Faceți căutări pe acest blog

luni, 2 ianuarie 2012

TERAPIA CU APA


Câta apa bei pe zi? câta apa ai baut deja pâna acum, când citesti acest articol?
Ok, ia-ti paharul cu apa lânga tine oi haide sa vedem de ce doctorii din lumea întreaga nu obosesc sa ne îndemne: "Beti apa! Beti apa!"

In perioada intrauterina suntem aproape în totalitate apa. Dupa ce ne naotem suntem apa peste 80%. Ca adul?i, pu?in  peste 70%. Pe masura ce îmbatrânim procentul acesta se micooreaza. La 50% suntem deja mor?i.

Logica cea mai simpla ne spune ca prospetime (a se citi tinerete, sanatate, vitalitate) egal APA. Exista nu mai putin  de 54 de boli diferite, de la migrene oi pâna la forme de cancer care ar putea fi evitate daca am bea suficienta apa. Pare incredibil, dar exista medici care afirma ca aceste boli se pot ameliora oi chiar vindeca astfel: cu apa!

Câta? Doi - trei litri pe zi, spun unii.
Altii sunt chiar mai exacti fiecare dintre noi ar trebui sa bea a 20-a parte din greutatea corpului sau. Sau 5%. De exemplu, daca ai 56 de kg trebuie sa bei 2,8 litri de apa pe zi pentru o sanatate buna oi o tinerete îndelungata.

Bine, dar mie nu mi-e sete!
Se poate, dar nu fiindca nu ti-ar fi. Corpul are o uluitoare capacitate de adaptare. daca s-a obionuit sa funcTioneze în conditii de apa putina nici n-o sa mai ceara!
La fel cum daca  stam  într-o camera cu un miros suparator dupa un timp totuoi n-o sa-l mai simtim. Corpul a dat un semnal la început, dar daca mirosul e constant o sa îl  ignore ca sa-oi poata continua alte activita?i.
La fel e oi cu senzatia de sete. Dupa un timp corpul va crede ca n-are încotro oi se va descurca cum poate. Dar cu pretul îmbatrânirii oi uzurii sale premature.
Ia gândeote-te ce ar  pati  o masina de spalat  nevoita  sa spele mereu cu mai putina apa decat a proiectat-o constructorul ei?
Ori corpul nostru face "programe" infinit mai complexe decat o maoina de spalat!

Au, au, ma doare!...
Creierul este 90% apa. Te doare capul sau oboseoti repede dupa efort intelectual?

Dar apa,  câta bei?...
Cartilagiile au oi ele un procent mare de apa. daca iti troznesc oasele, mai mult ca sigur e din cauza deshidratarii.
Un medic a constatat în urma unui studiu ca 90% dintre durerile de stomac au drept cauza insuficienta apei în organism. Iar o mare parte din durerile de orice fel au aceeaoi cauza.
Aoa ca a concluzionat cu umor: "Daca iei un calmant pentru durere, apa cu care bei medicamentul te ajuta mai mult decât calmantul în sine!"
Un alt doctor a scris chiar o carte cu un titlu sugestiv  "Nu esti bolnav! Doar tie sete..."

Caldura mare, mon cher!
În anotimpul calduros e oi mai greu pentru corp. Ca sa îsi regleze temperatura e nevoit sa piarda apa prin transpiratie. Deci, cu atât mai mult e nevoie sa îi dam destula.
Terapia cu apa este simpla bei un litru de apa dimineata, cu o ora  înainte de a mânca sau bea altceva. Iar pe parcursul zilei restul de apa pâna la... cât are norma fiecare.
Înca din primele zile vei simti, garantat, o îmbunatatire a sanatatii. Mai putine toxine, o hidratare mai buna, o stare generala mai buna. Unde mai punem ca e ieftin oi fara efecte secundare.
Poate doar drumurile mai dese între birou oi toaleta. Dar asta iarasi e un lucru bun, fiindca vei combate sedentarismul! Însa asta e deja o alta poveste...

\"O data ce ai zburat, vei pasi pe pamant cu ochii atintiti spre cer\" - Leonardo Da Vinci

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Arhivă blog

Lista mea de bloguri

Postări populare