Faceți căutări pe acest blog

sâmbătă, 3 martie 2012

BANANELE, LAMAIILE SI BICARBONATUL

Despre Banane !
Despre Utilizarile BICARBONATULUI de SODIU !
Despre LAMAIE !
Bananele sunt gustoase, sanatoase, mobile (usor de luat peste tot), destul de ieftine si un ingredient grozav pentru shake. Dar asta nu este totul, spun specialistii. Ei cred ca expresia "going bananas" (expresie care inseamna a o lua razna) provine din efectul pe care il au bananele asupra creierului. Dupa ce veti citi acest articol, nu veti mai privi niciodata bananele cu aceiasi ochi. Iata de ce.

Aflux de energie
Bananele contin trei zaharuri naturale - sucroza, fructoza si glucoza, combinate cu fibre. O banana ofera instantaneu un aflux sustinut si substantial de energie.
Energie pentru a face miscare timp de 90 de minute
Cercetarile au demonstrat ca numai doua banane ofera destula energie pentru un efort fizic extenuant de 90 de minute. Nu este de mirare ca banana este fructul numarul unu in randul atletilor de performanta ai lumii.

Ameliorarea problemelor medicale si a bolilor
Dar energia este numai unul dintre modurile in care banana ne poate ajuta sa ne mentinem in forma. Ne poate ajuta sa infruntam sau sa prevenim un numar substantial de boli si probleme, ceea ce o face sa fie obligatorie in meniul zilnic. Iata in continuare o lista cu cele mai bune efecte pe care le are.

Putere pentru creier:
200 de elevi de la o scoala din Twickenham (Middlesex, Marea Britanie) au fost ajutati sa-si treaca examenele anuale cu rezultate mai bune mancand banane la micul dejun, in pauza si la pranz, in incercareade a-si imbunatati puterea creierului. Cercetarile au aratat ca acest fruct ce contine o cantitate mare de potasiu poate ajuta procesul de invatare prin imbunatatirea atentiei.

Constipatie:
Avand un continut ridicat de fibre, bananele pot fi incluse in dieta in scopul restabilirii functionarii normale a intestinelor, ajutand la depasirea constipatiei fara a mai fi nevoie de laxative.
Mahmureala:
Unul dintre modurile cele mai rapide de a vindeca mahmureala este prepararea unui milkshake de banane, indulcit cu miere. Banana calmeaza stomacul si, cu ajutorul mierii, ridica nivelul zaharului din organism, in timp ce laptele calmeaza si rehidrateaza corpul.

Arsurile la stomac:
Bananele au un efect natural antiacid in corp, deci daca suferiti din cauza arsurilor gastrice, incercati sa mancati cateva banane pentru a calma durerea.

Ciupiturile de tantar:
Inainte de a cauta crema impotriva ciupiturilor de insecte, incercati sa frecati zona afectata cu partea interioara a cojii de banana. Multi oameni cred ca are un succes uimitor in reducerea umflarii si iritarii la locul ciupiturii.

Nervii:
Bananele au un continut ridicat de vitamine din complexul B, care ajuta la calmarea sistemului nervos.

Supraponderali si stresati la munca ?
Studiile efectuate la Institute of Psychology din Austria au descoperit ca stresul de la serviciu duce la pofta de alimente care aduc confort, precum ciocolata si cipsurile. Un studiu efectuat pe 5000 de pacienti ai spitalului a aratat ca cei mai grasi dintre pacientii care au participat la studiu aveau sanse mai mari de a avea un nivel ridicat de stres la locul de munca. Studiul a tras concluzia ca, pentru a evita poftele induse de panica, trebuie sa controlam nivelul de zahar din organism cu ajutorul gustarilor cu nivel ridicat de carbohidrati la fiecare doua ore pentru a mentine stabil nivelul zaharului.

Stresul:
Potasiul este un mineral vital, care ajuta la normalizarea pulsului, trimite oxigen catre creier si regleaza echilibrul hidric al organismului. Atunci cand suntem stresati, rata metabolismului creste, reducand astfel nivelul potasiului. Acesta poate fi echilibrat cu ajutorul unei gustari formate din banane, care au un continut ridicat de potasiu.

Negii:
Multi oameni preocupati de alternative naturale jura ca daca doriti sa scapati de un neg, puteti pune pe el o bucata de coaja de banana, cu partea galbena in afara. Puteti mentine aceasta compresa cu ajutorul unui plasture sau leucoplast medicinal.

Bananele si merele
Asadar, o banana este intr-adevar un remediu natural al multor boli. Daca am face comparatie cu un mar, are de patru ori mai multe proteine, de doua ori mai multi carbohidrati, de trei ori mai mult fosfor, de cinci ori mai multa vitamina A si fier si de doua ori mai multe alte vitamine si minerale. Este bogata si in potasiu si este unul dintre cele mai valoroase alimente pe care le avem la indemana.

Deci poate este momentul de a schimba proverbul, spunand

"Bananele, un aliment perfect!"
Bananele trebuie sa fie motivul pentru care maimutele par asa de fericite tot timpul.

Inca un secret: crema de pantofi
Vreti sa va lustruiti repede pantofii? Luati partea interioara a cojii de banana si frecati direct pantoful... apoi stergeti cu o carpa uscata.
Nu-i asa ca este un fruct uimitor?

Utilizari fantastice ale bicarbonatului de sodiu

Majoritatea dintre noi stim déjà, ca bicarbonatul de sodiu se poate folosi la mai multe decat doar pentru prajiturele de casa si alte aluaturi dospite. Nu e ceva iesit din comun sa vedem un borcanel cu acest agent de fragezire lasat deschis in frigider pentru dezodorizare. Stiati insa ca exista cel putin 40 de moduri diferite in care se poate folosi bicarbonatul de sodiu?
Bicarbonatul de sodiu este un inlocuitor perfect pentru multe produse de igiena personala, de curatare si dezodorizare. Lista de beneficii este lunga: este ieftin, fara chimicale toxice, versatil si eficient.
Va intrebati cum isi executa magia, praful de copt, cunoscut sub numele de bicarbonat de sodiu? Ajuta la reglarea pH-ului – mentinand substantele nici prea acide, nici prea alcaline. Atunci cand bicarbonatul de sodiu vine in contact fie cu o substanta acida, fie cu o substanta alcalina, reactia lui naturala este de a neutraliza acel pH. In afara de asta, bicarbonatul are capacitatea de a intarzia alte schimbari in echilibrul pH-ului, fenomen cunoscut sub numele de “tamponare”.
Aceasta dubla capacitate de a neutraliza si tampona ii permite bicarbonatului sa faca lucruri precum neutralizarea mirosurilor acide (cum ar fi cele din frigider), precum si pastrarea unui pH neutru (cum ar fi in apa cu care spalati rufele, care ajuta la potentarea calitatilor detergentului) . Este o reactie simpla, dar una cu efecte de lunga durata pentru o multitudine de sarcini de curatare si dezodorizare.
Si fara s-o mai lungim prea mult, iata doar cateva dintre modurile creative in care puteti folosi bicarbonatul d sodiu:

Igiena personala :
1. Faceti pasta de dinti
O pasta de dinti formata din bicarbonat de sodiu si solutie 3% peroxid de oxigen poate fi folosit ca o alternativa la pastele fara fluor din comert. (Sau iata aici varianta mentolata)* Puteti de asemenea sa va muiati pur si simplu periuta in borcanelul cu bicarbonat si sa-l folositi ca atare pentru o curatare suplimentara.

2. Improspatati- va gura
Puneti o lingurita de bicarbonat in jumatate de pahar de apa, clatiti energic, scuipati, apoi clatiti cu apa. Mirosurile sunt neutralizate, nu doar acoperite.

3. Inmuiati dispozitivele orale
Inmuiati dispozitivele orale (precum aparate dentare, gutiere, proteze, recipientele de pastrare) intr-o solutie din 2 lingurite de bicarbonat dizolvat intr-un pahar sau un recipient mic cu apa calduta. Bicarbonatul desprinde resturile alimentare si neutralizeaza mirosurile pentru a pastra dispozitivele curate. Puteti, de asemenea, sa periati dispozitivele orale direct cu bicarbonat

4. Folositi ca scrub facial sau exfoliant pentru corp Oferiti-va un masaj abraziv inviorator pentru fata sau corp. Faceti o pasta din 3 parti bicarbonat si o parte apa. Masati bland in sens circular pentru a exfolia pielea. Apoi clatiti. Procedeul este destul de bland pentru a putea fi folosit in fiecare zi.

5. Evitati deodorantul agresiv
Pudrati-va axila cu bicarbonat de sodiu pentru a neutraliza mirosurile.

6. Folositi ca antacid
Bicarbonatul de sodiu este un antiacid sigur si eficient pentru a usura arsurile sau durerile de stomac, si/sau indigestia acida. Urmariti indicatiile de pe pachetul de bicarbonat pentru instructiuni.

7. Tratati piscaturile de insecte si mancarimile de piele Pentru piscaturi de insecte, faceti o pasta din bicarbonat si apa, apoi aplicati-o ca pe o alifie pe locul afectat. Pentru a usura mancarimile, luati niste bicarbonat in palma si frecati-va cu el pe pielea umeda dupa baie sau dus.

8. Obtineti un sapun de maini care inmoaie pielea Evitati sapunurile dure si eliminati bland murdaria intrata in piele, neutralizand si mirosurile, folosind o pasta din 3 parti bicarbonat de sodiu si o parte apa, sau 3 parti bicarbonat de sodiu si o parte sapun bland de maini. Apoi clatiti.

9. Ajutati-va parul
Otetul este uimitor pentru par, dar si bicarbonatul are rolul lui la dus. Presarati un pic de bicarbonat in palma , impreuna cu samponul dvs favorit. Samponati normal si clatiti temeinic – bicarbonatul ajuta la eliminarea reziduurilor lasate de produsele de coafat, astfel incat parul dvs va fi mai curat si mai usor de aranjat.

10. Curatati pieptenii si periile
Pentru un par lucios, cu mai multa stralucire, pastrati pieptenii si periile curate. Inlaturati uleiurile naturale secretate de par si resturile de produse de coafat prin inmuierea pieptenilor si a periilor intr-o solutie dintr-o lingurita de bicarbonat si o mica cantitate de apa de la robinet. Clatiti si permiteti sa se usuce.

11. Pregatiti o baie care sa inmoaie pielea uscata Adaugati o jumatate de ceasca de bicarbonat de sodiu in apa din cada pentru a neutraliza acizii de pe piele si pentru a ajuta la curatarea uleiurilor si a transpiratiei. Va veti simti pielea foarte fina. Sau concentrati- va doar asupra picioarelor. Dizolvati 3 linguri de bicarbonat de sodiu intr-un lighean sau o cadita cu apa calda si inmuiati-va picioarele. Apoi frecati usor.

Curatenie :

12. Faceti un abraziv fin pentru suprafete Pentru curatarea sigura si eficienta a cazilor de baie, a placilor de gresie si faianta, a ciuvetelor – chiar si a faiantei din fibra de sticla sau lucioasa – presarati usor bicarbonat pe un burete curat si umed si frecati ca de obicei. Clatiti bine si stergeti. Pentru extra-curatare, faceti o pasta din bicarbonat de sodiu, sare grunjoasa si detergent lichid de vase – lasati-o sa actioneze putin, apoi frecati.

13. Spalati farfuriile, oalele si tigaile cu mana Adaugati 2 linguri cu varf de bicarbonat (impreuna cu detergentul dvs obisnuit de vase) in apa cu care spalati vasele, pentru a indeparta la indepartarea grasimii si a resturilor de alimente de pe farfurii, oale si tigai. Pentru cratitele in care s-a gatit si s-au uscat grasimea pe ele, mai intai inmuiati-le in apa cu detergent si bicarbonat, apoi puneti bicarbonat pe un burete umed si frecati cu aceasta pudra neabraziva.

14. Improspatati buretii
Inmuiati buretii care miros a vechi intr-o solutie puternica de bicarbonat de sodiu pentru a scapa de mizerie (4 linguri de bicarbonat dizolvate intr-un litru de apa calda). Pentru dezinfectare mai puternica, folositi microundele* *.

15. Curatati cuptorul cu microunde
Bicarbonatul de sodiu pe un burete umed curata delicat interiorul si exteriorul cuptorului cu microunde si nu lasa urme de chimicale cu miros puternic. Clatiti bine cu apa.

16. Lustruiti argintaria
Folositi o pasta formata din 3 parti bicarbonat de sodiu si o parte apa. Frecati argintaria cu aseasta pasta, folosind o carpa moale sau un burete. Clatiti bine si uscati pentru tacamuri stralucitoare din inox si argint.

17. Curatati ibricele de cafea si de ceai Inlaturati petele de cafea si de ceai si eliminati gustul amarui spaland ibricele si cafetierele cu o solutie dintr-un sfert de ceasca de bicarbonat intr-un litru de apa calda. Pentru petele insistente, incercati sa lasati la inmuiat peste noapte in solutia de bicarbonat si detergent, sau sa frecati cu pasta de bicarbonat pe un burete umed.

18. Curatati cuptorul
Presarati bicarbonat pe podeaua cuptorului. Stropiti cu apa ca sa umeziti bicarbonatul. Lasati sa stea peste noapte. Dimineata frecati, razuiti bicarbonatul si eliminati murdaria cu un burete sau cu un aspirator, si clatiti.

19. Curatati podelele
Indepartati urmele si mizeria (fara urme nedorite de zgarieturi) de pe podele nelacuite sau dale de gresie ori marmura folosind o solutie dintr-o jumatate de ceasca de bicarbonat intr-o galeata de apa calda – stergeti cu mopul si clatiti pentru o podea stralucitoare. Pentru urmele lasate de incaltaminte folositi bicarbonat pe un burete umed, apoi clatiti.

20. Curatati mobila
Curatati si inlaturati urmele (inclusiv de creion) de pe pereti si mobila vopsita, aplicand bicarbonat de sodiu pe un burete umed si frecand delicat. Stergeti cu o carpa moale si uscata.

21. Curatati perdelele de dus
Curatati si dezodorizati perdeaua din vinil de la cabina de dus, presarand direct bicarbonat pe un burete umed sau pe o perie. Frecati perdeaua de dus si apoi clatiti. Lasati-o sa se usuce atarnata.

22. Dati-i mai multa putere detergentului lichid de rufe.
Oferiti extra-curatare adaugand rufelor dvs o jumatate de ceasca de bicarbonat pentru a face detergentul lichid de rufe sa actioneze mai puternic. Un echilibru mai bun al pH-ului apei va face hainele mai curate, mai proaspete si mai luminoase. Sau puteti adauga o jumatate de ceasca de bicarbonat la ciclul de clatire al masinii pentru cearsafuri si prosoape mai proaspete, sau pentru a neutraliza mirosurile hainelor cu care mergeti la sala sau in care munciti in gradina.

23. Curatati si improspatati echipamentele sportive Folositi o solutie de bicarbonat (4 linguri de bicarbonat intr-un litru de apa calda) pentru a curata si dezodoriza echipamentele sportive imbacsite de mirosuri. Presarati bicarbonat de sodiu in husele croselor de golf si in gentile in care va tineti echipamentele de sport pentru a elimina mirosurile si pentru a curata partile metalice (fara a le zgaria!) cu o pasta din bicarbonat de sodiu (3 parti bicarbonat, o parte apa) si o perie. Clatiti bine.

24. Inlaturati petele de ulei si grasime Folositi bicarbonat pentru a curata urmele de ulei si grasime din garaj sau de pe aleea de intrare. Presarati bicarbonat pe pata si frecati cu o perie.

25. Curatati bateriile
Bicarbonatul de sodiu poate fi folosit pentru a inlatura urmele de coroziune lasate de acidul de baterie in autoturism, masina de tuns iarba, etc, pentru ca este un alcalin slab. Asigurati-va ca ati deconectat terminalele bateriei inainte de a curata. Faceti o pasta din 3 parti bicarbonat si o parte apa si aplicati cu o carpa umeda pentru a elimina coroziunea de pe terminalul bateriei. Dupa ce ati curatat si reconectat terminalele bateriilor, stergeti-le cu vaselina pentru a preveni o viitoare coroziune. Va sfatuim sa fiti foarte atenti cand lucrati cu baterii – contin un acid foarte puternic.

26. O masina curata
Folositi bicarbonatde sodiu pentru a curata farurile, partile cromate, ferestrele, cauciucurile, husele de vinyl si covorasele de cauciuc ale masinii, fara a va face griji in legatura cu zgarieturi nedorite. Folositi o solutie de bicarbonat dintr-un sfert de ceasca de bicarbonat si un litru de apa. Aplicati cu un burete sau cu o carpa umeda pentru a inlatura murdaria adunata la drum, rasini de la copaci, insecte si smoala. Pentru petele incapatanate folositi bicarbonat presarat pe un burete umed sau o perie moale. Eliminati mirosurile presarand bicarbonat direct pe pata pe tesatura huseelor sau pe carpete. Asteptati 15 minute (sau mai mult pentru mirosurile persistente) apoi aspirati bicarbonatul.

Dezodorizare

27. Improspatati- va frigiderul
Asezati in fundul frigiderului o cutie deschisa cu bicarbonat pentru a neutraliza mirosurile.

28. Scapati de mirosul cosului de gunoi si al tomberoanelor cu reciclabile Presarati bicarbonat pe fundul galetii de gunoi pentru a tine la respect mirosurile. Curatati containerul pentru materiale reciclabile periodic, presarand bicarbonat pe un burete umed. Curatati si clatiti. De asemenea, presarati putin bicarbonat deasupra pe masura ce adaugati materiale reciclabile in container.

29. Odorizati scurgerile si recipientele pentru gunoi.
Pentru a elimina mirosurile din chiuveta, din scurgeri si din tomberoanele de gunoi si pentru a impiedica mirosurile persistente sa revina, turnati o jumatate de ceasca de bicarbonat in timp ce curge apa calda – va neutraliza atat mirosurile acide cat si pe cele bazice de pe scurgere. (Aceasta e o metoda buna de a scapa de bicarbonatul care a fost folosit la reimprospatare aerului din frigider)

30. Scoateti mirosurile si murdaria din masina de spalat de vase Folositi bicarbonatul pentru a scoate mirosurile inainte de a porni programul masinii de spalat vasele si apoi ca un agent de curatare bland in timpul ciclului de spalare.

31. Scoateti mirosurile din cutiile pentru depozitat mancarea Intre utilizari, plasati un recipient cu bicarbonat de sodiu in cutiile pentru pachetel ale fiecarui membru al familiei pentru a absorbi mirosurile persistente.

32. Scoateti mirosurile din covoare
Presarati liber bicarbonat de sodiu pe covor. Lasati sa stea peste noapte sau cat de mult posibil (cu cat il lasati mai mult, cu atat functioneaza mai eficient). Maturati cantitatile mai mari de bicarbonat, apoi aspirati restul (notati faptul ca sacul aspiratorului va deveni plin si greu). Un bonus suplimentar: veti curata si aspiratorul de mirosuri.

33. Improspatarea sifonierelor
Plasati o cutie cu bicarbonat pe un raft al sifonieruliui pentru a mentine aerul proaspat inauntru si a-l feri de mirosuri.

34. Indepartati mirosurile de pe obiectele folosite pentru animalele de casa Puneti pe fundul litierei pentru pisica bicarbonat, apoi turnati deasupra nisipul obisnuit. Pentru a improspata intre doua schimbari ale nisipului, presatati deasupra litierei bicarbonat, dupa ce ati inlaturat resturile pisicii. Eliminati mirosurile din asternutul pisicii presarand liber bicarbonat, asteptati 15 minute (sau mai mult pentru mirosuri puternice), apoi aspirati.

35. Eliminati mirosurile dim tenisi
Preveniti accentuarea mirosurilor din incaltamintea de sport presarand bicarbonat in ei intre utilizari. Scuturati –i inainte de a-i incalta.

36. Improspatati animalele de plus
Mentineti jucariile de plus curate si placut mirositoare facanmdu-le un dus uscat cu bicarbonat atunci cand nu le folositi. Presarati bicarbonat pe ele si lasati sa stea 15 minute inainte de a-l peria sau aspira.

Diverse

37. Rezolvati toate necesitatile pentru e excursie cu cortul Bicarbonatul este un “must-have” pentru urmatoarea excursie cu cortul. Poate spala vasele, poate curata oalele, poate deveni sapun de maini, deodorant, pasta de dinti, extinctor, si mai are inca multe utilizari.

38. Extinctor
Bicaronatul de sodiu poate ajuta in fazele incipiente ale incendiilor domestice izbucnite datorita grasimii sau circuitelor electrice, pentru ca atunci cand bicarbonatul este incalzit, emana dioxid de carbon, care ajuta la potolirea flacarilor. Pentru micile focuri izbucnite in zona de gatit (tigai, gratare, cuptoare) opriti gazul sau curentul electric daca puteti face asta in siguranta. Dati-va inapoi si aruncati la baza flacarii cativa pumni de bicarbonat pentru a domoli flacarile – si chemati pompierii doar ca sa fiti siguri.

39. Ingrijire pentru sistemul septic
Folosirea regulata a bicarbonatului in tevile de scurgere le poate mentine pe acestea in stare buna de functionare, fara sa se infunde. O cana de bicarbonat pe saptamana va ajuta la mentinerea unui pH favorabil in rezervorul septic.

40. Curatati fructele si legumele
Bicarbonatul de sodiu este metoda cea mai sigura si eficienta pentru a inlatura murdaria si reziduurile de pe fructele si legumele proaspete. Presarati un pic pe un burete umed curat, frecati si clatiti. Iata inca o modalitate de a va curata legumele***.

Despre LAMAIE !

Lamaia este un produs miraculos pentru uciderea celulelor canceroase.
Ea este de 10.000 de ori mai puternica decat chimioterapia !!!
De ce nu suntem noi la curent cu asta?
Pentru ca exista laboratoare interesate in fabricarea unei versiuni sintetice, care le-ar aduce imense beneficii.
Voi puteti, de asemeni, sa va ajutati un prieten care are nevoie, anuntandu-l ca sucul de lamaie ii este benefic pentru a preveni boala.

Gustul ei este agreabil si el nu produce efectele oribile ale chimioterapiei.
Daca aveti posibilitatea, plantati un lamai in spatiul sau in gradina voastra.
Cate persoane mor in timp ce acest secret este pastrat cu invidie, pentru a nu fi afectate beneficiile multimilionare ale marilor corporatii?
Cum stiti, lamaiul nu ocupa mult loc si este cunoscut pentru varietatile sale de lamai si lime.
Puteti sa consumati fructul in diverse moduri : puteti sa mancati pulpa, sa faceti suc, sa faceti bauturi, serbet etc.
I se atribuie multe virtuti, dar cea mai interesanta este efectul produs asupra chisturilor si tumorilor. Aceasta planta este un remediu probat contra cancerului de toate tipurile. Unii afirma ca este de mare utilitate in toate tipurile de cancer. Se considera, de asemeni, ca este un agent antimicrobian cu spectru larg, care controleaza infectiile bacteriene si cu ciuperci, eficace contra parazitilor interni si a viermilor, regularizeaza tensiunea arteriala crescuta si este antidepresiv, combate stress-ul si bolile

Sursa acestei informatii este fascinanta; ea provine de la unul din cei mai mari fabricanti de medicamente din lume, care afirma ca dupa mai mult de 20 de experimente efectuate in laborator dupa 1970, rezultatele au relevat ca sucul de lamaie distruge celulele maligne din 12 tipuri de cancer, intelegand aici cel de colon, de san, de prostata, de plaman, de pancreas...
Componentele acestui arbore au demonstrat ca actioneaza de 10.000 de ori mai bine decat produsul Adriamycin, un produs chimioterapeutic utilizat uzual in lume pentru incetinirea cresterii celulelor canceroase. Si ce este inca f. uimitor este ca acest tip de terapie cu extract de lamaie distruge numai celulele maligne canceroase si nu afecteaza celulele sanatoase !
Institutul de Stiinte in Sanatate, L.L.C. 819 N. Str Charles Baltimore, MD 1201

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Arhivă blog

Lista mea de bloguri

Postări populare