Faceți căutări pe acest blog

sâmbătă, 13 august 2011

Cura de dezintoxicare cu borş




Borşul de putină nefiert este considerat de secole una dintre cele mai ieftine şi eficiente băuturi folosite pentru dezintoxicare şi întărirea sistemului imunitar. 

Borşul trebuie folosit proaspăt şi nu prea acru. Cel mai bun borş de putină este preparat acasă, din amestec de tărâţe de grâu şi porumb opărite cu apă, eventual şi cu o cantitate de „huşte” (amestec fermentat anterior). Perioada ideală de fermentare a lichidului la cald este de 24 ore. Lichidul, amestecat cu două linguriţe de miere polifloră la cană, se bea dimineaţa, înainte de masă cu 30 de minute, timp de 2-3 săptămâni. 

Această cură se poate face la orice vârstă, fiind contraindicată doar celor care nu au voie să consume alimente acide. }n primele zile este posibilă, mai ales la tineri, apariţia acneei uşoare, a urinării abundente sau o activitate mai mare decât de obicei a intestinelor. Când simptomele nu sunt violente, acesta este un indiciu că organismul este receptiv la preparat. 

Cura cu borş are, după numai câteva zile de utilizare, efecte benefice vizibile: creşte pofta de mâncare, elimină starea de apatie şi senzaţia de somnolenţă a astenicilor, scade dorinţa fumătorilor de a-şi satisface viciul, readuce energia şi pofta de muncă, creşte capacitatea de concentrare. Efectele sale se datorează nu doar puterii de curăţare a organismului de toxinele acumulate, ci şi proprietăţilor vitaminizante şi energizante a extractului de tărâţe. 

http://www.evenimentul.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Arhivă blog

Lista mea de bloguri

Postări populare