Faceți căutări pe acest blog

sâmbătă, 31 martie 2012

Paznicul tinereţii e SILICIUL ORGANIC

Din nou despre alimente,boli,etc


Coaja de mar

* Efectele sale asupra organismului sunt aproape miraculoase, acest mineral fiind unul din cele mai eficiente remedii cunoscute pentru REGENERARE si INTINERIRE. Studii recente ne arata ca siliciul organic ar putea fi unul dintre secretele redobandirii sanatatii si tineretii, el fiind eficient in tratarea unui numar impresionant de afectiuni *

Multa vreme stiinta medicala l-a ignorat, desi adesea este deficitar in organismul nostru, care nu are capacitatea de a asimila decat siliciul aflat in forma organica. Or, siliciul organic este tot mai greu de gasit in hrana chimizata si rafinata a omului modern. Aceasta si explica de ce afectiuni cum ar fi hipertensiunea, ateroscleroza, osteoporoza, psoriazisul sau bolile autoimune sunt atat de raspandite in lumea contemporana. Pentru ca toate aceste maladii, precum si multe altele, sunt asociate cu un deficit al acestui oligoelement. Dar sa vedem care este rolul acestui mineral in organismul nostru.

Rolul siliciului in corpul uman

In primul rand, siliciul este unul dintre elementele de baza in construirea corpului nostru. Toate tesuturile elastice care intra in compozitia oaselor, tendoanelor, ligamentelor, vaselor de sange sunt constituite dintr-o adevarata matrice de siliciu, de care sunt fixate, apoi, celelalte elemente. Odata ce un os a fost rupt, o portiune de piele a fost taiata sau arsa ori peretii unui vas de sange au fost lezati, siliciul este unul dintre factorii esentiali in reconstructia acestora. Apoi, tineretea pielii, vigoarea firelor de par si a unghiilor, sanatatea smaltului dintilor sunt determinate tot de prezenta acestui siliciu, care este esential pentru asimilarea si fixarea magneziului si a calciului in organism, precum si pentru formarea tesuturilor conective. Nu in ultimul rand, acest oligoelement are un rol esential in functionarea sistemului imunitar, formarea unei parti importante din armata de celule cu rol de aparare, dar si coordonarea acestei armate fiind dependente de prezenta siliciului.
Drojdia de bere

Totusi, cea mai alarmanta descoperire privitoare la rolul siliciului in organism este aceea ca, pe masura ce imbatranim, concentratia acestui oligoelement scade. La persoanele cu un stil de viata nesanatos, concentratia de siliciu din organism scade cu o viteza foarte mare, iar odata cu pierderea siliciului, organismul se degradeaza cu o viteza direct proportionala. Cercetarile arata ca, la cei care au suferit un accident vascular, concentratia de siliciu din peretii vasului de sange rupt este de 14 ori mai scazuta decat cea dintr-un vas de sange sanatos. Concentratia de siliciu din tesutul muscular al unei persoane sedentare si imbatranite prematur este cu pana la 30% mai scazuta decat cea a unei persoane active fizic. In osteoporoza, concentratia de calciu din oase scade cu doar 5-10%, in timp ce siliciul scade cu nu mai putin de 50%! Unul dintre cercetatorii care au studiat vreme de decenii rolul acestui oligoelement in procesele biologice spunea ca siliciul este, in organismul uman, un soi de nisip in Clepsidra Vietii, iar pe masura ce acest nisip se scurge, se scurge si forta, tineretea si vitalitatea noastra. Vestea buna este ca procesul e reversibil. Putem sa ne recapatam tineretea si energia vitala prin aport suplimentar de siliciu.

Diferenta dintre siliciul organic si alte forme de siliciu

Pana de curand, manualele de medicina vorbeau aproape in exclusivitate despre efectele nocive ale siliciului, care, inhalat sub forma de pulberi, produce temuta silicoza, o boala pulmonara cronica, specifica minerilor. Intr-adevar, siliciul simplu, din diversele straturi minerale de pe scoarta Pamantului, poate fi extrem de daunator atunci cand este inspirat.
Fasolea verde
Pe cale interna, acesta, in cel mai bun caz, nu are nici un efect asupra sanatatii. Doar siliciul organic, adica legat cu hidrogen si carbon, in cadrul unor procese naturale desfasurate in organismul unor bacterii sau plante, poate fi asimilat de catre organismul uman, avand efecte benefice.
Oamenii de stiinta, cum ar fi cercetatorul francez Loc Le Ribault, au studiat zeci de ani, pentru a afla cum se transforma siliciul mineral in siliciu organic. Ei au aflat ca doar foarte putine bacterii, cateva alge si cateva plante inferioare sunt capabile sa asimileze siliciul din sol, toate celelalte organisme fiind dependente de capacitatea acestora de a metaboliza acest mineral. Din pacate, alimentatia contemporana, datorita chimizarii agriculturii, contine foarte putin siliciu organic, lucru care dauneaza profund echilibrului si sanatatii organismului, asa cum vom vedea.

Riscurile deficitului de siliciu

Organismul uman este genetic programat sa fie aprovizionat constant cu siliciu organic, intr-o cantitate suficienta - cca 20 mg pe zi, pentru un adult, doza necesara de siliciu organic crescand pe masura ce inaintam in varsta. Privarea organismului de acest oligoelement duce, in timp, la aparitia unor tulburari si afectiuni extrem de diverse. Primul simptom, atunci cand siliciul este deficitar in organism, este incapacitatea organismului de a asimila calciul, fosforul si magneziul. Apoi, cea care are de suferit este pielea, care devine uscata, imbatraneste prematur si isi pierde elasticitatea, este afectata de boli cum ar fi psoriazisul, acneea, eczema alergica. Rand pe rand, parul, unghiile, oasele si articulatiile sunt slabite si devin vulnerabile la boli, datorita lipsei de siliciu. In ultima instanta, apar bolile cardiovasculare si cele ale aparatului respirator (bronsita, astm). In schimb, atunci cand este suplimentat siliciul din surse naturale, foarte multe afectiuni se amelioreaza si, nu in putine cazuri, se vindeca, asa cum vom vedea.

Modul de administrare a siliciului organic

Aflarea unei surse satisfacatoare de siliciu organic n-a fost usoara. Inca din anii '70, cercetatorii au incercat prin diverse biotehnologii si semisinteze sa gaseasca un procedeu prin care sa obtina siliciu organic in cantitati si concentratii suficient de mari. Francezul Le Ribault chiar a creat un proces tehnologic extrem de sofisticat, bazat pe culturi de bacterii si adaugarea de substante chimice, prin care a obtinut siliciu in forma asimilabila intr-o anumita masura. Apoi, biochimistii si nutritionistii au cautat surse complet naturale, mai sanatoase, care sa furnizeze acest mineral. Iata care sunt acestea:

Siliciul organic din alimente
Cojile de orz si ovaz
Un studiu facut in anul 2009, la Colegiul Regal de Medicina din Londra, a testat cateva surse naturale de siliciu organic, pentru a vedea in care dintre alimente siliciul este asimilat cel mai bine. In mod surprinzator, cel mai bun aliment s-a dovedit drojdia de bere, urmata de banane si de fasolea verde. Alte surse valabile de siliciu organic sunt coaja de castravete, coaja de mar, coaja unor cereale (orz si ovaz mai ales), varza cruda, pestele, orezul integral. Toate aceste alimente contin cantitati semnificative de siliciu organic, mai ales atunci cand sunt obtinute din agricultura biologica. Din pacate, alimentele pe care le consumam nu prea au legatura cu biologicul, ele fiind produse moderne si care au un continut foarte redus de siliciu. De ce? Pentru ca prin aplicarea de ingrasaminte chimice si pesticide sunt distruse microorganismele care transforma siliciul mineral in siliciu organic si, ca atare, plantele nu mai au de unde sa se aprovizioneze cu acest mineral. Apoi, chiar si atunci cand este continut in hrana cea de toate zilele, siliciul organic nu este in cantitati suficiente pentru a stopa sau chiar inversa procesele de imbatranire, ori pentru a vindeca afectiuni deja instalate. Din fericire, cercetatorii au gasit o sursa extraordinara pentru acest oligoelement, despre care vom vorbi in cele ce urmeaza.

Capsulele cu extract de siliciu organic

Se obtin din coada-calului (Equisetum arvense) - o planta aparent banala, dar care are un continut impresionant de siliciu. Extractul de coada-calului se obtine prin procedee naturale, iar concentratia de siliciu poate ajunge la 7%, considerata enorma pentru acest oligoelement. De regula, in capsula, extractul se combina cu simpla pulbere de coada-calului, acest amestec fiind cel mai bine asimilat de catre organism. O capsula care contine amestecul dintre pulberea si extractul de coada-calului are in medie 10 mg de siliciu organic, in conditiile in care necesarul zilnic este de 20-40 mg pentru un adult sanatos. Pentru tratarea afectiunilor grave, doza terapeutica poate ajunge si la 100 mg pe zi (300 mg dupa unele studii!), fara riscul unor efecte adverse severe.
Tratamentele cu extract de siliciu organic sunt, mai ales in cazul curelor de reintinerire sau contra afectiunilor cronice, de lunga durata (2-3 luni), rezultatele cele mai clare aparand dupa cateva cure facute succesiv, cu o perioada de 20-30 de zile intre ele.
Coada calului -o planta aparent banala - are un continut impresionant de siliciu

Tratamente interne

* Ateroscleroza, arterita - administrarea masiva a acestui mineral este un excelent factor de prevenire si de stopare a acestor afectiuni. Siliciul organic previne oxidarea colesterolului pe artere, mentine flexibilitatea si permeabilitatea acestora, previne calcifierea peretilor si ingustarea vaselor de sange. Se tin doua cure pe an, timp in care se vor administra cate 40-60 mg de siliciu organic pe zi, vreme de 2-3 luni. In paralel se vor consuma grasimi nesaturate din nuci, alune si seminte de floarea soarelui neprajite, din ulei virgin de masline, din ulei de seminte de struguri si de germeni de porumb. Pe timpul tratamentului sunt interzise margarina, prajelile, carnea rosie.
* Hipertensiune - administrarea siliciului organic previne si combate rigidizarea peretilor vaselor de sange si ajuta la mentinerea elasticitatii acestora, ceea ce are ca efect prevenirea puseelor de hipertensiune, scaderea tensiunii arteriale si stabilizarea valorilor acesteia. In plus, administrarea extractului de coada-calului, care contine seleniu, are efecte puternic diuretice (mai puternice din acest punct de vedere decat multe medicamente de sinteza), contribuind si pe aceasta cale la combaterea acestei afectiuni. Se administreaza cate 1-1,2 g de extract de coada-calului cu siliciu, zilnic.
* Accident vascular - in cazurile ruperii vaselor de sange, siliciul organic are un dublu rol, de a preveni recidivele si de a ajuta la indepartarea sechelelor. De regula, se iau cate 60 mg de siliciu organic, in cure de 3 luni, urmate de doua saptamani de pauza, dupa care administrarea se reia. Tratamentul este foarte mult potentat de o alimentatie vegetariana, cu multe cruditati si uleiuri presate la rece, cu alimente bogate in rutina (aminoacid cu rol protector vascular), cum ar fi hrisca, galbenusul de ou, polenul de albine.
* Valori ridicate ale colesterolului - studii facute inca din anul 1978, sub conducerea profesorului F. Pometan, au aratat ca administrarea siliciului organic duce la scaderea colesterolului total din sange si previne depunerea acestuia sub forma de placi pe peretii vaselor de sange. Se tin cure de 30-45 de zile, timp in care se iau cate 40-60 mg de siliciu organic pe zi.
* Fracturi - administrarea interna a acestui mineral este unul din cele mai bune remedii pentru a favoriza reconsolidarea rapida a tesutului osos lezat si pentru a preveni recidivele. Studiile arata ca celulele care au ca rol reconstructia oaselor sunt mai active si in numar mai mare atunci cand este administrat siliciu organic. De asemenea, calciul si fosforul sunt mai bine fixate in oase. Se iau zilnic 50 mg de siliciu organic, in cure de 30-60 de zile.
* Rupturi musculare, luxatii, ruperi de ligament - nu doar oasele beneficiaza de un aport marit din acest oligoelement, ci si toate tesuturile elastice. Se urmeaza acelasi tratament prezentat la fracturi, pana la completa vindecare. Extern, se folosesc compresele cu tinctura de arnica, o planta care, de asemenea, accelereaza foarte mult procesele de refacere a tesuturilor care au suferit traumatisme.
* Osteoporoza - analizele imagistice facute cu raze X au aratat fara putinta de tagada ca, in urma administrarii sistematice a siliciului, portiunile demineralizate anterior au tins sa-si recapete densitatea normala. Tratamentul cu siliciu organic este foarte bine potentat de regimul vegetarian cu multe cruditati, de administrarea de acizi grasi nesaturati din uleiurile presate la rece. Se iau cate 60-100 mg pe zi, vreme de 6-12 luni.
Coaja de castravete

* Reumatism(artrita si poliartrita reumatoida) - siliciul organic este eficient mai ales pentru stoparea proceselor degenerative la nivelul tesuturilor moi din articulatii. Acest mineral se administreaza sub forma de extract de coada-calului, cate 1 gram pe zi, in cure de doua luni.
* Psoriazis - mecanismele prin care siliciul organic actioneaza atat de eficient in aceasta afectiune raman, deocamdata, necunoscute. Se presupune ca efectul de modulare a raspunsului imun, pe care acest mineral il are, ajuta la tinerea sub control a psoriazisului. Se administreaza extractul de coada-calului bogat in siliciu organic, cate 1-1,2 grame zilnic, in cure de lunga durata (2-3 luni), care vor fi facute mai ales in timpul anotimpului rece, cand psoriazisul cunoaste o recrudescenta. Suplimentar, se consuma si celelalte alimente bogate in siliciu mentionate in acest articol.
* Adjuvant in herpes - cercetatorul Loc Le Ribault, un pionier al terapiilor cu siliciu organic, are o cazuistica impresionanta cu pacienti suferinzi de herpes, dar si de alte afectiuni virale, ameliorate sau vindecate cu ajutorul siliciului organic. Se tin cure de scurta durata, nu mai lungi de 30 de zile, timp in care se iau 80-100 mg de siliciu organic zilnic, in reprize, cu 20 de minute inaintea meselor principale.
* Afectiuni virale(hepatita, gripa, papilomatoza etc.) - se tine aceeasi cura de scurta durata descrisa la tratamentul herpesului. In toate afectiunile virale se pare ca acest mineral actioneaza prin intarirea raspunsului imun al organismului.
* Arsuri - exista consemnate o serie de cazuri, considerate disperate, in care terapia interna cu siliciu organic a dat rezultate spectaculoase. Se iau cate 60-120 mg de siliciu organic zilnic, pana la completa vindecare. Siliciul administrat intern este foarte bine potentat de administrarea externa de tataneasa, ca tinctura mai ales, care este un extraordinar cicatrizant si antiinflamator.
* Adjuvant in tuberculoza pulmonara, osoasa, cutanata - se tin cure de 60 de zile, timp in care se iau cate60 mg de siliciu organic, urmate de 15 zile de pauza, dupa care tratamentul se poate relua. Aceasta cura este valabila si in astm, unde contribuie la refacerea mucoaselor de la nivelul cailor respiratorii inferioare.
* Tulburari de crestere la copii - se tin cure cu alimente bogate in siliciu. Suplimentar, se pot lua cate 10 mg de siliciu organic, sub forma de extract, pe perioade de cate trei luni.
* Intoxicatii cu aluminiu - se administreaza siliciu organic, cate 60-80 mg zilnic, in cure de 30 de zile. Siliciul are o capacitate unica de a se lega in organism de aluminiu si de a elimina acest mineral nociv din corp. Intoxicatia cu aluminiu (provenit din vasele de gatit, din deodorante, din foliile alimentare etc.) este considerata una din principalele cauze ale aparitiei Alzheimerului, a sclerozei multiple, a autismului, a diverselor maladii care afecteaza sistemul nervos.
Varza cruda
* Lipsa de calciu - experimentele facute in laborator pe animale au aratat ca o suplimentare a cantitatii de siliciu organic duce rapid la o crestere a ratei de absorbtie si asimilare a calciului. Zilnic, se iau 20-40 mg siliciu organic, sub forma de extract, in cure de 1 luna.
* Caderea si degradarea parului - intr-un studiu facut in Marea Britanie, in anul 2007, un numar de 48 de femei au luat extract de siliciu organic, cate 10 mg, pentru o perioada de noua luni. Toate femeile aveau parul cu firul subtire, degradat si cu tendinta spre cadere masiva. La sfarsitul perioadei de noua luni de cura, la grupul care a luat siliciu organic sectiunea firului de par s-a marit considerabil, precum si elasticitatea sa si rezistenta la rupere. De asemenea, intensitatea procesului de cadere a firelor de par a fost redusa considerabil.

Siliciul organic si reintinerirea

Mai multi cercetatori au obiectivat faptul ca, la tinerete, proportia de siliciu din diversele tesuturi si organe este mult mai mare decat la varsta a treia, prezenta intr-o proportie mai mare a siliciului fiind asociata cu o mai mare flexibilitate, rezistenta si sanatate. Pornind de la aceasta observatie, s-a pus intrebarea daca nu cumva, prin administrarea acestui mineral in forma organica, sensul procesului de imbatranire ar putea fi inversat, organismul fiind astfel intinerit.
Pestele
In acest scop, s-au creat cure de reintinerire, in care se administreaza 60-100 mg de siliciu organic, pentru o perioada de cateva luni, fiind urmariti cativa parametri, cum ar fi densitatea osoasa, forta musculara, nivelul de estrogen la femei, aspectul pielii, mobilitatea articulatiilor etc. S-a obiectivat faptul ca procesele de reintinerire apar destul de lent, dar dupa 6-12 luni de cura, ele devin vizibile. Se observa o imbunatatire simtitoare atat a starii de sanatate, cat si a aspectului general al corpului. La persoanele in varsta s-a remarcat imbunatatirea aspectului pielii, care a devenit mai elastica si mai bine hidratata, cresterea usoara a masei si a fortei musculare, imbunatatirea valorilor tensiunii arteriale si a activitatii cardiace, rarirea intensitatii si frecventei crizelor reumatice. Mai mult, siliciul organic este printre putinele remedii cunoscute pentru neutralizarea aluminiului din organism, care este implicat in procesul de aparitie a Alzheimerului. Ca atare, in unele cazuri, administrarea siliciului a blocat evolutia bolii si a adus unele ameliorari.
Datorita acestor rezultate, in clinicile de anti-aging (in traducere din limba engleza - anti-imbatranire), cura cu siliciu organic a devenit printre principalele terapii aplicate, potentand foarte bine terapia cu celule stem adulte, un subiect la care vom reveni intr-un numar viitor.

Siliciul organic si bolile autoimune
Orezul integral
Combinatia siliciu organic + vitamina C s-a dovedit a fi extrem de eficienta contra afectiunilor auto-imune (adica a afectiunilor in care sistemul imunitar isi ataca propriul organism). Cele mai bune rezultate s-au obtinut in tratarea colagenozelor, siliciul organic fiind si unul din cele mai eficiente produse pentru stimularea productiei de colagen. Pe timpul curei, se administreaza cate 60 mg de siliciu organic, zilnic, impreuna cu 150 mg de vitamina C, din surse naturale, cum ar fi macesele, fructele de acerola, catina. Fiecare cura va dura 60 de zile, urmate de alte 15 zile de pauza, dupa care administrarea se reia. In lupusul eritematos, administrarea de siliciu organic si vitamina C, in dozele sus-mentionate, se asociaza cu administrarea de lemn-dulce (Glycyrrhiza glabra) si trei-frati-patati (Viola tricolor), care au un efect imunomodulator extrem de eficient.

Siliciul organic si frumusetea

Pentru infrumusetarea si reintinerirea pielii se iau zilnic 40-60 mg de siliciu organic. Suplimentar, se consuma zilnic minimum 50 ml de ulei virgin de masline, care prin continutul sau de grasimi nesaturate si de substante cu efect estrogen va potenta foarte mult actiunea siliciului organic.

Precautii si contraindicatii

Extractul de coada-calului bogat in siliciu organic are efecte detoxifiante foarte puternice. Ca atare, uneori, in primele saptamani de cura, pot aparea unele reactii de dezintoxicare cum ar fi transpiratia nocturna, usoare insomnii, miros neplacut al transpiratiei si al urinei, simptome care sunt o parte fireasca a procesului de insanatosire si vor disparea treptat. Nu se recomanda administrarea extractelor care contin siliciu organic la femeile insarcinate, care sunt sfatuite insa sa consume alimente bogate in siliciu.
.................
Alimente pentru fiecare organ
Pentru inima

1. varza – contine fier si potasiu, necesare inimii si circulatiei sanguine
2. broccoli – prin continutul de calciu, fier si caroten, previne atacurile de cord si ateroscleroza
3. ridichea – apara impotriva atacurilor de inima
4. portocala – are putine calorii, contine vitamina C si scade valoarea colesterolului din sange
5. morcovul – acidul folic si bioflavonoidele continute de morcovi protejeaza inima
6. pestele – acizii Omega 3 apara sistemul vascular de inflamatii si calcifieri
7. ceapa – imbunatateste activitatea inimii si circulatia si scade presiunea sangelui
8. usturoiul – alicina pe care o contine previne accidentele vasculare cerebrale
9. leurda (usturoi salbatic) – curata sangele de toxine
10. sparanghelul – curata cordul si vasele mari de sange
11. uleiul de masline – energizeaza cordul si reduce colesterolul
12. cicoarea – scade colesterolul si tensiunea arteriala si curata sangele cu ajutorul unor minerale specifice
13. somonul – este o sursa de acizi grasi Omega 3 care reusesc sa scada din nivelul trigliceridelor din sange
14. dovleacul – are efect benefic in cazul hipertensiunii arteriale si in bolile de inima
15. cartoful – protejeaza impotriva accidentelor cerebro-vasculare si ofera o mare cantitate de vitamina C sistemului vascular
16. paprika – protejeaza vasele de sange si inima
17. rosia – normalizeaza tensiunea arteriala, fiind diuretice eficiente
18. maslinele – reduc colesterolul nociv si tensiunea arteriala
19. marul – contine peste 300 de substante esentiale pentru protectia sistemului vascular
20. fasolea neagra – o singura cana de fasole furnizeaza intre 120 si 320 de miligrame de magneziu, prevenind astfel tulburarile de ritm cardiac
21. coacazele – sunt excelente pentru circulatia sangelui, avand o concentratie mare de minerale si vitaminele B, C, D si E
22. zmeura – intareste sistemul imunitar, actionand ca o aspirina naturala
23. murele – sunt considerate fructe cardioactive, ajutand la functionarea optima a cordului
24. socul – imbunatateste circulatia sanguina
25. piersica – contine vitamine si oligoelemente ce protejeaza inima
26. ciresele – improspateaza resursele de potasiu, calciu, magneziu, fier, fosfor si siliciu
27. rubarba – scade tensiunea arteriala si fortifica inima
28. grapefruit-ul – previne obstructiile vasculare si tromboza datorita unei enzime speciale
29. ciuperca Shitake – reduce colesterolul
30. prunele – previn tromboza
31. curmalele – reduc tensiunea arteriala si protejeaza impotriva aterosclerozei fiindca sunt bogate in fier, calciu si potasiu
32. afinele – pigmentul lor albastru ajuta vasele sanguine sa devina mai elastice
33. ovazul – este benefic in bolile cardiovasculare
34. porumbul – contine vitaminele D si K
35. ardeiul iute – previne cresterea nivelului de zahar din sange ce poate duce la formarea de colesterol pe vasele inimii

Pentru creier

36. lintea – contine lecitina, proteine si glucide de care au nevoie celulele creierului
37. Quinoa – intareste memoria si incetineste procesul de imbatranire, fiind bogat in fier
38. carnea de pasare de curte – are grasimi si uleiuri ce ofera energie celulelor nervoase
39. fasolea – creste puterea de concentrare
40. oul – este o sursa grozava de proteine; galbenusul contine colina ce ajuta la dezvoltarea memoriei
41. avocado – combate stresul, nervozitatea si insomnia
42. bananele – glucoza, vitaminele si mineralele continute de acestea sunt benefice pentru creier si il energizeaza
43. caisele – stimuleaza neuronii
44. stafidele – contin mult zahar (75%), resursa energetica pentru creier
45. para – zaharul si substantele asemanatoare hormonilor intensifica puterea de “lucru” a creierului
46. mazarea – fiind bogata in proteine, este buna pentru memorie si concentrare
47. salata verde – calmeaza sistemul nervos datorita substantelor opiacee .

Pentru ochi

48. castanul salbatic – calmeaza senzatia de usturime si iritatiile datorita substantelor sale active
49. arnica – uleiul esential de arnica calmeaza inflamatiile oculare
50. mesteacanul alb – intareste imunitatea ochilor deoarece contine vitamina C, potasiu si calciu
51. limba de miel – reduce inflamarea vaselor conjunctivale datorita taninurilor si a saponinelor
52. rostopasca – este extraordinar de eficienta impotriva virusurilor si mai ales pentru ochii uscati
53. gutuia – este buna pentru alergii si febra fanului deoarece contine pectine si calciu
54. iarba de silur (Euphrasia Officinalis) – calmeaza ochii persoanelor ce isi petrec foarte mult timp in fata calculatorului
55. grasimea de gaina – face minuni aplicata ca unguent pe ochi impreuna cu iarba de silur
56. strugurii – ajuta cu precadere ochiul in timpul vederii nocturne
57. patlagina – taninurile pe care le contine trateaza infectiile oculare
58. capsuna – ajuta ochii in timpul vederii nocturne
59. Centarium Minus – tinctura obtinuta din aceasta planta vindeca afectiunile oculare
60. ananasul – enzimele continute de acesta relaxeaza ochii obositi din cauza calculatorului
61. rozmarinul – purifica ochii si protejeaza vasele de sange oculare
Pentru piele/par

62. pepenele – contine foarte putine calorii si este excelent pentru mentinerea fermitatii pielii
63. iaurtul degresat – bacteriile continute de acesta imbunatatesc aspectul pielii; in plus, are o concentratie ridicata de vitamina A
64. graul – contine acizi grasi, calciu si dioxid de siliciu care sunt extraordinar de sanatoase pentru par, piele si unghii
65. orzul – infrumuteseaza si revitalizeaza datorita substantelor bioactive
66. cimbrul – reda stralucirea pielii si curata organismul
67. hreanul – continand substante active, regenereaza parul, pielea si unghiile
68. mustarul- regleaza fluxul sanguin la nivelul pielii

Pentru oase

69. migdalele – contin magneziu si ajuta oasele sa ramana sanatoase
70. spanacul – datorita fierului si calciului pe care il contine, face oasele mai rezistente si ajuta la functionarea muschilor
71. meiul – intareste dintii, oasele si stimuleaza cresterea copiilor
72. secara – este benefica pentru dinti, oase si muschi fiind o sursa ideala de oligoelemente precum B-vitamine, potasiu, magneziu, mangan, fier si zinc
73. branza – intareste oasele fiind o sursa buna de calciu

Pentru stomac/intestin

74. tinctura de fenicul – protejeaza mucoasele intestinale
75. pastarnacul – stimuleaza digestia
76. mango – apara mucoasa intestinala datorita vitaminei A si a antioxidantilor
77. arpacasul – aduce in organism necesarul de fibre, fosfor si magneziu pentru o digestie sanatoasa
78. mararul – amelioreaza indigestia
79. soia – are proprietati anticancerigene
80. nucile – contin o forma purificata de Omega 3 si de aceea ajuta la reudcerea riscului de cancer al intestinelor

Pentru rinichi

91. sfecla rosie – stimuleaza arderile celulare
92. visinele – contin potasiu, substanta pe care rinichii “lupta” sa o elimine din sange atunci cand este in exces
93. castravetele – contine multa apa si deci stimuleaza activitatea rinichilor
94. telina – protejeaza rinichii de virusuri
95. varza rosie – proteinele si aminoacizii pe care aceasta ii contine actioneaza ca un filtru pentru rinichi
96. gulia – vitamina C din ea protejeaza celulele renale, iar fierul si fosforul energizeaza
97. ridichea neagra – este un antibiotic natural
98. varza murata – detoxifica organismul
99. hrisca – este folosita ca produs dietetic in cazul bolilor de rinichi si in diabet
100. patrunjelul – detine combinatia ideala de minerale pentru a curata rinichii
Pentru ficat

81. anghinarea – contine proteine regenerative, iar acidul folic si antioxidantii previn bolile hepatice
82. sucul de ridiche – stimuleaza secretia bilei
83. conopida – contribuie la imbunatatirea activitatii ficatului
84. drojdia de bere – este o importanta sursa de vitamina B si detoxifica ficatul
85. nasturelul (Nasturtium Officinale) – este folosit pentru producerea mustarului si a uleiurilor ce sunt benefice pentru metabolismul bilei si al ficatului
86. papadia – ajuta la buna functionare a ficatului si reduce colesterolul
87. laptele – apara ficatul de afectiuni frecvente
88. menta – uleiurile esentiale de menta stimuleaza secretia biliara si calmeaza crampele
89. carnea de iepure – degreseaza ficatul
90. carnea de vita sau manzat – contine fier, proteine si vitamina B.
.............................
Efect placebo – efect nocebo

Este incredibil cât de mult poate fi influenţat subconştientul nostru de forţa sugestiei ! Si intrucât mintea subconştientã este cea care controleazã corpul nostru şi intreaga viaţã, prin intermediul sugestiei putem avea parte de o mulţime de intâmplãri – unele plãcute, altele extrem de neplãcute.
Multã lume a auzit de efectul placebo. In cadrul unui experiment medical, ţi se dã un medicament despre care ţi se spune cã este foarte eficient – de pildã ca pansament gastric. Din 100 de voluntari pe care se testeazã medicamentul, aproximativ 50 constatã intr-adevãr cã au scãpat de durerea de stomac. Dar – surprizã ! Aşa-zisul medicament este de fapt o bobiţã de zahãr acoperitã de un inveliş albastru. El nu conţine nimic altceva decât zahãr. Si atunci, ce anume i-a vindecat pe cei 50 de voluntari ?
Forţa sugestiei. Li s-a spus cã se vor face bine, au fost convinşi cã se vor face bine şi s-au fãcut bine. In fapt, subconştientul lor a fost convins de eficienţa medicamentului şi a dat organismului comenzile necesare pentru a se face bine.Tot ceea ce mintea noastrã crede, poate realiza.
Mult mai puţini au auzit de efectul nocebo. In cadrul unui experiment similar, ţi se dã o pastilã despre care eşti avertizat cã iţi va face rãu – de pildã crampe stomacale. De data aceasta, numãrul celor ce se plâng de dureri la stomac este insã de 90! Evident era aceeaşi pastilã inofensivã de zahãr. Se constatã insã cã forţa sugestiei negative este mult mai mare decât a sugestiei pozitive.
Lucrul acesta trebuie sã ne dea de gândit. Suntem expuşi zilnic, orã de orã, unei adevãrate avalanşe de mesaje negative, in primul rând prin presã. Inundaţii, cutremure, avioane prãbuşite, crime, violuri, preţuri care cresc, bârfe rãutãcioase ale colegilor, accidente de maşinã; etc etc.
Aceste mesaje cu puternicã valoare emoţionalã lucreazã fãrã sã ne dãm seama asupra subconştientului nostru. Iar rezultatul este cã ne merge prost fãrã sã ştim de ce. Suntem deprimaţi, ne pierdem increderea intr-o viaţã mai bunã, ne aşteptãm sã ni se intâmple ce e mai rãu. Si, de obicei, la ce te aştepţi, aşa se intãmplã. Dãm vina pe ursitã, pe guvern, pe socri , pe colegi, fãrã sã observãm cã, de fapt rãul este in noi. Cã l-am lãsat sã pãtrundã in mintea noastrã ori de câte ori a vrut, fãrã sã realizãm cã trãim in casã cu un duşman.
Gata ! Puneţi piciorul in prag! Incepând de astãzi inchideţi uşile pentru aceşti musafri periculoşi.
Evitaţi sã mai urmãriţi jurnalele cu ştiri negative. Schimbaţi postul pe altceva. In fond aveţi 25 -30 -40 de canale prin firma de cablu. Urmãriţi emisiunile educative şi cele care sã vã refacã starea optimistã. Muzicã, divertisment, Mr.Bean.
Evitaţi persoanele negative, cele care permanent se vaietã, criticã şi condamnã. Dacã aşa sunt colegii de serviciu sau, mai rãu, şeful dumneavoastrã, gândiţi-vã foarte serios sã vã cãutaţi un alt loc de muncã. Altfel, rãmânând alãturi de ei, riscaţi sã vã condamnaţi la o viaţã de eşec şi frustrare.
Asociaţi-vã cu persoane pozitive, optimiste, orientate spre succes. Dacã vreţi sã aveţi o viaţã de succes, trebuie sã staţi cãt mai mult in preajma unor oameni de succes. Invãţaţi de la ei, gândiţi ca ei, acţionaţi ca ei.
Folosiţi permanent forţa sugestiei pozitive citind cãrţi motivaţionale sau biografii ale oamenilor de succes, ascultând casete şi CD-uri motivaţionale, participând la cursuri şi seminarii despre succes, urmãrind emisiuni radio şi Tv cu oameni de succes.
Pe scurt, folosiţi la maximum forţa sugestiei pozitive şi reduceţi la minim forţa sugestiei negative.
Preluaţi controlul tuturor elementelor de sugestie din preajma dumneavoastrã şi folosiţi-le pentru a vã atinge obiectivele.

Vã sugerez un mic exerciţiu pe care sã-l faceţi zilnic. Timp de douã sãptãmâni
1) nu vã mai plângeţi de nimic, nici in sinea dumneavoastrã, nici faţã de alţii
2) nu mai urmãriţi jurnalele de ştiri la TV 3) nu ascultaţi vãicãrelile celor din preajmã, cereţi-le sã schimbe subiectul. Dacã aveţi rãbdarea sã faceţi acest exerciţiu, veţi observa cã perspectiva asupra vieţii vi se va schimba.


Spasmofilia nu este o boala in sine, ci o stare caracterizata prin hiperexcitabilitate neuro-musculara. Altfel spus, la persoanele care se se manifesta spasmofilia, majoritatea fiind femei, muschii si nervii sunt in mod continu in stare de alerta, pregatiti sa reactioneze. Chiar daca din punct de vedere medical nu sunt considerate importante, crizele de spasmofilie creeaza destula panica in printre cei cu aceasta afectiune si in anturajul lor. Acest sindrom este intalnit preponderent la femei si adolescenti.
Ce este de fapt spasmofilia?
Crizele de spasmofilie sunt un ansamblu de simptome care constituie un sindrom si nu este o boala propriu-zisa. Acest sindrom este legat de o stare de hiperexcitabilitate neuromusculara care nu a fost inca pe deplin explicata. In timpul crizei de spasmofilie apar reactii similare cu cele de frica, fara o cauza vizibila, si fara un motiv aparent.
Spasmofilia are 3 trepte de manifestare:
- spasmofilie latenta, in care doar cateva semne izolate se manifesta;
- spasmofilie confirmata, in care semnele sunt multiple, durabile si repetitive;
- spasmofilie paroxistica, atunci cand exista crize similare cu cele datorate lipsei de calciu.
Simptome ale spasmofiliei
Simptomele sunt multiple si variaza de la o persoana la alta. Simptomele de care se plang cel mai frecvent femeile care sufera de spasmofilie sunt, frisoane, hiperventilatie (marirea ventilatiei pulmonare), tremuraturi, furnicaturi in varful degetelor, furnicaturi in brate, furnicaturi in gambe sau pe fata, senzatie de nod in gat (cauzata contractia muschilor faringelui), amorteala la nivelul buzei superioare sau a limbii, tresariri involuntare ale pleoapelor, crampe la stomac, dureri intestinale. Uneori poate aparea si senzatia de presiune puternica, stransoare (gheara) la nivelul pieptului, simptom ce nu are de o cauza cardiaca. Pot aparea si manifestari psiho-emotionale precum iritabilitate, anxietate, scaderea libidoului, stari depresive, oboseala, nevoie de somn, senzatia de pierderea cunostintei, teama inexplicabila, frica de moarte si altele
In timpul crizei de spasmofilie apar, in afara de simptomele fizice descrise mai sus, manifestari precum: contractii musculare violente si incontrolabile, palpitatii, bufeuri de caldura, respiratie accelerata, transpiratii abundente, apatie, senzatie de sfarseala, slabiciune a membrelor. Aceste crize, mai mult sau mai putin intense, dispar de la sine, dar sunt cu adevarat epuizante si deseori infricosatoare pentru persoana in cauza.
Cauzele principale ale spasmofiliei
spasmofilieCauzele spasmofiliei nu sunt inca cunoscute clar, parerile specialistilor sunt diverse, o parte sustin ca vinovatul principal este stresul ce poate fi cauzat de problemele profesionale, responsabilitatile mari, ritmul de viata extrem de alert, neintelegerile din familie, grijile pentru traiul de zi cu zi si explica partial de ce tot mai multe femei sufera de spasmofilie. Pe de alta parte exista medici care afirma ca aceaste simptome de spasmofilie sunt cauzate de lipsa de magneziu, care poate da nastere unei hipersensibilitati la stres (magneziul fiind un mineral care joaca un rol esential in reglarea activitatii sistemului nervos), de carente de calciu, sau a unei dereglari a schimbului de ioni de calciu si magneziu intre interiorul si exteriorul celulelor.
Indiferent de cauza specialistii sunt de acord ca sistemul neurovegetativ (adica muschii si nervii) este centrul acestor simptome neplacute. Desi crizele de spasmofilie adeseori dispar de la sine, femeile care se confrunta des cu asemenea simptome este indicat sa se adreseze medicului, pentru ca este posibil ca in spatele acestor manifestari sa se ascunda o afectiune serioasa: o tulburare in activitatea tiroidei, hipertensiune, tulburari de ritm cardiac, depresie.
Cum se stabileste diagnosticul de spasmofilie?
Pentru a putea pune un diagnostic corect, medicul trebuie sa discute deschis cu pacientul indelung, la prima consultatie acesta va efectua un examen clinic minutios, in cursul caruia se vor verifica reflexele persoanei, apoi va cauta un simptom particular, semnul lui Chvostek, care consta in contractarea buzei superioare in momentul in care obrazul este lovit usor cu ciocanelul de reflexe. Totusi, acest semn, multa vreme considerat a fi singurul tipic spasmofiliei, poate exista si la persoanele care nu au aceast sindrom.
Pentru a confirma suspiciunea de spasmofilie, medicul poate cere o electromiograma, care analizeaza activitatea muschilor. Aceasta poate dezvalui o activitate musculara particulara, care tradeaza hiperexcitabilitatea. O dozare de calciu si magneziu in plasma poate eventual sa dezvaluie o carenta.
Diagnosticul de spasmofilie nu este usor de pus, si uneori poate fi eronat, pentru ca nici o analiza sau investigatie nu-i permite medicului sa afirme cu siguranta ca este vorba de acest sindrom. Nici cantitatea de magneziu in sange nu este concludenta, deoarece in sange nu circula decat 1% din cantitatea totala de magneziu din organism.
Ce tratament pot urma pentru a scapa de sindromul de spasmofilie?
Deoarece nu se cunosc foarte bine cauzele, nu exista un tratament unic pentru spasmofilie. Pentru a combate aceasta tulburare trebuie incercate mai multe metode terapeutice. In primul rand este necesar un stil de viata echilibrat, evitarea tutunului, cafelei si a alcoolului, practicarea regulata de exercitii fizice, odihna suficienta, plimbarea in aer curat, o alimentatie sanatoasa, evitarea si combaterea stresului.
Tratament spasmofilie cu produse Calivita
In tratamentul spasmofiliei se poate utiliza si urmatoarea schema de tratament in care se utilizeaza produse naturiste CaliVita:
- Rhodiolin Calivita- cate o capsula dimineata si seara dupa masa, timp 2-3 luni zilnic. Rhodiolin este bazat excelenta plata Rhodiola Rosea, relaxeaza sistemul nervos central si periferic ce consuma mult calciu in stres si suprasolicitare.
- Strong Bones echilibreaza nivelul calciului sanguin si celular impiedicand declansarea manifestarilor spasmofilic. Se administreaza Strong Bones in perioada calda a anului timp de 3 luni de zile (20 zile pe luna10 zile pauza) cate o capsula de Strong Bones inainte de masa, dimineata si la pranz. De semenea se poate utiliza si noul produs Calivita Strong Bones Plus in perioadele reci din an (se administreaza si actioneaza identic).
- Evening Primrose Oil un suplimet din planta luminita de seara bogat in Omega 6, echilibreaza sistemul endocrin feminim si prevene dezechilibrele hormonale precum si caderile de calciu. Se administreaza cate o capsula de Evening Primrose Oil dimineata si seara, inainte de masa la femeile cu exces de kilograme peste greutatea normala, respectiv DUPA masa la femeile subponderale, timp de 3 luni continuu.
- Gingo XC contine extract standardizat de Ginkgo biloba si contribuie la: imbunatatirea circulatiei sanguine in general, intretine oxigenarea celulara benefica starii generale de buna dispozitie si totodata necesara combaterii crizelor spasmofilice. Se administreaza cate o capsula de Gingo XC dimineata si la pranz dupa masa.
Suplimente nutritive pe baza de magneziu
De obicei, in suplimentele nutritive, magneziul e asociat cu vitamina B6, care ii sporeste actiunea. Necesarul de magneziu este mai mare la femei in perioada premenstruala, in timpul sarcinii si a perioadelor de stres intens. Alimente bogate in magneziu sunt semintele de dovleac, spanacul, ciocolata, migdalele, avocado, bananele, murele, alunele, orezul, usturoiul, fasolea alba. Efecte pozitive se obtine cu Magne B6 de la Calivita
Managmentul stresului
Stresul este o componenta din viata de zi cu zi, in epoca moderna. Insa, atunci cand este la originea crizelor de spasmofilie, este nevoie sa se ia masuri pentru combaterea lui. Cele mai multe dintre femeile care sufera de spasmofilie sunt persoane care tin totul in ele, care nu-si exprima sentimentele, temerile, ingrijorarile, care sufera in tacere. Ori atunci cand tinem frustrarile inchise in noi, ele se acumuleaza si rabufnesc. Daca nu reusiti sa va eliberati singura de stres apelati la ajutorul unui psihoterapeut.
Terapia inforenergetica
Aceasta terapie alternativa produce echilibrari energetice si emotionale, elimina din efectele stresului si reduce starea de oboseala, terapia inforenergetica este foarte eficienta in tratarea spasmofiliei, mai ales daca este aplicata de un inforenergetician experimentat.
Masajul de relaxare
Se stie ca masajul induce o stare de relaxare atat la nevelul sistemului nervos cat si a sistemului muscular, determina o mai buna circulatie a sangelui si a limfei, diminuand efectele stresului si a oboselii. Un masaj de relaxare te va ajuta in tratarea sindromului de spasmofilie.
Reflexoterapie
Cu ajutorul reflexoterapiei se regleaza sistemul endrocrin, echilibrul biochimic din organism, prin reglarea mecanismului de asimilare si eliminare a calciului si magneziului din organism, stiind faptul ca un deficit de calciu si magneziu da simptome de spasmofilie
Acupunctura
Aceasta metoda alternativa de tratament poate da rezultate bune, fie singura, fie in completarea unei cure cu magneziu. Se recomanda de obicei sa se apeleze la acupunctura in perioadele in care simptomele se manifesta mai mult, caci permite evitarea crizelor.
Fitoterapie
Passiflora, valeriana, teiul si levantica sunt plante cu efecte sedative. O infuzie bauta seara inainte de culcare poate fi de mare ajutor. Si sunatoarea este recomandata in cazul in care isi fac simtite prezenta simptomele depresiei.
Ce sa faci pentru a depasi criza de spasmofilie?
Cand simti ca incep sa apara primele semne ale unei crize de spasmofilie (furnicaturi, senzatie de sufocare), asezate pe scaun, respira lent si profund, tragand cat amai mult aer si apoi incercati sa scoateti tot aerul. Incepeti sa spune-ti o rugaciune in gand sau cu voce tare dupa cum simtiti, concentrativa atentia spre lucruri si evenimente placute
Daca simptomele nu se diminueaza si nu dispar respirati lent, timp de cateva secunde, intr-o punga de plastic sau de hartie. Scopul este de a inspira un pic de gaz carbonic, care va atenua consecintele hiperventilatiei (respiratiei prea rapide) induse de criza de spasmofilie.
Daca stiti ca aveti frecvent aceste crize sa aveti mereu cu dumneavoastra un comprimat de magneziu Magne Zi B6, pe care sa-l puteti lua in cazul unei crize.

Sursa: http://www.mamicamea.ro/diverse-sanatate/spasm...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Arhivă blog

Lista mea de bloguri

Postări populare