Faceți căutări pe acest blog

vineri, 13 ianuarie 2012

SUCUL DE LAMAIE SI MULTIPLELE LUI CALITATI



Datorita continutului ridicat de vitamina C lamaia este unul dintre cele mai importante mijloace care intaresc sistemul imunitar si reprezinta totodata un ;medicament; foarte bun impotriva racelilor. Vedetele de la Hollywood prefera lamaia si dintr-un alt motiv: efectul vizibil de curatare a pielii, a celuleor moarte si a efectului antiimbatranire. Pe deasupra, sucul de lamaie este un ingredient esential in curele de slabire, deoarece datorita lui se pierd mult mai repede kilogramele in plus.

Fructul galben, acru usor amarui uneori creste pe crengile pomului denumit lamai, care provine din India. Lamaia are efecte benefice atat cand este vorba de anumite afectiuni, de anumite boli, cat si cand este vorba de domeniul cosmeticii ( ingrijirea parului, impotriva cosurilor si ale impuritatilor nedorite ale pielii, etc.)

Sucul pur contine enzime, care sprijina formarea colagenului. In afara de aceste caracteristici, lamaia reprezinta o solutie foarte eficienta atunci cand este vorba de cura de slabire, de "dezintoxicarea" organismului, de curatarea celulelor si a sangelui.

Avantajele sucului de lamaie
- tonifierea organismului
- intarirea sistemului imunitar
- uleiul eteric de lamaie linisteste si calmeaza
- protejarea celulelor
- dezinfecteaza
- neutralizeaza mirosurile neplacute

SUCUL DE LAMAIE, UTILIZAT IN INGRIJIREA PIELII

Tratamentul si ingrijirea cosmetica au devenit o necesitate. In consecinta, datorita mediului poluat, pielea noastra are nevoie de o mai mare atentie si protectie din partea noastra.

Astfel, tratamentele cu cosmetice naturale, preparate acasa cu fructe, legume sau diverse alte plante, ne ofera beneficii supreme si vizibile in stralucirea si sanatatea pielii.

Sucul de lamaie este utilizat si in ingrijirea pielii. Acesta reprezinta un exfoliant natural, ce confera luminozitate pielii.

De asemenea, sucul de lamaie are proprietatea de a combate infectiile.

Sucul de lamaie, bogat in acizi de fructe, va va exfolia pielea intr-un mod delicat, eliminand celulele moarte ale pielii.

Cum trebuie sa utilizati sucul de lamaie:

Se aplica pe fata ca o lotiune tonica faciala, pentru exfolierea pielii si luminozitatea sa.

Pentru a preveni si trata porii inchisi, cosurile si petele, se aplica suc de lamaie pe zonele in cauza si se lasa sa actioneze pe tot parcursul noptii. Dimineata se spala zonele respective.

Pentru uscarea cosurilor, se aplica pe zona respectiva o discheta imbibata cu suc de lamaie.

Pentru un tratament al parului si pentru stralucirea sa, dupa samponare se aplica pe par un amestec format din sucul de la o lamaie si o cana cu apa calda.

Se lasa sa actioneze pe par timp de cateva minute, apoi se clateste bine parul.

Pentru o hidratare suplimentara, puteti amesteca sucul de lamaie cu miere de albine.

Pentru zonele intunecate ori decolorate ale pielii, aplicati suc de lamaie si lasati-l sa actioneze peste noapte si clatiti dimineata.

http://www.gradinamea.ro/Sucul_de_lamaie_si_mu...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Arhivă blog

Lista mea de bloguri

Postări populare