Faceți căutări pe acest blog

joi, 19 aprilie 2012

Beneficiile oului in cura de slabire


 Oul este unul dintre alimentele despre care se spune ca detine un rol important in cresterea nivelului de colesterol. Tot oul este cel care te poate ajuta in cura de slabire. Oricat de contradictoriu ar suna, ambele afirmatii sunt adevarate, cu o conditie: sa nu consumi oua in exces si sa ai o alimentatie echilibrata.

Atunci cand realizeaza meniul de dieta, nutritionistii includ intotdeauna in alimentatia zilnica si oul. Te-ai intrebat vreodata de ce se intampla acest lucru? Descopera beneficiile oului in cura de slabire si invata sa slabesti cu ajutorul acestui aliment hranitor.

1. Oul are un continut ridicat de proteine 


Oul este un aliment foarte nutritiv,cu un continut bogat de proteine. Odata consumat, oul iti confera o senzatie de satietate pe termen indelungat, astfel ca nu vei mai simti nevoia sa mananci alte alimente. Un ou fiert are doar 75 de calorii. Nutritionistii recomanda sa consumi oua dimineata, la micul dejun, pentru a avea energie pe tot parcursul zilei.

Un ou contine vitamine absolut necesare organismului, printre care vitamina D, pe care o gasesti in putine alte alimente.

Este bine sa faci diferenta intre a fi grasa si a avea colesterol ridicat. Pentru a avea un nivel ridicat de colesterol nu este necesar sa fii grasa. Oul nu te ingrasa daca il consumi moderat. Dimpotriva, datorita lor, organismul pierde mai putina masa musculara si mai multa grasime.

2. Albusul din oua nu contine colestol

Albusul din oua contine calorii care nu se depun in jurul taliei, pe solduri sau pe posterior. In schimb, te ajuta sa-ti incarci bateriile si sa-i oferi organismului tau exact acele substante de care are nevoie pentru a completa necesarul zilnic de vitamine si minerale. Prin urmare, daca doresti sa slabesti rapid si eficient, nu ignora sub nicio forma albusurile.

Potrivit specialistilor, un albus din ou contine 88% apa si 11% proteina pura. Nu are grasimi saturate si nici colesterol. In schimb, albusul are un continut ridicat de sodiu.

2. Galbenusurile au colesterol

Galbenusurile din oua au cel mai bun gust din aliment, insa nu sunt la fel de sanatoase ca albusurile, chiar daca si de aici obtii vitamine. Nutritionistii recomanda sa consumi maxim doua galbenusuri pe zi. Daca optezi sa prepari o omleta, poti adauga un albus, dar renunta la un galbenus.

Oamenii de stiinta au constatat ca un galbenus de ou contine intre 215 si 275 de miligrame de colesterol, in functie de marimea oului. Prin comparatie, produsele fast food contin doar 150 de miligrame de colesterol la fiecare 100 de grame.

3. Ouale contin aminoacizi esentiali

Ouale contin aminoacizi esentiali, de tip hidrofob. Este vorba despre leucina. Acest aminoacid contribuie la refacerea tesuturilor osos si muscular, precum si a epidermei, in cazul unei leziuni. Leucina ajuta la reglarea nivelului de zahar in sange si provoaca organismul sa arda mai rapid caloriile.

4. Ouale imbunatatesc puterea de concentrare

Datorita proprietatilor benefice pentru organism, ouale te ajuta sa-ti imbunatatesti concentarea si sa-ti dezvolti memoria. Daca tii o cura de slabire, este indicat sa consumi oua pentru a evita oboseala si starea de moleseala, cauzate de eliminarea din alimentatie a altor produse.

Autor: Laura Galan

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Arhivă blog

Lista mea de bloguri

Postări populare