Faceți căutări pe acest blog

luni, 23 ianuarie 2012

Alimente care alunga stresul


Ţi s-a întâmplat şi ţie, sau sigur ai prieteni cărora li s-a întâmplat în perioade stresante, fie să slăbească brusc, fie să se îngraşe considerabil. Unii dintre noi mănâncă mai mult, alţii mai puţin în perioadele presante. Este una din metodele organismului de a face faţă stresului.
O soluţie pentru aceste probleme vine din partea nutriţionistului Lara Field. "Când stresul iintervine în viaţa femeilor, cel mai bine este ca ele să aibă mereu un regim alimentar sănătos şi echilibrat, care le va ajuta să reziste mai bine în perioadele stresante. Pentru că, dacă te simţi bine, se vede şi din exterior, arăţi mai bine din interior."

Mai jos prezentăm principalele alimente recomandate de Field. Pe lângă acestea, sunt recomandate alimentele bogate în flavonoizi (care ajută în alergiile la polen, astm, eczeme), care se găsesc, spre exemplu, în mere, izoflavonele care reduc colesterolul şi se găsesc în soia şi, nu în ultimul rând rutina, un antioxidant găsit în vinul roşu.

Iaurtul grecesc. A luat prin învăluire magazinele, companiile româneşti au început să producă iaurt după reţeta grecească. Pentru că este o sursă foarte bună de probiotici (culturi active de bacterii care impulsionează sistemul imunitar şi ajută în lupta împotriva infecţiilor). Este bogat în calciu şi în potasiu, cel din urmă influenţând direct starea ta de spirit.

Alege făinoasele integrale, care se găsesc într-o varietate din ce în ce mai mare, de la pâine integrala, paste, orez neprocesat chimic, etc. Produsele integrale ajută la creşterea nivelului serotoninei, de care ai nevoie pentru a rămâne fericită. În plus, cerealele integrale ajută şi în privinţa acizilor folici, despre care s-a descoperit curând că influenţează fericirea.

Nu ignora ouăle! Unul din cele mai versatile alimente, oul este bogat în proteine, vitaminele D şi B-12. Vitamina D este bună pentru sistemul imunitar, astm şi pentru prevenirea artritei reumatice.

Verde... ceai verde. Pentru a nu ignora curentul ecologist, adoptăm şi noi culoarea verde, sub forma ceaiului verde. Schimbă obişnuita cană de cafea pe una de ceai verde, care îţi asigură necesarul de cafeină, fără să te agite, lucru cât se poate de dăunător, mai ales în perioadele mai solicitante. Este bogat în antioxidanţi, are rol inflamator, iar studiile arată că două căni pe zi pot scădea riscul unor tipuri de cancer şi s-a dovedit că poate ajuta şi la slăbit.

Graşi, Omega graşi. Acizii graşi Omega, găsiţi în somon, alune, seminţe ajută pielea să arate mai bine, ajută la refacerea resurselor de colagen şi ajută corpul tău să funcţioneze, general, mai bine. Alimentele care conţin aceşti acizi sunt elemente care hidratează din interior, oferind pielii o strălucire sănătoasă şi ajutând-o împotriva deshidratării, prevenind crăpăturile. Somonul este, de asemenea, bogat în vitamina B-12, care ajută la o stare generală de bine.

E...mult şi bun. Probabil ştii că vitamina E este bună pentru zgârieturi, aplicată direct. Ingerată, ajută la protejarea organismului împotriva razelor dăunătoare ale soarelui. În plus, protejează împotriva cancerului şi infecţiilor, menţinându-te sănătoasă şi mai puţin stresată. În propoţii destul de mari găseşti vitamina E în migdale, avocado şi spanac.

Cel mai important este să ai grijă să nu îţi schimbi regimul alimentar şi să mănânci în continuare la ore regulate, chiar dacă eşti nevoită să înlocuieşti prânzul luat în tihnă cu o gustare luată pe fugă. Dacă faci parte dintre cele care pierd în greutate când sunt atacate de stres, poţi cu încredere să recurgi la ciocolată pentru a menţine echilibrul orar al regimului tău al

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Arhivă blog

Lista mea de bloguri

Postări populare