Faceți căutări pe acest blog

luni, 23 mai 2011

Condimente pentru detoxifierea puternica a organismului




Pe langa foarte multe fructe si legume, detoxifierea organismului poate fi facuta cu usurinta cu ajutorul condimentelor. Acestea sunt produse 100% naturale, iar efectele pe care le au asupra organismului sunt mai puternice decat orice medicament.

Iata o lista a condimentelor care detoxifiaza organismul

Chimen

Chimenul este un condiment foarte aromat care ajuta la detoxifierea organismului, iar in acelasi timp are un efect foarte bun asupra sistemului digestiv. Acesta stimuleaza digestia, previne balonarile, gazele intestinale, calmeaza durerile de stomac si combate inflamatiile intestinale.

Mai mult decat atat, chimenul ajuta la echilibrarea florei intestinale si indeparteaza halena datorita uleiurilor volatile puternice continute.
Pe de alta parte, chimenul detoxifiaza si la exterior, curatand tenul de cosuri, acnee si pete.

Poti consuma semintele de chimen ca atare (in comert se gaseste chimenul la pliculete, la raioanele de condimente) sau sub forma de ceai.

Oregano

Oregano este un condiment antioxidant si detoxifiant in acelasi timp. Acesta protejeaza organismul de infectii si paraziti intestinali, trateaza tulburarile gastrointestinale si efecte deosebit de puternice asupra bacteriilor, virusurilor, ciupercilor si parazitilor.

De asemenea, oregano are in compozitia sa carvacrol sau cymophenol, substante care distrug microbii si parazitii de tipul Giardia, iar spre deosebire de tratamentele cu antibiotice, parazitii nu iti pot dezvolta un sistem de aparare impotriva acestui condiment. In urma unor studii s-a dovedit ca oregano actioneaza mai bine si mai puternic decat antibioticele, distrugand cu succes microbii rezistenti la aceste medicamente.

Patrunjel

Patrunjelul este unul dintre cei mai cunoscuti detoxifianti naturali ai organismului prin purificarea sangelui. Din cauza digestiei proaste, eliminarea toxinelor nu se face asa cum ar trebui. In aceste cazuri, patrunjelul actioneaza ca un bun depurativ, stimuleaza detoxifierea si buna functionare a ficatului.

Totodata, patrunjelul intareste sistemul imunitar, are proprietati antiinfectioase si seste util in convalescenta, oboseala, astenie, surmenaj fizic si intelectual.

Consuma zilnic, timp de 14 zile, o legatura de patrunjel proaspat sau fierbe o legatura de patrunjel in jumatate de litri de apa si consuma lichidul pe tot parcursul zilei.

Seminte de in

Semintele de in sunt ingredientele perfecte pentru indepartarea constipatiei si pentru detoxifierea organismului. Acestea normalizeaza nivelul colesterolului din sange, previn obezitatea si cancerul de colon sau prostata.

De asemenea, semintele de in au in componenta lor fibre pentru imbunatatirea digestiei, dar si acizi grasi Omega 3. In plus, semintele de in stimuleaza productia de colagen necesar pielii, pentru a face tenul mai suplu si mai elastic.

Coriandru

Coriandrul este un condiment care ajuta la eliminarea gazelor intestinale si indeparteaza balonarile si colocile abdominale. Acesta actioneaza foarte bine si asupra sistemului digestiv si ajuta la eliminarea toxinelor din organism.

Acesta poate fi consumat sub forma de frunze proaspete sau ceai din planta uscata. Se consuma cate o ceasca de ceai, de 3 ori pe zi, cu jumatate de ora inainte de masa.


Un comentariu:

Arhivă blog

Lista mea de bloguri

Postări populare