa poftei de mancare, colicii, enterocolitele beneficiaza de tratamentul cu seminte de chimen. Semintele de chimen au efecte antiinflamatoare puternice, de asemenea ajuta la reechilibrarea florei intestinale. Iata cate motive aveti pentru a apela la ColonHelp, o combinatie inspirata de seminte de in, psyllium, chimen, oregano, coriandru, patrunjel si argila, un excelent adjuvant pentru stimularea imunitatii si mentinerea starii de sanatate. 
Chimenul, de la condiment la medicament 
Chimenul (Cuminum cyminum) este o planta anuala din familia umbeliferelor, originara din Asia occidentala (Turkistan si Egipt). In prezent, chimenul este cultivat si in Europa si este folosit mai mult pentru condimentarea alimentelor. Semintele de chimen au un miros si gust puternic. Intregi sau maruntite, acestea sunt utilizate ca mirodenie in diverse feluri de paine, in special in painea de secara, in branzeturi, in produsele din carne, in supele si cremele de legume. Dar au si proprietati terapeutice semintele de chimen. 
Care sunt proprietatile terapeutice ale chimenului? 
1) Proprietati digestive 
stimuleaza digestia; 
administrat copiilor combate colicii abdominali; 
previne balonarile si flatulenta; 
are proprietati carminative (determina eliminarea gazelor intestinale); 
creste pofta de mancare; 
combate inflamatiile intestinale; 
calmeaza durerile de stomac; 
are efecte antiinflamatoare intestinale puternice; 
ajuta la echilibrarea florei intestinale; 
trateaza diareea; 
previne colita de fermentatie, sindromul colonului iritabil, colicii, enterocolita; 
previne halena (mirosul urat al respiratiei). 
2) Efecte dermatologice 
curata tenul prin uleiul volatil pe care il contine; 
este folosit cu succes in industria parfumurilor. 
3) Efect galactofor 
stimuleaza secretia lactatiei prin continutul de fitoestrogeni; 
imbunatateste calitatea laptelui matern; 
calmeaza inflamatiile sanilor in timpul alaptarii. 
4) Proprietati imunostimulatoare 
intareste imunitatea si combate raceala; 
are calitati antiseptice, antiinflamatoare. 
5) Astenie psihica, incapacitate de concentrare mentala 
are efecte tonice nervoase, confera o senzatie de vioiciune si tonus mental; 
favorizeaza circulatia cerebrala; 
confera o senzatie de vioiciune si tonus mental. 
6) In bolile plamanilor, ale inimii 
in bronsita, chimenul fluidifica secretiile bronsice; 
are efecte benefice in bolile de inima, prin proprietatile sale diuretice. 

4. Coriandrul si ColonHelp 
Elimina gazele intestinale. Combate balonarile. Este recomandat in combaterea colicilor abdominale. Trateaza parazitii intestinali. Previne meteorismul. Acestea sunt motivele pentru care coriandrul a fost introdus in componenta produsului Colonhelp. 
Studiile au demonstrat ca aceasta planta contine ulei volatil (coriandrol, geraniol, cimol), lipide, amidon, pectine, minerale. Prin continutul sau, coriandrul are actiune carminativa, calmand durerile abdominale si prevenind aparitia gazelor intestinale. De asemenea, imbunatateste digestia, uleiul volatil din componenta coriandrului stimuland secretia sucurilor digestive. Coriandrul este apreciat si pentru proprietatile bactericide. In compozitia produsului Colonhelp, coriandrul se gaseste in combinatie cu alte ingrediente care ii potenteaza actiunea carminativa (chimen, oregano, patrunjel). Coriandrul este o buna sursa de bioflavonoide, care sunt bune in cazul hemoroizilor, varicelor si al altor probleme ale venelor. 
Condiment si medicament 
Coriandrul (Coriandrum sativum) este o planta aromatica, de la care se folosesc fie frunzele proaspete, fie fructele (semintele) care au un gust dulce-amarui, cu o usoara tenta de iuteala. 
Coriandrul este cunoscut de mai bine de 2000 de ani. Semintele de coriandru sunt mentionate in vechile scrieri sanscrite, de asemenea seminte de coriandru au fost descoperite in mormintele egiptene. Romanii stropeau carnea cu un amestec de coriandru, chimen si otet, pentru ca aceasta sa nu se altereze. Coriandrul era una dintre plantele amare pe care evreii erau obligati sa le manance de Pasti in amintirea chinurilor poporului lui Israel pe pamantul egiptean. In prezent, coriandrul este folosit pentru condimentarea sosurilor, a legumelor si produselor de patiserie. 
In medicina populara, coriandrul este intrebuintat in tratamentul bolilor gastrice si intestinale. 
Proprietatile terapeutice ale coriandrului 
1) In afectiunile sistemului digestive eficient in aerofagie si balonare; adjuvant in lipsa poftei de mancare, in indigestii si tulburari digestive; recomandat in combaterea colicilor abdominale; proprietati colecistokinetice, usurand digestia prin stimularea secretiei digestive. 
2) Tonic si stimulant recomandat in astenie si oboseala generala;stimulent al memoriei;euforizant si analgezic util persoanelor care sufera de migrene, oboseala/epuizare nervoasa. 
3) Proprietati antiinfectioase, antivirale important bactericid si paraziticid; 
extrem de util in tratarea enterocolitelor fermentative, cistitelor cu E. coli si a gripelor. 
4) Afrodisiac,stimulator al circulatiei sangvine in organele din sfera genitala. 
5) Analgezic,indicat ca adjuvant in boli reumatismale, dureri musculare si osteoarticulare;recomandat in tratarea artrozelor, artritelor, periartritelor, sciaticii, nevralgiei si gutei. 
6) Stimulator al circulatiei periferice,util pentru persoanele care au probleme ale sistemului circulator periferic. 
Studiile facute in mai multe spitale din Asia in ultimii ani au aratat ca acest condiment are si proprietati anxiolitice si calmante, fiind recomandat in caz de anxietate sau stari depresive. Coriandrul ajuta si la prevenirea si tratarea cancerului hepatic, de colon, de san, a diabetului, hemoroizilor. 
Pentru toate aceste proprietati am introdus coriandrul in formula Colonhelp unde, impreuna cu restul componentelor, isi pontenteaza efectele. Colonhelp este prin excelenta un produs extrem de usor de folosit, cu calitati terapeutice deosebite. 

5. Oregano si ColonHelp 
Oregano, condiment si medicament in acelasi timp, este un antioxidant deosebit de puternic, cu actiune antibacteriana, antiseptica, antispasmodica, carminativa, colagoga (favorizeaza evacuarea bilei in duoden), detoxifianta. Acestea sunt de altfel motivele pentru care oregano a fost introdus in formula ColonHelp. Alaturi de celelalte ingrediente (seminte de in, de psyllium, patrunjel, chimen, coriandru, argila), oregano face din ColonHelp un bun curatitor intestinal, cu efecte detoxifiante si antiseptice puternice. Prin continutul de oregano, ColonHelp este un bun adjuvant pentru digestie, fiind in acelasi timp si un remediu bun in lupta contra agentilor patogeni ingerati o data cu alimentele. 
Oregano ne protejeaza de infectii si paraziti intestinali. 
Proprietatile terapeutice 
Oregano are proprietati terapeutice recunoscute, dintre care mentionam: 
tratarea tulburarilor gastrointestinale; combaterea diareei; 
tratarea aerofagiei; 
calmarea colicilor abdominale, renale, biliare; 
adjuvant in gastrita cronica, in ulcerul gastro-duodenal; 
adjuvant in afectiuni hepatice si biliare; 
supliment alimentar recomandat in cazul bronsitelor medii insotite de tuse ocazionala, pentru a restabili fluxul pulmonar; 
proprietati antiseptice pulmonare, mucolitice si expectorante, ajuta la eliminarea impuritatilor bronsice, calmant pentru tuse si usurarea respiratiei in special la copii; 
eficient pentru stomatite, gingivite, aftoze bucale, ulceratii, arsuri, alopecii difuze, halena bucala; 
antibiotic natural, cu efecte antimicrobiene naturale fara inducerea de reactii adverse; 
efecte deosebit de puternice asupra bacteriilor, virusurilor, ciupercilor si parazitilor; 
calmarea menstruatiilor dureroase; 
calmarea durerilor din boli reumatismale; 
eliminarea parazitilor intestinali; 
stimularea sistemului imunitar, pregatind organismul in lupta impotriva agentilor patogeni; 
tonic al sistemului nervos, extrem de util in astenii nervoase, stres si migrene ocazionale. 
Oregano, condiment si medicament 
Oregano este o planta aromatica, de origine mediteraneana, inrudita cu maghiranul, avand totusi gust si aroma un pic diferite. Pe langa utilizarea gastronomica, oregano are proprietati terapeutice deosebite. Principala actiune a acestui condiment este reglarea activitatii tubului gastro-intestinal si cresterea peristaltismului intestinal. Acestea sunt de altfel proprietatile principale ale produsului nostru ColonHelp. Introdus in aceasta formula, oregano confera produsului proprietati antiinflamatorii. De asemenea previne balonarile si are efecte dezinfectante in patologia tubului digestiv. 
Principiile active ale acestei plante sunt uleiul volatil (aproximativ 4%), terpenele, flavonoidele, antocianii, substantele amare. Uleiul volatil de oregano contine timol, carvacrol, camfen, limonen - substante cu proprietati antioxidante. 
Stiati ca 
Oregano este recomandat pentru calmarea durerilor de stomac inca de pe vremea lui Hipocrate, parintele medicinei. 
Oregano este un antiseptic natural, pana in 1950 era folosit pentru sterilizarea intrumentelor chirurgicale 
De altfel, oregano este una dintre plantele cele mai bogate in antioxidanti, contine de 42 de ori mai multi antioxidanti decat marul, de exemplu. Diferenta consta insa in cantitatea pe care o mancam, nu o sa putem sa mancam niciodata 100 g oregano, in schimb 100 g mar - mult mai usor. Carvacrolul si timolul sunt substante cu proprietati antispasmodice, antibacteriene si antifungice demonstrate. Proprietatile antimicrobiene ale acestui condiment au fost demonstrate in special in cazul bacteriei Listeria monocytogenes. 
Oregano si rezistenta la antibiotice 
Una dintre cele mai mari probleme ale medicinei contemporane este aparitia rezistentei la antibiotice. Un studiu efectuat la Universitatea Anglia de Vest (Bristol, Marea Britanie) a aratat ca oregano poate fi folosit in lupta cu microbii rezistenti la antibiotice. Potrivit studiului, oregano contine numeroase substante aromatice, iar una dintre ele - carvacrolul sau cymophenolul - distruge nu numai microbii, ci si parazitii de tipul Giardia lamblia. Cercetatorii britanici au comparat actiunea uleiului obtinut din oregano cu actiunea a 18 antibiotice dintre cele mai populare. S-a dovedit ca oregano, datorita continutului de carvacrol, actioneaza mai bine decat antibioticele, distrugand si microbii rezistenti la aceste medicamente. Cercetatorii de la Universitatea Anglia de Vest propun productia de sapun antibacterian si solutii de curatat cu extract de oregano, dar si spray-uri cu ulei volatil de oregano. De asemenea se asteapta cresterea pietei suplimentelor nutritive care contin extract de oregano. 
Antibioticele distrug flora intestinala. Produsul nostru ColonHelp contribuie la refacerea florei intestinale prin continutul de fibre din semintele de in si psyllium, dar si prin celelalte ingrediente ale sale: oregano, coriandru, chimen, patrunjel. 

6. Patrunjelul si ColonHelp 
Previne retentiile de apa in tesuturi. Previne indigestiile, balonarile. Restabileste digestia. Stimuleaza functia hepatica. Purifica sangele si contribuie la detoxifierea organismului. Stimuleaza functia tiroidiana, imbunatateste functionarea plamanilor, stomacului, vezicii urinare, uterului, rinichilor. Acestea sunt cateva dintre proprietatile patrunjelului (Petroselinum crispum), una dintre cele mai cunoscute plante aromatice. Datorita acestor proprietati, patrunjelul a fost introdus in formula ColonHelp, un produs 100% natural. 
Patrunjelul confera produsului ColonHelp si proprietati imunostimulatoare. Aceasta deoarece patrunjelul este sursa buna de provitamina A (betacaroten), vitaminele C, K si minerale (fier, calciu, fosfor, mangan, magneziu, potasiu). De altfel, unii nutritionisti caracterizeaza patrunjelul drept o pastila cu multivitamine adaugata in mancare. Patrunjelul ajuta nu doar mecanismele de aparare ale organismului, ci in acelasi timp mentine si elasticitatea vaselor sangvine. 
Consumati patrunjel pentru imbunatatirea digestiei proteinelor si grasimilor. 
Patrunjelul, detoxifierea si ColonHelp 
Traim intr-un mediu foarte poluat. Mancam tot mai multe alimente rafinate si din ce in ce mai putine alimente naturale. Toxinele ne ataca din toate partile, atat din exterior, cat si din interior. In aceste conditii o cura de detoxifiere este indicata tuturor. Iar patrunjelul este recunoscut ca unul dintre cei mai buni detoxifianti naturali. Pentru ca ne este greu sa consumam patrunjel in stare cruda, acum avem la indemana ColonHelp, un supliment cu fibre din in si psyllium si adaos de patrunjel, chimen, coriandru, oregano. Prin continutul sau, ColonHelp este un detoxifiant eficient, care se potriveste perfect omului modern. 
Cum actioneaza patrunjelul? 
Patrunjelul regleaza aciditatea gastrica, fiind indicat persoanelor care au o dieta bogata in alimente acide (carne, mezeluri, branzeturi). In conditiile unei diete in care abunda alimentele grele, cei mai multi dintre noi au probleme cu digestia. Din cauza digestiei proaste, eliminarea toxinelor nu se face asa cum ar trebui. In aceste cazuri, patrunjelul actioneaza ca un bun depurativ, stimuleaza detoxifierea si buna functionare a ficatului. 
Patrunjelul are proprietati laxative. In cazurile de constipatie, patrunjelul actioneaza bland, fara efecte secundare. Din moment ce actioneaza contra constipatiei, patrunjelul este si un foarte bun detoxifiant. Datorita proprietatilor sale diuretice si depurative, patrunjelul elimina apa, ureea, acidul uric, clorurile si toxinele. De asemenea, favorizeaza cresterea transpiratiei, contribuind astfel la eliminarea toxinelor. 
Patrunjelul stimuleaza detoxifierea naturala a organismului, fiind indicat si in cazul celulitei. Din moment ce celulita este o problema cauzata de toxine, patrunjelul poate interveni si in asemenea situatii. Eliminarea toxinelor contribuie la reglarea greutatii corporale si reda stralucirea si elasticitatea pielii. 
Proprietatile terapeutice ale patrunjelului 
intareste sistemul de aparare al organismului, de aceea este util in toate starile cu imunitate slabita; are proprietati antiinfectioase si antiseptice la nivelul intregului organism; 
stimuleaza sistemul nervos; este util in convalescenta, batranete, oboseala, astenie, surmenaj fizic si intelectual; 
adjuvant perfect al sistemului digestiv in: atonia vezicii biliare, afectiuni hepatice (hepatita, ciroza, colecistita), digestia incompleta, antiseptic puternic intestinal cu proprietati vermifuge; 
deosebit de util pentru afectiuni renale sau ale vezicii urinare; are efecte diuretice (eliminand apa, ureea, acidul uric si clorurile) si depurative, curatand corpul de toxine; 
are proprietati antitumorale, antianemice, antirahitice si antiscorbutice; 
da rezultate bune in anemie, gusa, obezitate; 
utilizat in dermatologie si in cosmetica pentru curatarea tenului si ca remediu contra pistruilor sau regenerator capilar; 
stimuleaza expectoratia eliminand din bronhii si plamani substantele daunatoare; 
reduce simptomatologia afectiunilor osteoarticulare: reumatism, guta, dureri articulare; 
are efecte antitumorale puternice; poate preveni aparitia unor tumori sau incetineste cresterea celor existente. 
Stiati ca 
Patrunjelul este originar din Europa meridionala, fiind utilizat inca din Antichitate. In Grecia, patrunjelul era oferit atletilor pentru a-i recompensa dupa victorii. In vreme ce in Roma Antica, aceasta planta era folosita pentru a masca mirosul de alcool dupa orgii. In Evul Mediu, patrunjelul a capatat statut de planta medicinala, fiind recomandata ca tonic si diuretic, ca adjuvant in bolile hepatice si renale. 
ANTIOXIDANTII: Un studiu efectuat la Universitatea din Roma a analizat capacitatea antioxidanta a ierburilor aromatice prin comparatie cu fructele si legumele. L. Campanella, A. Bonanno, G. Favero - autorii studiului „Determination of antioxidant properties of aromatic herbs, olives and fresh fruit using an enzymatic sensor" - sustin ca ierburile aromatice au o capacitate antioxidanta deloc de neglijat.Dintre ierburile aromatice se remarca patrunjelul, ai carui principali constituienti antioxidanti sunt apigenina, luteina si betacarotenul. 
Apigenina este principalul antioxidant din patrunjel. Studiile au demonstrat ca acest antioxidant contribuie la intarirea imunitatii si la reglarea nivelului glucozei in sange. Se vorbeste de asemenea despre efectele potential antimutagene si anticancerigene ale apigeninei. Deocamdata, aceste proprietati au fost demonstrate doar pe animale de laborator. 
Luteina si betacarotenul se gasesc in cantitati apreciabile in patrunjel. Luteina si betacarotenul fac parte din familia carotenoizilor, substante care stimuleaza imunitarea si protejeaza acuitatea vizuala. Studiul „The biosyntesis and nutritional uses of carotenoids", efectuat la Universitatea Londra, a aratat ca patrunjelul se claseaza pe locul al treilea in ceea ce priveste continutul de carotenoizi, imediat dupa untisor si morcovi. 
FIERUL: Patrunjelul uscat este o sursa buna de fier mai ales pentru femei. Fiecare celula a corpului nostru contine fier. Acest mineral este esential pentru transportul oxigenului si pentru formarea globulelor rosii din sange. Fierul din patrunjel se asimileaza mai usor decat fierul din alte alimente. Acest lucru se datoreaza vitaminei C din patrunjel, care favorizeaza asimilarea fierului. 
VITAMINA K: Patrunjelul verde sau uscat contine o cantitate insemnata de vitamina K. Aceasta vitamina este necesara pentru sinteza proteinelor care joaca un rol important in coagularea sangelui. 
VITAMINA C: 100 g frunze proaspete de patrunjel contin aproximativ 200 mg vitamina C. Aceasta vitamina intareste imunitatea, creste rezistenta la stres, previne virozele respiratorii si anemia. Aportul de vitamina C este important pentru sanatatea oaselor, cartilajelor, dintilor si gingiilor. 
In loc de concluzii 
Combinatia cu fibrele vegetale din in si psyllium, asa cum se gaseste in produsul ColonHelp, potenteaza efectele curative ale patrunjelului si largeste aria de afectiuni care pot fi tratate. Prin formula sa deosebita si prin ingredientele 100% naturale (incluzand patrunjelul, taratele de in si de psyllium, oregano, coriandru, chimen, argila), ColonHelp restabileste echilibrul organismului dupa o cura de detoxifiere. ColonHelp este ceea ce ne trebuie! 
- vezi partea a doua -

Un comentariu:

  1. am folosit si eu colonhelp si cu toate ca sunt o sceptica recunosc ca m-a ajutat. in primul rand mi-a redus acea foame continua, reusind sa nu mai mananc asa mult in special in a doua parte a zilei,in felul acesta reusind sa tin si un pic de dieta hipocalorica. Asa am reusit sa dau 6kg. jos, pot cobori scarile fara sa mai simt acele dureri acute in genunchi,tranzitul functioneaza perfect,cojitele care le aveam pe pielea capului au disparut,si probabil ca daca imi faceam analizele inainte, dupa, s-ar fi vazut si alte beneficii.Pentru ca totusi mi se pare cam scump am sa incerc sa mi-l fac singura cumparand ingredientele si pastrand proportiile.

    RăspundețiȘtergere

Arhivă blog

Lista mea de bloguri

Postări populare