Faceți căutări pe acest blog

miercuri, 28 martie 2012

Ceaiul de pelin – Indicatii si Tratament



Ceaiul de pelin era folosit in trecut pentru a elimina tenii, limbrici şi alte tipuri de paraziti. Era administrat atat oamenilor, cat şi animalelor datorita ajutorului in digestie şi proprietatilor antiinflamatoare.
Totusi, in afara de efectul sau in eliminarea parazitilor, ceaiul de pelin are o putere mare asupra simtamintelor şi este foarte bun in alungarea gandurilor negative.
Ceaiul si tinctura de pelin se recomanda in:
- probleme ale ficatului şi ale vezicii biliare;
- simptom dispeptic;
- pierderea apetitului.
TRATAMENTE CU PELIN
Poti face tratament cu pelin, deoarece acesta are proprietati:
•    anti-microbiene,
•    antihelmintice,
•    aromatice,
•    tonice,
•    febrifuge,
•    antiseptice.
Tinctura de pelin se recomanda şi in cazuri de balonare, de tulburari dese ale vezicii biliare, meteorism.
In medicina populara pelinul are uz intern in insuficienta gastrica, atonie intestinala, gastrita, dureri de stomac, tulburari hepatice, balonare, menstruatie neregulata, febra, pierderea apetitului, infectie cu paraziti. Extern, acesta poate fi aplicat pe ranile care se vindeca greu, ulcere, pete pe piele şi muşcaturi de insecte. De asemenea, exista tratament cu pelin pentru femei, mai exact, spalaturi vaginale cu pelin.
Poate ajuta corpul sa combata febra şi infectiile.
Pentru a combate gustul amar al ceaiului de pelin, se recomanda adaugarea unei mici cantitati de miere de albine.
Ceaiul de pelin se prepara adaugand o lingurita de pelin uscat la o ceasca de apa fierbinte, care se lasa timp de 10-15 minute pentru a se realiza infuzia. De asemenea, se recomanda consumul acestuia cu 10-15 minute inainte de masa.
CONTRAINDICATII
Multi spun ca acest ceai din frunze de pelin nu ar trebui sa fie consumat pentru mai mult de patru saptamani. Consumul excesiv poate duce la insomnie, ameteala şi stari de voma, precum şi tremurat, convulsii.
Daca este consumat in cantitati mari, poate dauna organismului, deci nu se recomanda aceasta. In cazul unei persoane insarcinate, nu este indicat consumul, deoarece poate produce contractii. Nici in cazul unei femei care alapteaza nu este recomandat. De asemenea, trebuie tinut cont ca poate cauza şi afectiuni ale rinichilor. Datorita toxicitatii sale relative, multi doctori nu il recomanda pentru uz intern, de aceea, chiar daca se prepara usor, nu este recomandat consumul sau.
Acest ceai de pelin poate fi folosit şi pe baza de pesticid, daca se stropeste in jur. Este interzis a se lasa la indemana copiilor sau animalelor de casa. Se recomanda spalarea mainilor daca s-a terminat folosirea acestuia.

ALTE APLICATII


Are un afect stimulant asupra creierului şi trateaza chiar şi reumatismul şi racelile. Este folosit in tratarea tractusului digestiv şi a formei de diabet care nu necesita insulina. Calmeaza excitatia nervoasa.
Este aplicat cu succes in starile de lene, rau de mare, greata.
Se poate consuma in combinatie cu vin sau bere.
Poate fi aplicat pe fata, sau poate fi baut in cazul durerilor de gat, sau aplicat in cazul hemoroizilor. Cu acest ceai pot fi vindecate artritele. Ajuta şi la vindecarea entorselor.
Ceaiul de pelin poate fi folosit cu succes in tratamentele pentru afectiunile enuntate. Pelinul este prezent pe piata in diverse forme, in special capsule de pelin.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Arhivă blog

Lista mea de bloguri

Postări populare