Faceți căutări pe acest blog

luni, 23 aprilie 2012

Amidonul, ingredientul minune în bucătărie


Dacă te-ai săturat să dai foarte mulţi bani pe detergenţi care nu-şi justifică preţul, merită să încerci şi amidonul. Iată la ce este util în gospodărie.
Şampon pentru animalele de companie. Amidonul poate fi folosit cu succes pentru şamponare uscată a animalelor de companie. Îl poţi folosi atunci când nu ai foarte mult timp la dispoziţie, însă animalele ale au blană murdară. Presară amidon pe blană după care periaza excesul. Amidonul va indeprta mizeria, iar blană va deveni mai stufoasă.
Desface nodurile. Nodurile de la şireturile de la pantofi sau de la divere sfori pot fi greu de desfăcut, însă soluţia este foarte simplă. Presară peste nod puţin amidon. Acesta va face că sfoară să se desfacă mult mai uşor.
Îndepărtează reziduurile de pe mobilă. După ce ai lustruit mobilă este bine să aplici şi un strat subţire de amidon, pentru a îndepărta toate reziduurile. Unge apoi mobilă cu un ulei special.
Îndepărtează petele de cerneală de pe covoare. Petele de cerneală pe covor sunt coşmarul oricărei gospodine. Nu trebuie însă să te alarmezi. Amestecă puţin lapte cu amidon, până formezi o pastă. Aplică apoi pastă peste pată de cerneală şi lasă să acţioneze câteva ore, după care o îndepărtezi şi aspiri covorul.
Oferă covoarelor un parfum proaspăt. Înainte de a aspiră, presară puţin amidon pe covor. Aşteaptă 30 de minute, după care aspiri covorul.
Îndepărtează arsurile de pe haine. Ai călcat hainele şi ai ars puţin rufele? Arsurile de la fierul de călcat pot fi foarte uşor îndepărtate cu amidon. Umezeşte zonă afectată şi apoi acoperă cu amidon. Lasă amidonul să se usuce, după care îl îndepărtezi.
Îndepărtează petele de grăsime de pe pereţi. Chiar şi cea mai atentă gospodină nu poate evită petele ocazionale de grăsime, care sare pe perete. Pentru a îndepărta aceste pete, aplică amidonul pe o cârpă şi apoi freacă bine pată până dispare.
Lustruieşte argintăria. Pentru a curată obiectele din argint, prepară o pastă din amidon şi apa. Cu ajutorul unei cârpe curate şi umede lustruieşte obiectele. Lasă apoi să se usuce după care lustruieşti cu o cârpă uscată.
Curată ferestrele. Prepară chiar tu acasă propria soluţie de curăţare a geamurilor. Amestecă 2 linguri de amidon cu o jumătate de cană de amoniac, o jumătate de cană de oţet şi 3 - 4 litri de apa călduţă. Amestecă bine şi toarnă compoziţia într-o sticlă prevăzută cu pulverizator. Aplică apoi pe ferestre şi şterge cu o cârpă umedă după care ştergi cu un prosop uscat din hârtie. Sursa: acasă.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Arhivă blog

Lista mea de bloguri

Postări populare