Faceți căutări pe acest blog

marți, 13 martie 2012

Tratament naturist pentru Candidoza


Tratament pentru acasa

Iaurtul natural aplicat in zona vaginala are efect imediat (echilibreaza aciditatea), dar cercetarile au aratat ca un tratament numai cu aplicari de iaurt este ineficace. Insa, ovulele vaginale cu extras inodor de usturoi si bacterii Lactobacillus acidophilus vindeca infectia. De asemenea, consumul de iaurt ajuta la controlul bacteriilor.

Faceti seara, timp de doua saptamani, spalaturi vaginale cu un litru de apa fiarta (calduta cand faceti spalaturile), in care puneti, alternativ, o zi o lingurita de bicarbonat de sodiu, alta zi o lingurita de suc de lamaie.

Pentru a impiedica dezvoltarea ciupercii dimineata, introduceti crema de galbenele (calendula) in vagin si masati usor, dar dupa o igiena locala adecvata. Daca aveti scurgeri galbui si maronii, beti zilnic la interval de o ora, o inghititura de ceai rece de cretisoara si de ceai de urzica alba, dar sa nu amestecati cele doua ceaiuri. O cana pe zi.

O reteta naturista pentru candidoza: ceai de galbenele (30 gr), urzica vie (10gr), rachitan (10gr), coada calului (20gr), urzica alba moarta (30gr), musetel (15gr), troscot (20gr), coada soricelului (15gr), salvie (10 gr). Luati o lingurita din acest amestec si lasati sa se infuzeze, dupa ce ati turnat o cana de apa fiarta peste. 3-4 cani de ceai (strecurat) pe zi.

SFATURI PENTRU A EVITA INFECTIA CU CANDIDA

Spalati-va cel putin o data pe zi, stergand usor locul cu un prosop. Evitati sapunurile parfumate si colorate, baile spumante si dusurile vaginale. Dupa defecatie, stergeti-va din fata spre spate ca sa evitati patrunderea microorganismelor in vagin. Nu purtati pantaloni stramti si lenjerie sintetica (doar bumbacul este indicat!). Tampoanele interne trebuie evitate, deoarece candida se dezvolta in locuri umede, calde, intunecate. Reduceti bautura cofeinizata la 3 cani pe zi; consumati 2 catei de usturoi de 3 ori pe zi, zdrobiti sau tocati in salate, supe, ciorbe; alimente cu vitamina B (biotina, B 6 sI B 12); urmati un regim alimentar sanatos, bogat in magneziu, selenium, zinc, vitaminele A, C si E. Daca aveti vaginul uscat, folositi lubrifiant in timpul actului sexual. Contactul sexual irita vaginul uscat. Folositi alifia de calendula din cand in cand, ca metoda de prevenire a ciupercilor.

Aromaterapie la dumneavoastra acasa

Pregatiti-va o cada plina cu apa calda si adaugati uleiuri naturale (de levantica, cimbru sau arbore de ceai pentru ca au proprietati antifungice). Inainte de a intra in apa, stropiti-va zona genitala cu putina apa, dupa care stati in cada cel putin 10 minute. Aplicati pe un tampon umezit 2 picaturi din ulei de arbore de ceai si introduceti-l in vagin unde-l lasati timp de 3 - 4 ore.

Cand recidiveaza, ajungand la 4 episoade pe an, candidoza devine cronica. 

Fungii Candida au o raspandire universala facand parte din microflora normala a omului. Transmiterea se face prin: contact cu secretii continand candida (secretii bucale, tegumentare, vaginal), infectii cu seringi si ace nesterilizate, diseminarea infectiei endogene. La barbati se manifesta mai rar si prin mancarimi la nivelul penisului, roseata si iritatie.

Atentie!
Mergeti la un control de specialitate, deoarece simptomele candidozei se intalnesc si la alte infectii. Este necesara si tratarea partenerului, altfel candidoza putand reaparea.
 Medicul meu de familie mi-a spus ca sant foarte utile spalaturile cu bicarbonat de sodiu alimentar, caci schimba  P.H.-asul...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Arhivă blog

Lista mea de bloguri

Postări populare