Faceți căutări pe acest blog

marți, 24 ianuarie 2012

Otetul, solutia minune cu multiple intrebuintari extraculinare



     
Otetul, solutia minune cu multiple intrebuintari extraculinare
Despre otet exista insemnari inca de acum 5.000 de ani, cand babilonienii il foloseau ca aliment si conservant, lucruri pe care astazi, le stim si noi, si-l avem intotdeauna in bucatarie. 
In Biblie, otetul este mentionat atat in Vechiul, cat si in Noul Testament. Pe la anul 400 i.H., Hipocrate prescria otet de mere amestecat cu miere de albine ca leac impotriva tusei si racelii. Atat romanii, cat si japonezii foloseau otetul diluat ca intaritor si tonic pentru militari.

Putini stiu insa, ca otetul, folosit ca atare sau in amestecuri, este un produs util in gospodarie, de aceea si este numit adesea, solutia minune cand nu ai altceva la indemana.

Daca ti se pare ca persanul s-a decolorat, amesteca o parte otet si doua parti apa si freaca-l bine, cu peria sau un burete, dupa fiecare aspirare.

Coaja oualor puse la fiert nu nu mai plesneste daca adaugi doua linguri de otet in apa, inainte ca aceasta sa inceapa sa clocoteasca. La decojire, coaja se va desprinde perfect, cu tot cu pielita aceea subtire.

Apa si otetul, in parti egale, dezinfecteaza baia, mai exact, robinetele si instalatiile de inox. Depunerile de calcar de pe partea metalica a dusului, care impiedica apa sa iasa prin orificii, se indeparteaza tot cu otet. Pune capacul de la dus intr-un vas, toarna otet cat sa-l cuprinda, acopera vasul si lasa-l la inmuiat pana dimineata.

Daca ti-ai patat mainile cu cerneala, fa o solutie de otet cu sare si sterge mainile cu o periuta. In acelasi fel pot proceda si fumatorii care au degetele si unghiile ingalbenite.

Ca sa curati mai usor solzii, freaca pestele cu otet cu cateva minute inainte. Otetul actioneaza ca un lubrifiant, iar solzii se vor desprinde mai usor.

Dupa ce ai spalat frigiderul, clateste-l in interior cu o solutie de apa si otet. Lasa-l sa se usuce si apoi, sterge-l cu o carpa curata. Ca sa nu prinda miros de la alimente, pune in interiorul frigederului, intr-un colt, o ceasca cu otet.

Ca sa indepartezi mirosul de aer statut din camere, foloseste otetul in care poti sa pui si niste ierburi aromate, busuioc, menta, cimbru, crengute de brad. In felul acesta economisesti niste bani pe care i-ai fi dat pe deodorante de interior sau lumanari parfumate.

Daca, din diferite motive, nu arunci borcanele pe care vrei sa le mai folosesti, indeparteaza mirosul de la ce a fost inainte in ele, spalandu-le cu apa cu otet.

Inainte de a spala tacamurile, tine-le pentru un timp scurt, in apa cu otet. Spalate cu otet, tacamurile vor fi si curatate si dezinfectate.

Otetul alunga furnicile. Pune picaturi de otet pe pragul usilor sau pe unde stii ca pot intra furnicile. Vor face indata cale intoarsa deoarece nu le place mirosul de otet.

Otetul curata perfect lentilele ochelarilor, facandu-le ca noi, dar si ecranul televizorului. Inmoaie o carpa in otet, sterge bine sticla si apoi, freaca suprafata cu o carpa moale, uscata.

Sa avem sanatate!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Arhivă blog

Lista mea de bloguri

Postări populare