Faceți căutări pe acest blog

joi, 22 martie 2012

10 alimente care stopează căderea părului


Căderea părului reprezintă o problemă atât pentru bărbaţi cât şi pentru femei. Însă, cele mai afectate, din punct de vedere estetic, sunt femeile. Pentru noi, părul reprezintă una dintre cele mai importante arme de seducţie. Cu toate că investim timp şi bani în îngrijirea lui, de multe ori, acesta nu arată tocmai sănătos şi cade în cantităţi mari.

Potrivit specialiştilor, este normal ca, zilnic, să ne cadă între 50 şi 100 de fire de păr. Ce ne facem însă când depăşim această limită? Ce provoacă pierderea excesivă a părului? Dintre cauzele care pot duce la căderea părului fac parte: procesul de îmbătrânire, ereditatea, dezechilibrele hormonale, circulaţia deficitară, expunerea la radiaţii, boli dermatologice, pierderea excesivă în greutate, diabetul, deficienţa de fier, bolile tiroidiene, expunerea la substanţe chimice, arsurile, dieta dezechilibrată, perioada postnatală, stresul.

Alimentaţia este cel mai uşor factor care poate fi controlat. Dieta strictă, săracă în calorii, te poate lăsa cu mai puţine kilograme dar şi cu mai puţine fire de păr. Motivul? Firul de păr suferă de pe urma carenţelor nutriţionale. Lipsa fierului şi zincului pot fi responsabile de pierderea părului.

Ce trebuie să mănânci pentru sănătatea părului tău? Iată câteva alimente importante.


1. Ouă
Importante surse de proteine, ouăle aduc magneziu, seleniu şi vitamina A, nutrienţi importanţi în creşterea şi menţinerea sănătăţii părului dar şi a scalpului.

2. Legume
Şi în special cele de culoare verde închis sunt recomandate pentru podoaba capilară, datorită conţinutului de vitamina A, C, fier şi calciu. Spanacul şi broccoli sunt doar două dintre acestea.

3. Somon
Bogat în proteine şi acizi graşi omega 3, somonul nu trebuie să lipsească din alimentaţia ta. Părul are nevoie de o cantitate mare de proteine pentru a se păstra sănătos. De asemenea, acest peşte aduce şi vitamina B 12 şi fier, nutrienţi importanţi pentru un scalp sănătos.

4. Fasole
Nu numai că aduce proteine în cantităţi mari, dar fasolea conţine calciu, fier şi biotină, importantă pentru cei care suferă de căderi excesive ale părului.

5. Nuci
Sunt alimente esenţiale pentru frumuseţea şi sănătatea părului şi asta datorită conţinutului bogat în seleniu şi zinc.

6. Portocale
Bogate de acid folic şi vitamina C, portocalele ajută la formarea colagenului, important atât pentru sănătatea părului cât şi a pielii. 

7. Cereale integrale
Conţinutul bogat de zinc, fier şi vitamine B le face necesare pentru un păr sănătos.

8. Carnea de pui
Sursă importantă de proteine, carnea de pui (gătită la cuptor sau la aburi) este o mâncare sănătoasă pentru firul de păr.

9. Lactate
Semidegresate, laptele şi iaurtul aduc cantităţi importante de calciu, proteine, vitamina A, necesare firului de păr şi scalpului.

10. Apa
Ca şi în cazul pielii, apa este vitală pentru un păr frumos. Consumă 8-10 pahare pe zi, recomandă specialiştii.

Nu doar alimentaţia este importantă pentru părul tău, ci şi obiceiurile sănătoase. Limitează consumul de alcool, renunţă la fumat şi sedentarism.

Sursa: Eva.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Arhivă blog

Lista mea de bloguri

Postări populare